#tatigateste: Rețetă de sushi home made

Cea mai importantă chestie la sushi e orezul. Ce puneți înăuntru e doar așa, la glumă, dacă orezul nu e gustos, sushi sux.
Prin urmare, pentru 2-3 persoane, aveți nevoie de 2 căni de orez, pe care le spălați bine bine bine în apă rece, până când apa rămâne clară, altfel amidonul din orez o să strice bunătate de sushi.

Puneți la fiert orezul la foc iute, amestecați în el des până începe să fiarbă, moment în care îi puneți capacul, dați focul la jumătate și nu vă mai atingeți de el 15 minute. Luați de pe foc și îl mai lăsați 20 de minute să se odihnească.

Între timp, pregătiți un melanj din 4 linguri de oțet, 3 linguri de zahăr și 2 lingurițe de sare. Oțetul ar trebui să fie de orez, dacă nu aveți de orez, merge și de mere. Mixtura e completă când zahărul și sarea s-au topit și devine mai transparentă.

Le amestecați cu orezul foarte bine și cam aia e. Aveți nevoie de alge Nori și bambus de acela pentru sushi, ca să le strângeți bine. Pe o foaie de Nori intră cam 2 linguri de orez. Nu uitați să lăsați, la capătul foii, vreo 2 cm de spațiu, ca să se poată lipi. Aveți nevoie de un cuțit foarte ascuțit, pentru a le tăia (eu nu am). Ies cam 6-7 bucăți dintr-o folie.

Have fun.

47 comentarii

  1. #1

    That mini heart attack…in poza 2 am crezut ca ai pus sushi la prajit in tigaie!!

    Thumb up 0 Thumb down 0
  2. #5

    nu’ți mai place mâncarea moldovenească, vrei numai mâncare sofisticată!

    Thumb up 0 Thumb down 0
    • #6

      da, ca orezul fiert e complicat. la fel ca pestele crud sau gatit sumar.

      Thumb up 0 Thumb down 0
    • #7

      nu mananc peste crud:)

    • #8

      3 linguri de zahar? Ala e sushi ardelenesc. Merge si cu mere…

      Thumb up 0 Thumb down 0
  3. #9

    Tind sa cred ca ne indreptam spre o noua nisa cu blogul asta…ceea ce n-ar fi asa rau ca mie imi place mancarea:)

    Thumb up 0 Thumb down 0
    • #10

      Daca se niseaza pe mancare, asteptam retete din alea grele, nemtesti, cu wurst, varza murata, etc…

      Thumb up 0 Thumb down 0
  4. #11

    Dar vai, cu cata superioritate mi-am permis sa survolez postul asta!

    Thumb up 0 Thumb down 0
    • #13

      @allex06: ala doar sashimi stie sa (ne) faca. Are nevoie de-un Tupolev 160 si 10 minute timp de gatire.

      Thumb up 0 Thumb down 0
  5. #14

    Cam rar #tatigateste, dar și când gătește….
    Sushi nu am făcut până acum dar cred că mă bag. Oricum știu pe de rost raftul cu „asiatice” din Auchan, că fata mea nu mai mănâncă „ciorbă de curcan” mănâncă „supă asiatică de curcan”
    P.S. Fain covorul.

    Thumb up 0 Thumb down 0
  6. #18

    Sushi se mănâncă in oraș, nu se face acasă ca săracii. #numaifitisaraci

    Thumb up 0 Thumb down 0
    • Vezi ca nu te pricepi? Suşi se COMANDA din oras, daca ai valuare 😉 Si-l mananci acasa langa piscina, cat se incalzeste sampania.

      Thumb up 0 Thumb down 0
    • #20

      Respect!

      Thumb up 0 Thumb down 0
    • #21

      Corect, in oras la suprapret.

      Thumb up 0 Thumb down 0
  7. #22

    Scuzați țărănia, alga aia vânătă se halește și ea sau se zvârle la pisici?

    Thumb up 0 Thumb down 0
    • #23

      ca de la țăran la țăran îți scriu că se mănâncă

      Thumb up 0 Thumb down 0
    • #24

      Avaaaiii ! Mai bine intrebai daca in loc de somon poti sa pui jumari :))

      Thumb up 0 Thumb down 0
    • #25

      Cu mămăligă nu merge? 😉

      Thumb up 0 Thumb down 0
    • #26

      Se arunca cu totul si se serveste, de alaturi, friptura aia mare cit capacul de la WC.
      Daca-mi aduc aminte de cirnatii de juma de metru din Bremen

      Thumb up 0 Thumb down 0
  8. #27

    Alge si bambus? Da ce are vreo problema varza murata?

    Thumb up 0 Thumb down 0
  9. #28

    Eu nu inteleg de ce pilafului care acopera pestele crud sau oparit sau prajit i se spune ”sushi”.

    Thumb up 0 Thumb down 0
  10. #29

    Serif, ai uitat sa ne zici cand se pune Philadelphia?!

    Thumb up 0 Thumb down 0
  11. #30
    • #31

      e în Germania, nimic nu merită amenda pe care ți-o iei după ce torrent it. Iar Jiro Dreams of Sushi este oricum pe vimeo

      Thumb up 0 Thumb down 0
  12. #32

    Bo$$ fara mujdei?

    Thumb up 0 Thumb down 0
  13. #33

    Dacă în loc de alge înfăşor slănina cu un fir de ceapă pot zice că e sushi?

    Thumb up 0 Thumb down 0
  14. #34

    alea’s sarmale de post… mai „fancy”

    ca de peste n-ai zis niciun cuvant in articol

    Thumb up 0 Thumb down 0
    • #35

      Pai daca n-a avut varza a invelit si el cu ce a gasit 🙂 si se pare ca i-a iesit ceva sushi . Care ai drum incolo, sa trimitem omului niste varza murata?

      Thumb up 0 Thumb down 0
  15. #36

    te cred ca e bun, dar pt mine cel mai fain sushi e cel in care in locuiesti orezul cu feliute de avocado si adaugi tot ce iti pofteste inima pt umplutura.

    Thumb up 0 Thumb down 0
    • #37

      asta a fost gen cea mai buna ciorba de legume e tocana de fasole. avocado are gust de iarba, nu il sufar

  16. #38

    alge, orez, peste crud… cine dracu nu si-ar dori sa se imboln..erm delecteze cu asa ceva
    https://media2.giphy.com/media/pVAMI8QYM42n6/giphy.gif

    Thumb up 0 Thumb down 0
    • #39

      du te ba cu oestele tau crud

    • #40

      depinde ce fel de carne folosesti
      vezi daca te apuci de sashimi sa nu mai spui la nimeni ca fierbi carnea 🙂

      Thumb up 0 Thumb down 0
    • #41

      eu nu mănânc peste crud, deci nu am de ce s fac așa ceva

    • #42

      whatever dude, pestele pt mine nu-i mancare oricum
      tin minte acum cativa ani cand intrasei in concursul ala cu nevasta lu cabral si altii, gatisei mult mai bine 🙂

      Thumb up 0 Thumb down 0
    • #43

      da-ti ba foc

    • #44

      haters gonna hate

      Thumb up 0 Thumb down 0
    • #45

  17. #46

    Nice to be married:))

    Thumb up 0 Thumb down 0
  18. #47

    Nici n-ai idee ce bine merge wasabi-ul la ciorba de burta (daca n-ai ardei).

    Thumb up 0 Thumb down 0