7 comentarii

 1. #1

  Intreb pentru un prieten: daca dupa ce a fost platita taxa de inmatriculare, masina o fost instrainata, cine poate recupera taxa? Cel care a platit sau noul proprietar?

  • #2
   Arhi

   noul proprietar

  • cel care a platit. iti trebuie doar cererea completata si un extras de cont unde sa iti vireze banii. aia la anaf fac figuri sa le aduci si alte acte(copii dupa talon, dupa chitanta etc.), dar le au pe toate in arhiva. nu poti recupera tu taxa platita de altul, e pe cnp. nu conteaza ca ai vandut masina, poti cere tot ce ai platit pe toate masinile pana acum

  • #4

   Caz concret:
   Eu in Jul 2008 am platit taxa (tip 1) 503 lei pt un autoturism nou. L-am vandut in 2014 iar in Iunie 2018 am depus cererea de restituire impreuna cu extras de cont la ANAF Arges. La sfarsitul lunii Iulie am primit in cont 928 lei (taxa initiala plus dobanda). Am inteles ca pentru taxa de tip 1 si 2 lucrurile se misca f repede.
   In concluzie, numai platitorul taxei are dreptul de a o recupera.

 2. #5

  Cererea se depune la anaf din localitatea (sectorul) de domiciliu și durează 1 min :) mie îmi era frica de cozi și ma gândesc ca ar mai fi și alții ca mine

 3. Daca ma poate ajuta cineva cu o informatie : unde se depune cerere pt pers juridica sect 2 ?
  Multumesc anticipat !

  • #7

   Anaf pentru persoane juridice sector 2 e pe CA Rosetti 39. Ca sa nu te duci degeaba pana acolo, cel mai bine dai un telefon sa întrebi înainte.

Citește și...