Trăiți în păcat și nici măcar nu știți

PACATOSI-MOISE

i. Căsătoria între ortodocși și ne-ortodocși este interzisă conform acriviei canonice (canonul 72 al Sinodului Quinisext).

iii. Căsătoria dintre ortodocși și ne-creștini este absolut interzisă, potrivit acriviei canonice.

La aplicarea tradiției bisericești cu privire la impedimentele la căsătorie, practica bisericească trebuie să țină cont, în egală măsură, de prescripțiile legislației civile cu privire la acest subiect, fără să depășească limitele iconomiei bisericești.

S-a mai gândit preasfinția sa Daniel cum să crească veniturile la bugetul bisericii. Probabil există o slujbă de iertare a păcatelor de gen, iar dacă nu există va fi găsită rapid, doar că va costa destul de multicel. Știți cum e când trebuie să îl convingi pe dumnezeu de chestii…

Via

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

43 comentarii

 1. #1

  Daca una e interzisă si alta absolut interzisă, înseamnă că prima e puțin permisă?

  • #2

   Trebuie sa diferentieze cumva tarifele de iertare.

  • #3

   La aia absolut interzisa vei arde in focurile iadului, la aia „decat” interzisa te vor parpoli la foc mic.

  • #4

   Ohh well trebuie sa-mi anunt nevasta sa se pregateasca de inchizitie!!!

  • #5

   Prima este interzisă în anumite circumstanțe, nu întotdeaună și este vorba de căsătorie între ortodoxi și alți creștini(catolici de ex.). În a doua este vorba despre căsătoria între ortodoxi și ne-creștini.

  • #6

   pahomi, uf ce bine ca m-ai lamurit. hai sa vedem daca am inteles corect. in primul caz, popii sunt niste sarlatani infecti care ti-ar vinde-o si pe ma-sa pentru pretul corect si care troneaza peste probabil ce mai mare escrocherie din istoria omenirii. in al doilea caz popii sunt niste sarlatani infecti care ti-ar vinde-o si pe ma-sa pentru pretul corect si care troneaza peste probabil ce mai mare escrocherie din istoria omenirii.

   spune-mi daca am gresit cu ceva.

  • #7

   @thebblack nu am spus nimic de preoți. i = căsatorie între ortodoxi și alte persoane Creștine(cred în Iisus Hristos) iii = căsatorie între ortodoxi și necreștini(musulmani, evrei, etc).

  • #8

   :)

   i. popii sunt aia care iti vand mizeria asta cu casatoria interconfesionala
   ii. popii sunt aia care iti vand mizeria numita religie.

   sau ca sa intelegi si tu… ‘da, stiu ca ala care vinde e un tigan jegos din teleorman cu multe condamnari pentru escrocherie si inselaciune, dar branza pe care o vinde pe marginea drumului e sigur de la sibiu’

 2. #9

  cough *traim cough ;)
  in rest, ramane cum am stabilit – ortodoxia salveaza rromania *

 3. #10

  Lass asta. Sa ne ziCA CAre e IBAN ptr rugaciunea de castigat la loto

 4. #12

  Stau și mă întreb ce face mai mult rău româniei în zilele noastre, clasa politică sau biserica..

  • Sincer, cred că Biserica face INFINIT mai puțin rău decât clasa politică. La biserică nu te obligă nimeni să te duci. Clasa politică, vrei, nu vrei, o suporți.

  • #14

   probabil nu traiesti la sat, de spui ca nu te obliga nimeni sa te duci.

  • #15

   Sau oamenii care încă cred în aceste prescripte?

  • punctul 1

 5. #17

  Stau și mă întreb ce face mai mult rău româniei în zilele noastre, clasa politică sau biserica..

  Ps: Eu mă încadrez la pct. i

 6. Asta a cita porunca e? Sau e un paragraf adaugat la poriunca aia cu ” sa nu prea curvesti”?

 7. Lăsând la o parte explozia de sine, care e diferența dintre Statul Islamic și BOR?

 8. Nu, nu, exista slujba de botez. E simplu – vrei sa o iei pe roscata focoasa ne-ortodoxa? Nicio problema sefu, ti-o botezam imediat – adu-o tu la un concurs de tricouri ude in cristelnita inainte si apoi va casatoresc.

  Asta e strategie de recrutare, nu de a scoate bani :D

 9. #22

  Bruneții ortodocși cu gagici nebrunete ortodoxe să se însoare urgent, cât încă mai pot.

 10. #23

  Nu e nimic nou, dar poate e un reminder de la Daniel ca sa le reaminteasca preotilor de o sursa de venit de care or fi uitat. Am cautat acum cateva luni, parteneru’ fiind neroman si neortodox, si forumurile ultra-ortodoxe avertizau deja de cativa ani ca o sa ardem in focurile iadului. Amandoi. Fiecare in iadul corespunzator.

  Sau mergem la preotii catolici ai lui, care vor fi atat de incantati ca i-a bagat cineva in seama ca o sa ne dea dezlegarea imediat.

 11. Dap… Io i-am zis ca tre sa divortam ca ne manca: iadul pe ea si pe mine purgatoriul.. popa ortodox nu o vrut sa ne cunune acu 9 ani si asa ca ne-am dus la ai mei, la catolici.
  P. S. Nevastă-mea nu si-a schimbat religia si nu o trebuit nimic special de facut din partea ei.

 12. #25

  cum joaca IPS Daniel warcraft:
  [press ENTER to BORchat]
  GreedIsGood 10000
  10000 gold and 10000 lumber created in Suceava
  sell to undead
  Dragnea received 10000 gold and lumber
  start building church….
  undead acolyte: „My fate is sealed”

 13. #26

  Păi ori eşti religios şi respecţi regulile ori nu. De ce să fii religios dacă nu îţi place regulile lor? Câţi au renunţat să meargă la botezuri, nunţi religioase şi altele asemenea. De vociferat după e mişto, că ăia umblă în mercedes şi mai ştiu eu ce. Căsătoria e utilă din pdv legal nu religios. Pe mine mă doare în cur de neamuri, bunici, mamă, tată când e vorba de religie şi alegerile mele personale, ultimii doi nu sunt superficiali şi îmi respectă alegerile, mereu au făcut-o.

 14. #27

  Nu ai voie sa porti haine facute din mai multe tesaturi. Hai ia uitati-va la eticheta si mana sus cine e pur (100%) : „Să nu porţi o haină ţesută din felurite fire, din lână şi in unite împreună. „

 15. Phew. Credeam că am dat de belea dar mi-am adus aminte că eu sunt ateu iar ea catolică. În septembrie I’m in the clear, mai ales că facem cununia la catolici ololol.

 16. #36

  Pai stai mă aşea să inteleg si je…de unde stie popa pe cine venerez eu? Scrie in buletin, are registru pe undeva? Daca consoarta e ortodoxa si eu cred in spaghete cum poate afla popa asta? Eu ma duc, dau banu pentru ritualul care pt mine nu ar insemna nimic dar poate pt ea inseamna, si plecam fericiti acasa… si daca tin neaparat sa fac si pt religia mea slujba, o iau de mana si mergem la preotimea spaghetei si mai facem un ritual…

  • #37

   Probabil dacă ai ochii migdalaţi sau eşti mai tuciuriu, te întreabă.

  • #38

   Asa cum știe și că ești român – există un certificat, în cazul ăsta de botez, pe care îl duci înainte de nuntă.

  • #39

   nu cere niciun certificat de botez, certifici pe barba ta

 17. #40

  Din cate stiu eu era si pana acum interzisa, dar daca gaseasi in ambele religii oameni deschisi, nu neaparat impusionati cu finante, puteai sa faci lejer casatorie mixta. In familie se tin sarbatoriile de ambele religii.

  Pana acum am fost la 3 casatorii mixte si la a 4-a nu am putut ajunge, castorie crestin/evreica, musulman/crestina, crestin/catolica, evreu/catolica. Toate in Constanta.

  La anul o nunta mixta, gen ea crestina el catolic si o sa ii intreb daca chiar ii afecteaza desi nu cred.

  • #41

   gen ea crestina el catolic e comentariul zilei

  • #42

   Doar ortodocsii sunt crestini adevarati, ce stii tu?

   Pe un ton mai serios, sunt confesiuni care isi invata enoriasii ca ei sunt singurii crestini adevarati.

  • alex, exact asta ii invata si ortodoxia pe oameni, ca asta e singura religie adevarata

Citește și...

Worldclassul de la Auchan este în completă derivă. Sala e jegoasă, aparatele se distrug și nimeni nu le repară, aerul condiționat ori e închis ori nu mai face față, e o căldură de leșini acolo. A fost vreunul din voi la Worldclass Titan Park? E decent, aer condiționat, spațiu MARE și aparate curate […]