Ţării cât mai mult cărbune

Ştiţi că vă spuneam că se reasfaltează în faţa blocului meu, peste asfaltul care oricum era impecabil şi fără urmă de reproş?

Staţi liniştiţi, acum, după ce au terminat de asfalta, azi au venit şi au început să spargă asfaltul proaspăt turnat. Ceea ce mi se pare absolut normal.

Nu-i aşa că e frumos să fii locatar în ţara asta şi să urmăreşti miraculoasele schimbări prin care trece?

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

41 comentarii

 1. Cred ca acolo e un canal pe care o sa il scoata la acelasi nivel cu asfaltul turnat.

 2. #5

  da oare niște legi care să-i oblige să lucreze coordonat nu există? adică, na! să se interese4ze firma, sau beneficiarul lucrării de asfaltare ce cereri de racord instalații sunt înregistrate până la data propusă spre începere…
  dumneata, domnule Ametcea, nu ai putea să propui proiecte de lege deputatului care te reprezintă?! sau consiliului, că spate pentru adunat semnătură ai, vreun prieten/cititor avocat tot s-o găsi să întoarcă slova din condei probono.
  în altă ordine de idei tocmai asta e de fapt coordonarea… du-te! asfatează! că îți dau eu de cârpăcit, pe clauza de întreținere, care probabil are costuri de n-șpe ori mai mari pentru metru pătrat de asfalt.

  • Chiar și dacă ar exista asemenea legi, ar fi ignorate. Nu uita în ce țară trăiești…

  • legi nu cred, dar in bacau este o hotarare de consiliu local in sensul asta: inainte de orice asfaltare, se verifica retelele de apa, canalizare, electricitate si mai stiu eu ce si se repara temeinic sau se inlocuiesc. cine sparge asfaltul dupa, face reparatia pe cheltuiala lui.
   nu se aplica in cazuri de forta majora (ca si noi, conductele astea de plastic tot mai pocnesc pe la imbinari)

 3. Bag mana in foc ca acolo e un canal. Asa au asfaltat si in buzau o strada. De colo pana colo, iar dupa ce au terminat, au inceput sa caute gurile de canalizare.

 4. Apropo, nu merge sa vad pozele la dimensiunea mare.

 5. Centura moinestiului avea si ea saraca doua benzi la urcare…asta pana acum 2 ani cand au venit sa schimbe conducta de canalizare si de atunci o banda a ramas pentru „parcare” si pe celelalte te chinui sa treci pe langa carute si tiruri. ohh i love this country !

 6. #12

  ciuciu poze ca nu merg

 7. Stai relaxat, acelasi lucru se intampla si in Pitesti, dar nu in fata blocurilor, ci pe bulevard. Guri de canal, una langa alta, pai cate plm sa mai eviti frate, ne facem masinile praf.

  • #14

   da, pe Negru Voda s-a asfaltat anul acesta a treia oara. iN ULTIMII TREI ANI.

 8. si ce daca nu exista practic. asa-i in plan asa facem. noi muncim si nu gandim

 9. Sa ne arati poza finala

 10. Poate au găsit un ciob de vas de toaletă și au venit ARHIologii să verifice din ce an datează.

 11. e bine ca nu aveti canale, ca altfel ramaneau gropi in dreptul lor:))
  de exemplu, in ploiesti, unele strazi sunt la a 3a turnare de asfalt (bineinteles, fara decopertare), iar acum diferenta dintre gura de canal si strada e undeva la 20 de cm

 12. #19

  Firefox has detected that the server is redirecting the request for this address in a way that will never complete.

 13. #20

  @arhi
  daca nu e canal, se face, care e problema, ai ceva impotriva canalelor ?

 14. Un trucaj ordinar. Rusine Dinule!

 15. #22

  poate au uitat ceva inauntru ca la operatie

  • #23

   L-or fi uitat pe Dorel, iar acum au nevoie de unul care sa munceasca, iar restul sa priveasca si si-au amintit ca Dorel al lor e absent.

 16. sigur era o problema acolo. nu era la nivel . putin mai gros cu vreo 2 mm . vor sa-l repare. stai fara grija , in 2 saptamani e gata

 17. #26

  imi vine sa plang…de nervi 😐 ce se intampla in tara asta ma scoate din sarite

 18. #27

  Pe mine m-ar fi mirat daca schimbau tevile de sub asfalt, dupa care asfaltau. Ma mira normalitatea, care-i cam rara pe la noi.

 19. #28

  Anul trecut ne-au asfaltat si soseaua si trotuarul. In toamna ne-am adunat cativa vecini, si am sapat portiunea intre sosea si trotuar si am semanat iarba, ca sa fie frumos la noi pe strada. Si nici n-a dat bine iarba, au venit si au spart asfaltul intr-un loc, cica sa repare ceva avarie. Molozul l-au trantit pe iarba noastra. Si l-au lasat asa toata iarna. In primavara au astupat groapa, au turnat asfalt si – minune – au adunat molozul. Asta a fost in aprilie. De bucurie am iesit iar la sapat si am refacut spatiul verde. La inceputul lui iunie aveam o iarba frumoasa, uniforma, mandrete de verdeata. Si au venit din nou, au spart in acelasi loc, ca cica iar era avarie. Iar molozul – exact, pe iarba noastra. Acum asteptam sa astupe groapa, sa toarne asfalt si sa adune molozul. Ca sa semanam din nou iarba… 🙂

 20. #30

  clar e ceva manareala…

  s-au gasit niste gogi smecheri ca tot romanu sa scoata un ban frumos;
  cum din dimin nu iese ban, din facut aproape nimic iese..
  iaca au 3 mucosi de lucru si un gog care ia potu cel mare ca a remediat o problema (inexistenta).

  furatul caciulii proprii e sport national, daca e pe bani publici, ahaha

 21. Vezi că această pagină web are o buclă de redirecţionare.

  Tradus, nu ne lasă să ne uităm la poze.

 22. Numa’ mie nu mi se deschid pozele alea? Imi zice „The page isn’t redirecting properly”…

 23. #34

  Poate vor sa planteze un copacel , sa salveze planeta …

 24. au un surplus de capace de canale pe care trebuie sa le monteze si prin urmare au inceput sa le plaseze la misto prin parcari :). trebuie sa scape cumva de ele ca sa justifice comenzile imense de capace facute la preturi de 100 de ori mai mari…vorba aia se aproprie campania si au nevoie de bani

 25. #36

  În Cluj se întâmplă frecvent asta. Cauza: E.ON Gaz România…

 26. Hei, ia stai un pic… Asa au facut si pe la mine, au asflatat bine de tot un colt de strada dupa care au inceput sa bage pichamaru… Sa urmarim atent, poate are o finalitate :p

 27. wow, dar ce patrat impecabil au facut :))))

 28. Ar putea fi un foraj de verificare să vadă dacă au respectat normele de turnare. Am văzut treaba asta şi la noi în oraş (Petroşani), au asfaltat drumul cum (ar trebui să scrie la carte), cu pat, geotextil, strat intermediar, strat de uzură, şi după asfaltare au venit nişte băieţi şi au tras un pătrat d’ăsta pe care l-au acoperit după câteva zile. Dau şi eu cu părerea că asta ar fi explicaţia.

 29. La Pitesti asta e o regula cu spartul asfaltului dupa turnare. Ca sa se ridice canalele la nivel. Si sunt chestii d-alea de semnalizeaza conducta de gaze sau ceva de genu’ din 10 in 10 metri. Gropi peste gropi. In urma cu 15 ani cand au mai asfaltat astia prin oras, s-a facut treaba ca lumea: se scoteau toate capacele de canal din sosea, se acopera gaura ramasa cu o tabla, se turna asfaltul si apoi se rotunjea frumos si se monta la loc capacul de canal. Treaba facuta bine avand in vedere ca nu iti rupeai masinile in toate denivelarile. Acum, totul se face la misto, ca sa fie.

 30. Asta se intampla din cauza prostiei romanului. Pentru ca nu-i duce mintea cum sa faca mai multi bani, respectivii muncitori isi baga ore in plus spargand asfaltul ce tocmai ei l-au turnat. Un fel de Penelopa moderna :)). Unde a ajuns natia Penelopei ca va ajunge si natia muncitorului prostovan.