Să presupunem că vă urcați într-un taxi și, deși sunteți un tânăr frumos, inteligent și care merge la sky, îl întrebați pe nemernicul de taximetrist cât e cursa până la aeroport. Și el vă zice 50 de lei, voi înjurați în barbă că nu ați prins un Uber civilizat, nu nesimțitarienii ăștia de taximetriști, și mergeți mai departe. Iar la aeroport, în loc de 50 de lei, taximetristul vă obligă să plătiți 200 de lei.

Ce voiam să vă rog este să îmi spuneți cam în câte minute chemați poliția, să îl aresteze pe nemernicul de taximetrist? Câtă revoltă socială si cereri de pedeapsa cu moartea pentru nespălații treningari și hoți?

Faza e că, atunci când vi se întâmplă astea la minunatele aplicații de taximetrie ilegală denumite ridesharing, singura reacție este o plângere serioasă pe internet. Pentru că, oricum, altceva nu aveți ce să faceți, sunt doar niște aplicații, nu sunt angajatori, nu au nicio treabă. Așa cum bine vor comenta diverși fellowși de-ai voștri, ARDEȚI-I CU UN RATING GRAV, ASTFEL SE VA CURĂȚA PIAȚA. Așa ne liniștim rapid și evoluăm pe mai departe, doar nu o să ne lăudăm la prieteni că folosim Clever, doamne ferește.

Și, după ce am râs puțin de hipsterii care vor schimba lumea, acum gândiți-vă puțin ce se va întâmpla când piața le va aparține lor, în proporție dominantă. Dacă acum feedbackul e fifty, scârbă și mesaje care se termină cu Vă rugăm să ne anunțați dacă vă mai putem anunța cu ceva, cum va fi atunci când, efectiv, nu va exista concurență pentru ei?

Mâncare pentru gânduri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.