O țară de regizori și cameramani

Azi, la Hemeius, un autocamion a vrut sa treaca peste linia ferata. O locomotiva l-a surprins si l-a lovit. Socul loviturii l-a aruncat pe sofer din cabina. Imaginile surprind momentele la scurt timp dupa accident si au fost filmate de o ruda a soferului.

Deci, ca să ne lămurim. Nu vorbim de eroismul tâmpi omului de la volan, care a știut el că poate să treacă mai repede decât trenul. Viteji de ăștia vezi la fiecare barieră, cei drept, în general fiind îmbarcați în bemveuri.

Dar tu, să fii rudă cu omul care tocmai a fost lovit de tren, care geme de durere sub un gard, și să nu ai altă ocupație decât să filmezi cu telefonul mobil ca, după aia să pui pe net sau să trimiți la ziar, să vadă toată lumea cât de imbe nenorocos a fost ruda ta, chestia asta mă depășește.

Dacă nu înțelegeți ce simt, încercați să faceți cum fac eu. Transpuneți-vă în locul tipului. Gândiți-vă că acolo e fratele vostru. Sau tatăl. Sau iubitul. Și îi auziți gemetele groaznice de durere. Știți că a fost lovit de tren. Că poate muri.

Ce faceți, puneți mâna pe telefon și filmați scena, ca să o dați la ziar?

Only in moldavia…

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

20 comentarii

 1. #1

  Acum tu presupui ca cine a scris articolul ala s-a informat bine inaite. (la faza cu ruda ma refer)

  0

  0

 2. hahahahahahah

  aaaa, aaaaa, aaa, valieu =))

  tare.

  0

  0

 3. Ala de-a filmat era var’su si a dat filmarea tuturor reporterilor veniti la fata locului. Incepand cu ProTV .

  0

  0

 4. Imi aduc aminte de o filmare in care mai multi gura casca se uitau la cativa scafandri care cautau doi copii inecati, unul din multime cu gura pe sus tot vocifera ca asa le trebe..ca la un moment dat sa isi dea seama ca cei cautati sunt copii lui..iar in secunda doi a lesinat…………Suntem ,, tari si mari ” cand nu ne priveste.

  0

  0

 5. Mda, cruce în loc de barieră. Cea mai nasoală invenţie. Acuma mi-am amintit de ce mă asigur eu, chiar dacă e bariera ridicată. Voiam să traversez calea ferată prevăzută cu bariere. Vedeam barierele ridicate, iar eu mă deplasam încet, din cauza drumului extrem de prost. Şi deodată, pac, apare şi trenul. Mno, câteva secunde îmi trebuiau ca să ajung şi eu la ştiri.

  0

  0

 6. Poate oamenii vor sa puna filmarea la o reuniune de familie si sa rada pe seama ei. Evident, asta daca omul va supravietuii. Daca nu, e buna si de pus la inmormantare, ca fiind „ultimele momente din viata lui Vasile”, impreuna cu, evident, alte filmari realizate de varu’

  0

  0

 7. #7

  1. locomotiva a si plecat dupa accident? ma indoiesc ca se intampla asa ceva…
  2. individul care filmeaza sta mai in spate, poate e un localnic care a auzit de camera foto… daca era ruda sau ceva, cred ca mergea in primul rand sa aiba un cadru mai bun…

  0

  0

 8. Mai un pic si ne montam camere la sapca ca sa filmam non stop … o sa moara de invie si Bond, James Bond :)

  0

  0

 9. invidie

  0

  0

 10. Haterilor… :)

  0

  0

 11. Mai este un aspect deloc de neglijat: un ajutor neavizat poate face mult mai mult rau decat daca nu intervii. Depinde de situatie, dar in general este bine sa actioneze un echipaj de ambulanta, nu nea Gicu, sa-i rupa complet coloana busita sau mai stiu eu ce.

  0

  0

 12. #13

  Nu a băgat văru’ un video streaming? :))

  0

  0

 13. ce treaba are faptul ca s-a intamplat in moldova? comentariile de genul sunt extrem de stupide si nu au niciun rost. oameni prosti sunt si vor fi peste tot iar comportamentul lor nu are legatura cu zona geografica din care se trag. cat despre filmat vs ajutat victima sustin ce a spus Taraboste.

  0

  0

 14. Only in moldavia… cu asta nu-s de acord. Cu faptul ca-i prost ala de a filmat, da

  0

  0

  • Nici eu nu-s de acord cu asta, adica de ce judecam cartea dupa coperta :)) Fiecare parte a tarii are prostii ei.

   0

   0

 15. Dai in puma mea , varsu filmeaza cum varsu se pregateste sa plece pe „lumea cealalta”…

  0

  0

 16. Eu nu inteleg cum dracu te poate surprinde o locomotiva, adica nu e tocmai Mig ce naiba :|

  0

  0

 17. #20

  Var’su ii ardelean ma ca noi in moladvia „neam” facut tati crediti „sanii” luam camerii HD cu parchet fals si tavan laminat ce PLM.

  0

  0

Citește și...

Adrian Papahagi: Cea mai bună lecție de educație sexuală rămâne tot ora de religie, unde se învață cuviința, responsabilitatea, respectul pentru sine, pentru celălalt și pentru Viață zicea un creștinopat, prea mult băgat în seamă, la un moment dat. Iată, se pare că avea dreptate. Cum poți lăsa însărcinată o minoră, mai sfânt […]

Desigur ca, din motive de bună gospodărire pesedistă, bugetul a ajuns la fund, iar CNAS dă din colț în colț, lună de lună, pentru că, evident, nu are bani. Problema care apare este că, de fiecare dată, apar articole în media, la fel de reale ca acelea cumpărate de Iqos, tot în media, […]

Ca să începem cu începutul. De ce am mers în Thasos, deși acum 2 ani am înjurat de toți sfinții. În primul rând, insula e de vis, oamenii, grecii, sunt incredibili și știu să facă turism la un nivel la care noi nu vom ajunge niciodată. Ca idee, singura acritură scârbă din […]