De ce nu îl sufăr eu pe Hrușcă

Acum mulți ani, când voi nici nu descoperiserăți internetul, am avut ceva campanie, cred, în care trebuia să te înregistrezi cântând o colindă tradițională din zona bunicilor tăi. Mnă, am înregistrat o colindă de pe la Mitocul copilăriei mele și am pus-o pe youtube, pe vremea aia nu prea aveai multe opțiuni și nici multe chestii despre internet nu știam.

Ei, colinda aia a mea moldovenească, deloc cunoscută, care venea exact de acolo de la Mitoc, conținând inclusiv versuri legate de Mitoc și cu numele respectiv, nimic ardelenesc în ea (bleah) mi-a fost blocată de către compania canadiană de producție deținută de mărețul cantautor. Care măreț, la vremea aia, doar dorea să își impună monopolul pe colinde, prin urmare, bloca orice altceva era pe internet și nu aparținea de o casă de discuri puternică, care să poată să răspundă la blocajul lui.

Bine, între timp a apărut Fuego și i-a făcut nitrogen și acid uric din monopolul lui pe colindele tradiționale românești, dar eu tot nu îl pot suferi pe lacomul ardelean.

31 comentarii

 1. fara cratima la descoperiseră-ți
  poti sterge comentariul

  0

  • #2

   Dacă articolul era scris de Mutu:
   Între descoperiseră și ți nu se trage liniuță.

   0

 2. Deci acum 13 ani Hrușcă bloca orice colinde românești de pe net? Mă rog, compania lui? Ca ce chestie? Cu ce pretext, că nu era nimic cântat de el, deci trebuia să fie OK.

  0

 3. #4

  Pai impartaseste- ne si noua colindul mitochian (mitocesc)…. Sa ne dam cu presupusul, zic.

  0

 4. #6

  ahahahaha, deci daca nu era hrusca, te lansai pe piata colindelor si ne bantuiai tu acuma sarbatorile?
  zi cinstit, tu de fapt incerci sa ni-l faci simpatic pe hrusca

  0

 5. #11

  bag de seama ca azi e o zi nasoala…sa te trezesti cu hrusca in gand…mda..doamna ta ce zice de situatie?

  0

 6. #12

  A fost invidios pe vocea ta de bucium.

  0

 7. #13

  Ete junele … unii dintre noi i-au dat block lui Hrusca inca de pe cand tremola pe versuri de Adrian Paunescu, la cenaclul Flakara

  0

 8. #18

  „Prin Mitoc eu am aflat
  Ca-s fete de maritat
  Sunt trait la Liverpool
  Unde’s fete d’alea snur
  Blogger sunt de meserie
  Pe zi nu scot sub o mie
  Am valuta, am masini
  Si vreo doua trei gaini.
  De protectie am pusca
  Daca ma ataca Hrusca
  Leru-i ler si iara ler
  Va colinda …Cetinel”

  0

 9. #19

  Ce pui în cafea?

  0

 10. #20

  Hrusca e ca o femeie urata, care fumeaza ca sarpele si de care nu poti sa scapi, pentru ca si-a lasat niste lucruri la tine si vine in fiecare iarna sa si le ia.

  0

 11. #21

  Nu e ardelean, e din Ieud, Maramures.

  0

 12. #23

  imparatul padisah al colindelor, Hrusca, vrea sa aiba controlul total asupra lerului. cine controleaza lerul controleaza universul, se stie. asa ca incearca din rasputeri sa acapareze mai ales filonul salbatic de ler, ala autenticul, ala are cea mai mare putere.
  lerul e produs de niste creaturi pe care putini oameni le-au vazut. viermii de ler. se hranesc cu palinca bauta de gazdele lor si elibereaza o toxina extrem de valoroasa numita ler. aceasta nu este utila in forma ei de baza. de abia cand intra in contact cu slanina consumata dupa palinca ea se transforma in adevaratul ler care este atat de dorit.

  0

 13. #27

  Am si eu o nelamurire: La Mitoc ingheata apa-n tioc dupa cum spune urarea de anul nou? Sau e doar legenda?

  0

 14. #29

  Mno, sper să nu supăr prea mulți… Nu știm ce gigel era la butoanele companiei canadiene – adică nu știu cât știe Hrușcă de colindul din Mitoc sau din altă parte, aș tinde să cred că la vârsta lui nu prea înțelege el cum e cu internetul. Iar 2, din panoplia de artiști români și nu doar, sigur găsim mofturi și fițe mult mai aberante. Pe mine personal m-a surprins plăcut, mi-am dus socrii la un concert unde aveam așteptări foarte mici, inclusiv să cânte cu cd-ul și să facă fițe și să se audă prost ca majoritatea concertelor românilor (se ieftinesc la scule). Uite că nu a fost așa, omul a cântat live, cu 2 instrumentiști, s-a auzit perfect, a stat și după concert și a făcut poze, dat autografe etc. Cum spuneam, mno, nu știu dacă și alți artiști români fac la fel.

  0

 15. Mai da-l in lerul meu, cum de a blocat frumoasa cantare, aveau monopol si pe internet?

  0

 16. #31
  Arbait

  Marele patriot și-a schimbat numele iar Steven spune prin Canada că-i ungur…

  0

Citește și...

M-am gândit de multe ori că prin poveștile mele s-ar putea să aduc serioase deservicii bărbaților fiindcă din toate rezultă cum că bărbații ar avea doar 3 nevoi de bază: somnul, mâncarea și sexul. Nu prea am cum să ascund asta pentru că așa e. 24 de ore din 24, bărbații își consumă […]

Deci am râs de numa numa. Rise a făcut reclamație la DLAF, pe baza investigației lor, după care au publicat investigația și, nu-i așa, semnalizarea că Barna e cercetat de ANTIMAFIA. Parchetul fiind OBLIGAT să cerceteze orice reclamație, by default, indiferent cât de tâmpită ar fi. -> enter rise project -> donations -> […]