De ce trebuie sa valideze parlamentul pe seful televiziunii?

Nu mă miră absolut deloc deciziile Irinei Radu, șefa numită politic a TVR.

DA, MI-AM DAT OK-UL PE ACEASTĂ DECIZIE ŞI AM DAT ŞI EXPLICAŢIILE, CRED CĂ SE VĂD DESTUL DE CLAR DIN COMUNICAT (COMUNICATUL TVR – N.R.) (…). VREAU SĂ VĂ PUNEŢI ÎNTÂI DUMNEAVOASTRĂ O ÎNTREBARE: DACĂ NU ERA CAMPANIE ELECTORALĂ, NOI MAI STĂTEAM ACUM DE VORBĂ PE TEMA ASTA? (…) DOI: ‘CENZURĂ’, TOATE TELEVIZIUNILE AU TITRAT ‘CENZURĂ LA TVR’. CENZURĂ NU ASTA ÎNSEAMNĂ, CENZURĂ ÎNSEAMNĂ SĂ INTERZICI SĂ APARĂ CEVA, NU SĂ PLANIFICI LA O ALTĂ DATĂ DIFUZAREA SAU SĂ DAI DINTR-UN INTERVIU. SĂ FI DAT 10 MINUTE, IAR 30 TĂIATE, AIA ERA CENZURĂ. (…) AŞA S-A VORBIT DESPRE O ALTĂ PLANIFICARE ŞI NU ÎNŢELEGEM DE CE NEAPĂRAT TREBUIE SĂ ÎNTREBE LUMEA CÂND DĂM, DE CE DĂM, DE CE NU DĂM. ASTA MIE, CA OM ŞI CA JURNALIST, ÎMI CREEAZĂ SUSPICIUNI”, A DECLARAT IRINA RADU, LA PARLAMENT, LA PLECAREA DE LA DISCUŢIA AVUTĂ CU PREŞEDINTELE COMISIEI DE CULTURĂ DIN CAMERA DEPUTAŢILOR ŞI CÂŢIVA MEMBRI AI COMISIEI.

Este absolut clar, pentru toată lumea, că este un act de cenzură abuziv. Pentru că primul ministru nu a fost invitat acolo drept candidat al cuiva, ci ca prim ministru. Și nu a vorbit despre campania electorală, ci despre subiectul emisiunii. Dar doamna Radu, elegant, l-a transformat public pe Cioloș în candidat PNL și i-a propus să îi dea emisiunea în spațiul orar dedicat PNL. Dacă nici asta nu este o mizerie pe față, atunci ce ar mai fi?

Desigur, aici are legătură și prostia făcută de PNL și USR, care au făcut repede afișe cu Cioloș, pe care îl susțin ele cu foc pentru funcția de prim ministru. Și are și legătură cu nesimțirea Alinei Gorghiu care, la cererea lui Cioloș de a fi scos de pe afișele electorale, i-a replicat că acelea sunt fotografii publice și că nu le scoate.

Da, are legătură cu multe.
Problema mea este: De ce o companie românească, fie ea și televiziune, trebuie să aibă un șef validat de parlament, adică obligatoriu înregimentat politic? De ce nu se ia o firmă mare de HR și să se facă un concurs serios pentru acel post, concurs la care să se prezinte oameni pregătiți, care știu ce fac, manageri de succes, care să se ocupe de televiziune? De ce trebuie să apară propuneri de acestea stupide, care să fie votate ăn funcție de șușanelele politice din parlament?

Da, ok, este o mișcare pentru controlul televiziunii, luptele din 1989 nu s-au uitat, cine controlează televiziunea de stat, controlează informația din teritoriu. Dar serios, în 25 de ani, cu atâtea partide de dreapta, liberale, țărănești etc nu s-a găsit nimeni să transforme televiziunea într-o companie profitabilă? Chiar toți sunt interesați de controlul fizic al televiziunii?

În rest, se știe, Ruie Madu…

18 comentarii

 1. #1

  Sau mai simplu inchidem cu totul televizunea publica si am rezolvat problema.Nu are cum sa fie profitabila, dar ce zic profitabila macar pe 0.

  0

 2. #2

  Doişpe găoci sfărâmate în cuibul de spini
  Doişpe pui lichizi, amestecaţi în prapuri rupţi
  E anul de început şi de căpătâi
  E anul morţilor nenăscuţi.

  Sloganul PSD – Teleorman

  0

 3. Bah, Ruie Madu e deja uzat, zic sa găsim altceva.

  0

 4. Nu e numit politic, inca, pt ca e interimara doamna. Si vine de pe holurile televiziunii deci nu mai e ca Tanase rupt de situatie. Nu il reprogrameaza pe tinpul pnl ci dupa campanie.

  0

 5. #9

  Simplu.pentru ca e organul Statului. Dar un organ cam flasc. Nu se mai uita nici babele la el.

  0

 6. hai sa alegem odata – fie e televiziunea guvernului ca sa ne spuna ce face guvernul, fie e televiziune independenta caz in care management privat.

  Personal prefer guvernamentala, ca uneori se intampla sa ai 3 televiziuni impotriva ta si 2 televiziuni carora nu le pasa, si atunci ametiti ca Lordul John raman cu impresia ca nu a fost nici o criza economica in 2009.

  Televiziune a parlamentului cum e acuma clar ca n-are de ce sa fie.
  1 pt ca parlamentul nu face nimic bun ca sa aiba ce prezenta
  2 pt ca clar nu stie ce sa faca cu ea
  3 pentru ca tot ce fac notabil este sa faca opozitie parsiva din asta guvernului, in prag de alegeri, in care se trag pe cur sa explice ca nu e opozitie, stai sa vezi, enerveaza publicul, produce un efect contrar celui dorit egal cu cel propagandisti, si in final numai tulbura apele degeaba.

  Deci canal guvernamental.

  0

 7. #11

  E pe afise? E in campanie. Ciolos a avut destul timp sa se dea taran, l-a apucat acum in campanie!

  Stii ce, mai bine unii care iti fura si iti si spun ca vin la putere sa te fure, decat niste alunecosi din astia cu vrajeala la ei, care oricum te fura si ei, dar inainte iti dau cu principiile pe la nas. Kovesi a plagiat la fel ca Ponta, in fond care e diferenta, doar ca Ponta nu s-a putut abtine sa urle in gura mare ca e ticalos iar Kovesi ne-a facut din papagal? La fel ca alt mare erou al tarii, Arafat, care a fost miel pana s-a catarat la putere si acum isi arata adevarata fata si adevarata competenta, evidenta la fiecare dezastru care presupune mai mult de o julitura.

  0

 8. #12

  scopu la televiziunea publica nu e sa fie o companie profitabila. parlamentul alege cine conduce tevereul pentru ca acolo sunt angajate neamurile parlamentului. prietenii. toate fufele sau fufii fac pe acolo o emisiune de succes. mai pleaca prin lume sa filmeze niste evenimente speciale si esentiale informarii publicului, mai fac niste teledoane, mai fac niste emisiuni culturale de doi lei, baga niste populara sa alunece sarmaua de sarbatorile sfinte si ortodoxe lumina din lumina ale sfantului popor dac si multe alte activitati care duc pe inalte culmi televiziunea si radioul public. nijte penibili. mai bine il tineau pe everac cu pastiluta lui. oricum nu au evoluat de atunci deloc.

  0

 9. #13

  Dar ați văzut ce proastă e Alina Gorghiu? Nici cum i se pronunță numele nu știe, îl pronunță cu accent pe o, în două silabe :))))) Băi, dacă nici cum te cheamă nu știi, atunci ce pretenții să mai am? :)))))

  0

 10. #14

  Se pleaca de la ce scrie in Constitutie, care creaza un control parlamentar:
  „Art. 31 (5) Serviciile publice de radio şi de televiziune sunt autonome. Ele trebuie să garanteze grupurilor sociale şi politice importante exercitarea dreptului la antenă. Organizarea acestor servicii şi controlul parlamentar asupra activităţii lor se reglementează prin lege organică.”
  Daca acest control parlamentar poate sa nu reprezinte si numiri, ci numai supervizarea, in scopul protejarii anumitor drepturi si libertati (celelalte articole in jurul lui 31), asta nu pot sa spun.
  :)

  0

 11. Eu cred că ne inflamăm prea tare pe subiectul TVR. Și nici nu înțeleg bătălia permanentă pentru control. Cine dracu se mai uită acolo? Audiențele sunt zero pe toată linia în afară de momentele cu meciurile de fotbal ale naționalei și din 4 în 4 an la jocurile olimpice. Și acolo n-are cum să-l insereze pe Cioloș.
  Să spui că acum TVR mai poate influența opinia publică e ca și cum ai spune că un blog anonim de pe .wordpress.com e o voce în online.

  0

  • #16

   Si totusi… un baietas explica pe un blog din asta de pe wordpress cum nu stiu ce medicament de colon e o aberatie. Si cam avea dreptate din ce imi aduc aminte. A fost o voce din moment ce s-a lasat cu scandal prin instanta intre WP si firma respectiva.

   0

  • #17
   Arhi

   nu avea nicio dreptate, chitaia ca el si-a cerut scuze, de ce inca il da lumea in judecata, ce s-a intamplat cu libertatea de opinie, si trimitea mailuri sa ii luam apararea, caci iata, libertatea presei scrise e in pericol.

 12. pai cine sa o puna?

  0

Citește și...

Băieții ăștia care întorc de pe banda 1 ar trebui să aibă permisul anulat, simplu, fără discuții și fără drept de a-l mai luat minim câțiva ani. Accidentul e din Constanța, unde s-au strâns incompentenții volanului, alături de Călărași și Argeș.

Articol scris de Major Tom, care s-a mutat odată pe Jupiter, pentru că i-a plăcut mai mult gravitația de acolo. Tigăile jos, fetelor. Știm că nu sunteți ITste și că aveți o minte genială. Ideea din spatele titlului este alta. N-am cum explica bărbaților computația cuantică fără a explica fizica cuantică. Cum să […]