Vrei sa spui despre un rrom care tocmai te-a jefuit, violat, batut, ca e o cioara imputita si ca l-ai vrea gazat? Nu ai voie, desi, in teorie este o tara libera. De ce nu ai voie? Pai il discriminezi domnule. Il pui pe o treapta inferioara, iar el, saracul, nu o sa se mai simta roman neaos.
Nu-i asa ca pare un scenariu demn de un film cu Benny Hill? Ei, nu e scenariu. I se intampla lui VisUrat, zilele astea. Adica mai pe scurt, a fost cautat de cei de la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, in legatura cu articolul acesta, in care era revoltat ca noi, iarasi, ca romani, suntem facuti de ras de o natie de ciori.
Dar, dupa cum se pare, nu ai voie sa exprimi pe un blog personal parerile proprii. E o tara libera, dar totusi, nu iesim din ingraditura, nu? Ca in bancul cu cimitirul.
Incet, incet, nu o sa mai avem voie sa spunem ca Basescu e un chior incompetent sau ca Tariceanu e un mare hot care pastreaza taxa de prima inmatriculare in pofida oricaror reguli europene, ca sa isi mai rotunjeasca veniturile.
Pentru ca suntem intr-o tara libera, si ei sunt liberi sa fure si sa ne asupreasca.
Iar noi suntem liberi sa ii ajutam.