Sunt bătrân, respectă-mă

baba

Tocmai ce mi-am dus puradelul cel mare la grădiniță. La întoarcere, prin hârtoape, o stimată doamnă de vârsta a 3 a mergea fix în mijlocul străzii, sprijinind un baston. Serios, mergea, lejer, fără probleme, fix prin mijloc. Am așteptat să se dea, să aibă un gest, un semn ceva. Nu, pur și simplu ea își continua deplasarea. Well, când am claxonat-o, stimata doamnă a agita bastonul, răcnind cu eleganță:

– Da treci în pizda mă-tii, nu vezi că sunt bătrână?

Da, mama are crati-mă. Așa că m-am dat jos la ea și am călcat-o în picioare, ca să instaurez ordinea. (această frază a fost scrisă ca să satisfacem dorințele abuzive ale unor comentatori, care au înțeles că ordinea se impune bătând femei).

Problema cu bătrânii româniei sunt 2.
Prima ar fi că au impresia că respectul vine automat cu vârsta, gen ai riduri, păr alb și mergi crăcanat, automat primești respect.

Nimic mai fals. Faptul că ai îmbătrânit nu te face mai demn de respect decât atunci când erai o lepră tânără. Tu ești aceeași lepră, doar ți-e greu să te mai manifești. Unul din motivele pentru care nu înțeleg iertarea publică pe care o tot primea toriționarul Vișinescu. Lasă-l, că și-așa e bătrân și amărât. Dacă e bătrân, nu mai e fost torționar. Nu v-a ucis bunicii, rudele, prietenii, pentru că așa se excita el?

A doua este că toți bătrânii au impresia că li se cuvine orice și că regulile nu li se mai aplică, doar pentru că au vârsta mai înaintată. E ok să simți că regulile nu ți se aplică, la urma urmei, distanța dintre tine și groapă e mai mică decât distanța celorlalți, cărora li se aplică. Dar nu te aștepta ca teroarea apropiatei morți, ce te influențează pe tine, să ne influențeze și pe noi. Mașinile calcă, transportul în comun costă, apa, săpunul și deodorantul se folosesc la orice vârstă, mai ales la cea în care sfincterul ce ține închisă vezica urinară are niște disfuncționalități.

Știu, e imposibil să îi educăm, iar din urmă vine o generație de bătrâni la fel de tâmpită, educată de aceiași senili ce ne mănâncă zilele acum. Sper ca generația mea măcar să nu fie atât de senilă.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

78 comentarii

 1. Fara suparare, dar baba nu pare a merge pe strada…

  • stiu, e pantelimon. in fiecare toamna se sparge tot, dupa care iarna se pune cel mai prost asfalt, care sare primavara. e bugetul mare si primarul are de cheltuit multi bani.

  • App de pantelimon…am tot trecut vara asta pe acolo si se simtea un miros de cal ca pe vremea vestului sălbatic. ..mirosu vine de la aia cu ferma animalelor?

  • sunt niste unii care cresc porci la greu. inclusiv vizavi de primarie. stii cum e, ai casa, curte, cresti si un porc, sa ai de craciun

  • #5

   Sa inteleg ca-n Pantelimon se circula pe aceeasi parte ca-n UK

  • ce vezi tu acolo in dreapta, tir si bmw, e trotuar:)

  • #7

   Strada e oribila.

  • #8

   @redoo:
   Fara suparare, aia e o strada paralela cu Blvd Biruintei. Iar mirosul acela vine de la Tuborg.

  • #9

   Cum bă, trotuar pe mijlocul străzii? și camionul și bemveul parcate pă trotuar?
   Păi și te mai miri că merg babele pe unde e liber și uscat?! Ce-ai vrea, să înoate prin bălți sau să dea topească bemveul cu flegma ca Predator?

 2. #10

  Eu i-am zis neveste-mii sa ma impuste daca vede ca o iau razna cand imbatranesc 🙂

  • #11

   Poate scapa de tine mai devreme.,.. cine stie ce musculos si-a gasit… si daca tot ti-ai dat acordu:)

  • #12

   Daca, si subliniez, daca o iau razna mai devreme, are voie sa ma impuste 🙂
   Din pacate nu are decat un pistol cu apa momentan, asa ca nu va avea rezultate prea mari.
   In ceea ce priveste muschii, nu-i asa ca nu stii cum arat? 1.80m, 90 kg, numai patratele. Bine, acoperite cu un strat generos de slaninuta, dar fibra e acolo unde trebuie. Asa ca nu vad de ce ar renunta la mine 🙂

  • Daca are doar un pistol cu apa, poate tocmai asta e motivul sa te impuste.

  • #14

   @Andrei: in familia mea practicam perversiuni mai elaborate, dar care nu implica arme de nici un fel 🙂

 3. De unde strazi la noi, mai bune se faceau pe timpul dacilor.

 4. Astora li se falfaia de reguli si cand erau tineri. Acum se folosesc de pretexte.
  N-are nicio legatura cu generatiile, ci cu gradul de educatie al fiecarui membru al fiecarei generatii.
  Debitez truisme, stiu.

 5. #17

  Generatia parintilor mei nu sunt si nu vor fi niciodata „Batrani”, vor fi cel mult niste preadolescenti ridati. Ultimii batrani veritabili au fost parintii lor.

 6. #18

  Batrinii de azi sunt cei care „au construit socialismul”. Batrinaii de azi sunt cei care s-au trezit mutati din „bucolica” viata rurala la oras, cu toate dezavantajele si avantajele care au venit cu acest lucru. Batranii de astazi sunt cei carora statul „le-a dat” casa si masina si un loc de muunca, si nu pot intelege de ce astazi statul nu le mai poate asigura pensia pe care le-a promis-o statul comunist. Batranii din ziua de astazi sunt cei care au inventat expresii memorabile precum „timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim!”, „ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim”. Batranii din ziua de astazi sunt cei care, daca ar fi posibil, ar sacrifica fara nici cel mai mic regret viitorul inca unei generatii, alegindu-l presedinte, din nou, pe Ion Iliescu (un exemplu ales pur si simplu la intimplare…) . Totul in numele unor mici foloase absolut egoiste, pentru o perioada de timp limitata. Batranii din ziua de astazi sunt cei care refuza sa inteleaga ca noi, astia care mai suntem pe aici dintr-un motiv sau altul, le platim pensia, asa cum este ea. Si pentru asta ar trebui sa ne arate daca nu un pic de respect, macar un pic de recunostiinta, chiar daca multi dintre noi suntem mai tineri decit ei.

  • well, o concluzie mai buna decat tot articolul…

  • #20

   Imi place ideea cu „noi le platim pensia, deci sa ne fie recunoscatori”. In acelasi rationament eu ne-au construit blocurile si soselele, deci noi le suntem datori? 🙂

  • #21

   @bigbear: recunoscatori pentru sosele si blocuri? Vorba lui Tim: hmmmmm.

  • #22

   Ce-ti mai place sa generalizezi…
   Hai sa generalizez si eu…
   Batranii de azi au indurat vremuri mult mai crunte fara net si smartfon…
   Batranii de azi stiu ce e aia foame cand rozi numa o coaja de paine 3 zile…
   Pentru batranii de azi cea mai fericita zi din luna e cea cand le bate postasu la usa si pot si ei sa manance un parizer cu painea aia de 3 zile…
   Batranii de azi(bunica-mea included) au prins 2 razboaie mondiale,o foamete crunta, au vazut cum toata munca lor e luata odata de nemti si inca odata de rusii comunisti…
   Fara batranii de azi tu nu ai exista azi…o fi fost mai bine???

  • @Romeo Majoritatea batranilor de care ne plangem sunt cei de la oras, mai acri decat varza. Diferenta de atitudine dintre cei care locuiesc la tara si cei care locuiesc la oras este ca de la cer la pamant. Cei de la tara nu stiu cum sa fie mai mici, mai cu bun simt, astfel incat sa nu deranjeze.

  • #24

   pentru Romeo: ce au luat nemţii?
   Că tatăl meu îşi aduce aminte că cel mai frumos Crăciun l-a avut în iarna lui 43, când avea 9 ani. că atunci a primit o pereche de bocanci – sunt de la munte, acolo unde iarna a început deja, şi nu mai ştiu ce. îşi aminteşte că existau figurine din zahăr alb şi din ciocolată. se cumpărau la cutii şi se agăţau în brad. şi că tot în acel an, la serbarea de Crăciun de la şcoală bradul a fost plin de bomboane de ciocolată iar directorul le-a dat voie copiilor să le ia şi s-au îngrămădit atât de mult că au dărâmat pomul. şi îşi mai aduce aminte că nemţii când venea se campau la marginea satului şi că veneau la primărie să discute cu autorităţile de ce au nevoie, că ei copii fiind se băgau în seamă cu soldaţii iar soldaţii nemţi le oferau mici dulciuri. când au venit ruşii au ascuns animalele în pădure. iar bunicii nu erau cine ştie ce moşieri, nu, erau ţărani simpli. a, şi încă ceva, au avut globuri în pomul de Crăciun de când se ştie şi la un anume interval venea medicul de pe plasă să vaccineze copii. asta aşa, ca fapt divers.

  • #25

   Pai in 43 inca mai eram aliatii lor…dupa n-a mai fost asa de bine…si intr-adevar din ce am discutat cu niste vecini in etate de prin zona nemtii au fost putin mai civilizati decat rusii care impuscau vacile pe camp…

  • #26

   @liliana: *chiaburilor!
   Acum, depinde de perioada si de zona: in ’43 eram inca aliati cu nemtii, din 23 august ’44 ma indoiesc ca nemtii au fost foarte galanti in retragere, mai ales ca au reactionat si foarte prost la „intoarcerea armelor”. Sau poate e vorba de primul razboi mondial?
   Romeo, tu generalizezi chiar mai mult decit mine. Sincer, as lua punct cu punct ce spui tu acolo si ti-as aduce contraargumente, dar nu azi. Nici nu am timp si mi-e si lene. Azi chiar nu am chef de cearta.

  • #27

   @Romeo. Cred ca am postat in acelasi timp…

  • #28

   Asta era si ideea sa generalizez…
   In acelasi context… si acum am pe lista „neagra” cateva babe comuniste securiste care mi-au mancat ficatii cat am stat la bloc dar in acelasi timp cunosc foarte multi oameni trecuti de varsta pensionarii care sunt respectuosi si decenti si de care ma rog de multe ori sa-i iau cu masina sau le rezolv unele treburi si ei sa-mi zica ca n-au nevoie ca se descurca singuri…

  • #29

   Highlander, tata vine dintr-o zonă de munte, nici n-au fost colectivizaţi. este o întreagă poveste de familie cum au pierdut ei pământul. poate altădată. altceva voiam să-ţi spun că nemţii şi când s-au retras în 44 nu au făcut răul pe care îl puteau face. ei s-au grăbit să treacă munţii ca să se reorganizeze şi ne-au lăsat în pace. acum, ca fapt divers în zona unde era tata exista o carieră de piatră exploatată de nemţi. făceau piatră pentru front. administratorul carierei s-a împrietenit cu bunicii. tata îşi aminteşte că aveau o fată extraordinar de frumoasă. pe tata neamţul voia să-l trimită la krupp, îl văzuse când şi-a construit din lemn o jucărie, o moară de apă. cu paleţi, cu tot ce trebuie, şi a rămas impresionat că un copil de 10 ani a făcut aşa ceva. dar … a venit 23 august şi au plecat în grabă, nici n-au mai luat o parte din utilaje, le-au luat ruşii ulterior. prin primăvara lui 45 bunicii au primit o scrisoare de la neamţ. fiica îi murise de tifos în timpul retragerii. aşa s-a dus şi visul tatei de a lucra la krupp. şi pentru că au venit comuniştii şi altele.

  • @ bigbear: Ma tem ca e un pic mai complicat de-atit.
   Nu „ne-au” ci „si-au” construit. Prost. Si in proiect si in executie.
   Mai multe, aici

   https://galatiinfo.wordpress.com/2015/09/15/de-ce-galatiul-si-patria-e-in-situatia-in-care-se-afla/

  • #31

   @mihai: da, da’ metrou’????
   altfel… „tochko” parca se spune, nu?

  • O’Dufu
   E Tak точьно.
   Da. Metrou, Canal, whatever …

  • Михай,acu’imi amintii(nemti vs rusi), desi voiam sa intreb mai de demult,tu ai tradus Свои ?

  • #34

   aproape ca ai dreptate; in sensul ca exceptiile sunt tot mai putine. bunul simt a disparut, societatea traditionala asa cu defecte cum era maiimpunea un pic cei 7 ani de-acasa. dar astia care-s toata ziua cu gura mare ca au construit blocuri meritadin plin „generalizarea” ta.
   a propos, acum cativa ani auzim pe unul d-asta batran, ca in comunism se contruiau sosele. a intrat in top 5 aberatii postdecembriste.

 7. Se intampla ca uneori se am treaba in diverse zone ale capitalei noastre dragi. Si folosesc transportul in comun. Si am observat ca la orice ora, este plin de batrani cu sarsanale dupa ei. Nu ai loc si nu poti respira de ei. Stau in grupuri si discuta de la politica (cum l-ar impusca ei pe Basescu, ca saracul Ceausescu asa a murit!) la nush ce emisiune cu nore sau nush ce. Nu ma uit prea mult la televizor, asa ca nu am inteles despre ce vorbesc. Bineinteles, daca ai tupeul sa stai pe scaun si sa nu sari ca ars cand ii vezi, iese ditamai scandalul.
  Ultima data cand m-am certat cu o baba eram in tramvaiul 1, ma intorceam de la spital la 10 am. Dupa 2 ore in care m-au chinuit ca pe hotii de cai la spital, aveam 24 de statii de mers (de la Mall Vitan pana la Afi). Mi-am bifat biletul la aparat, am gasit loc liber, m-am asezat. Dupa 5-6 statii, am avut ditamai scandalul ca nu las o „doamna” sa stea jos. A inceput cu needucata si a ajuns de m-a bagat de unde am iesit pentru ca nu am vrut sa ma ridic sa stau ca sardina intre ei.
  Si eu am decretat ca la batranete sa nu fiu lasata sa ies cand mi se nazare mie si daca se vede vreo urma de dementa, azil sa scrie pe mine.

 8. Baba aia mi-e lejer simpatica. Macar spune cu voce tare ceea ce gindeste 🙂

 9. Eu întotdeauna înainte de a claxona, închid geamurile și măresc volumul la radio.

  În torpedo am o replica după un Carpați pe care l-am arătat unor țigani în buzău in urmă cu vreo 5 ani.

  • Și sper din tot sufletul sa nu fiu nevoit să-l folosesc niciodată.

   E făcut dintr-un plastic foarte dur.

  • #40

   Le-ai aratat replica in timp ce fugeai cu 5 dupa tine???

 10. #41

  Ia in calcul si faptul ca poate era senila. Se intampla mai des decat crezi. Stiu, nimic nu e mai urat decat un specimen needucat ajuns la o varsta inaintata, dar unii chiar au probleme cu capul. Noi judecam din prizma sanatatii si anilor nostrii, dar nu e chiar asa.
  Cel mai mult m-a amuzat cand mi-am intrebat vecina de 70 de ani cum se simte si ea mi-a raspuns: ‘cand o sa ai varsta mea, o sa stii cum ma simt’, iar tanti nu e deloc vreo nesimtita sau aroganta.
  De-asta zic, nu suunt toti la fel

 11. #42

  Eu stau cu un batran in casa ( bunica vitrega ) si e horror. Are 89 de ani dar nu-si arata varsta deloc. Au fost multe episoade de-a lungul a 5 ani de cand stau cu ea.
  Ultimul : decis sa schimbam lustra care efectiv ii cadea in cap, cumparat aplica, sunat electrician. Pana sa vina electricianul, ma suna sa-mi spuna ca s-a razgandit. Nu mai vrea aplica si vrea sa ramana cu lustra asa pentru ca aia a reprezentat munca ei de acum 50 de ani. Ca doar nu-i cade in cap. Si acum am una bucata lustra care atarna in mijlocul dormitorului.
  Plus : „sunt in putere, am pensie buna ( aprox. 1300 de lei ), imi fac singura de mancare.” Concluzia e de fiecare data aceeasi : Dupa moartea ei pot face orice doresc in casa. Pana atunci, taram interzis 🙂

  PS : speranta de viata in familia ei e undeva pe la 95 de ani 🙂

 12. #44

  Politia e prima vinovata ca nu sanctioneaza anumiti oameni. Gen nu prea se ating de batrani, femei cocalari etc. La mine in sectorul 3 au pus gazon pe scuarul pe unde trece tranvaiul. Sunt aproape sigur ca a coatat de 5 ori cat ar trebuii. Statia de tranvai are la um capat trecere dar taranetii si bosorogii traverseaza exclusiv pe partea opusa trecerii. Au facut muci gazonul, se face noroi cand ploua si arata ca porcu. Intre timp vis a vis de statie politia o arde la intermitentul de pietoni. Muie politia romana

 13. #46

  problema mi se pare mult mai complicată. societatea noastră e disfuncţională. bătrânii? ce facem cu ei? cât sunt ei de vină? ştiu ce veţi spune, că ei l-au votat. totuşi, la procentul pe care l-a obţinut iliescu în 90 nu cred că numai bătrânii de azi l-au votat, cred că şi cei care au azi 45-55 de ani. şi-atunci? din câte mi-auduc aminte mai toată românia n-a fost de acord cu pct.8 de la Timişoara, că de, şi ce dacă au fost secretari de partid, sunt şi ei oameni şi n-au făcut rău. acum nimeni n-ar mai recunoaşte.

  fac parte dintre cei care circulă destul cu ratb-ul şi da, indiferent de oră sunt majoritari. da, la un semafor îi vezi trecând pe roşu, cu toate că lumea stă pe trotuar. vezi trecerea de pietoni şi mai vezi că ei traversează la 20 de metri mai sus sau mai jos cu toate că de-abia se mişcă. îi văd şi îi bombăn, pe urmă mă gândesc la mama unei prietene. a rămas singură şi spune că singura ei modalitate de a socializa este să meargă la piaţă. dealtfel ce alte alternative ar avea? copii au servici, pleacă dimineaţa şi vin seara, de-abia îi vizităm în week-end-uri, pe grabă. au avut o viaţă anostă. pe vremea răposatului nu aveai unde să te duci, cel puţin după 1980 toate se închideau la ora 22. nu toţi au avut atâta şcoală ca să meargă la un teatru sau la un concert. dealtfel nici astea nu erau atât de dese pe cât vrea să se creadă acum. toată viaţa lor a fost cenuşie, muncă – aşa cum era, şi greutăţi.

  Îmi aduc aminte că în 1980 am avut o problemă mare de sănătate. să nu credeţi că statul român s-a dat peste cap pentru mine, fiica unui strungar dintr-o uzină x. nici gând. şi pe atunci era şpaga, şi pe atunci dacă nu dădeai doctorului nu te recomanda pentru o comisie care comisie te recomanda sau nu pentru un tratament mai deosebit, şi altele. n-am să uit cu cât efort şi bani obţineau ai mei muşchi de vită şi portocale. au muncit, au făcut CAR-uri şi m-au salvat – asta pe scurt ca să nu intru în amănunte.

  Bătrânii? Ce facem cu ei? Sunt bătrâni şi neajutoraţi, familiile îi ajută cum pot, dacă pot. Mă gândesc că sunt nşpe mii de ONG-uri care apără drepturile animalelor şi n-am văzut nici unul care să apară în mass-media şi să se lupte pentru bătrâni. Să le facă cumva viaţa mai uşoară, să organizeze excursii, să-i invite la plimbări, să-i ajute să socialieze altfel decât la piaţă sau la cozi, să le facă cumpărături, să le plătească utilităţile, să se intereseze de ei fie pro-bono, fie din banii bătrânilor sau ai copiilor. Nimic de genul. Şi-atunci?

  Llosa spunea în povestaşul că important e să-ţi găseşti menirea, şi ca om, şi ca popor. Că sunt condamnate la pierzanie popoarele şi oamenii care nu reuşesc asta. Ce menire poţi să-ţi găseşti într-o societate disfuncţională? Mie una mi-e milă deşi îi bombăn.

 14. #47

  Mi-am adus aminte de articolul asta al lui Eftimie http://eftimie.net/rusine-putea-bunic/ Replica aia bolduita e geniala.

  • comentariile sunt geniale, in idiosincrazia lor eftimiana. si idiotenie, desigur

  • He, he, niste comentarii de acolo imi suna cunoscut… 🙂

  • #50

   @mircea: ce l-ai mai trollat pe „bietul” om…

 15. „Cine n-are batrani, sa-si cumpere” spune un proverb, insa, citind articolul de fata, am regasit o oarecare generalizare suparatoare intr-o mica masura ce se poate manifesta de la o persoana la alta (acest aspect se observa si in comentariile laudative sau mai putin laudative).
  Daca Visinescu si Ciolpan au fost niste criminali ordinari sau o baba tembela se plimba pe strada de parca ar fi mostenit-o de la muma-sa, iar pe deasupra mai si urla daca-i atragi atentia asta nu ne inseamna ca-i putem incadra pe toti in aceasi oala.
  Eu personal simt o puternica mila pentru batranii din ziua de astazi. De ce? Sa dau un simplu exemplu: ati observat acele batranele care vand flori sau zarzavaturi la coltul strazii, iar aici nu ma refer la batranele de etnie roma care au hotia in privire si care nu arata respect nimanui, ci la acele femeie care au hainele curate, sunt spalate, vorbesc politicos si au lacrimi in ochi atunci cand cineva se opreste si le da o mica suma de bani sau le cumpara produsele. De multe ori stau si ma gandesc ce este in sufletul acestor femei, iar de multe ori le-am ascultat povestile care descriau un comportament nu foarte corect al urmasilor acestora. De la „copiii care m-au uitat” si pana la „nepotii care nu m-au mai vizitat de ani bun desi i-am crescut cum am putut mai bine”. Sunt batrani care pur si simplu au fost uitati de familie doar pentru CA SUNT BATRANI SI NEFOLOSITORI. Acum stau si va intreb pe dvs., citititorii si comentatorii acestui blog, este oare corect sa-i inlaturam doar pentru ca au imbatranit si au devenit mai morocanosi datorita greutatilor intampinat, a sanatatii precare si a neajunsurilor? Doar zic.

  • #52

   Ce frumos scrii tu, dar de ce i-au uitat familia? ca la fel de buni au fost cand erau mici cu ei, nu ii inlatura nimeni, mie unul nu mi se pare corect sa dai unui pensionar abonament gratuit pe toate liniile si unui om cu familie care castiga 1000 lei ii iei pret integral, cu ce e mai valoros un batran ? are si timp liber mai mult. Daca ar fi sa ne purtam toti rau pe cate probleme avem unde am ajunge?
   un proverb asiatic spune sa nu te mai iei dupa toate proverbele.

  • @theRaducu
   Ai dreptate in privinta facilitatilor, insa, revenind la cele spuse de tine (de i-au uitat?), vreau sa-ti spun ca nu ai dreptul sa-ti uiti parintele in greutatile batranetii. Poate ai sa-mi spui acum ca sunt parinti care si-au maltratat copii, s.a. insa eu nu fac referire la acestia ci la acei oameni care si-au crescut copii cu multe greutati, iar drept rasplata urmasii au uitat (intentionat) de ei. Doar la ei ma refer!

  • #54

   proverbul corect e cine n-are batrani sa-si cumpere iar cine are sa si-ii f**a-n cur. stiu din sursa sigura, dinescu pe prima pagina a defunctei academii, prin anii 90

 16. Doar vinul devine valoros odata cu trecerea timpului si unele branzeturi fine.
  Oamenii se ramolesc/senilizeaza si o iau pe ulei, deci ce este asa complicat sau misterios !?
  Ca ne place noua sa ne credem nemuritori si miezul din centrul epicentrului…asta este altceva. Dobitocul tanar va deveni dobitocul batran, si un procent prea mic se va schimba in bine !

  • #56

   Să nu ieși cu nepoții în Cișmigiu la ceas de seară când oi avea eu șaptej de ani, că ați pus-o! Voi fi ușor de recunoscut după bastonul cu măciulie în formă de grifon și surâsul binevoitor.

 17. Ah, gradinita numero 1 si hartoapele din jurul ei. O admir cu frica in fiecare dimineata si sper din tot sufletul sa nu ma apuce varsta gradinitei in Pante.

  On the other side, probabil in 2 luni* o sa am asfalt pe strada so I got this going for me, which is nice.

  * depinde de vreme

  • gradinita numero uno e cea mai dotata gradinita din bucuresti. asa, ca sa stii si tu:)

  • Ai mai zis si chiar te cred, dar gradinita nu face parte din motivele de evadare din P-town.

 18. Deci daca nu te speli prinzi suta?

 19. #62

  Scuze, n-0am stiut ca nu e voie cu mediafax.

  • ce zici tu, straine?

  • #64

   Pai postasem un link catre mediafax cu Dl. Iliescu… Sau poate nu?….

  • #65

   Scuze, acum am vazut ca e mai sus. Varsta…

 20. #66

  Desi sunt nascuta in 1957,am citit articolul, parerile voastre de pe forum.Va dau dreptate.Ma apropii de varsta de 60 ani,dar imi pare rau sa vad cum cei de vasta mea,o dau icu oistea in gard.Totul tiene de nivelul de cultura, de gradul de civilizatie. Imi este urat de vecinele mele de bloc care stau la barfa pe holul blocului,de pareri care exista de pe vremea cand era bunica fata mare.Voi ,cei din ziua de azi,sunteti si asa stresati de grijile zilei de astazi si cea de maine.Stiu ce simt eu cand vad „depasiti ”de acest gen.Dau ochii peste cap.Am doi copii ,care au in jurul varstei de 30 ani.Prin ei va inteleg pe toti. Insa comunismul, a lasat urme grele in mentalitatea, celor de varsta a treia.Nu i poti schimba, insa nici nu vor sa taca din gura,sa stea in banca lor.Din pacate, societatea romaneasca, mai are un lung drum de strabatut, pana va ajunge la un nivel mult mai evoluat.

  • #67

   Doamna, mi-ar fi placut ca si mama mea si cei de-o seama cu ea sa gandeasca ca dumneavoastra. Ferice de copiii pe care ii aveti.

  • Auzi bre tanti, te scot la o cafea?

  • #69

   Disperat ești, Freige! Pe mine nu m-ai scoate în oraș, mă lași să mă ofilesc în penumbra iatacului pustiu…

 21. #70

  idealul meu pentru varsta a 3-a sunt batraneii din clipul Modestep – Sunlight 🙂

 22. În 2006 sefa a avut un accident de circulație. venea de la Perla către casa scânteii, unde lucram. În fata la televizine, un moș cu un jeep a tras de volan ca sa intre pe strada aia (cred ca cea cu statuia lui bolivar). Dar a tras de voland de parca strada era a lui. Si-a intrat in pln in asta, mai mai s-o omoare. În schimb, mașina a fost distrusa.
  Ala dupa aia, la politie incepuse sa urle ca el e mai in varsta, deci are intaietate si ca vinovata e „proasta aia ca nu m-a lasat, om batran, sa trec strada”.
  fi-su nush ce cacat de deputat PSD de Vrancea, a facut pe dracu in patru sa nu o belească moșul. I-a luat carnetul pt 3 luni, si sefa-mea a primit 2000 de euro pt masina.
  Deci a trebuit sa-si ia alta.
  La cateva zile dupa accident, in locul ala s-au pus stalpi de plastic, cu dungi fosforescente. tot poti sa te duci pe strada cu statuia lui Bolivar, dar măcar trebuie sa mergi cu grija, sa ai loc, sa nu intri in stalpisori.

 23. #72

  Vis a vis de „Sunt batrana, respecta-ma”. Tramvaiul 16, acum cativa ani. Stateam pe un scaun, langa mine era o prietena si discutam diverse. La un moment dat se apropie o batrana, imi pune sacosa in brate si-mi zice pe un ton dur „Aici vreau sa stau eu!”

  Pentru o secunda am crezut ca mi se pare, nu am stiut cum sa reactionez. M-am uitat apoi in jur, m-am enervat si i-am zis ca o sa stea acolo dupa ce o sa ma ridic eu. Jumatate din scaunele din tramvai erau libere. Nu s-a asezat in alta parte, mi-a stat mie in ceafa pana a coborat.

  • Aveam un prieten care la faze d-astea de prosti, se ridica, cat se se bucure baba ca primeste loc, gagiul se intindea bine si se aseza la loc.

  • #74

   Țin minte că era prin primul meu an prin USA, veneam de la un amic pe care-l ajutasem să instaleze un parchet, muncisem toată ziua, eram așa de obosit, se vedea pe fața mea. S-a ridicat un bătrânel și mi-a dat locul. Să-mi crape obrazul… Adică na, la 30 de ani încep deja moșii să-mi dea locul?! ceva nu e-n regulă… La care moșul strângându-mi mâna:
   – Stai jos, tu ai muncit azi, eu m-am plimbat!

 24. #75

  Livia, pentru simplul fapt că te-o fi dezamăgit în amor vreun păcurar noduros nu trebuie să-ți verși acum alandala veninul de mare citadină. #adscriptusglebae

 25. #76

  Răspunde-mi totuși, să vedem cum iese. Sau răsfățul apei curente ți-a tocit brusc limbuția bulevardistă?

 26. @Livia Probabil ai avut experiente neplacute cu cativa batrani mai artagosi din fire. Eu am spus din propria experienta. Si am intalnit batrani din aproape toate zonele tarii. Cred ca majoritatea ne exprimam nemultumirea vizavi de comportamentul batranilor de la oras. Bineinteles, nu ii putem baga pe toti in aceeasi oala. Fiecare padure are uscaturile ei. Numai ca la oras, sunt mai multe si mai putrede.

 27. #78

  Batranii trebuie impuscati de mici .