Tolontan incepe sa isi arate adevaratele simpatii

Știți, cand sugi la țâța Intact atatia ani, platit din banii securitatii, e greu sa mai stai la privat, fara sa te implici activ. E vorba de recunoștință aici. În plus, așa funcționează agenții acoperiți. Îi lași să stea conservă, îi ajuți să crească în job, ca să își consolideze poziția și intră în funcțiune doar atunci când e nevoie să lovească decisiv.

Așa că tolo s-a lansat într-o ditirambă senilă, în care explică cum nu e normal, că securiștii, că iată, procurorii, practic malaxând același rahat maro pe limba sa care s-au spurcat atâția ani la banii securității.

Asta în timp ce patronul său servea cu încredere securitatea, pe față, în acea perioadă. Asta în timp ce simpatiile sale politice îl au pe Ion Iliescu pe post de tablou de capătâi.

De citit, ca material suplimentar.

Citez de pe DigiFM:

Augustin Lazăr a mai fost confundat o dată – cu procurorul Cristian Aurel Lazăr, în legătură cu semnarea clasarii dosarului în care apărea numele lui Klaus Iohannis.

Cu siguranță sunt niște confuzii complet întâmplătoare și scuzabile. Pentru că așa se lucrează la manual. Arunci mizeria cu lopata, o bagi în capul celor care te cred și te citesc. Un procent mic află despre dezmințire, mai ales dacă nu o publici. Și așa toată lumea știe că Augustin Lazăr a făcut poliție politică și a clasat dosarul lui Johannis. Din niște mici confuzii.

Later edit: A venit și domnul guvernator al deltei să emită opinii pe justiție. TOCMAI EL!!!!

6 comentarii

 1. #1

  Acum 2 zile am citit si eu toata povestea asta. Faza ca lazar e tortionar e fake news dar restul pare adevarat. Pe hartie scrie „augustin lazar-procuror – sef comisie” si e si semnata de el. Singura scuza e sa nu fie el da zicea pana acum daca era alt augustin lazar. Alte scuze nu prea poate sa gaseasca desi eu inteleg ca asa erau vremurile atunci si nu avea ce comenta e ca zbura. Habar n aveam de iulius filip asta si dupa ce l am googlit putin am vazut ca omu chiar a avut coaie in vremurile alea si nu a fost un anticomunist ca dinescu sau caramitru

  0

 2. #2

  Ieri CNSAS a făcuta publică dovada că tortionar a fost colonelu Gheorghe Lazăr si nicidecum Augustin Lazăr! Va reveni oare Tolontan cu aceasta precizare? Nu cred.

  0

 3. #3

  Toata chestia e ca la carte facuta:
  1. se ia un fapt adevarat incontestabil: ca Lazar adevaratul a fost in comisia care analiza eliberarile si a refuzat sa il elibereze – probabil corect ca ei analizau doar daca si-a ispasit x% din pedeapsa si ca nu avea bile negre cat a stat in parnaie, nu eliberau sau nu dupa cum vroiau ei si nici nu rejudecau cazul – prezentat trunchiat ca ‘i-a refuzat eliberarea’
  2. Se combina cu un fake news puternic, ca un Lazar (altul decat asta, dar ignorat sau prezentat finut intr-o nota de subsol necitita de nimeni ca ‘nu putem confirma ca e acelasi’) a fost tortionar si l-a interogat/torturat.

  Apoi se bate toba pe punctul 1 si se demonstreaza ca e adevarat (ceea ce face si Tolontan) pentru ca punctul 1 face ca si 2 sa fie perceput adevarat prin asociere. Si pana reuseste cineva (daca reuseste) sa demonstreze ca 2 e fals deja e prea tarziu, atentia se muta pe alt subiect intre timp.

  0

 4. #5

  Mulți nu știu cum funcționa totul atunci. Degeaba existau acte, procese-verbale, comisii, luări de cuvânt, motivații, doar partidul hotăra. Adica PCR. Putea șeful de comisie Augustin Lazăr să-i aprobe ieșirea din inchisoare în 10 minute, tot partidul lua hotărârea definitivă. El, Lazăr, ca și ceilalți din comisie, doar mimau o oarecare respectare a legii, a procedurilor.
  Când la unitatea la care lucram, directoarea a trebuit să fie destituită pentru imoralitate (măsură impusă de „sus”), s-a ținut o adunare generală unde mai întâi a fost înfierată „cea căreia nici tovarășă nu-i putem spune”, apoi, democratic, a fost ales un nou director, din cele două propuneri, ambele nume fiind avizate tot „de sus”. La două zile vine o notă de la prim-secretarul PCR pe județ că „analizând toate bla, bla, bla, s-a luat măsura menținerii pe funcție a tovarășei…”.

  0

 5. #6

  Aproape toti din presa, fara exceptie, au trecut pe la trustul Intact.

  0

Citește și...