De unde cumperi pește proaspăt

peste mihailesti

Dacă ești un fanatic al peștelui proaspăt și te-ai săturat să mergi până la metro Băneasa joia dimineața, ca să iei pește aproape viu, am găsit o sursă de pește foarte mișto, foarte proaspăt și foarte prins fix în fața ta.

Mai exact, la ieșirea din București, după Bragadiru, urmează satul Mihăilești (rețineți, nu Mihăilești de Buzău). Cam 10 minute distanța de la ieșirea din Rahova. Chiar la intrarea în sat, pe drapta, există o baracă micuță, scrie mare Pește Proaspăt, pescarii angajați sunt chiar în spatele barăcii, au și crescătorie în mijlocul lacului, peștele încă mișcă atunci când îl cumperi. 10 lei kilogramul de știucă.

Cu plăcere.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

65 comentarii

  1. #1

    Ai uitat sa pui un (P) la titlu :))))

  2. tot trec cu bicla pe acolo. Ce mai au?

    • salau, fitofag, platica, rosioara, plm, orice

    • #6

      Pentru biciclisti au si pula ciobanului :)))

    • #7

      rechin?

    • ton

    • #9

      plm nu e peste oceanic ?

    • #10

      bun si ala 🙂

      Acum, fara gluma, cei de la lacul Stolnici (in Arges) livreaza si la domiciliu crap proaspat. Tot asa, au crescatorie pe lac, amenajat foarte frumos, fac acum niste casute si au si peste de dimensiuni apreciabiile in balta. Pentru amatori e de mers

    • ender gajicile asta ti-au zis?

    • #12

      Mercurul si Cadmiul ti le da gratis cu icrele de stiuca 😉

    • #13

      Demostene, si eu cred la fel. De ce sa mancam peste, lapte, carne, legume, seminte, fructe cand putem sa mancam altceva. Astea toate au cate ceva.

  3. #16

    Galati, vin duminica seara… vrei ceva ?

    • #17

      2 moldovence, maxim 17 ani

    • #18

      ….impreuna

    • #19

      rog domnii de la SRI sa remarce ca nu am zis nimic eu, da?:)))

    • Fane, s-au scos la Scurta niște somotei rezonabili. Unu cică e cât DeeDee și unul cam cât un băiat, Petcu, nu-l știți voi. Băieții stau și în week-end. Poate te lipești.

      LE

      Socrozaurul mi-a confiscat patru găletușe de iaurt dietetic, pe care le golisem, cu cozonac, să am vineri, sâmbătă și duminică pentru cărășei, coropișnițe, râme negre și lipitori. A pus huști pentru borș [ foarte bun, dealtfel ].
      Acum tac și înghit o bucată de plăcintă cu mere și plănuiesc atât răzbunare cât și golirea altor găletușe cu iaurt, mâine și vineri până-n prânz.

    • #21

      110 kg… nu-l cunosc pe DeeDee… dar sa fie intr-un ceas bun… a implinit chintalul !

  4. Si cat faci pe centura bucurestiului se impute pestele

  5. #29

    Si in Piata Progresul e o pescarie buna. De fapt doua. In aceeasi incinta.

  6. #30

    După Bragadiru vine Cornetu. Și abia apoi ”orașul” Mihăilești. 😀

    Iar de lacul de pe Argeș de la barajul de acumulare am să îți povestesc niște chestii horror. Sau poate preferi peștele de Sabar, cel ce ajungea în aval plin de spume ca un lighean de rufe spălate cu leșie. 😀

    • #31

      sincer, sunt satul de povesti de astea pescaresti, e ok, ma descurc si fara

  7. #32

    Ah, și nu e chiar 10 minute. Cu mașina faci cam 6 minute până la Rostar (km 8), iar până la Mihăilești cam 20 pornind de la Cora Rahova. Când circula RATB până la Mihăilești făcea juma de oră, iar pe vremea aia nu erau sensuri giratorii, semafoare și multe mașini pe șosea. 🙂

    • #33

      eu am facut 10 minute de la rondul din bragadiru

    • Unii aveti bestiede130decai, unii aveti masini. De aici diferenta.

    • #35

      nu e, ca e posibil sa aiba dreptate, ca rodnul ala nu e chiar langa bucuresti, ai ceva de mers:))) plus, e drum numai cu limitari de alea de 40 de kilometri si politie garla

    • de la rondul de la alexandriei pana la capul mihailestiului sunt cam 17.5km. Deci, pana la pescarie is vreo 17.
      Cu bicla se fac in 35minute

    • #37

      Eu stau in Cornetu ( stiu de pescaria de pe lac de mult – sunt 2 de fapt; urmatoarea casa langa baraca este tot pescarie). Dimineata fac 25 de minute max de acasa pana in centru ( parcul Carol). Cum faci tu 20 de min de la Cora? Vorbesc de zilele obisnuite…

    • #38

      la aia de langa nu gasesc niciodata peste. acum nu stiu daca din cauza ca al lor e mai bun sau pur si simplu sunt lenesi

  8. ce e măh amărăciunea aia?

    • #40

      o stiuca de 4 kile

    • #41

      Cu tot cu bile de rulment?

    • #42

      @Bogdan: 4 kile cu tot cu plumbul din pesticidele cu care e contaminata apa freatica.
      Mie mi se pare o chestie de bun simt sa nu consum pestele care provine dintr-o balta care e inconjurata cu terenuri agricole. Taranul roman e recunoscut ca dozeaza chimicalele cu ce stropeste recolta exact cum scrie in prospect… si prin urmare apa freatica din Baragan &suburbii e Evian la ciutura!

    • #43

      de aia imi place mie sa cumpar legume sanatoase, de la tarani. ca sunt grijulii

    • #44

      Pai fii grijuliu si cu pestele: pastrav, de Dunare sau oceanic. Nix peste de balta!

  9. Eu sunt mai pretentios, asa…. ii face si toaleta, daca le ceri?

  10. #47

    Poti sa incerci si la hala de peste de la Obor, ce naiba sa cauti la Bragadiru? Sau poti sa faci la cuptor un inel gingival in forma de peste de la emag :)))

  11. #48

    O arzi in biserica, te dai la peste… ce mai urmeaza?

  12. #49

    buna si stiuca, dar din rapitori prefer salaul. Merge si un biban ptr cine nu are guta de la bere si rabdare sa curete solzii aia tampiti de biban

    • #50

      si stiuca e buna, dar e cam plina de oase. salaul si bibanil sunt insa miezul. nici pastravul nu e de aruncat, dar la bucuresti nu cred ca exista crescatorii prin preajma. la cat e de cald vara, ar costa prea mult oxigenarea apei.

      am vazut in canada un mos care curata bibani cam asa: le taia capul si-i belea de piele, apoi ii golea de matze taind burta cu totul. ramanea doar fileul – cu sira spinarii in el. ii lua 30 de secunde/peste, dar in galeata cred ca erau minim 60 de bucati, numai „jumbo”. bengos rau mosneagul…

    • #51

      de unde si vorba: cand esti mos belesti bibanu =))) am inregistrat-o la osim

    • #52

      aaa…si crescatori de pastravi sunt aproape de bucuresti… la doar 1-2-3-4-5-6-7 ore de condus in functie de sezon sa ajungi la Busteni. Mai sunt unii pe cheia la urcare, dar se gasesc in viu si la Auchan. Pb e ca sunt de crescatorie, ca naiba are rabdare sa dea la musca sa umple un acvariu d-ala. Si mai sunt si aia somonati, se mai gasesc in viu si aia.
      Apropo d pesti in acvariu la supermarket:
      Cica merge o baba la pescarie in auschan si se uita la pestii de vandut in viu din acvarii si intreaba:

      – Sunt proaspeti maica?
      – Pai nu vezi mamaie ca misca?
      -Ehhh…si eu misc…

  13. #53

    La Obor sunt aia care vand peste de ani de zile si de la care se aprovizioneaza si carciumile. Eu de la (unii din) aia iau de ani de zile.

    • #54

      peste de ani de zile? Nu se strica in 2-3 zile? Il mumifiaza?

    • #55

      si eu tot din Obor ma aprovizionez : salau , creveti, calamari .

    • #56

      crevetii si calamarii ii iei de la tarani care i-au crescut bio in gospodaria lor?

    • #57

      Lucii-Mucii? Trolezi?

  14. #58

    Sau mergi la Câmpu Cetăți și îl prinzi direct tu.3 lei o undița,25 de lei kilogramul de pastrav

  15. #60

    au aparut guvizii.

  16. Eu prefer macroul „proaspat” pescuit si congelat. O fi cu mercur, dar macar nu e hranit cu concentrate si nici n-are gust de balta, ca si crapul…Stiuca are oase, salau nu-mi permit, pastravul, e ok, asa, mai rar, daca il face altcineva, somon nu-mi permit si nici nu-mi place, ca-i de acvacultura, pastravul „sodomizat” e ciudat rau…
    Singurul peste proaspat gustos cu adevarat e cleanul prins de mine in rau de munte, la tara la bunici.

  17. la obor au midii proaspete si bune

    10 lei kilu. din 3kile am aruncat fix o bucata

  18. #63

    Tot de pe acolo cumperi si pepeni buni dar ai incolo.

  19. #64

    Cu cat merge kilu de salau?

  20. #65

    Ce zice un orb, când trece pe lângă baraca ălora din Mihăilești? Bună, fetelor!