Ce țepe mai dă Intact

Nu mai țin minte dacă v-am scris despre cum Jurnalul National și-a oprit executarea silită, băgându-se singură în faliment, practic dându-le țeapă creditorilor. Astăzi am aflat și eu cum au făcut-o ca să nu afle nimeni, până nu e prea târziu.

S.C. G. Canale & C. S.A., in calitate de creditor al debitorului S.C. Editura Intact S.R.L., anunta ca suspendarea vanzarii la licitatie publica a marcii Jurnalul National apartinand titularului S.C. Editura Intact S.R.L. a intervenit intrucat debitoarea S.C. Editura Intact S.R.L. si-a solicitat deschiderea procedurii de faliment cu numai cateva zile inainte de data programata pentru licitatie.

Inscrierea pe portalul instantei de judecata a dosarului de faliment s-a facut sub numele de « S.C. EPITURA IMTACT S.R.L.», astfel incat practic niciun creditor nu a avut cunostinta de deschiderea dosarului de faliment in data de 26.11.2012.

Țeapă de școală veche, tati, nu glumă. Se cunoaște antrenamentul felixian. Dacă vă interesează, citiți și comunicatul de presă al țepei.

Prin prezentul e-mail tipografia G. Canale & C S.A va transmite alaturat urmatorul comunicat de presa referitor la suspendarea licitatiei de vanzare a marcii « Jurnalul National » :

« COMUNICAT PRESA

SUSPENDARE LICITATIE MARCA JURNALUL NATIONAL

S.C. G. Canale & C. S.A., in calitate de creditor al debitorului S.C. Editura Intact S.R.L., anunta ca suspendarea vanzarii la licitatie publica a marcii Jurnalul National apartinand titularului S.C. Editura Intact S.R.L. a intervenit intrucat debitoarea S.C. Editura Intact S.R.L. si-a solicitat deschiderea procedurii de faliment cu numai cateva zile inainte de data programata pentru licitatie.

Inscrierea pe portalul instantei de judecata a dosarului de faliment s-a facut sub numele de « S.C. EPITURA IMTACT S.R.L.», astfel incat practic niciun creditor nu a avut cunostinta de deschiderea dosarului de faliment in data de 26.11.2012.

In conditiile in care, ca urmare a procedurii de executare silita initiata de S.C. G. Canale & C. S.A, era iminenta vanzarea marcii Jurnalul National la licitatia publica din data de 29.11.2012, debitoarea Editura Intact S.R.L., cu numai cateva zile inainte de licitatie, si-a solicitat falimentul in forma simplificata.

Debitoarea a anuntat executorul judecatoresc Dumitrache & Dumitrache despre deschiderea falimentului pe data de 28.11.2012, ceea ce a condus la suspendarea de drept a licitatiei de vanzare a marcii Jurnalul National, care trebuia sa aiba loc pe data de 29.11.2012, ora 11.00, la sediul executorului judecatoresc.

Precizam ca vom efectua opozitie impotriva deschiderii procedurii falimentului Editurii Intact S.R.L. in vederea protejarii drepturilor noastre legale.

Editura Intact S.R.L. a incercat prin diverse forme instrainarea bunurilor sale, inclusiv a marcii Jurnalul National, catre firmele din Trustul Intact patronate de Dan Voiculescu, respectiv catre firma offshore Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited si Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) S.A.

Precizam ca Editura Intact S.R.L. a incercat cesionarea marcii Jurnalul National catre Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) S.A. in timpul executarii silite, iar OSIM a respins cererea de inscriere a acestei cesiuni, pentru motivul legal ca asupra marcii Jurnalul National apartinand titularului Editura Intact S.R.L., era inscrisa masura executarii silite instituita de executorul judecatoresc la cererea creditorului S.C. G. Canale & C. S.A.

In cadrul executarii silite demarate de creditorul G. Canale & C. S.A., societatile Trustului Intact, in calitate de terti popriti, nu au virat catre G. Canale& C. S.A sumele de bani datorate Editurii Intact S.R.L., pe motiv ca Editura Intact S.R.L. are incheiate contracte de imprumut si garantie cu Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited, care a dat dispozitie tuturor tertilor popriti sa vireze banii in conturile Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited. Inclusiv B.R.D. a procedat in acest mod, transferand totii banii Editurii Intact S.R.L. in conturile Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited, conform dispozitiilor date de acesta.

Subliniem ca aceste contracte, desi au fost solicitate in cadrul procedurilor legale, nu au fost prezentate niciodata executorilor judecatoresti si instantelor de judecata.

Ne exprimam convingerea ca Directia Nationala Anticoruptie va finaliza plangerea penala pe care am adresat-o acesteia inca din luna iulie 2012 cu privire la acest caz, pentru savarsirea infractiunilor de: asociere in vederea savarsirii de infractiuni; evaziune fiscala; inselaciune; fals material in inscrisuri oficiale; fals intelectual; fals in inscrisuri sub semnatura privata; uz de fals; fals in declaratii; infractiuni la legea contabilitatii si la legea societatilor comerciale ; abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, astfel cum au fost precizate in plangerea penala.

Vom completa plangerea penala cu ultima infractiune de bancruta frauduloasa, pentru solicitarea cu rea-credinta a falimentului Editurii Intact S.R.L., in scopul prejudicierii creditorului G. Canale & C. S.A. »

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

35 comentarii

 1. #1

  Ce-am invatat noi de aici? Cyprus limited-ul e baza economiei reomanesti:)

 2. #4

  Are bunica-mea o vorba: vin ai nostri, pleaca ai nostri si noi ramanem ca prostii.

  Mi-e groaza cand or sa castige alegerile. Handicapatii astilalti au furat deja maxim, sa vezi ingeniozitate pe astia.

 3. #10

  Am tras o fâsâită.

  • Să mor de nu începusem să-mi fac probleme că nu te-am mai auzit câteva zile. Erau două opțiuni: fie erai iar pe coasta de azur la cazino, fie te-a prins nevastă-ta că spui prostii pe net și te-a trimis la reeducare.

 4. #12

  Ii sfatuiesc pe ” G. Canale & C. S.A.” sa isi ia adio de la tot, mai e putin si Felix vine la putere.

  • #13

   Iti reamintesc ca Felix este la putere. Inca nu controleaza justitia. Inca 2-3 luni si o sa puna mana si pe Justitiei cu ajutorul romanilor.

  • #14

   @Andrei: numai pe Justitie? Si pe Posta, si pe sare…

   Dar daca Justitia nu e inca a lui Voiculescu atunci in mainile cui este acum? Ah stai, e independenta.

  • #15

   AU si justitia copii, ati uitat cand era mona plimbata de fiul lui nastase si acum vor astia sa ii dea drumul acasa de craciun ? doar e si el om…
   ati mai auzit ceva in legatura cu cazul de atunci ? politistii sau medicii au fost bagati la puscarie ?
   Oamenii sunt prea disperati , daca ati stii ce campanii duce psd-ul prin comune ati lesina.

 5. #16

  Cel mai tare. Chestia asta face parte din visul romanesc, in care orice e posibil. :))

 6. #17

  Arhi, azi ai iubit adanc:
  -protv;
  -antenele:
  Cred ca mai auzim de tine doar pe Discovery…la rds!

 7. #18

  pardon. RCS

 8. #19

  nice. fundatia dan voiculescu ar putea sa dea burse de merit pentru cei care reusesc sa depaseasca aceasta teapa.

 9. #20

  cel mai mult mi-a placut treaba cu « S.C. EPITURA IMTACT S.R.L.».
  baietii lui felix pot scoate un ghid de tras tepe fara profesor (pardon fara dom’ profesor).

 10. #21

  Si acum stau eu si ma intreb, de ce mai exista firme care fac si vor continua sa faca afaceri cu felix, cand stiu bine ca au mari sanse sa pateasca si ele la fel intr-o buna zi?

  • #22

   Ovidiu Militaru » la fel cum sunt firme care fac si au facut afaceri cu patriciu

 11. #23

  Patriciu mai are multe de invatat de la don profesor Felix despre cum se da o teapa meseriasa in Balcani.

 12. #24

  like a bo$$

 13. #25

  Ei, mi-am luat și eu ceva țepe în urma colaborarii cu o firmă care se numea, ingenios, AGENȚIE ROMÂNĂ DE TELEMATICĂ, cu inițiale ART si număr de telefon ceva 02123456xx, firmă a unui băiat de colonel de secu, de altfel…

 14. #26

  Toata viata m-am intrebat de ce i se zice domn profesor lu’ Felix, si acum am inteles ce materie preda… Asta ar fi in stare sa-i dea teapa si lu’ Vlad Tepes.

 15. #27

  De-aia au angajat-o pe Mariana la „redactie”? Fi-su urmeaza sa fie tras pe dreapta impreuna cu ziarul cu pricina si intregul „grup de angajati” format din pritenul lui Ciutacu si femeia de scarbici?
  Ce pacat….EVZ inca mai supravietuieste…

 16. #28

  Daca numele firmei pentru care s-a deschis falimentul este diferite de numele firmei pentru care se face licitatia, cele doua firme nu au nici o legatura. Sa se faca falimentul lui Epitura Imtact, nu are nici o legatura cu firma Editura Intact.

  • #29

   Chiar ca. Uite ca nici eu nu inteleg care e conflictul. Daca falimentul firmei se face tinand cont de numele pe care l-a scris omul acolo atunci se va face falimentul Epitura Imtact. Daca falimentul firmei se face tinand cont de CUI sau de alte treburi atunci e doar o manevra odioasa a lui Voiculescu dar si firma cu licitiatia si-o merita.

 17. #30

  MI-e mila de g canale :( acum eu lucrez in domeniu si va pot spune ca trusturile de presa nu au fost niciodata clienti cautati . Au prostul obicei sa nu plateasca . la fel si partidele politice. si astia pe la canalele tv.

 18. #31

  Cod civil: Art. 2.472 Incetarea administrarii
  Administrarea bunului inceteaza in cazul in care creditorul si-a acoperit creanta, inclusiv despagubirile si cheltuielile privind executarea, in cazul in care a facut o notificare prin care alege alta modalitate de executare, precum si in alte cazuri prevazute de lege. Declararea falimentului persoanei impotriva careia se executa garantia nu duce la incetarea administrarii.

  • #32

   Vic46 » da, in cazul in care a fost declara inceperea administrarii. cat timp ea nu exista, adio si-un praz verde. iar in cazul inceperii procedurii de faliment, primii care sunt platiti sunt cei ce au indus falimentul, recte intact.

 19. #33

  @Arhi – Ma indoiesc ca juristii lui Felix nu stiau ca daca nu incepuse administrarea pe societate, aveau si posibilitatea incheierii unui contract de fiducie cu un tert (aka Felix Company).
  Ma rog, acum noi facem speculatii. Cine stie ce clauze au avut de fapt…

  • #34

   Vic46 » probabil au fost clauze „ce vrea muschii nostri, noi e intact, voi e cacati” si aia a fost

Citește și...

Știți, atunci când sfârșitul e aproape, șobolanii sunt primii care părăsesc locația. Inundații, incendii, vapoare scufundate, primii care pleacă sunt șobolanii. Se pare că domnia PSD e aproape, pentru că cel mai căcăcios șobolan din barca securistă, domnul jurnalist Mircea Badea, a cotit barca brusc: Ușor diferit față de limba zemoasă de aici, […]