Eu am ținut o viața în palmele mele

L-am văzut din primul moment. Nu știu de ce, nu știu cum, dar am simțit că trebuie să privesc către el și să mă apropii hipnotic, privind ca o cobră indiană în ochii dresorului, știind că am puterea de a-i fărmâma gingășia cu o singură mișcare, că îi pot ucide framătul vieții prin simpla apăsare a mâinii pe gâtul său fragil.

Și el m-a văzut. Da, sunt sigur de asta, am simțit că mi-a perceput arsura, privirea, și parcă lumea lui s-a oprit. S-a răsucit lent spre mine, încet, atât de încet, dureros de încet. Parcă șoptea Ia-mă, atinge-mă, strânge-mă-n palmele tale puternice, miroase-mi prospețimea, lasă aromele mele să îți dezmierde buzele și nările, fii stăpânul meu și lasă-mă doar să exist și să mă ofilesc acolo unde simt că viața mea are scop, între degetele tale.

L-am ținut, o clipă speriat, dar puternic și senzual. Nici un om nu ar trebui să aibă atâta putere, puterea corupe și lipsa ei doare. O vrei, din ce în ce mai tare, din ce în ce mai mult, din ce în ce mai adânc. Puterea. Dură, solidă, stâncă granitică în vânturile vieții.

Iar în acel moment în care mi s-a dăruit, când simțeam în mâini toată greutatea și răspunderea lumii, s-a deschis, s-a deschis în fața ochilor mei, orbindu-mă cu frumusețea, cu albul său imaculat, cu mirosul său divin.
La mine în curte

trandafir

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

22 comentarii

 1. #1

  Radu F. Constantinescu plange cu sughituri citind asta :))))

 2. #3

  Si pe urma l-ai fumat?!?

 3. #4

  De-aia n-avem noi lucruri frumoase, ca vin si ni le rup toti astia ca tine… Tineretu-n ziua de azi, maica…

  • #5

   nu e rupt, e la mine in curte, imbobocit

  • #6

   Pics or it didn’t happen.

  • La un moment dat trebuie rupta… Vorba aia, eu ti-am dat-o ca s-o dai..

  • #8

   si in plus, care tineret?

  • #9

   Într-o grădină,
   Lâng-o tulpină,
   Zării o floare, ca o lumină.
   S-o tai, se strică!
   S-o las, mi-e frică
   Că vine altul şi mi-o rădică.

 4. #10

  dar ardeii? de acel genocid ardeiesc nu mai zice nimic?

 5. #11

  Razboinic, poet, amant…Francois Villon

 6. #12

  Mda. Hitler picta. Ginghis Han dicta poezii. Stalin era un pasionat ascultător de interceptări. Galeria sufletelor sensibile e încăpătoare.

 7. Plictiseala naste monstrii…

 8. Ce PLM ai patit bre? M-am emotionat pentru un moment.
  Btw, anu asta e unul misto pt trandafiri.

 9. #15

  zoso a pus ieri ceva cu iarba pe blog … azi tu bagi post-ul asta … ceva pluteste in aer …

 10. Hey, that’s my fetish, too!

  (am si eu vreo 20, daca vrei sa vii sa-i strangi senzual in pumn si sa-i deschizi… be my guest. Cu o singura conditie – filmez tot)

 11. #17

  Florin Bogardo, tu esti tata?

 12. Salut, Radu!

 13. #19

  Si cand te gandesti ca ai parasit acel colt de rai , presarat de minuni dumnezeiesti asemenea celor plamadite in palmele-ti asudate si batatorite de neodihna.
  Era odata , demult , o frantura de infinta frumusete si gingasie inspinata ce se chema Parcul Rozelor, desprinsa din paradisul parasit prematur de al nostru Arhdam.

  De ce ai muscat din boaba de cafea, Arhi, de ce????Sau era hamei ….

 14. Initial m-am gandit ca vrei sa ne demonstrezi ca poti sa faci si tu pe Otrava :) Apoi mi-am dat seama ca imi place textul :)))

 15. #21

  Avem in fata noastra un Arhi din perioada de maturitate a artistului. Observati cum degetele, alta data elemnt principal in lucrarile artistului, sunt acum discret plasate in planul secund.