Cum și de ce se taie pădurile

De la un cititor

Omul merge pe autostrada soarelui, vad ca astia taie, opreste si pozeaza.
Vin si taietorii si noteaza numarul de inmatriculare.

Prin zona Lehliu Gara ( poza este facuta de pe banda de urgenta cu smartfon, adica putem lua coordonatele exacte ).
Se taie pentru ca terenul fara padure de langa autostrada va valora mai mult decat cel impadurit

Toporul lui Dumnezeu a început să lucreze?
Dăm și noi mai departe, poate scapă măcar jumătate din pădure netăiată?

20 comentarii

 1. #1

  Se taie pentru ca anumiti baieti destepti vor castiga o licitatie organizata de CNADNR pentru plantare de perdele forestiere impotriva zapezii

  0

  • Sigur nu sunt chinezii de vină? Ei sunt recunoscuți pentru manevre de genul la nivel mondial. Ex. pădurile care înconjurau orașul București în anii 90, care acum nu mai sunt.

   0

  • #3

   Chinezii sunt raul cel mai mic. Adevarat, chinezii ne-au taiat toate padurile. Dar americanii ne-au falimentat fermele si francezii ne-au vandut fabricile la fier vechi. A, si ucrainenii ne-au distrus fauna din Delta.
   Dar e ceva normal. Cand apare un potential miez al puterii mondiale (recte Romania), se aliaza toti impotriva..

   0

 2. #4

  pff. erai la un pas de o fotografie chiar ok!

  0

  • aici e treaba de #unitisalvam.
   Nu ne luam de tehnica in cazurile astea .

   0

  • #6

   yo, poza e făcută ieri de către un om. eu ieri eram la pr forum. deci nu, încă fac poze la fel de proaste

 3. Nu vad cum un teren fara padure poate valora mai mult decat un teren cu padure, cand metrul cub de lemn brut e peste 25 de euro.
  Dar da, se taie paduri, mai mult decat stim sau credem si nu inteleg cum de incape atata indiferenta in poporul roman.

  0

  • #8

   Pe un teren fara padure pot creste locuinte, magazine, benzinarii si multe altele. Padurea este foarte daunatoare progresului societatii. Trebuie sa o eliminam rapid, sa poata soarele sa incalzeasca pamantul direct.

   Daca ai drum prin covasna/harghita o sa vezi lucrurile mai clar. Acolo au ridicat valoare terenurilor in ambele judete.

   0

  • #9

   cine e nebun sa-si cumpere casa in apropiere de o autostrada? doar daca ar costa 2 lei.

   0

  • #10

   Am participat in weekend la o actiune de impadurire. Organizatorii ne-au spus ca in Romania se taie 3 ha de padure pe ora.

   0

  • @Mihnea: padurea o tai in doua zile, daca vrei. Vinzi lemnul si ramai cu un teren bun de locuit.
   @Victor: De cativa ani se stie clar, cu nume, date si cifre ca se taie 3 ha pe ora.

   0

  • #12

   3ha pe ora…. oficial, nu?
   neoficial…csak mi tudjuk…

   0

 4. să vedeţi cum e la munte. şi mai rău. şi nimeni nu face nimic. bunicul a fost pădurar, pe vremuri de demult, că şi eu am o vârstă, şi ceea ce se tăia toamna se planta primăvara. aveau pepinieră şi aveau grijă de treaba asta. şi da, fiecare avea pădurea lui, erau oameni care erau stăpânii unui munte dar tot nu aveau voie să facă ce voiau. dar asta era pe vremuri atât de îndepărtate încât oamenilor li s-a şters din minte, acum, cu dreptul la proprietate în braţe, fiecare face ce vrea. prea mulţi ani sub comunişti, ani care ne-au şters din minte orice fărâmă de respect pentru lege.

  0

 5. Daca sunt copaci, de ce sa nu taiem? De ce? La ce dracu ne trebuie copaci? La ce sunt bune si betele astea ce ies din pamant?

  0

 6. #15

  Da cum sa nu taie,adica vreti sa stau la umbra brazilor si sa pun pe foc coceni? Pai noi mergeam la lemne sub nasul padurarilor si dupa ce tranteam 2 brazi ,aruncam cioatele in aer cu azotat de amoniu si cu motorina si gata necazu,nu mai era nici o urma

  0

 7. chiar prin zona Lehliu Gară eu am fost acum vreo cinci ani la o plantare de copaci, era vorba că terenul, aflat în administrarea consiliului local nuştiucum, era deteriorat de la agricultura prost făcută. sper că poza nu-i făcută pe sensul de mers spre Constanţa, chiar după un pod, altfel am muncit degeaba.

  0

 8. „Se taie pentru ca terenul fara padure de langa autostrada va valora mai mult decat cel impadurit”

  Cred ca multi nu au inteles treaba asta. Ca sa il lasi pe stat sa puna perdele o sa iti iei bani. Daca pamantul e deja cu copac…mumu bani

  0

 9. #19

  Asa. Si?
  S-a latrat in strada pro si contra javradoare. S-a latrat impotriva politicului. S-a latrat pt caii din Delta, gaze de sist, rosia montana. Si?
  A latra este un drept constitutional. A-ti apara drepturile…aici e o alta poveste. A fi nemultumit fara a intreprinde nimic ci doar a latra, asta este dovada de constiinta colectiva in tara.
  Asa ca termin cum am incepu: asa. si?

  0

 10. #20

  Sfanta banda de urgenta… Mai facem o poza, mai un pipi, mai cascam gura….

  0

Citește și...

În jurul anului 1900, doi băieți s-au jucat cu fizica și au stricat-o. A fost nevoie ca omenirea să-și cumpere altă fizică, și de un creier ca al lui Einstein ca-i facă rodajul, după aia. Pe cei doi băieți îi chema Lord Rayleigh și Sir Jeans, chestie pe care probabil o veți uita […]