Un strigăt de ajutor

delia niculescu

Delia fetița mea de 9 ani a primit în octombrie 2015 un diagnostic crud, leucemie și a început tratamentul la secția de hematologie pediatrică a Spitalului Clinic Fundeni. Citind rezultatul analizelor am sesizat o notă de incertitudine dar eram prea șocat pentru a putea reacționa într-un fel. Întâmplarea a făcut ca prietenul fostei mele soții (mama fetiței) să cunoască un medic german căruia i-a trimis probele pentru a doua părere. Medicul german a concluzionat că este o formă rară a bolii și mai puțin cunoscută (ETP ALL) și deci atât diagnosticul cât și terapia aplicate la Fundeni sunt greșite, mai mult decât atât a reieșit clar că terapia pentru această formă de leucemie nu este cunoscută în România.
Cu toate acestea până în acest moment nu am reușit să obțin formularul E112 care ar permite decontarea cheltuielilor la o clinică din străinătate.
În acest moment fetița mea se află la o clinică din Germania unde această formă de boală cât și tratamentul sunt cunoscute. Toată agoniseala noastră a fost deja cheltuită pentru a acoperi prima tranșă de plată iar pentru cheltuielile de cazare și întreținere precum și pentru tranșele ce urmează resursele noastre sunt epuizate.
Lansez și pe acestă cale un strigăt de AJUTOR pentru oricine poate face ceva astfel încât fetița mea să-și poată duce tratamentul la bun sfârșit în condițiile în care statul al cărui contribuabili suntem ne întoarce spatele condamnând cu bună știință un copil nevinovat.

Știu, am zis de atâtea ori că nu mă mai implic, pentru că e prea dureros și pentru că, din toți oamenii și copiii pe care am încercat să îi ajut, singurul cu care mai vorbesc azi e drăguțul nostru baxt.

Dar pur și simplu nu mă lasă inima, câteodată.

Se pot face donații în următoarele conturi deschise pe numele Niculescu Alexandru la Raiffeisen Bank:
RON RO89RZBR0000060018123435
EUR RO83RZBR0000060018123446
USD RO72RZBR0000060018123450
sau paypal: aniculescu26@gmail.com

delia niculescu

9 comentarii

 1. As vrea sa precizez totusi , ceea ce vad aici nu se compara nici pe departe cu ceea ce mie mi-a fost dat sa trec.
  De fiecare data ma ingrozeste sa citesc astfel de cazuri in care sunt implicati copii.
  Nici atunci si nici acum nu am cuvinte sa le multumesc celor care mi-au fost alaturi, mai ales ca eu nu am solicitat vreun ajutor de la voi, ci Cetin a fost cel care a luat o decizie care pe mine la momentul acela m-a surprins. La inceput recunosc, mi-a fost chiar rusine de mine, dar mai apoi mi-a dat mai multa incredere si forta sa depasesc momentul.
  De aceea am spus-o si o mai spun, Cetin, chiar daca nu vrei sa recunosti, esti un om cu suflet mare, iar aici ai parte de o comunitate cu o forta puternica , chiar daca nici voi, cei ce cititi, poate nu vreti sa recunoasteti.
  A fost mult prea mult ceea ce ati facut pentru mine, de aceea am speranta ca si pt acest copil se vor gasi oameni care vor ajuta, atat cat pot, pt ca orice ajutor conteaza.
  Nu are rost sa spun daca voi dona si eu, cel mai probabil o voi face-o atat cat pot, dar nu vreau sa se inteleaga ca pentru asta am scris acum, ci sa incurajez in continuare astfel de gesturi mici ale voastre, pentru ca repet, habar nu aveti cata putere are aceasta comunitate.
  Jos palaria tuturor!

  0

 2. #2

  De ce suma este nevoie?

  0

  • #3

   din ce am citit eu, 80 000 si s-au srtans vreo 9000

 3. #4

  pe colega mea a carui copil a fost diagnosticat cu cancer au ajutat-o cei de la
  http://www.kidsncancer.co.uk/ sa stranga aproape 150 000 de lire sterline.
  Nu stiu daca se ocupa doar de copii din UK, ei fiind stabiliti acolo, insa merita incercat

  0

 4. #5

  Intrebare de noob, imi cer scuze dinainte, insa se poate dona chiar de aici din Germania in contul de Euro de mai sus? Adica ma duc cu ibanul de mai sus ai cer sa depun bani acolo? comisioane ceva? Chiar vreau sa ajut.
  Multumesc.

  0

  • #6

   vorbeste la banca ta si intereseaza-te de transfer international cu comision OUR (sa platesti tu comisionul). In principiu se mai adauga si comisionul bancii corespondente, comision pe care banca ta nu are cum sa ti-l spuna.

   0

  • In principiu din Germania nu exista comision la transferuri europene.

   0

  • #8

   Pentru transfer din străinătate, ai nevoie și de cod SWIFT sau BIC. Pentru RAIFFEISEN BANK SA, codul SWIFT este RZBRROBU. Codul BIC este RZBR.

   0

 5. și doctorul care nu recunoaște ca e incapabil sa trateze și totuși refuza formularul ce spune? niște suturi în cur? un glonț în cap ca exemplu?

  0

Citește și...

Scris de Robert Agachi -Alo!Alo!Casa Moise?     -Alo!Da, domnișoară.     -Așteptați vă rog să va fac legătura ,că vă caută Dumnezeu dar acum e pe linia cealaltă cu Noe…     -Da’ durează mult domniță, că e tarziu și as vrea să dorm, că mâine tre’ să mă duc iar cu […]