Susține și tu calendarul științific pe 2015

CALENDAR-STIINTIFIC

E bătălie în școli pe donații de biblii. Au venit inclusiv și la grădinițe cu blibliile în dinți, neluând în seamă că, teoretic, plozii ăia nu știu să citească. Prozelitismul religios este miezul sistemului de învățământ și nimeni nu mai ia în seamă și știința.

”Calendarul are deja fani în toate colțurile țării. Mii de elevi și profesori așteaptă la fiecare final de an noua ediție a calendarului. Din experiența noastră, dotarea sălilor de clasă cu astfel de calendare costă în media 10 euro per școală. Sperăm ca susținătorii acestui proiect să ne ajute să realizăm calendare pentru cel puțin 200 de școli și licee din întreaga țară. Până în prezent, am reușit să strângem un sfert din suma necesară finanțării proiectului, cu ajutorul a peste 40 de susținători, cărora le mulțumim.” a declarat Monica Belițoiu, director executiv ASUR.

Persoanele care doresc să contribuie la acest proiect o pot face accesând pagina campaniei: http://www.wearehere.ro/p/calendar-stiintific-asur-2016 și selectând suma cu care doresc să contribuie, începând cu 5 euro. Plata se poate face online, cu cardul. Banii strânși în cadrul campaniei de crowdfunding vor fi utilizați pentru printarea și distribuirea a 10000 de exemplare din Calendarul Științific, cea mai mare parte dintre acestea mergând la școli și licee din întreaga țară.

ASUR editează anual calendarul și îl distribuie gratuit. După lansarea oficială, majoritatea exemplarelor printate merg către școli și licee din țară, iar restul sunt distribuite către elevi, profesori, studenți și orice alte persoane interesate de conținut.

În ultimii ani, pe lângă Calendarul Științific, ASUR a derulat și alte proiecte de popularizare a științei, precum Concursul Național Nicolaus Copernic (în urma căruia 5 școli au fost dotate cu laboratoare de informatică), Bucharest Science Festival, Zilele Științei la Piatra Neamț și Timișoara sau concursul Ziua Astronomiei.

Contribuiți și voi, dacă vreți să vină din urmă oameni care gândesc, nu oile ortodoxismului fanatic românesc.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

19 comentarii

 1. Sper ca in viitorul cat mai apropiat acest calendar stiintific sa fie biblia noastra a tuturor.

 2. done! Gr8 idea

 3. Donat.
  Nu vreau calendare.

 4. oare daca aleg una din institutiile de invatamant ca fiind un seminar teologic fac bine ? sau doar le dau sansa sa distruga calendarele ? pareri ?

 5. #6

  Imi place ideea, dar n-ar strica sa lucreze putin la design.

 6. #7

  Comand si eu să le dau foc :))

 7. #8

  Done

 8. #9

  /Off, mă uitam azi pe blogul lilianei și văd că nu a mai postat nimic. Știe cineva ce se întâmplă? Also, feedul nu mai merge din 6 octombrie… 🙁

 9. Buna treaba. O sa inlocuiesc calendarul ortodox cu Calendarul Stiintific!

 10. #11

  Vineri imi intra salariul, e ok daca dau atunci? Sa nu fie prea tarziu…

 11. Donat 10 euro… acum intrebarea e „ce fac eu cu 10 calendare?”

 12. #16

  bani cheltuiti aiurea, nimeni nu se uita pe calendarul ala de pe perete, e doar prilej ca atei militanti sa se bata pe burta unul pe altul.

  la fel de inutil ca si icoanele din salile de clasa.

 13. Eu sunt de parere ca oamenii gandesc sau nu, indiferent de ce influente primesc din exterior. Si pe mine au incercat sa ma indoctrineze religios si in clasa a 4-a am pus-o pe mama sa ma mute la alta clasa ca nu mai suportam sa mi se povesteasca de Sf Paraschiva la ora de mate.

 14. #19

  Done, fara numar, sa traiasca!