Sunt Ametcea, Cetin Ametcea și am văzut patriotism. Din nou

Sincer, pentru mine e greu să să mă gândesc cum să scriu acest articol, după primul, cel în care am dat prima oară piept cu SIE și oamenii ei. Practic, în minte mea îmi era cam dificil să mă gândesc la ceva ce m-ar fi dat pe spate sau să îmi solicite atenția mai mult decât s-a întâmplat prima oară.

În plus, neîncrederea țațelor școlite la radioșanț, cele care știu ele mai bine decât mine ce am vorbit eu cu un șef din SIE, care te avertizează cum să nu ai încredere în ce îți spun spionii, pentru că na, se știe, orice comentator de internet mănâncă 2 spioni la masa de dimineață, iar pe restul îi dezafectează, te face să te gândești câteodată dacă chiar merită efortul de a le arăta că există oameni care sunt patrioți, care luptă în fiecare zi pentru România și își pun viața în pericol, în timp ce noi ne dăm pe pârtie la predeal și nu ne ducem la vot, pentru că nu ne pasă.

De fapt, această ultimă întâlnire mi-a cristalizat determinarea și m-a făcut să înțeleg ceva mult mai real și mai important. Lucrurile pe care le scriu eu nu se adresează comentatorului radioșanț și nu mă interesează nici măcar o secundă să îi schimb percepția asupra lumii. Eu vorbesc cu omul de dincolo, cel care nu comentează, dar mă citește, alături de alte surse și își formează propriile opinii despre subiect. Eu scriu pentru oamenii inteligenți, care au terminat facultăți și mastere prin muncă și pe bune, oamenii de care SIE are nevoie și pe care dorește să îi angajeze ca ofițeri de informații. Rândurile mele se adresează celor care sunt patrioți și pentru care România chiar înseamnă ceva. Restul sunt rugați să rămână în continuare la capitolul bârfă și cancan, pentru că asta îi satisface.

Da, și ultima întâlnirea fost la fel de mind blowing, iar doamna C, prin natura profesiei, știe, probabil, mai bine decât mine, că, plecând de acolo, am rămas cu regretul și părerea de rău că pe acei oameni nu prea voi mai avea ocazia să îi văd vreodată. Chiar dacă am ajuns să râdă nevastă-mea de mine de cât de impresionat am fost de ochii unuia din ofițerii cu care am stat de vorbă și căruia i-am ascultat povestirile cu gura căscată. La fel și la povestirile domnului consul 😛 (al cărui fan sunt pe viață), ale ofițerului care probabil m-a crezut gay când i-am zis că seamănă cu un actor, ale domnului căruia i-am zis că nu credeam că, la vârsta lui, are idee de calculatoare (momentul ultrajenant al zilei, mă înroșesc la față doar când îmi aduc aminte), well, ale tuturor.

La prima întâlnire, le-am cerut să ne aducă să întâlnim un agent tânăr, care muncește doar de puțini ani. Curiozitatea noastră era să ne dăm seama, prin întrebări extrem de șmechere și dăjtepte, ca noi toți, ce l-a îndemnat să aleagă calea oștii țării, după cum bine s-a subliniat acolo. De ce apare patriotismul și unde, care sunt condițiile favorabile de înmugurire a lui, cum îl cultivi astfel încât să se dezvolte, să crească și să ajungă parte din omul care e ACOLO atunci când țara are nevoie de el.

Nu știu dacă am plecat mai lămuriți. Deși se vedea în ochii șefilor săi că sunt extrem de mândri de el, prin urmare, probabil era foarte bun în ceea ce face, omul era…un om. Om simplu, la fel ca noi, probabil nu l-aș mai recunoaște a 2 a oară, dacă l-aș vedea pe stradă, ușor emoționat de întâlnire, se vedea că nu fusese pus niciodată în situația de a justifica altora patriotismul și alegerile în viață.

Normal, prin natura profesiei, a reușit să ne îmbârlige toate întrebările astfel încât la final, toată lumea era mulțumită de răspunsuri, dar de fapt nu răspunsese la nimic sensibil, din care probabil nu ar fi avut voie să vorbească. Iar la ce a răspuns…iarăși, un om ca și noi. Om care a decis că vrea ca viața lui să se desfășoare în umbra țării și în slujba ei.

Știți, una din problemele pe care mi le făceam relativ la profesia de ofițer de informații era că, probabil, programul este infernal. După discuțiile cu domnul T., când am aflat că, în această lume, întotdeauna undeva este dimineață, întotdeauna undeva se mănâncă de seară sau de prânz, undeva se joacă tenis sau se bea un cocktail și că, din cauza aceasta, ne-am lămurit că programul SIE este round the clock. Asta ca răspuns la ntrebarea unui coleg, care voia să știe dacă angajații SIE pleacă și ei acasă, ca toată lumea, vineri la ora 5.

Dar, deși e round the clock, toți cei de acolo au fost de acord cu un lucru care le era extrem de clar tuturor. Că le place atât de mult ceea ce fac, încât programul este irelevant și că, atunci când pleacă acasă, de fapt de abia așteaptă să treacă programul de odihnă, ca să se poată întoarce la serviciu, pentru că muncă e cumva greșit să îi spui, în aceste condiții. Da, e mai dificil, la început, pentru familii. Dar și familia învață că împreună cu soțul sau soția, sunt în slujba țării și că și ei, prin prezență și susținere, își fac treaba de care țara are nevoie. Și da, dacă mai aveți multe povești de alea cu prieteni din servicii despre care familia nu știe ce fac, mergeți și dați-le niște palme după ceafă, pentru că, în aceste situații, familia știe întotdeauna cu ce se ocupă respectivul sau respectiva, ca regula de bază.

Au mai fost multe detalii și povești, despre care chiar dacă nu s-a specificat dacă pot sau nu să fie publice, partea conștientă din mine, nu cea care caută senzaționalul, preferă să nu le divulge și să rămână acolo unde le e locul, în secretele țării.

Au fost și niște detalii despre munca lor, detalii la care am rămas, as usual, bujbee. Oamenii ne-au lăsat singuri să ne plimbăm printr-o locație deschisă și ne-au zis uite, aici, în pătratul acesta, sunt diverse forme de camuflare folosite de ofițerii noștri pentru transmiterea informațiilor, găsiți-le. Practic, nu am găsit nimic, pentru că cine s-a aștepta ca un cuib de pasăre/viespi etc să fie o căsuță poștală? Sau o piatră aruncată neglijent printr-un grup de pietre? Sau un ciot de lemn? Sau tubul care ține rola de hârtie igienică la baie? (tubul conținea un aparat care este o celulă de comunicare telefonică, ce îți schimbă numărul de pe care apelezi dacă ești până la 300 de metri în raza ei de acțiune. Da, știu, sunt specialiștii care știu că nu se poate, e ok, citiți mai sus, că e pentru voi)

Mai degrabă îmi aduc aminte cum stăteam cu Cabral, la marginea poligonului de trageri și discutam despre cât de bine arată tipii de la operațiunile speciale SIE, care, serios vorbind, zici că erau luați din jocurile cu război de pe calculator, atât de bine construiți erau. Da, să știți că e nevoie să fii bărbat adevărat să poți recunoaște așa ceva sau să porți tricou roz. Iar dacă nu sunteți de acord, vă dau pe mâna lui Cabral, are doar 2 metri și 130 de kile. Oricum era să îi dau pe mână niște colegi care întrerupeau din vorbă generali de informații ca să le povestească ei diverse. Noroc că sunt o persoană blândă.

Bine, tipii de la operațiuni speciale erau doar bărbați, fără rozul aferent. Ne-au învățat să tragem cu armele, ne-au supravegheat să nu ne omorâm și ne-au făcut niște demonstrații de diverse abilități, inclusiv una cu misiune de salvare și recuperare a unui om. Știați că gloanțele din armele cu care fac ei chestiile alea nu sunt doar oarbe, ci au niște chestii cu vopsea în capăt, dar solide, care dor de numanuma dacă te lovesc?

Ca să încheiem, un singur îndemn. Dacă îndeplinești condițiile de aici, dacă simți în sinele tău că ești patriot și că drumul tău în viață și-ar avea locul în slujba țării, încearcă-ți șansa. E posibil ca tu să fii unul din cei de care au nevoie acei oameni. Da, știu, trăim în vremurile în care am ajuns să fie o rușine să spui că ești patriot și că nu e cool sau hip. Nu, nu e o rușine să fii patriot și suntem mulți care suntem, doar că nu o spunem, ne place să lăsăm faptele să vorbească. Sau, ca în nemuritoarele vorbe ale domnului Cabral, Am ajuns să trăim vremurile în care Ametcea și Ibacka au venit să le arate românilor cum și de ce să fie patrioți.

Și chiar dacă nu ești decis, poți da un test de inteligență, cunoștințe generale sau abilități. La cel de cunoștințe generale, eu am luat 29, așa, din fugă. La celelalte nu pot să vă spun, e secret. Cică simulez inteligența foarte bine.

Daca sunteti curiosi ce au scris si ceilalti participanti…

Nu, nu prea am poze, pentru că am uitat acasă aparatul foto. Din păcate.

111 comentarii

 1. #1

  Stai sa vina ala acasa la Mioveni, sa vezi ce-i fac:
  „Ziceai ca ma-ta nu stie de tine, ă? Zbang!
  -Uite ba ce zice Ametcea (ala de la Antena 3) de voi. Zbang!”

  0

  • #2

   Eu după ce-am văzut vreo doojde filme cu spioni am devenit expert. Iată câteva detalii despre viața de spion:
   – Îți trebuie o lupă cu care să dai zum din elicopter ca să citești Adevărul de Bârlad pe care-l ține ăla la subraț în troleul 41.
   – Mai ai nevoie de doi gorobeți pricepuți în calculatoare, unul cu ochelari, care de câte ori zici un nume apasă un buton și apare tot profilul pă ecran de la grădiniță până la medicul proctolog. Fiecare au ecrane negre cu log-uri care derulează coduri și date.
   – Un subsol din cărămidă în care sunt 3 pahare berzelius și un tip în halat alb care îți dă un bilet de tramvai cu cip încorporat pe care dacă nu-l compostezi te bat controlorii ăia colorați.
   – Unul din compiuteriști îți zice: Șefu, cred că vreți să vedeți asta… și-ți arată o poză cu Julianna Vega la mall.
   – Bineînțeles, nu ești tu șefu, bossul cel mare e o femeie cu față de Cristian Tudor popescu și sprâncene de Albulescu într-un birou cu pereți de sticlă și jaluzele tot timpul trase și o lampă de tavan trasă până aproape de masă.
   – Tu rezolvi cazul din prima doar că apare scârbele alea care e bandiți.
   – Mașina ta e cea mai jmecheră din toată parcarea, n-au cum să-și dea ăia seama că tu ești spion.
   – Nu bei, nu fumezi, nu faci păcate, te înscrii la Martorii lui Iehova fiindcă în secret ai vrea să fuți o pocăită.
   – Alergi ca Usain Bolt dar nu-l prinzi pe bandit că ăla a găsit o motocicletă care era rezemată de bloc la Obor.
   – Șefa ta ține cu bandiții – trebuia să-ți dai seama de când ți-am zis de sprâncene.

   0

  • #3

   @Baxt: Motanu’ e agent dublu, de la asta ti se trage

   0

  • #4

   Stie multe. Poate prea multe, mara 🙂

   0

 2. Dacă ar fi fost posibil să mă angajez la SIE, probabil că cel mai mult mi-ar fi plăcut colectivul. Îmi place să fiu înconjurat de oameni mult mai deştepţi decît mine, să am ce şi de la cine învăţa. Totodată, ea mai mare dezamăgire ar fi, probabil, faptul că majoritatea informaţiilor adunate ajung pe mîinile unor incapabili.

  0

 3. Eu te cred din prima ca sunt baieti de treaba, pentru ca am vazut ca v-au lasat sa trageti de la 5 metri 🙂

  0

  • #7
   Arhi

   7. dar am tras si de la 25. bine, nu cu pistolul, ca era pacat de obiectele alea din camera.

  • Daca n-ati tras cu umbrela, tot degeaba 🙂 Glumesc, parerea mea este ca tara asta mai functioneaza doar pentru ca inca mai exista niste oameni ici-colo care-si fac treaba. Doi in SIE, unul in SRI, 2-3 pe la ministere…

   0

  • am prieten militar activ. Noi trageam cu glocu de la 5-10metri el dadea cu revolveru la 25. Plm, ajuta si antrenamentu asta la ceva 😀

   0

  • #10
   Arhi

   cand tragi, cumva, in fiecare zi, ti se dezvolta niste chestii

 4. #11

  Yep, pot sa-mi (incerc sa) inchipui cam cum e la nivelul acela din 2 anecdotice experiente in viata mea de publicitar: 1. Prima carte care mi-a deschis ochii in publicitate a fost un manual de anti-propaganda din Stefan Gheorghiu in 1990.
  2.Am avut norocul sa particip la un training de prezentari intens de numai 4 zile cu controlul privirii, al gesticii, al dominarii audientei si un exercitiu deosebit de intens al lipsei de expresie in tot ce faci prin „marcarea si reglarea” batailor inimii care trebuia separata de minciunile pe care le spui. Ii sunt etern recunoscator celui care m-a invatat toate acestea. Si daca un trainig de 4 zile poate sa schimbe atat de multe la tine chiar as vrea sa pot intelege ce poate face un curs de 4 ani 🙂

  0

 5. #12

  Poza cu Printesa Leia invinge!

  0

 6. #13

  Sunt patrioti numai cu numele si ei si restul uniformelor care se dau patrioti. Dac ar fi PATRIOTI ADEVARATI ar pune mana pe arma si ar face curatenie in „palatul” parlamentului. Asta inseamna sa fii patriot, sa neutralizezi orice pericol la adresa tarii. Dar odata ce stau si inghit frimiturile aruncate nu-s decat niste gaini cufurite. Au arme, au blindate, au tehnica, au supermani ce plm le mai trebuie altceva??? Hai ca noi pulimea nu avem voie sa caram un cutit pe strada dar ei ce scuza au? Au tot ce le trebuie in fara de boase iar odata ce doar stau si cotcadacesc pe margine (ca sanchi ei trimit materiale da aia rai de sus nu face nimic cu ele) inseamna ca sunt partasi la distrugerea tarii iar asta inseamna orice altceva in afara de a fi patriot.
  centii mei.

  0

  • #14
   Arhi

   vezi tu, acest model de gandire (complet idiotic si analfabet) duce la tot ce e mizerabil acum in lume. armata care sa faca curat, tatucul suprem care sa aiba grija de noi. imi pare rau sa iti spun, dar gandind asa, nu dai dovada decat de prostie maxima si lasitate extrema.

  • #15

   Nu trebuie sa faca lovitura de stat si dictatura militara, trebuie doar sa se miste ca niste pisoi ninja unde trebuie cand trebuie conform meseriei. Daca erau patrioti NU ajungeam in situatia actuala, ultimii maimutoi din lumea civilizata sau chiar mai rau. Daca erau patrioti NU PERMITEAU sa fim distrusi ca natiune si popor. Si nu poti zice ca punctul meu de vedere nu are o urma de adevar. Imi pare rau ca ai cazut in mreajele lor, deci metodele functioneste, toata operatiunea asta e doar PR de albire a serviciilor ca inceput lumea sa stie ca-s bagati unde nu trebuie. Metoda sovietica veche, a mers intodeauna cand poporul a simtit ca autoritatile strang funia, a mers cu seria „Jandarmul” in Franta iar apoi B.D la noi , cam in aceeasi linie se incadreaza si operatiunea asta cu invitatia formatorilor de opinie de pe net, sa vada lumea ca si ei sucuristii e oameni si au sentimente. Unul singur daca ar zice adevarul si ar fi hotarat sa-si respecte juramantul de a servi patria sau onoare si mandrie ori ce altceva au semnat ei , ar identifica unul dintre tatucii vinovati de starea natiunii si ar trece la fapte, mai un cap de cal in pat, mai un deget amintire ori o ureche pierduta pana intelege respectivul ce si cum …iar daca nu intelege poate dispare brusc din retea. Unul singur iar ceilalti ar intelege aluzia. Asta inseamna sa fii patriot, asta si-au ales . Daca aia de sus nu le iau in considerarea memo-urile poate ar trebui sa le trimita in alta parte.
   Multumesc ptr publicare, sincer nu ma asteptam sa apara cand am vazut cat esti de emotionat dupe experienta. In continuare im i mentin parerea ca nu-s decat niste gaini care nu vad mai departe de grauntele aruncate pe jos si ca orice gaina vor sfarsi in ciorba. Sau kfz.

   0

  • #16

   @kkmk, de cand patriotismul se masoara in gloante si tancuri?

   0

  • #17

   Mihai: Dintodeauna. Sau ma rog, de cand au fost inventate.
   Dar nu neparat prin piese hardware poate fi „masurat ” patriotismul (asta ca sa pic in capcana, auzi masuarea patriotismului) ci si prin fapte nu vorbe de fetite la ciclu suparate ca nu-s bagate in seama( asta e impresia care au facut-o supermanii, ca sufera ca nu-s bagati in seama cand trmit ceva mai sus …pai cine va opreste sa nu luati masuri?). Deci FAPTE CU REZULtATE concrete, vizibile.
   Asta e ultima provocare la care raspund, e parerea mea si observ ca-s singurul care am curaj sa o zic si s-o apar. Cred ca nu am mai avut demult musafiri, daca ma uit bine pe geam parca-s niste masini cu ocupanti 2pe2 , straine de strada mea care stationeaza cam mult fara motiv. Ma duc sa deretic prin casa ca nu e frumos sa ma prinda cu patul nefacut si chilotii pe jos.

   0

  • #18

   kkmk ai dreptate si nu prea, cred ca in multe domenii serviciile fac o treaba buna dar sunt si domenii unde ori nu fac nimic ori fac prea multe.

   0

  • #19

   Scuze, nu pot sa ma abtin: cat de handicapat poti sa fii cand intrebi de cand patriotismul se masoare in gloante? Cat de full retard ??? Cat de jegos?
   Nu stiu man ce nu-i intrebi pe sutele de mii poate chiar milionul de romani care au murit in razboaiele unde s-au folosit gloante si tancuri. Ca ei ar trebui sa stie, au murit pentru Patrie cu mana pe arma. Daca nu stiu nici ei poti merge mai departe la aia care au murit in Siberia cu mana pe lopata construind cai ferate si combinate.
   Esti o rusine si te-as scuipa drept in ohi nenorocit de hipster hipiot care esti.

   0

  • @kkmk
   Ceea ce spui tu sa stii ca se numeste „democratie”. Stii, chestia aia in care traim noi si avem dreptul sa nu fim de acord cu vecinul si/sau guvernantii. Daca un serviciu de intelligence ar actiona in tocmai cum spui tu, ar insemna sa se transforme intr-un serviciu criminal pus la dispozitia unor tembeli (ca doar nu se apuca fiecare angajat de capul lui sa mierleasca cante un deminatar) care doresc asasinarea posibililor „daunatori”. Asta nu mai e democratia, pt ca acei cretini care ne conduc (sau o parte dintre ei, ca sa nu generalizez) au fost alesi de aia care traiesc in Romania.
   Ps: de ce am impresia ca esti unul dintre aia de te aflai la Predeal in ziua votului!?

   0

  • #21

   În Bolivia ofițerii de informații au blocat toata activitatea informativă a țării în momentul în care politicul s-a băgat fără rost în treaba lor. La noi ajung unii de fac plecăciuni la zidul plângerii cu basca aia pe cap șefi la SIE. Cam mare diferența

   0

  • #22

   Idiotii utili care sustin instalarea dictaturilor militare/comuniste/naziste sunt printre primii executati dupa, doar zic.

   0

  • Sugi pla prietene, nu poti sa le ceri sa curete mizeriile pe care tu le-ai impins in parlamet.

   Cand o sa fii membru cotizant a unui partid care impinge in fata romani capabili, atunci o sa te tratez mai respectuos.

   0

  • ah…acel moment in care dai ca exemplu Bolivia…Ba baietilor, voi ganditi macar asa, un pic?
   Astept sa imi dati exemple din somalia, rwanda si coreea de nord.

   0

  • #25

   kkmk e fix kkmk

   0

  • #26

   Bai kkmk tu ai facut armata ,ai fost la ordin vreodata sa vezi cum e sau doar la mami ai lasat capul jos?Cred ca habar ai ce inseamna asta!Dupa tastatura suntem ,,strong”toti putoiuleee!!!

   0

  • #27

   Kkmk e viitorul politician. Care vine cu discursuri la sentiment. Compară vremurile de război cu cele de pace. Cică suntem distruşi ca nație, de parcă eram noi miezul carpato-balcanic din zonă.

   0

  • #28

   Animaloole, de ce ești tu atât de ironic și superior? Serbia, țară mai săracă decât noi, în afara UE și care a fost până nu demult în război cu NATO are drumuri mai bune ca ale noastre și scoate niște tehnică militară pe piață chiar decentă.
   Forumul Economic Mondial spune că Zimbabwe are drumuri mai bune ca ale noastre.
   În cercetare stăm mai prost decât destule țări sărace de pe glob și alte exemple ar mai fi.
   Deci, unde e greșeala în comparația cu Bolivia?

   0

  • #29

   Comisare, ce ti se pare tie atat de bogat la Romania, de spui ca ” Serbia, țară mai săracă decât noi”? Sau tu nu realizezi ca bogatia Romaniei e ceva care a devenit ultra-sintetic (exista doar in statistici)? Noi suntem cacati la cur, fara resurse valorificabile, fara infrastructura, fara viziune, fara tarie de caracter? Alta intrebare: „aflata pana nu de mult in razboi cu NATO”?… Mi se pare doar mie sau au trecut aproape 20 de ani de atunci (18, ca sa fim mai exacti). Iar, in ceea ce priveste afirmatia cu tehnica militara de exceptie, meh, ce sa zic, daca nu ai timp sa mai treci pe la Cugir sau pe la Expomil, macar mai vezi si tu un War Dogs, sau ceva similar. In rest, sa fie pace :)!

   0

  • #30

   @kkmk tu iti dorest un fel de Wanted, cu Angelina…

   0

  • Asa. Deci tu dai exemplu de ceea ce se intampla in Boliva (una dintre cele mai sarace tari din America de Sud, asta asa, ca sa avem ce discuta) pentru ca infrastructura din Serbia este mai buna decat aia din Romania?
   Nush bre, poate mi-a ramas mie logica mica, dar ce pula mea?

   0

  • #32

   Singurul comentariu inrudit cu discutia de fata este #23 (cel cu parlamentul) si merita un raspuns : DA!
   Din toata fibra si atomii unui cetetean onest, exact asta ar trebui sa faca, sa-si respecte juramantul de a servi Patria neutralizand dusmanii NU neaparat fizic, asa cum se haleste rahat mai sus de stimabilii interlocutori. Nu e nevoie de martiri. Nu e nevoie sa omori un om daca-i poti schimba comporatmentul. Asta se face prin „metode specifice” iar daca nu functioneaza am amintit „disparitia din retea” recte aruncarea dusmanului intr-o groapa de unde va iesi mai devreme sau mai tarziu in totalitatea facultatilor mentale sau nu, depinde de el. De obicei cacanarii nostri de dusmani au personalitati slabe si vor claca mult mai repede decat cred. Bineintels ma refer la secu’ in totatlitate, fiecare cu domeniul lui , intern/extern/ trompa si timpanul/batausii, etc. Sunt convins ca exista profesionisti in servicii si sunt convins ca-s patrioti dar prinsi in ale lor mendre au uitat de ce sunt acolo, au devenit asa de buni in ceea ce fac si incat pierd esentialul…si incea se perfectioneaza. Prinsi cu trebi au uitat de ce sunt acolo. Sau poate nu ci sunt complici la degradarea nu numai fizica si materiala a natiunii. Serviciile astea sunt ca o multinationala, sefi/sefuleti si fiecare incearca sa evolueze in cariera, se mananca unii pe altii, o cacanarie.

   Ca discutie conexa: Da am facut armata 1 an intreg ( leat ’77 deci 96-97) si a fost cea mai oribila
   experienta care o poate avea un civil pe timp de pace intr-o tara civilizata. Perioada de pregatire a fost la Targoviste in unitatea unde l-au ciruit pe ceasca si unde inca erau prosti care se piasau pe zidul ala, asa simteau ei ca e bine, asa se razbunau ei pe comunism. Si nu erau soldati prosti din cine stie ce gaoz uitat de lume ci chiar angajati si apevisti care se presupuneau ca dau ordine profesioniste in caz de ceva. Restul armatei la Craiova, cateva luni in unitatea de langa spitalul miliatr unde admiram blocurile alea ciuruite de gloante ( atentie 1997!) unde am mancat futai pe paine ca ne furau „veteranii” suplimentul. Deci asa futai ca acolo nu am mai luat decat la Facai (tot Craiova) unde faceam foamea ca-n Africa, se fura tot, daca nu aveam ceva bani sa-mi iau o piane pe zi crapam de foame cu balastrul lor. Nici acum nu mananc pateu, mi se intoarce stomacul pe dos de cat am cumparat in armata. Se fura inclusiv uleiul din motoare, ORICE dar orice era furat de apevisti angajati. A, si eu cand am ajuns”veteran” nu am dat futa la nimeni, mi-am vazut de ale mele si m-am imbatam in fiecare zi ca sa treaca timpul mai repede, asta m-a invatat pe mine armata, sa ma imbat si sa fur ceapa din pamantul oamenilor de langa „unitate”, in realitate staul de vite.
   Alta chestiune: NU nu eram la Predeal dar am invatat ca un vot NU conteaza, nu a contat vreodata si nici nu va conta. Cine zice contrariu e un tantalu ca sa nu zic altceva. Si nu-s politician desi parca mi-ar place sa-mi bag mustatile la savarina…dar nu am bani, nu am scoala, nu am coi de asa ceva.

   Ultima: ce avem noi acum nu se numeste democartie si nici nu aveam nevoie de deomocratie( cea cu sensul de dictionar). Nici de dictatura militara sau civila ci de altceva, arunc piatra in apa si va las sa ghiciti ce. Nu e nici „meritocratie” si nici despotism luminat.

   Confrim (la mana a doua) informatia ca pe alocuri ( infrastructura si gospodarie) Serbia ne-a luat fata si se distanteaza puternic.
   Daca ma mai provocati intelectual cu ceva interesant raspund sigur si chiar pot livra dovezi dar la rahaturi cu polonicul nu ma bag, il las celor care-l savureaza.

   0

 7. #33

  Iti trimit CV-ul meu?

  0

 8. #45

  Acum un milion de ani am avut in mina citeva fascicule dintr-un samizdat despre Oleg Vladimirovici.
  Aia e o poveste care … ma rog, ar face ceva accesari.
  Faza e ca, pe masura ce trece timpul, am o observatie continua: daca ai nostri nu patesc una ca aia inseamna ca sunt atit de buni incit nu doar ca nu e nevoie de asa ceva dar nici nu sunt prinsi ( in primul rind ), pentru ca nu sunt tradati.
  My 2 kopeici.

  Revenind pe plaiul stramosesc, am un mesaj propriu si personal pentru cine nu indeplineste o parte din conditii: bai, ideea e ca pe partea asta a monitorului sa nu faceti nici fiecare in parte nici toti la un loc chestii care i-ar lasa pe ai nostri fara obiectul muncii. E futere sa aperi ceva ce nu exista.

  Asa, ca intre amatori: e bine ca ai lasat piatra cu muschiul orientat in aceeasi directie, banuiesc, nordul, da’ n-ai suprapus-o peste albe cum era in momentul T0. Zau, asa l-au prins pe-un englez, intr-un parc de la muscali.

  Nu in ultimul rand … BAI, CE CHELIE ARE DOMNU’ PIETCU’!

  0

  • #46

   A se citi cu voce metalica constanta: „noi, tzivilii nu facem nimic, noi stim ca statul lucreaza ptr noi, noi stim ca suntem aparati sub aripa protectoare a autoritatilor care are grije de noi, noi raportam orice dubiosenie observam!”
   @ „pe partea asta a monitorului sa nu faceti nici fiecare in parte nici toti la un loc chestii” …credeam ca-s singurul care savureaza exprimari alambicate. Stima.

   0

  • #47

   kkmk, daca vrei metalic la papila baga un cui in priza.
   Iar daca vrei sa ii lasi pe baieti fara obiectu’ prestarii de serviciu, uite, chichirez galceava: fa-te consilier local intr-o comuna la o distanta rezonabil mica de frontiera si, in timp ce alegatorii ca mine se uita in alta parte, nu vota un drum care ar putea fi folosit ca rocada in caz de, cu sarcina la podete de 60 de tone.
   Ca Bizonu’ are 50.
   Sau, pe profilu’ povestii, ca statu’ nu lucreaza in intregime si tot timpul pentru noi: daca tot l-au stors pe Condrea-n plop, nu te uita uita prea atent in Cipru ca se vede Vanuatu 🙂

   Izvinite, mare sef, da’ am citit hcl -uri de la Surdila Gaiseanca …

   0

 9. #48

  Nu e ba asa.

  0

 10. #49

  Pentru mine rămâne un regret cât China faptul că m-am lăsat descurajată cu ani în urmă când am vrut s-o iau pe drumul ăsta. Ai mei nici n-au vrut să audă, să creadă că îmi trece prin cap așa ceva.
  Deși slabă, n-am fost niciodată genul sportiv și de asta n-am pedalat pe idee, am considerat-o o condiție eliminatorie.
  Ce știi despre femeile angajate în SIE?
  Așa, ca să-mi pară și mai rău, vârsta oricum nu-mi mai permite decât să visez.

  0

  • #50
   Arhi

   au exact aceleasi posibilitati ca barbatii. daca inca nu ai 35, go for it

  • Draga Carmen,
   Daca vrei sa recrutezi pentru SIE, trebuie sa stii ca nu exista probe sportive. Pe aia ii intereseaza doar ce ai sub tzeasta!

   0

  • #52
   Arhi

   exista probe sportive

  • @Cetin,
   exista probe sportive probabil doar la posturile care au fost acum scoase la concurs – cele 85, insa SIE recruteaza pe oricine trece de probe si te asigur ca nu exista probe sportive pentru ofiteri operativi sau de analiza a informatiei. Adica intri pe site si completezi acel formular in vederea recrutarii. Daca ai noroc si te suna intri in procesul de selectie care nu include niciun fel de proba sportiva pentru posturile de ofiteri operativi si ofiteri de analiza.

   0

  • #54
   Arhi

   ma asiguri…:))))))))))))))))))))

  • Să știi că-mi place ceea ce vad pe blog zilnic, cu o singura excepție: tu prea îți desconsideri cititorii!
   Ce te face pe tine sa crezi ca nu știu despre ce vorbesc atunci când îți zic ca nu se dau probe fizice când recrutezi pt SIE??? Cel puțin acum un an nu s-au dat pt funcțiile de ofițer de analiză! Iar, culmea, procedeul de recrutare (în privința testelor) se schimba odată la doi ani.
   De ce ești atât de sigur pe chestia asta?
   Ps: acum te asigura un prieten care lucrează la politia locală! :))

   0

  • #56
   Arhi

   Flavius, iarta-ma, nu te desconsider, doar ca singurii oameni care imi pot da asigurari despre ceva legat de SIE nu comenteaza aici:)

  • Nu ai de unde sa stit cine iti comenteaza ca doar nu vine ala sa-ti lase adresa site-ului sie atunci cand comenteaza. :))
   Insa, in privinta asta am idee despre ce vb.
   La fel cum am spus si la articolul trecut ca sotia cunoaste activitatea sotului din SIE (sau inviers) pt ca atunci cand unul dintre ei recruteza, automat celalalt este verificat fix pentru nivelul de securitate pe care il va primi cel care recruteaza (la fel se intampla si in cazul in care locuieste cu prietena – concubina). Prin acest articol tu ai confirmat ceea ce eu am zis.
   Am uitat sa mentionez atunci o chestie: daca ofiterul nu este casatorit, atunci cand va vrea sa fac pasul, serviciul ii va verifica sotia – adica se poate casatori cu ea doar daca trece de verificare.
   Sper sa mai ai ocazia sa mai porti discutii cu vreun ofiter SIE si o sa-mi dai dreptate.

   0

  • #58

   @Carmen: femeie din SIE, cand se intind pe spate se gandesc la Romania. Daca ai probleme in a-ti imagina Romania, te gandesti – in ordinae asta – la Iohannis, la Tariceanu si dupa aia la Dragnea. Daca nu merge cu niciunul atunci ai dezlegare la Grindeanu.

   0

 11. #59

  nea Mircea Badea iti mai pregateste un sac de injuraturi :))

  0

 12. #60

  Daca tot v-ati imprietenit, nu ma ajuta si pe mine cu un backup la un hard care mi-a crapat? Sar’na 🙂

  0

  • #61

   Roaga-te si tu la Sfantul Efrem.

   0

  • #62

   @Iulia Incearca la Namebox

   0

  • #63

   aia e basic troubleshooting, eu am nevoie de specialisti…

   0

  • #64

   Platesti pe ora? Sau per proiect?
   Lucruri se pot face…

   0

  • #65

   @Iulia – tinand cont ca tu esti in afara tarii si ei lucreaza acolo, sigur. Nu e nevoie decat sa le trimiti un email si iti vor trimite un link catre ultimul back-up facut inainte ca hardul sa crape, back-up care e stocat in cloud.

   0

  • #66

   Ai drum prin New York in viitorul apropiat? Daca da, te ajuta Louis si Jason 😀

   https://www.youtube.com/watch?v=J9P4UadRdNA

   0

 13. #67

  Salut Cetin,

  Doresc să citesc și articolele scrise de alți bloggeri pe tema asta și cum te citesc doar pe tine și pe zoso vin cu rugămintea să-mi spui cine a mai participal la întâlnire (în afară de Cabral). Mulțumesc.

  0

  • #68
   Arhi

   zilele astea se va updata o pagina cu toate articolele scrise de cei ce au fost acolo

  • #69

   Cica ar mai fi fost unul care are un fetish cu masinib care lovesc pietoni…

   0

 14. #70

  Am si eu pitic de ala de gradina cum e in clip la 0:25 :).

  0

 15. #71

  Mestere numai păreri pertinente de genu’:lasa coi ca stim noi cum este cu serviciile,cu trupe de elita,cu razboiu,nu ne scapă nimic.Juma’ din ei asamblează statii orbitale in living sau in beci,asteapta sa dea la meteo vremea sa o lanseze.Eu te întreb prieteneste cum stai cu tensiunea,aia arteriala.

  0

 16. #72

  Am sa incerc sa imi dau si eu cu parerea desi habar nu am cum functioneaza serviciile secrete.Si un pare + pentru aceste 2 articole legate de SIE deoarece mai aflam si noi lucruri interesante.

  First, incepem cu laudele.Parerea mea este ca fac o munca serioasa in combaterea terorismului la noi in tara.Bun toti au impresia ca noi suntem neimportanti, ca pe noi ne ocolesc teroristii si la noi nu se va intampla nimic niciodata.Dar cred ca in spatele acestei linisti sta si o actiune de preventie foarte solida a serviciilor oricare ar fi ele.

  Acum vine partea care ma sperie.Noi ca tara suntem la coada Europei in cele mai multe domenii de la agricultura(unde importam rosii din Senegal, cartofi din Polonia, morcovi din Olanda si mere din Turcia), sanatate(nu stiu daca dupa revolutie s-a construit vre-un spital de la 0), educatie, infrastructura si pana la mediu.Aici nu avem cum sa negam aceste lucruri, avem date statistice si pana la urma traim pe pielea noastra realitatea de zi cu zi.Si avem si serviciile care dupa parearea mea principala lor munca este de a colecta informatii din toate domeniile.Tu ai prezentat doar o anumita parte din munca lor dar cred ca multi dintre ei stau pur si simplu la birouri cam cum stam multi dintre noi la corporatii si analizeaza date: cine cu cine se intalneste, de unde are bani X, cu cine vorbeste Y, ce legatura are Z cu senatorul M, de ce firma lui Ghita de exemplu castiga contracte de sute de milioane cu statul roman, de ce de exemplu noi ca si stat dam miliarde de euro unor americani sa ne fac autostrazi si ei pur si simplu nu fac nimic si multe si multe alte informatii.
  Eu de aici trag urmatoarele concluzii: ori sunt mana in mana cu cei care sunt la putere si ii lasa sa se desfasoare liber.Pentru ca niciodata nu imi pot imagina ca o firma straina vine si face parandarat cu noi doar cu ajutorul unor cimpanzei de la putere sau ca, Ghita castiga sute de contracte cu statul doar ca il cunoaste pe nenea care face caietele de sarcini.Adica fara ajutor de la servicii tu firma straina sau tu potentat local nu ai cum sa iei contracte si sa nu faci nimic.
  A doua concluzie este mai mult asa ca sa fie si anume ca ei ca si servicii sunt total depasiti de aceste probleme dar imi vine greu sa cred pentru ca uitandu-ma la clasa politica nu imi dau impresia ca ar fi niste genii sau niste excroci de clasa mondiala.Dovada fiind ca unii dintre ei se preteaza la a lua mita caltabosi.
  Ca sa inchei cred ca la starea actuala in care ne aflam si anume la coada Europei au pus mana si serviciile fie prin implicare directa fie dandu-le mana libera politicienilor la furat.

  0

  • #73
   Arhi

   SIE nu are atributii in romania, deci nu supravegheaza pe senatorul M si Ghita, ci se ocupa cu apararea activa a romaniei in exterior. problema oamenilor e ca ei considera ca daca e serviciu de informatii, automat se ocupa cu de toate.

  • #74

   Stiu ce zici, dar tu ca serviciu stii ca firma X din Franta sa zicem va veni sa incheie niste contracte cu statul, ai un istoric al ei stii unde a mai lucrat(Africa, Asia etc), stii ce a facut, stii prin ce metode obtine contractele etc.Ce vreau sa spun este ca ai un istoric complet.Firma vine, semneaza isi primeste banii si nu face nimic si nici nu poate fi trasa la raspundere.
   Sau tu ca si serviciu stii ca marile corporatii ne asasineaza economic.In fine astea sunt speculatii si nici nu vreau sa intru in teorii ale conspiratiei.Dar cred ca au acces la multe lucruri de acest gen.

   0

  • #75

   Si ca sa glumim putin eu imi imaginez serviciile ca si Lordul Varys din Game of Thrones, adica stiu multe lucruri, nu intervin aproape niciodata, scapa de fiecare data cu fata curata si ca niste papusari manevreaza diverse marionete.

   0

 17. Serviciul in sine este foarte interesant, insa tind sa cred ca nu totul este roz, asa cum a fost prezentat lui Cetin de catre ofiterii SIE. Sunt sigur ca se intampla ca in orice structura militara, unde o parte dintre comandanti sunt putin ingusti la minte (aici ma refer la cei care au in jur de 50 de ani – formarea in perioada comunista isi spune cuvantul). De asemenea exista si ofiteri care au o vedere mai larga si inteleg foarte bine cum sa-si faca treaba fara sa ii fwta pe altii.
  Cineva mai sus dadea ca exemplu lupta SIE impotriva terorismului, cat si ca acestia sunt mana in mana cu guvernantii pt ca il lasa pe Ghita liber. SIE activeaza in toate domeniile si palierele securitatii (politica, societala, ecologica, economic, militara s.a.), iar arestarea infractorilor nu-i intre in atributii (de asta exista Interpol). Mai exact, un serviciu de intelligent descopera amenintari la adresa statului si identifica vulnerabilitatile atunci cand ele apar sau pot aparea – orice tip de vulnerabilitate (persoanala, economica, sociala etc). Ghita nu este un pericol la adresa securitatii Romaniei pt ca cei de la SIE sa-i intercepteze toate comunicatiile si sa organizeze dispozitive de filas in vederea monitorizarii acestuia. Este pur si simplu un infractor acuzat de fapte de coruptie (parca despre asta e vb) si nu de tradare, conspiratie impotriva statului s.a.

  0

  • #77
   Arhi

   boss, termina cu lecturile. SIE Nu are activitati pe teritoriul romaniei, acolo se ocupa sri. serios, sunteti profund penibili cu teoriile astea

  • Si unde vezi matale ca am scris eu ca SIE are competente pe teritoriul statului?

   0

  • #79

   Aha, nici CIA nu are atribuții pe teritoriul SUA … oh, wait.

   0

 18. #80

  Cetin, baietii aia sunt instructori pt personalul operativ din SIE? poate si SRI? Pare ireal sa aterizezi 3-4 baieti d-astia pe undeva in lume si sa nu bata la ochi.

  0

 19. #82

  Interesant articol…pan la urma merg domnle telefoanele cu energie neconventionala sau m-am agitat degeaba la articolul trecut???

  0

  • #83
   Arhi

   vezi ca v a explicat, la articolul teecut, Florin Mingireanu cum se face. dupa aia cauta i numele pe google

  • #84

   Eu vream o lamurire pentru colegii „infideli” , inalti specialisti in astrofizica si inginerie spatiala la ei in debara….

   0

  • #85

   A postat cineva un link cu „The Thing” (nu ala din fantastic 4), dar a pierdut din vedere un amanunt esential: ala era un aparat conceput special sa functioneze pasiv, sau – ca sa citez articolul insusi – „it had no power supply OR ACTIVE ELECTRONIC COMPONENTS”. De aici si pana la a face un telefon plin de componente active sa functioneze fara baterie mai e mult de explicat.
   E ca si cum as spune eu ca, de vreme ce exista radiouri care nu au nevoie de baterii (http://byrev.space/myblog/2015/09/07/radio-cu-galena/), inseamna ca nici radioul FM normal n-are nevoie de baterie ca sa mearga.
   Raman la opinia mea ca poti fi ascultat fara probleme daca esti persoana de interes si baietii cu ochi albastri pun mana pe telefonul tau si ii mai baga niste „gandaci” in plus care sa le permita chestia asta. Dar nu de la distanta si nu cu oricine. Poate doar la smart phone-uri, carora le poti instala aplicatii care folosesc legatura la internet, dar si atunci ai nevoie de baterie

   0

 20. #86

  Deci filmele alea cu James Bond aveau un sambure de adevar in ele 😛

  0

 21. „Eu scriu pentru oamenii inteligenți, care au terminat facultăți și mastere prin muncă și pe bune, oamenii de care SIE are nevoie și pe care dorește să îi angajeze”

  Insert lame comment á la Freigedank. Keywords: valoare, boss, puscarie, pacanele, mamaie, pensie

  0

 22. #88

  Am auzit că SIE nu mai are şef de câteva luni. A plecat nenea cu vita Kobe şi de atunci au rămas fără şef. O să îmi trimit şi eu impresionantul CV, dar numai pentru poziţia de şef, nu mă interesează alergătura salahorească.
  Păi dacă ajung la Gâdea în emisiune, credeţi că mai scapă aşa uşor? A scăpat doar cu „salutar” prima dată, dar eu am lista pregătită. Mă duc în platou şi zic: Băi, Gâdeo, tu te tragi din familie de gâzi, mă? Familie de călăi, este? De torţionari. Deci „salutar” e frecţie cu muşeţel, am lista mea:
  Diferenţa dintre cabalist şi cabalin, diferenţa dintre cinic şi inic. Ia spune-mi tu, Gâdeo, un sinonim pentru patetic. A, nici asta nu ştii? Păi băga-mi-aş în rasa ta de torţionari, tu ai tupeu să-mi numeri alifiile şi îmbucăturile? Vita Kobe e mare ta problemă, ă? ‘te-n dinţi de ignar rujat!

  Acum trimit CV-ul la adresă. Cel mai bun şef o să fiu! Patriot.

  0

  • #89

   Ca sofer special n-ar trebui sa conduci prea repede, ci doar sa zbori foarte jos…

   0

 23. #90

  In afara de patriotism ma incadrez perfect 😀

  0

 24. Sper că i-ai plătit factura pentru publicitate lui Mircea în avans.

  0

 25. #92

  Văd că se lucrează pe stema veche.

  0

 26. #93

  Hai ca te-au brichisit de ti-au facut mucii hatzuri… Nu conteaza cat de bine trag doi-trei musculosi cu arma, ori cum ascund cutii postale in blana maimutei de la zoo.

  Conteaza cum se joaca cu ce-ai tu in cap. In ultima instanta nici nu e greu pentru ei – nu ca ai fi tu mai special, dar inchipuie-ti ca ei reusesc uneori sa deturneze un alt „patriot”, al unei alte natii. Mult mai antrenat si/sau indoctrinat decat tine.

  Totusi nu inteleg un lucru: SIE declara ca nu are operatiuni in tara. Servicii similare si cu mult mai multe resurse – CIA, Mossad – au in mod curent operatiuni in desfasurare in tarile lor de origine. E SIE mai coios asa, sau care e smecheria?

  0

  • #94

   Daca ar avea operatiuni in tara s-ar numi SRI…normal ca mai strang oarecare info si din tara daca le trec pe la urechi insa ar fi risipa sa iei pe unul de la sie sa il pui sa spioneze in tara. Iti dai seama ce talmeş-balmeş ar iesi sa faca ambele servicii spionaj in tara. Plus ca SRI si SIE nu sunt singurele servicii de informatii de la noi(wink:wink)

   0

  • #95

   @Alex
   Naivule!

   0

  • #96

   Tara te vrea naiv.
   Imi odihnesc aici cazul.

   0

  • #97

   Naiv, de ce? dezvolta

   0

  • #98

   @hellfire:

   https://en.wikipedia.org/wiki/Shin_Bet

   Mossad-ul si CIA sunt echivalentul SIE de la noi. Shin Bet si (o parte din) FBI sunt echivalentul SRI-ului.
   Repet, nu mai credeti tot ce vedeti prin filme, meseria de spion e descrisa execrabil acolo (laolalta cu meseriile de cowboy si de detectiv particular). Am vazut filme americane in care spioane israelience frumoase din Mossad se conectau la sursa de informatii si sugeau tot pana cand biata sursa lesina de epuizare. Pentru ca dupa aia sa aflu ca Mossadul nu are ofiteri femei, pentru ca niciun arab adevarat, misogin, de ala cu harem, nu ar fi informator pentru o femeie.

   0

 27. #99

  Saraci astia de la SIE! De ce nu au pistoale Carpati?

  0

 28. #101

  Cat timp mai sunt astfel de oameni inteligenti in punctele cheie ale aparatului de stat, suntem pe drumul cel bun 🙂 Nu-mi pare rau ca sunt inca in tara.

  Sa incercam sa dam jos purceaua din cotet..

  0

 29. #102

  iti dai seama cati de la diferite servicii lucreaza in domeniul constructiilor

  0

 30. #103

  Lasand la o parte unele aberatii pe aici, despre ce anume inseamna patriotism ( cum ar fi sa omori lumea etc), cum se simte in mana P226 ala?. Cred ca e varianta TacOps, ca pare a avea rail-ul acela pe margine.

  0

 31. #104

  am si io 2 pretini la SIE. e undeva pe langa Braila. da’ or murit.

  0

 32. #105

  a mic. Cat timp un serviciu, care se vrea serios, a avut in prim plan un „coate goale, matze fripte”, ca MeReU, undeva iegzista un hiatus INTRATABIL in ochii p… multimii.
  A mare. In ceea ce priveste activitatea : multumesc celor care apara .ro din extern, pe bune si pe fapte, dar un astfel de serviciu nu poate iegzista/rezista fara apararea fata de lucrurile petrecute in intern.

  Ca definitie, un serviciu serios, aparte de definitiile servite, nu e „respectabil” daca nu are compartimente care se ocupa de/la 360 de grade. La umbra.

  P.S. Mistar ametcea, esti constient ca dintr-un anumit moment esti inregistrat 360 de grade (la umbra, fireste) de unii, din momentul in care ai acceptat invitatia ?
  P.P.S. Te simti cu adevarat confortabil sa stii ca cineva stie absolut tot, pana in intime detalii, despre tine ?
  L.E. Acesta este, pentru amatori ca noi, un prim argument IMPOTRIVA activarii in orice „serviciu”.

  0

  • #106

   Remember : fiti ungurenii mei …
   Fals cap – coada : https://www.youtube.com/watch?v=WfNDudz1ORo
   P.S. Pentru cei care fac aceasta munca : aveti tot respectul meu, plus a altor milioane ca mine si, in naivitatea mea, sper ca suntem da aceeasi parte a frontului. Nu rosu.

   0

  • #107

   Iti dai seama ca sefii serviciilor sunt acolo ca sa fie. Nu poti fi cu adevarat parte dintr-un serviciu secret daca te stie toata lumea…

   0

 33. #108

  Nu trebuie să faci relocare pe la București ca să lucrezi la ei?

  0

 34. #110

  Nu știu cum ți-ai dat seama că ai obținut 29 de puncte, pentru că mie, după parcurgerea testului, nu mi-a afișat altceva decât un text cu întrebarea „dacă nu cumva sunt deja vreun coleg de-al lor?”… Cârlig.
  Începui și să aplic, dar mi-am adus aminte că nu mi-a plăcut experiența-mi militară din Rusia Sovietică, deși scurtă dar vioaie, și am abandonat. Poate mă recrutează când oi ieși la pensie. Măcar atunci nu mai bat la ochi cu fizicul sculptural și atitudinea eclatantă. Plus că băieții cu liceu’ sunt apreciați doar pentru treburile murdare.

  0

Citește și...

Pentru că mai e puțin și neamul pornit din mine, deja mare, va fi și mai mare, am început să ne uităm spre cumpărarea unei case prin jurul bucureștilor, undeva într-o zonă cum e cea din Pantelimon, deși aș prefera, desigur, undeva unde să ai acces în oraș mai facil dimineața, nu crima […]

Voiam să vă arăt galeria mea din Plex, dar Windows și-a făcut update la nuștiuce versiune stabilă și a stabilit, stabil, cu ocazia asta, că mfplat.dll nu are ce căuta pe laptopul meu, deci nu îmi pornește. Anyway, ca idee, Interstellar e pe primul loc. Mă uit la el de câteva ori pe […]