Sunt discriminat, mancatzi-ash

Vrei sa spui despre un rrom care tocmai te-a jefuit, violat, batut, ca e o cioara imputita si ca l-ai vrea gazat? Nu ai voie, desi, in teorie este o tara libera. De ce nu ai voie? Pai il discriminezi domnule. Il pui pe o treapta inferioara, iar el, saracul, nu o sa se mai simta roman neaos.
Nu-i asa ca pare un scenariu demn de un film cu Benny Hill? Ei, nu e scenariu. I se intampla lui VisUrat, zilele astea. Adica mai pe scurt, a fost cautat de cei de la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, in legatura cu articolul acesta, in care era revoltat ca noi, iarasi, ca romani, suntem facuti de ras de o natie de ciori.
Dar, dupa cum se pare, nu ai voie sa exprimi pe un blog personal parerile proprii. E o tara libera, dar totusi, nu iesim din ingraditura, nu? Ca in bancul cu cimitirul.
Incet, incet, nu o sa mai avem voie sa spunem ca Basescu e un chior incompetent sau ca Tariceanu e un mare hot care pastreaza taxa de prima inmatriculare in pofida oricaror reguli europene, ca sa isi mai rotunjeasca veniturile.
Pentru ca suntem intr-o tara libera, si ei sunt liberi sa fure si sa ne asupreasca.
Iar noi suntem liberi sa ii ajutam.

6 comentarii

 1. Liberi in tara asta sint doar sefii, resturile adica noi suntem liberi sa tacem si sa inghitzim (varianta folosita de marea majoritate) sau suntem liberi sa plecam draq in alta tara (varianta folosita de tot mai multi) sau suntem liberi sa ii impuscam (varianta care necesita aprobarea C.I.A.)

  0

 2. nasoala chestie. inseama ca sunt citite blogurile astea :)

  0

 3. Daca pentru aia e cautat atunci deMaio trebe sa serveasca sapunul la mititica macar vreo 50 de ani de acum incolo.

  da, baghy. sunt ascultate :P

  0

 4. #6

  ba, da’ problema aici nu e ca l-o cenzurat cineva, e ca i se cere responsabilitate pentru ce a spus, responsabilitate pe care el nu vrea sa si-o asume. Libera exprimare nu inseamna sa tipi „moarte ciorilor” si sa fugi in spatele nickului care „nu se pune”, pretinzand ca lumea sa se comporte ca si cum nu te-ar fi auzit. Aia e libera aberatie, libera irosire de cuvinte. Dovada ca el tine la libertatea lui de expresie ar trebui sa constea in „Da dom’le, iata numele meu, adresa si toate cele, sunt rasist si-mi asum asta, sunt cuvintele mele si tin la ele”.
  Omul las nu este un om liber. Poa’ sa se ascunda dupa toate legile si ordonantele pamantului, dupa Biblie, Coran, invataturile lu Neagoe Basarab, ca tot nu i se sustine atitudinea (nu aia de a injura, ci cea de a-si cladi o falsa imunitate pe niste fragmente de principii, doar alea care-i convin lui)

  0

Citește și...

Știu că abia așteptați articolul cu fizica (not), dar cum ieri am avut creierul praștie, a rămas pe weekend toată munca, deci fizica stă la coadă după viața fizică de data asta. Poate mâine… Acum povestiți-mi voi ceva. Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-ați făcut din dragoste? V-ați pierdut […]

Tata a fost mare golan. A făcut liceul de fizică nucleară pe platforma de la Măgurele, de unde, pentru că a fugit de la școală de două ori când au venit să-l recruteze cu japca pentru UTC și pentru că a venit de câteva ori beat pulbere la cursuri, l-au dat afară din […]