Strugurii romanesti sunt mai pretentiosi

Astăzi, vizavi de mănăstirea Dervent, erau așaziși țărani constănțeni, cu struguri de vânzare.

– Cât e kilogramul de struguri?
– 30 000.
– Păi în supermarket este 32 000.
– Du-te bă în supermarket și ia, habar nu ai tu cât e de muncă la vie, cât îngrășământ se pune, tăiat și altele. Hai, la supermarket cu tine.

Asta în condițiile în care, dacă mai mergi 10 km, la Ostrov, la granița cu Bulgaria, stau așa zișii țarani bulgari cu struguri, la micul trafic de frontieră, struguri cu 20 000 kilu`.

Iar dacă îți iei inima în dinți și treci la bulgari și mai mergi câțiva kilometri, găsești și cu 10 000 sau 15 000.

Dar, nu-i așa, strugurii rromânești sunt pretențioși, folosesc nisip de mare densitate, au fertilizant foarte scump, obținut din baligă de vacă crescută numai cu nutreț performant, câștigătoare de concursuri de lapte praf.

Țaranii bulgari pleacă după ce își vând marfa, îmbarcați în VW și BMW.
Rromânii cei pretențioși pleacă cu Dacii 1300 din `77.
Dar cu pretenții.

25 comentarii

 1. #1

  da…dar nu ai luat in calcul benzina pana acolo … ei asa calculeaza…munca+transport+tva+ il cheama gigi duru’ [care da cu curu’] si isi permite sa bage preturi din astea

  0

 2. motorina pana in ostrov ma mai costa inca 5000. lei. vechi

  0

 3. #3

  da,dar nu te cheama gigi duru’ da????? deci numele de gigi duru face 1000 de parai, ai inteles?:))

  0

 4. Mda VW Golf 3 masina nationala a bulgarilor :).

  0

 5. decat dacie…

  0

 6. lasa`ne frate cu bulgarii care sunt vai de mama lor

  0

 7. Strugurele e ca romanu’ :)

  0

 8. #8

  macar puteai sa faci vin bun din ei? nu ca m-as pricepe la asa ceva :)))

  0

 9. ciresica, habar nu am

  0

 10. In ultima vreme n-am mai vazut struguri romanesti prin piata… Am cumparat vineri de la o tanti de la tara struguri de la ea din curte, ii dadea la 3 lei kilu. Ceilalti dadeau la 4-4,5 lei/kg. Piata e plina de struguri de import, umflati cu seringa, cum le zice un coleg.

  0

 11. #11

  eu nu imi dau seama cum de nu gasiti struguri romanesti?!eu mereu gasesc prin piata…dar nu cumpar pentru ca nu imi plac…ii prefer in forma lichida (aka vin- yammyyyyy)

  0

 12. #12

  @arhi: vorbesti despre acelasi tip de struguri? din aia balonati pentru consum sau aia „clasici” pentru vin (dar care se poate consuma la fel de usor :D )…?

  0

 13. chris, exact aceleasi balonase de la hypermarket

  0

 14. Ti-ai schimbat masina!? Sau Nova ta e Diesel :))

  0

 15. eram cu un audi

  0

 16. era nu demult seful unei firme de gasit de lucru in strainatate care spunea acelasi lucru despre muncitorii romani (dar cu alte cuvinte, ca era interiviu la ziar)

  in alta ordine de idei, e aici in Toronto o asa-zisa „piata” langa mine. vin turci si arabi care vand mancare dar pe care o cumpara de la aceeasi furnizori ca si in supermarket, dar o vand la juma’ de pret fata de supermarket.

  0

 17. #17

  Pacat ca nu ai si o inregistrare video/audio a discutiei. Am fi ras si mai mult =))

  0

 18. Nu te lauzi tu ca faci nu-stiu-cati bani din blogging ? Ce te tocmesti pentru 1 RON ? Zgarcitule… :P

  0

 19. #19

  nu cred ca e vorba de 10.000 ci mai degraba de faptul ca nu erau romanesti…adica daca au ajuns taranii nostri sa vanda struguri injectati…e grav

  0

 20. Daca ar folosi numai balega pe post de ingrasamant ar merita aia 3 RON. Dar cata vreme folosesc prafuri si zemuri, sa-si ia strugurii si sa si-i bage-n cur, poate le ies stafide pe gura.

  0

 21. erau producatorii?

  0

 22. las’ ca nici bulgarii nu au cine stie ce, cred ca mai bine gasesti aici in V mai catre Hungary, pacat ca nu-i inteleg

  0

 23. #23

  si tot nu inteleg ceva: daca le-au umflat cu pompa de ce p*m nu le scot totodata samburii? :lol:

  0

 24. Da da ce saracie e in Bulgaria ? :)

  0

 25. probabil la dervent asa o fi, dar acum vin de acolo si stiu cum sta treaba. La ostrov se vand la 1.5 ron Kg. si la granita acolo nu sunt tarani bulgari, sunt tarani romani care tot cu 1.5 ron Kg dau. Tarani bulgari n-am vazut deloc deloc. Iar daca iti iei inima in dintii cumperi si cu 1.2 ron kilogramul.

  In ceea ce priveste calitatea….crede`ma sunt foarte buni

  0

Citește și...

Circulă chestia asta pe facebook, de la URS-PLUS, legat de votul din diaspora. Și nu e rău, dacă statul român nu face nimic pentru informarea cetățenilor săi, facem noi. Și, din ce mailuri am mai primit și mi-au făcut inima cât china, facem bine. Doar că, din ce am citit noi, din feedbackul […]

Ca în fiecare an, am plecat, exultând de fericire, să cumpăr, din nou, de toate pentru toți copiii, pentru că știi tati, ghiozdanul cu care am terminat anul trecut, vechi deja de vreo 5 luni, nu mai e ceea ce trebuie, da? Și nici penarul și nici nimic. Așa că avem, desigur, ghiozdan […]

Donald Trump i-a dăruit lui Klaus Iohannis o șapcă: „Make Romania Great Again” Având în vedere îmbulzeala care e pe sloganul acesta, eu aș fi curios dacă șapca asta îi rămăsese lui Trump de la vizita lui Dragnea și, fiind un meleardar strângător, a zis să nu se risipească aiurea prin cine știe […]