Truda spalatorilor de masini

Daca tot vine Vali Petcu maine la mine, am zis sa fac o fapta buna si sa spal Nova, care nu mai fusese spalata de pe 2 iulie 2007, de cand cu aventurile din Cernavoda.
Bai, mi s-a facut o mila de oamenii aceia…Afara e un frig de iti crapa mucii-n gura, iar ei spala, cu mainile goale, cu apa rece ca gheata. Incaltati in cizme de cauciuc, uzi peste tot, cu mainile albastre de frig, ii vedeam fugind din cand in cand in interior, aproape cu lacrimi in ochi de frig.
Si de acolo erau luati la suturi de patroana, o pasarica la vreo 50 de ani, toata parfumata si aranjata, tragand dintr-un portigaret, cum a vazut ea in filmele de pe vremea ei ca se poarta. Si iar se intorceau in frig, la urmatoarea masina, sub biciul privirilor stapanei de sclavi.
Oamenilor, daca treceti pe la spalatoria Decent de pe Bratianu, dati-i o flegma babei care e patroana acolo, dar lasati 5 lei si omului care spala. Am vazut in fata mea, un mare gipan, i l-au spalat exterior-interior, si a dat spaga 1 leu…1 leu.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

15 comentarii

 1. Decent? Ironia sortii…

 2. sa stii ca da. cate 4 masini bagate o data, si un singur furtun…si patroana din fundal ii injura ca nu se misca mai repede…

 3. Eu am ajuns sa spal masina o data pe luna si de obicei ma duc la delfinariu ca e destul de aproape. Acolo cel putin nu iti spala masina cu mana. Mie unul nu mi se pare normal ca cineva sa iti spele masina folosind o carpa sau burete… care sunt destul de abrazive. Am vazut prea multe masini facute cu smirghel.

 4. Mai bine spal masina la petrom, la fise. O spal eu, dar stiu cum o curat…si nu moare nici altu` de frig pentru mine

 5. Eu trec pe langa alea 3 spalatorii de pe Bratianu(Trompi, Decent si Crimbo) aproape zilnic si intr-adevar conditiile de munca sunt sclavagiste rau.

 6. Trompi sa zic ca e mai decent…dar Decent e trompeta rau

 7. cred ca peste tot sunt la fel de nasoale conditiile. cel putin sambata, cand era frigul ala apocaliptic, la o spalatorie de-asta de pe burada (delfi cred ca-i zice) era coada. amu, pe mine m-a socat ca nu ingheta apa pe masini, ca de bietii lucratori de-acolo ce sa mai zic…

 8. Astia peste cativa ani or sa fie pacienti la reumatologie.

 9. Pai aveti doua solutii:

  1. Mergeti la Petromul cu fise, o spalati voi si vedeti cum e sa spalati pe vremea asta

  2. Mergeti la spalatoria de langa Oxford, tot la Petrom. E diana automata 😉

 10. Asa e aproape peste tot la spalatoriile auto….asa e in Romania

 11. tare faza cu buretele si carpa abrazive ,am inceput sa rad in hohote.cu alte cuvinte e mai ok sa speli la spalatorii automate unde au flecustetele alea care sunt prinse cu sarme,care uneori mai scapa si face zgarografie pe masina de esti numai bun de dus la soloane de „tiuning”

  sa nu uitam ca spalatoriile automate baga aceleasi substante pt toate masinile,desi unele au repere pe care o spuma activa sau alte chimicale le ataca (si faza cu sarma si cea cu reperele cromate „gazate” le-am vazut personal)

  so,cand spal o masina ma duc la o spalatorie de prin medeea,unde stiu ca o spala manual si cum trebuie.

 12. nu mai bine o speli in curte? cu manuta propietate personala?
  sclavagistii dreQ!

 13. eu nu inteleg o chestie: de ce va bateti capul? nu ii obligaa nimeni sa lucreze in conditii de astea. patroni de cacat? angajati pe masura… se aplica si aici „cine se aseamna se aduna” 🙂

 14. de mila, ioane:))

 15. #15

  Aveti mare grija la spalatoria Decent de pe i.c. Bratianu. Azi mi-au furat scrumiera … Credeti ca au recunoscut … Nicio sansa.