jaime palink

În ceea ce priveşte riscul terorist la adresa României, SRI susţine că dacă până acum se vorbea despre un risc general, în prezent se poate lua în considerare un risc specific la adresa României.

Îi mai ține minte pe refugiații ăia sirieni care au izbucnit în plâns când au auzit că au ajuns în românia și se rugau să fie lăsați să plece măcar în bulgaria, că au castraveții mai dulci și dulceață de trandafiri? Nu, serios, exceptând partea cu dulceața castraveților bulgărești faza e profund reală. Oamenii au căzut psihic când au realizat că au ajuns în fundul lumii.

Pentru că da, oricât de mândri am fi noi de originea noastră daco-getă și despre cuceririle lui Ștefan cel Mare, acum, în acest moment, în tatrul global, nu reprezentăm nimic pentru nimeni. Nu mai avem resurse care să prezinte interes, nu reprezentăm nici măcar coridor de tranzit pentru ceva, rusia și-a luat singură accesul la marea neagră de la ucrainieni, ucrainienii sunt momentan ocupați cu altele decât canalul bâstroe iar americanii nu mai vin, pentru că sunt ocupați să cheltuie bani pe bombe pe care le trimit în Irak, să bombardeze ISIS.

Ce vreau să zic de fapt.
Că, în nevoia de a-și da importanță și de a câștiga buget mai mare, SRI se chinuie să devină importantă și utilă. E greu să fii util când arestările tale au ca vârf de lance pe amărâtul cu pocnitorile din Ardeal sau pe jihadistul de 17 ani care și-a cerut scuze în fața instanței și a fost trimis acasă.

Mi se pare puțin criminal să împrăștii astfel panica în populație. Risc specific de terorism. Adică, explicit, cineva targetează românia cu atentate teroriste și numai datorită activității specifice a SRI am reușit să scăpăm.

Pentru că da, orice terorist e dispus să sară în aer în piața Râmnicu Sărat. E o declarație de forță, atunci când îți sacrifici viața ca să deranjezi pătrunjelul țaței Leana de la Dormărunt. Alah, fie-i numele binecuvântat, îți va da câteva virgine în plus, la auzul că ai sărit în aer în românia.

Știți ce e cu adevărat frustrant? Atunci când știi că nu ai ce să faci împotriva unor asemenea alegații. Chiar dacă s-ar dovedi vorbele stupide ale unui conțopist care vrea o imprimantă mai bună sau un frigider nou în birou, respectivul nu ar păți nimic. Se bazează pe „informații specifice” și na, poți să știi?