Tradiționalii cârnați cu vin

carnati cu vin

Deci bunicul meu făcea niște cârnați de casă SENZAȚIONALI. El fiind cumva rus, mâncarea gustoasă făcea parte din genetica sa. Din păcate, odată cu el a murit și rețeta sa de cârnați și nimeni din familie nu știe să îi facă, spre îndurerarea mea maximă și dezinteresul total al celorlalți moldoveni din familie, care nu înțeleg ce vreau eu de la niști cârnaț, chișcî sau tobî.

Dacă vă interesează, am găsit ceva asemănător, la un magazin care vinde rahaturi de alea așa zis tradiționale. Bine, nu știu dacă se numește la fel, gen mezeluri din mărginimea sibiului, DAR are cârnații care seamănă la gust cu cei pe care îi făcea bunicul meu. Nu sunt perfecți, nu sunt la fel, dar sunt în zonă. În galantarul din dreapta, îi găsiți ai doilea din stânga, cei crud-afumați.
Magazinul e aici, dați click pe hartă.

57 comentarii

  1. Acum nu se mai fac cârnați cu vin ci se fac doar cârnați cu pleacă.

    PS. Îmi dau singur minus pentru tentativa asta de poantă. :D

  2. Roaga-l pe Mixai, cel de la Cotul Donului (pardon: Dunarii) sa-ti traduca de pe Rusnet reteta de Баранина.

    • #10

      nu e nevoie, ca stiu si eu sa citesc ruseste:)) nu are treaba cu oaia, sunt carnati facuti din porc 100%. cred

    • Ukaz: cine nu pune un tocatură minim 15% max 20% carne de berbec o să-i coacă şi-o să curgă.

      Şi se lasă la uscat în vânt/ frig măcar trei zile.

    • #12

      nu e chestie doar de carne de oaie. e de ajuns sa folosesti mat si se schimba toata treaba. cu totul alt gust.

    • #13

      *mat de oaie

  3. #14

    Iti recomand tortul din carnati.

  4. #16

    eu am luat niste carnati de peste din Auchan. Luati si voi. Sunt naspa dar sa nu par singurul fraier

  5. Dar carne de porc simpla, cu multa sare si un vin din ala de Calafat, zaibar hm, ce-o mai avea… carnatii cam ingrasa si cred ca in iarna asta iar trec de 100, pff… desigur ca e sezonul lor dar ce sa mai, sa aveti pofta… zic, care are care nu ia de te uita :)) …

    • #19

      du-te ba cu otetul tau oltenesc…

    • #20

      Doamne apara si pazeste, cred ca e prima data cand ii iau apararea lui Tim, sigur e si ultima, saraca nu stie ce spune, dar cand e vorba de zaibăr de la mumă-sa, cules când tre’bă, făcut cum tre’bă, doar cârnati d’astia rusăști îi mai tre’bă… Ș-un țambal oltenesc, nu lăutărisme de-acu, d-ăla original din taraful Ciobancăi de pe cand n-o stia multa lume…

    • #21

      O…T…E…T

    • Eh, depinde si de gusturi, vorba lu’ Dorin, zaibarul daca e facut cum tre’ face treaba buna…

    • #23

      Tim daca ajungi la 130 te pregatim pentru urmatorul Craciun.

    • #24

      Pff

    • tim, tu cu ce te ocupi?

    • #26

      Tim este zetar.

    • Nu stiu cu ce se ocupa dar nu ar merita sa fie nici ajutor de paharnic.

    • #28

      Paharnicul era un mare boier la curtea domnească, și printre alte îndatoriri (cum ar fi aia de la care îi vine numele) se ocupa și cu administrarea viilor și beciurilor domnești, și cu strângerea impozitelor pe vin sau pe vii. Așa că dacă actualizăm puțin, ce zici tu acolo este că Tim nu ar fi bun nici de secretar de stat…

      Firește, Tim știa asta deja, pentru că a fost profesor de istorie.

  6. Fugibă cu aia ai tai.
    Pai sa vezi ce carnaţ am facut eu cu Baxta.
    Porc si vită (amestecul de carne bai, nu noi)
    Doo zile la fum la ţara si sunt de numa-numa.
    PS La bagat maţu’ pe tulumbă deja sunt profesor.

    • #30

      Porcul si Vita (animalele ba, nu ei) sunt doua animale pe a caror frunte scrie “CARNAT”.

    • #31

      Cred ca la anu’ te caut sa vad ce afumatoare ai. Nu de alta, dar nu mai am unde sa afum porcariile pe care le fac.
      Normal, cu carnatii vin gata facuti :)

    • Vino tu cu carnatu’ ca rumeguş am io.
      Oh, wait! :)
      Cum sa nu Marciane.

    • Grijă mare la băgat tulumba’n maţ! Să fie scos din animal. Vă doresc cârnaţi noi fericiţi!

    • RobertD aproves this shit…

  7. #35

    Am zis ca nu mai mănânc cârnați dar poftesc.
    Decât să-mi pară rău, mai bine sa -mi pară rău

    • Bunicul meu avea o vorba: decat sa-ti para rau, mai bine sa-ti fie rau. A murit la 86 de ani dupa o viata intreaba de munca din greu, alinata cu tuica/vin si tigari. In ziua cand a murit a dat de mancare la animale, a crapat lemne, apoi s-a pus la masa si a inchis ochii, rezemandu-si capul in palme…si dus a fost. Avea cca. 2 m inaltime si 80 kg…

    • “intreaga”.

      Vorba nu-i apartine, desigur, dar o folosea des. La fiecare pahar in plus.

  8. #38

    *Să-mi fie

  9. #39

    ma asteptam la titlul: “Carnati Keto”

  10. #41

    Bun locu. Mai iau de acolea.
    Az I am luat carnati de mangalita, buni Si recomandati pentru scaderea colesterolului.

  11. #43

    Stii ce am descoperit?
    Gustul meu legat de carnati e intr-o permanenta schimbare, azi prefer unul picant, maine unul mai afumat, peste ceva vreme unul uscat sau unul proaspat si aromat, in care sa predomine un condiment fresh gen coriadru sau ienibahar…Dupa parearea mea, conteaza mult si vinul cu care-l consumi….
    In rest, amintirea bunicului e de neinlocuit…

  12. Da’ ce vin e ala de-l bei din borcan de mustar?*
    Ride ciob de oala sparta, ca io-mi beau vinul dintr-un tap de bere Hasseroder…

  13. #48

    Omule, pune și niște colebil / no-spa pe lângă bomba aia.

  14. #49

    Carnati si Veuve Clicquot… ca nu suntem barbari!

  15. La cum arată farfuria, lasă şorţul pe banc. Părăseşti Masterchef!

  16. #54

    Unde ma, la stanleybet?

  17. #55

    Senioare, da’ au usturoi care se si simte? Nu de-alta, da’s in aceeasi situatie: dupa ce s-au prapadit nea_zapada al batran si mama dumnealui, mi-am luat gandul c-as mai putea avea vreodata ocazia sa mai gust asa ceva. Ori, ce arati matale in poza aduce al naibii de bine cu aia facuti de ei.

  18. Bine ca am fost inspirat sa iau ceva carnati de prin Suceava, buunii! Azi la munca servim carnati si depanam amintiri de la revelion :D