Uite dragă, nesimțiții ăia, cum fac ei mizerie

Îi știți pe nesimțiții ăia, care strâmbă din nas tot timpul, vai dragă, ce jeg e aici, ah ce pute în buda asta, ce mizerie e pe stradă etc, dar mănâncă semințe din mers, își aruncă scrumiera din mașină pe șosea și își fac nevoile lângă wc?

Se dă un articol al unei scriitoare.

Bună ziua,
numele meu este Oana Duşmănescu. În 2007 am scris o carte, care a fost publicată în 2010. Această carte se numeşte Urechile pisicii Olga.
Zilele trecute mi-a picat în mână Nono. Foarte frumoasă. Numai că unele personaje, întâmplări etc seamănă până la lacrimi cu cele din Urechile pisicii Olga. Am avut un şoc.
Evident, alte pasaje nu seamănă deloc.
Desigur, nu spun că eu am scris neapărat o capodoperă a umanităţii, care trebuie protejată cu gard electric şi cu rotweilleri la poartă. Dar mi-ar plăcea să cred că, în cazul în care aţi citit Urechile, ele nu v-au servit drept inspiraţie sau chiar mai rău de atât.
O sa centralizez pasajele cu asemănările izbitoare şi o să vi le trimit. Nu în ultimul rând precizez că Urechile pisicii Olga este o opera înregistrată la ORDA în ianuarie 2007.
Cu mult respect,
Oana Duşmănescu

Nu, doamna respectivă nu îi răspunde la articol și, probabil, nu îi va răspunde niciodată. Dar e interesant de citit ce scrie pe blogul proprietate, legat de, surpriză, plagiatura lui Ponta.

Deci puteți fura în voie, copii. Orice. E voie. Totul se repetă, nimic nu e original.

18 comentarii

 1. #1
  Dani Corban

  iti dai seama cat copy-paste o sa ai la articolul asta? ca ai zis in final ca e voie :)

  0

 2. o fi si asta un mod de a vedea lucrurile… copiii comunismului n-au disparut. numai comunistii n-au auzit de legea drepturilor de autor.

  0

 3. Aici e un creier CUT şi fără PASTE.

  0

 4. #4

  @Arhi: cica-i oficial. Abramburica ministru :D

  0

 5. Hai ca problema nu se pune asa. Mai degraba direct o limba in fundul socialistului (ha, ha, ha) Ponta. Una e sa te inspiri si cu totul alta sa copiezi precum Poanta.

  0

 6. Și n-are dreptate? Lista e scurtă. Chiar foarte scurtă.

  0

 7. #9

  Basescu sucks. A Adus minerii in Bucuresti cu trenurile,a ascuns flota in joben,a fost arogant,a facut-o pe fica-sa parlamentar. Ponta? hai sa vedem :
  1.http://tinyurl.com/bu6thzv
  2.http://tinyurl.com/che43m6
  3.http://tinyurl.com/d9ulee9
  4.http://tinyurl.com/bne8967
  5.http://tinyurl.com/coxd2ns
  6.http://tinyurl.com/clb4crn
  7.http://tinyurl.com/d2xo4le
  Oare cat trebuie sa ne mai facem de cacat cu retardatii astia de la guvernare?
  Sa vedem cum o sa evolueze MRU.Speram. Inca odata.

  0

 8. #10

  folosind argumentul doamnei inseamna ca pot sa fac ce vreau cu dansa, sa o privez de libertate si sa o vand la chinezi pt specialitatea casei, nu?! ca doar suntem cu totii niste copii infecte ale altor copii si chestiile astea s-au mai intamplat deja, ce atata uimire, no?! (concluzia a fost trasa urmand logica doamnei)

  0

 9. #11

  Cum ziceam si la un post anterior, este deja o miscare „antiplagiat” pe internet si in media, provocata evident de cazurile ministrilor copy/paste. Cred ca asta ii face pe unii sa devina hipersensibili la orice mica asemanare dintre doua opere sau doua lucrari stiintifice, etc. Si mai cred ca unii nu stiu diferenta dintre a folosi o lucrare ca sursa bibliografica, adica a cita, si a copia. Iar pentru ei, am de spus urmatorul lucru: unul din principiile activitatii stiintifice de orice fel este principiul traditional. Cu alte cuvinte, cand elaborezi orice fel de teza stiintifica, TREBUIE sa tii cont de ce au spus altii inainte, nimeni nu reinventeaza roata. In cazul in care ai notorietate in mediile stiintifice sau esti vreun geniu, atunci da, poti sa faci abstractie de ce se crede pana atunci, dar si aceasta reactie, prin faptul ca vine ca un replica/critica la ceea ce exista, respecta traditia.

  Cat despre cartea doamnei, se poate intampla si s-a intamplat ca doua persoane distinctie, chiar si din epoci diferite sa ajunga la aceleasi idei fara sa existe vreun contact intre ei sau invataturile lor.

  0

  • #12

   The M. » da, clar. cand e vorba de idei multiple, nume, actiuni, toate in aceeasi carte, e clar ca e vorba de o coincidenta.

   0

  • #13

   Eu am citit „Numai că unele personaje, întâmplări etc seamănă până la lacrimi”, iar in lipsa de exemple cu citate comparate mi-am spus opinia. :)

   Pe de alta parte, creatiile unor autori obscuri sau prea putin cunoscuti au fost mereu prada pentru plagiatori, asa ca nu ar fi nimic nou.

   0

 10. Făcând un pic abstracție de situația nasoală: ce nume predestinat are doamna… Dușmănescu. Mă scuzați pentru remarca nepotrivită

  0

 11. #15

  shmeny ar trebui sa fie obisnuita cu asemanarile dintre articole, doar scrie pt gesepe :)

  0

 12. Dar despre scuza lui Ponta ca in perioada in care a scris el teza de doctorat nu era nevoie de ghilimele si note de subsol ce spuneti? Eu imi amintesc ca ” „-lele se folosesc de la scoala primara…

  0

 13. #17

  Nu zic că e cazul aici, dar pe mine toate discuţiile astea despre plagiat mă duc cu gândul la cazurile când „copiatul” se întâmplă involuntar. Creierele noastre sunt amalgam de idei, persoane, locuri, cărţi, filme diferite şi uneori ajungi să crezi că o idee e a ta, deşi nu e. O fi şi vina memoriei proaste, habar nu am-eu, de exemplu, uit aproape instant sursa unei informaţii, nu ştiu de ce neuronii mei o consideră nesemnificativă sau, în orice caz, mult mai puţin semnificativă decât informaţia în sine. Şi de multe ori am fost convinsă c-am inventat rotiţa pentru hamster sau că am creat cea mai tare alăturare de cuvinte. But no such luck:)

  0

 14. #18

  Nu peste oricine da norocul asta sa fie plagiat(a). Multi nu ajung sa fie cititi nici macar de editor.

  0

Citește și...

Știu că abia așteptați articolul cu fizica (not), dar cum ieri am avut creierul praștie, a rămas pe weekend toată munca, deci fizica stă la coadă după viața fizică de data asta. Poate mâine… Acum povestiți-mi voi ceva. Care a fost cel mai nebunesc lucru pe care l-ați făcut din dragoste? V-ați pierdut […]

Tata a fost mare golan. A făcut liceul de fizică nucleară pe platforma de la Măgurele, de unde, pentru că a fugit de la școală de două ori când au venit să-l recruteze cu japca pentru UTC și pentru că a venit de câteva ori beat pulbere la cursuri, l-au dat afară din […]