Unde esti tu tinerete, cu genunchii tai de fier…

Eram ieri în parc cu copiii, sorbind un ceai și căutând ace de seringă prin nisipul plin de chiștoace de țigară când…

De fapt, nu.
Începe altfel. De pe la 17 ani, am fost un puști pasionat de chestiile care implicau reflexe, mobilitate, uneori bătaie, dar asta foarte rar, pentru că niciodată nu mi-a plăcut să fiu ca Mircea Badea, gen să lansez provocări, după care să iau bătaie jenant și să râdă o țară întreagă de mine, iar dacă viața m-a învățat ceva, este că întotdeauna se găsește cineva mai șmecher decât tine.

Prin urmare, făceam tot felul de chestii haioase, ceva gen precursoare de parkour, îmi plăcea să îmi exersez mobilitatea cât mai mult posibil, să încerc să sar cât mai de sus (ținta mea era cascadorul Gruia, despre care citisem că putea sări, de la 10 metri, încălțat în cizme, pe caldarâm, adică piatră cubică). În fine, nu am sărit niciodată, după o tentativă de la vreo 4 metri, când mi-am înfipt un genunchi în barbă de m-am autoleșinat.

După aceea au trecut anii, nu am mai avut grijă de mine, copii, bere, mici, ceafă, vârstă etc.

Eram ieri în parc cu copiii, sorbind un ceai și căutând ace de seringă prin nisipul plin de chiștoace de țigară, uitându-mă la fi-mea cum se dă pe o farfurioară cu un băț în mijloc, care se învârtea și mi s-a făcut poftă să mă dau și eu.

– Tati, asta e pentru copii, nu e pentru oameni mari, zise ea, stând într-un picior și ținându-se cu o mână, în timp ce chestia aia se învârtea eliptic cu ea.
– Și tati a făcut de astea, să știi și chiar se pricepe.
– Mbine, zice ea, complet neîncrezătoare.

După care se urcă tati și cade, bușindu-și spatele și pulpa piciorului drept. Mă ridic, plin de elan, ca să nu râdă copilul de tac-su și sar iarăși pe farfurioară. Rezultatul a fost o nouă cădere, care mi-a bușit genunchiul stâng astfel încât, dacă merg pe el, înțepenește ca un burlan.

Așa că elanul meu tineresc m-a costat un mușchi, care mă doare, șalele, care mă dor și genunchiul, care mă doare și e și țeapăn.
Good job!

Întrebare:
La ce folosesc pionezele astea? Nimeni nu reușește să aibă o idee decentă, exceptând antrenamente shaolin de sărit din una în alta. Ceea ce e puțin probabil.

parcul-pantelimon-loc-joaca-bucuresti-2

Foto: Ștefan Cincă

49 comentarii

 1. #1

  Cetin iti recomand zumba.

  0

 2. #4

  Cum era? Vai de parintii care nu asculta de copii? :P

  0

 3. #5

  Reclamele care tot apar îți oferă remediu pentru genunchi: „Dacă auzi pocnituri în articulații – atunci trebuie imediat să…”

  Parcă sună a ceva ce ar posta Robert D

  0

 4. #6

  Pionezele… hmm, când eram mici jucam ceva ce se numea ‘maimuțica pe pământ’. Ideea de bază era să nu te prindă cuvintele astea fiind pe pământ, ci cățărat pe ceva, orice: bănci, copaci, garduri etc. Parcă așa. Pionezele or fi pentru varianta modernă a jocului, în care nu riști să se rupă creanga cu ‘maimuțica’ atârnând de ea, și nici să-ți intre în părțile moi țepii gardului de fier pe care ai avut ‘inspirația’ să te urci.

  Ori asta, ori e pentru testarea reflexelor, gen unul aruncă o minge, iar alți trei pornesc să o prindă.

  0

 5. Cred ca-s capre (de sarit)

  0

 6. Copiii stiu la ce folosesc porcaricile astea. Si daca nu stiu, inventeaza, ca ala e serviciul lor ;)

  0

 7. #13

  Toti imbatranim si ne ducem dracu’. Csf, n-ai csf…

  0

 8. #14

  Kung-fu-ul farfuriei e mai bun decat al tau.

  0

 9. #15

  Eram ieri în parc cu copiii, sorbind un ceai și căutând ace de seringă prin nisipul plin de chiștoace de țigară, uitându-mă la fi-mea cum se dă pe o farfurioară cu un băț în mijloc, care se învârtea și mi s-a făcut poftă să mă dau și eu.

  via GIPHY

  Așa că elanul meu tineresc m-a costat un mușchi, care mă doare, șalele, care mă dor și genunchiul, care mă doare și e și țeapăn.
  Good job!

  via GIPHY

  Întrebare:
  La ce folosesc pionezele astea? Nimeni nu reușește să aibă o idee decentă, exceptând antrenamente shaolin de sărit din una în alta. Ceea ce e puțin probabil.

  Sincer, eu habar nu am, da’ probabil o fi evoluat şi capra.

  0

 10. #16

  Fraugedank o dă pe cuminţenie acuma; cu Bibilache ălă, cu muzică, cultură, s-a şmecherit. Nu mai e trol, acum o dă în serioase. Ştie că vine toamna şi se votează „Comentatorul arhiblog” :)))
  E pervers, n-am ce zice, la perversitate ne face pe toţi. El ţine foarte mult la titlul de cel mai bun comentator. Se face că nu -l interesează, dar asta este viaţa lui. Păi de ce credeţi voi că se dă în stambă pe aici? Asta e viaţa lui – comentator pe arhiblog. De-asta o dă acum cu Ateneul, cu muzica, Bibilache. În fiecare an aminteşte de mare dirijor, fix înainte de toamnă. Ştie ca în toamnă se votează şi vrea să vă fure ochii.
  Asta e viaţa lui – Marele Trol. Dacă nu mai e trol, nu mai e nimic, nu există viaţă pentru el dincolo de troling.

  Păi vă zic pe bune acum: I-am propus o mie de euro.
  Am zis să-i dăm o mie de euro ca să îi iau interviu. Mă întâlneam cu el la o bere, îl filmam 2 minute, pac, mia de euro.
  Prima dată a zis că vrea 5 mii. Pe urmă 4 mii, pe urmă 3. Când a văzut că nu ia 3, a dat-o în lăbăreală… că el de fapt vrea 10 mii. Adică la ăia o mie să mai punem un zero.
  Eu nu cred că venea nici pe 10 mii.
  Asta e viaţa lui. El e Freigedank şi atât! Dacă nu mai e el, anonimul, trolul, comentatorul suprem, păi nu mai are rost nimic. E capăt de drum. Asta e viaţa lui şi nu renunţă indiferent de sumă.

  Vine votul acum în toamnă. Zic să-l votăm… este singurul pentru care într-adevăr contează.

  0

  • #17

   Celibidache.Sergiu Celibidache.

   0

  • #18

   Ce mie de euro ai oferit tu, târtane? :)) Tu n-ai bani să traversezi strada, stai cu chirie :)))

   Poate vrei să zici că patronul tău mi-e oferit, dar eu bineînțeles că am considerat o insultă. Cum să îmi oferi mie o mie de euro. Păi 1000 euro o câștigi la păcănele când îți dă speciala, bonusurile într-o juma de oră. Și i-am zis apoi 5000 de dragul jocului, al discuției, că nu veneam eu pe 5000 , stați cuminți.
   Oricum, când o să mă demasc, nu mă demasc eu pe bani dar pt că ați avut tupeu să imi oferiți o sumă, și aia jignitoare, pentru voi am zis până la urmă 10.000. Înțelegi? La 10.000 mă întâlneam cu el, îți dai seama. Parcă altfel crește inima la 10.000 față de 1000, nu crezi? :)

   În rest, ce să zic, urmăriți-mă în continuare pe acest blog, că patronul tău cred că mai mult citește acest blog, decât blogul lui :))))))))) Și tu nebunule, văd că ai o memorie extraordinară, îmi mănânci comentariile pe pâine nebunule, te fascinez . Cred că ai foldere salvate cu comentariile mele, nebunule, mă venerezi. Cred că ai și un poster cu numele meu la tine în dormitor :))

   0

  • #19

   A, și vezi că blogul se numește cetin.ro acum. Nu se mai numește arhiblog. Ai rămas cu sechele de când te-am bătut atunci la ,,cel mai bun comentator”, când blogul se numea arhiblog? Trezește-te, se numește cetin.ro acum :)))

   0

 11. #20

  Nu a filmat nimeni?

  0

 12. #21

  Mie îmi place cum scrie
  La o postare despre bănci îți vorbește de pușcărie,dacă e despre pușcărie îți vorbește de femei si dacă e despre femei scrie cum e cu Rapidul. E bine ancorat in realitate. In realitatea lui

  Pe de alta parte parca trebuia sa pleci in Turcia .Si sa nu te mai întorci .

  0

  • #22

   E pentru domnul @Corban
   Sigur a înțeles că încă nu s-a senilizat complet

   0

 13. acu’ doi ani eram cu fi-mea la un loc de joacă într-un parc şi ea se dădea pe tot felul de chestii d-alea de gimnastică. n-am avut ce face şi am zis să mă dau şi eu. mă aşez pe o d-aia, împing puternic şi îmi crapă blugii pe un picior, de la genunchi până la … socoteală. noroc că aveam un şort în ghiozdan! şi în timp ce mă schimbam undeva mai ascuns, mă gândeam că, numa’ cu câţiva ani înainte, un bărbat cu pantalonii în vine într-un tufiş din Parcul Operei ar fi transmis cu totul alt mesaj :)

  0

  • #24

   Credeam ca numai eu spun inca ghiozdan in loc de rucsac…
   Ontopic: mi-am cam fisurat noada acum cativa ani din dorinta de a ma da tare in fata copiilor la sanius. Si chiar m-am dat tare…cu curul de gheata. A fost nevoie de 24 de luni ca sa pot sa stau din nou pe scaun normal.

   0

 14. #25

  nu vreau nimic, doar ma laud:

  Content blocked by your organization

  Reason:

  This Websense category is blocked: Sex.

  URL:

  https://cetin.ro/dorinte-dupa-moarte/

  0

  • Same here. Se mai intampla din cand in cand, cu anumite articole.

   Your Internet filtering policy blocks this page at all times.
   Real-time category: Sex
   Static category: None
   Category set by: Real-time scanning

   0

  • #27

   deci triggerul e vibrator

 15. #28

  De obicei mobilitatea o dai pe intelepciune. Adica chestia aia care iti spune sa nu mai incerci o data daca ai dat prima oara cu curul de pamant.

  0

 16. #29

  parcul pantelimon rulz :)

  0

 17. #30

  titlul m-a dus instant cu gândul la asta:
  https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/d5/62/99/d5629996828c5168d29e25eafb7ab5fa.jpg

  (și acum să citim articolul)

  0

 18. Oh, dar vad ca frecventam acelasi parc – ala de pe malul lacului Pantelimon.
  Diferenta este ca tu ai program de patroni, adica miercuri dimineata, pe cand eu am program de salahor, adica duminica dimineata.

  0

  • #32

   cineva trebuie sa indure si asta…

 19. #33

  Bună dimineața….

  Observați că eu spun când intru pe blog- bună ziua, bună dimineața. Salut politicos. Așa mi se pare de bun simț și politicos. E vorba de educație și bună creștere. Când te duci la un om acasă, suni la ușă, bați, ciocăni, strigi mai întâi la poartă dacă n-are sonerie.

  Blogul acesta și orice blog în general este ca și o casă de om. Nu intri așa ca un mârlan, dând buzna. Stai mă, poate omu n-are chef de tine. Intri așa cu tupeu și comentezi nu? Mai întâi strigă la ușă, salută politicos, nu așa ca un târtan fără maniere și bun simț.

  Eu când sunt la bloc, că am și un apartament la Romană, pe lângă casa asta unde stau acuma și care e reședința mea de vară din PANTELIMON(ți-am zis boss că suntem vecini :)) ) – deci eu sun la ușă, ciocăn. Zic bună ziua, vecine ești acasă? Și-aici la nea Marin, credeți că intru așa peste el în curte sau peste orice vecin? Strig frumos frate mai întâi- Nea MArine, Tudorele! Romescule! Cum ar fi să intru direct peste el în casă. așa și cu blogul. Dați mă un bunăz ziua, un hai noroc, un salut că nu vă costă nimic. Chiar așa ne-am pierdut bunele maniere și bunul simț?

  0

  • #34

   Dacă e vorba de bun simț nu dai si tu o bere ?
   Că ți-am luat apărarea
   In contra lu @Corban

   0

  • #35

   Clonc

   Mersi, frate, dar nu are rost. Corban ăsta e doar un țărănete pripășit pe aici pe la București, care are și el pretenții, aere de intelectual. N-are nicio treabă. Plus că e invidios pe capul, pe geniul meu, ar vrea și el să aibă trotineta asta a mea. Ce nu știe el este că geniu te naști, nu devii.

   Deci n-are rost frate să îi dai atenție. El de exemplu, el știi ce face în momentul ăsta? Chiar în momentu ăsta în timp ce eu scriu și tu citești acest mesaj? A rupt mouse-ul de refresh, în așteptarea replicii mele de mai sus. Și dă în continuare refresh ca să vadă ce mai zic :)) Și pregătește și el o replică dar pe care o va da peste câteva ore, ca să nu zică lumea că e disperat, deși el acum e la butoane, călare pe mouse , dând refresh ca disperatu în așteptarea unui nou comentariu de al meu .

   0

  • #36

   Ai dreptate.
   E un fariseu. Spune că pleacă in Turcia si de o lună stau doar pe CNN Turn să vad in direct arestarea unui spion romano-americano-CIA

   Stau degeaba
   Il si vedeam in genunchi cu mâinile la ceafă:
   Aiemnot Corban .Aiem hiz brăzar,Mazar,fazar
   Aiem not uraiting on Ametcea blog

   Aiem frend on islamic pipal
   Long laiv Erdogan ,long laiv turky
   Viva revolucion islamica, viva revolucion cubana.viva fidel,viva chavez . Venceremos
   Donț shat mi,ail ghiv iu oan handred dolares,tu handred dolares.
   Us iz shit
   Etc. Etc.etc

   0

  • #37

   Aici n-ai dreptate. Ai presupus că eu m-am trezit ca tine pe la un 9-10, ca să comentez pe bloguri. Fierbe sângele în tine dacă nu faci muncă voluntară cu noaptea-n cap, pe la 9-10. Ai greşit-o grav presupunând aşa ceva despre mine.
   Eu m-am trezit acu 20 de minute, la ora 13:05; am dormit 13 ore. Mă duc la piaţă acum, caut un piept de raţă, să-l fac aşa frumos în tigaie, pe urmă la cuptor. Se pune în tigaie rece şi se lasă până se topeşte grăsimea de sub piele, pe urmă se dă la cuptor un sfert de oră.
   Dup-aia mai scriu la carte o pagină, poate două, depinde ce inspiraţie am. Mai pe seară ies la Beer O’clock sau la Winexpert, depinde şi aici cheful de moment, inspiraţia.
   Bine, ăsta este programul probabil, nimic nu este bătut în cuie, eu n-am obligaţii, termene sau vicii, cum ai tu. Asta e un viciu ce ai tu, şi unul foarte grav. Să te scoli cu noaptea-n cap la 10 şi să comentezi pe bloguri. Eşti profund viciat, tu nu mai ai libertate.

   0

  • #38

   Ce vă spuneam eu :))))) Am așteptat să văd ce zici, eram sigur că te oftici.

   Ce mă amuzi bă… Se spune că ardelenii ar fi cei mai proști din Ro, dar tu ești dovada vie că nu e așa :)) Dacă am comentat la 10 sau la 11 înseamnă că atunci m-am sculat? :)) Înseamnă că atunci am comentat. E greu cu oltenii ăștia. După ardeleni, voi mă dezgustați cel mai mult, oltenii, nu vă suport stupizenia. Recunosc un oltean de la prima vedere.

   Târtanule, reține, asta ultima dată când te bag în seamă, pt că văd că o iei în serios, când tu de fapt ești o glumă. Degeaba încerci să faci pe deșteptul în fața mea, nu ai nicio șansă. Degeaba te lauzi că ai scris nu știu ce cărți. Dacă te-a publicat și pe tine un nene la fel de incult ca tine cu pretenții de intelectual, care nu are ce face cu banii și promovează toate nulitățile, nu înseamnă că ești și SCRIITOR. Într-o lume mediocră, în care sclavii și mediocrii au ajuns la putere, nu e de mirare că unul ca tine a publicat și el niște măzgăleli. Asta se promovează azi- vulgaritatea, incultura, mediocritatea. Asta ești și tu- vulgar, incult, mediocru. Nu mai încerca să epatezi în fața mea, și nici în general, chiar nu ai cu ce. Ești un tăran incult, un pripas. Un efeminat. Un pripas care stă în Berceni. Eu stau la Romană nebunule, și am casă în Pantelimon. In Berceni acolo stă pleava Bucureștiului, toți pripașii veniți de la țară în special. V-ați uitat locul, nebunilor..

   Când mergeam eu la Ateneu, tu încă alergai găinile prin bătătură la tine acolo. Ți-am mai zis eu, când ai mei erau aici în București, la tine acolo se umbla desculț…
   Mai îți trebuie niște grade ca să te compari cu mine, nebunule :)

   0

  • #39

   @Clonc

   Ce Turcie mă, ăsta nu vezi , se laudă că se duce la penny să caute piept de rață la ofertă :))) Ce naiba mă…

   Io nu-i dau apă la moară târtanului, nu i mai dau atenție, poți să-l iei tu în primire , ceartă-te cu el cât vrei :))

   0

  • #40

   Eu stau să mă cert?
   Știi unde stă ,hai să-l batem

   0

  • #41

   Tocmai am terminat un nou capitol, azi a fost o zi bună. Foarte bună. N-am mai fost să iau raţă că e mizerie în piaţă, plină de ţărani şi de pepeni.
   M-am decis între timp şi merg la Beer O’clock. Trec şi pe la Red Angus că tot e în drum, am chef de un muşchiuleţ de viţă, un sirloin steak. Aşa îi zic ăştia la muşchiuleţul de vită, sirloin. De asta am chef acum, dar până ajung acolo, nu se ştie. Poate iau T-bone steak cum mi-am luat marţea trecută. Îmi place să ies în oraş lunea, marţea, joia, zile din astea când nu mă aglomerează tot norodul. Aşa merg şi la Therme, când e liber, nu mă sâcâie toate caţele, am loc pe tobogan, loc pe hamacuri, sub palmieri, în palmieri, unde vreau io. Sunt palmierii mei, nu mă sâcâie nimeni.
   Merit, ce dreq, am terminat un capitol foarte important. Îl trimit acum la tradus în germană şi engleză. Doar nu credeaţi că scriu pentru români. Îl dau acum pe mail la traducătorii mei şi plec să-mi iau sirloin.

   0

  • #42

   @Clonc:

   :)))))))))) Hai mă, fi serios. E încă prea mult că i-am dat replica aici pe blog :)

   N-auzi, ce se laudă mai sus, târtanul :)) El stă în Berceni cu chirie la etaju 8 așa cum s-a lăudat singur, da omu e șmecher, se crede un Cărtărescu :))))))))))) N-auzi , el nu scrie pt români. :)) Sunt sigur că nemții și englezii te venerează, ești nebun. acest Balzac, acest Dickens, acest Dostoievski, acest Tolstoi… :))))))
   A luat-o pe paranoia, ești nebun :)))

   El știi ce face acum? A luat rața și prepară de mâncare, dar între timp mai trage și-un ochi aici să vadă ce zicem noi. :))) Ești nebun, varsă cratițele p-acolo, încurcă alea p-acolo. Sunt sigur că asta face chair acum :))) L-am băgat în fibrilații pe ziua de azi :))))))

   0

 20. Eu cred ca e o conspiratie a astora mici sa distruga genunchii parintilor. Sau adultilor :)
  Acu ceva ani am luat in brate un copil pe pirtie la ski. El nu a avut nimic. Eu am primit un ski in genunchi de sufar de atunci plus un umar dislocat.
  De spate nu mai spun ca nepotii vor numa sheme de alea cu aruncat cu ei prin aer.

  0

 21. #44

  F= m*a

  In cazul asta, problema este „m”.

  0

 22. #45

  Vârsta nu iartă… Sunetele pe care le faceam înainte in timpul sexului, le fac acuma când mă dau jos din pat…

  0

 23. Filtrează adulții!

  0

 24. După 20 de ani am zis să mă cațăr iar în copac. Drept urmare, s-a rupt craca sub greutatea mea. plus glenza scrantita. asta dupa 5 minute de chin sa ma sui pe o craca la 70 cm de sol

  0

 25. #48

  Alea-s pentru badea, sa faca spagatul pe ele. Pe post de maimuta cu care sa te pozezi, dupa ce dau faliment antenele.

  0

 26. #49

  El stă pe căldura asta la etajul 8 într-un bloc din Berceni și se coace ca în cuptor,mai rău ca la pârnaie, iar eu sunt la ai mei la curte în Pantelimon, sub un niște gutui frumos, țâșnitpare de apă, iarbă verde, vântu adie ușor, natură, păsărelele ciripesc, wifi e la valoare, sucul e la gheață că alcool nu beau…

  Deci cam asta e diferența. El locuiește în iad cum ar veni, și eu în rai :))))

  0

Citește și...

-M, de sub acoperișul tău iese fum! Mult! E roz! Nu, vecină-mea nu fumase nimic (în ziua aia). Domnul inimii mele făcea auditul energetic al casei noastre. Spoiler: n-a trecut testul. Ne mutasem de doi ani într-o casă nouă și nu eram tocmai mulțumiți de confort. Problema nu era că înghețam în izmene, […]

Scris de Joyanna Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura „5000 de euro! 5000 de euro!” Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de […]