Ura, am câştigat Insula Şerpilor

Vai, ce fericit mă simt. rromânia a câştigat procesul cu Ucraina şi va beneficia de resursele platoului continental. Milioane şi milioane de barili de petrol, miliarde de metri cubi de gaze naturale care ne vor asigura independenţa energetică faţă de ruşi.

Scââââââââââââârţ. Ştergeţi tot ce am spus. Deja s-a anunţat că statul rromân va organiza o mare licitaţie pentru dreptul de exploatare a zăcămintelor.

FUNNY! Ne-am judecat, pe banii statului, ani de zile, pentru ca la final, firmele lui Patriciu sau eventual alea din Kazahstan să exploateze şi să vândă ce este acolo. Altora. Sau nouă, dar la preţ de Arabia Saudită sau Kazahstan.

URAAAA! Am câştigat.

Mă simt ca la revoluţie.

PS: Ieri Lukoil a mărit preţul benzinei cu 30 de bani, iar azi Rompetrol l-a mărit cu 9 bani. Asta aşa, că avem platou continental şi independenţă energetică.

31 comentarii

 1. haide bre… vrei sa-l afecteze criza pe patriciu?

  0

  0

 2. Nu ar fi nici o problema daca ar vinde petrolul si gazele naturale. Daca le-ar vinde la pretul real. Nu prin licitatii trucate si la preturi de nimic.

  0

  0

 3. LittleDot, in plina criza energetica, cand rusii ne-au demonstrat ca daca inchid robinetul, noi sugem pula….vindem iar resursele?:))

 4. iar zeitgeist si teoria lor asupra tarilor in curs de dezvoltare, care de fapt sunt sub dominatia marilor intreprinzatori mondiali, este foarte FOARTE gay… mhm

  0

  0

 5. Tot politicienii se vor face cu „punga” mare de pe urma resurselor insulei.

  0

  0

 6. defapt statul s-a luptat ca sa ii fie bine lu patriciu???

  0

  0

 7. Pe mine ma surprinde placut ca nu intra direct in administrarea OMV. Aveam impresia ca atunci cand OMV a cumparat Petrom a intrat si in posesia tuturor resurselor de petrol si gaze actuale si viitoare ale Romaniei.

  0

  0

 8. am castigat noi sau au pierdut aia voit ca sa nu se faca de cacat ca o sa le ia altii zacamintele si lor???

  0

  0

 9. Mai mult ca sigur noi , marea masa de cetateni nu vom avea de castigat de pe urma acestei hotarari si acest teritoriu capabil sa asigure independenta energetica a Romaniei pe 20 de ani va servi intereselor unor mizerii care apoi vor revinde produsul romanilor la preturi exagerat de mari vezi benzina/motorina.

  Mai bine le-ar fi dat-o ucrainienilor ca noua tot nu ne va ajuta cu nimic , asa doar ne face „inima rea” :)

  0

  0

 10. Cum-necum, e o victorie pentru Romania … Orice izbanda impotriva sovieticilor, fie ca e doar politica sau de imagine, trebuie sa ne bucure.

  0

  0

 11. #11

  punKreas: adica daca se dau puli pe gratis, hai sa luam si noi una in cur?

  0

  0

 12. 1. nu am castigat insula. e tot la ucrainieni
  2. nu castigam nici resursele daca nu eram in u.e. Ni le-au dat conditionand vanzarea mai departe, nu avem de ales.

  0

  0

 13. Insula nu e a noastra, da nici nu avem ce face cu ea. Bine ca avem resursele.
  Arhi: pai ar fi bine sa ramana la noi resursele. Dar stii bine ca se vor vinde.

  0

  0

 14. Daca era sa castige Ucraina, sareati cu totii ca iar rromania s-a facut de cacao, ca suntem pleava Europei etc …
  Acum, nici asa e bine … Sa dea dracu’ toata platforma ungurilor, ca si-asa nu au iesire la mare …

  0

  0

 15. #15

  Sa le’o dea ungurilor, ca ne ocupam noi de intepat conducte de tranzit. Macar sa mai furam si de la altii, nu doar de la noi.

  0

  0

 16. nu am castigat nimic – doar am primit o hartie prin care se certifica un drept existent datorita legilor internationale – de fapt curtea a hotarat sa primim doar 80%, din ceea ce am cerut adica 100%. Deci ce-am am castigat?
  un fel de – am dreptul sa ma pis- bine uite hartia prin care ai dreptul, doar sa tii 20% pisat in tine.

  0

  0

 17. ai uitat de petrom. tot 9 bani in plus de luni. de la inceputul anului a crescut cu vreo 30 bani.

  intra pe site-ul opec sa vezi daca asta respecta pretul international al barilului.

  0

  0

 18. Asa e. Noi, fraierii pe banii carora s-a platit procesul asta, nu avem nimic de castigat din toata treaba. Niste grasi hidosi o sa-si ia niste comisioane, ca sa-si poata cumpara Tuareg-uri cu care sa dea peste noi cu 180 la ora. Atata tot…

  0

  0

 19. fara investitii de afara nu vom exploata gazele de acolo. ma intreb insa daca chiar sunt gaze de 20 miliarde euro, si daca se pot exploata… doar 2-3 tari au tehnologia…
  asa ca nu ai dc sa carcotesti… inca :)

  0

  0

 20. Iar fac unii nijte bani

  Romania on Sale suntem unici …

  0

  0

 21. Offf..asta am incercat si eu sa explic astazi pe blog. Nu am castigat nimic. Avem doar castig de cauza. Si acela e aparent, fictiv, deoarece noi nu vom vedea nimic din banii aia.

  0

  0

 22. Romania importa cam 25% din necesarul de resurse energetice. Asta acum s-o credem sau nu? Eu unu n-am inghetat cat n-am avut gaze…si aragazul mi-a mers bine.

  0

  0

 23. sorin : pai daca te cheama „rusi” :D

  0

  0

 24. Am primit de fapt o parte infima din ce ni s-a luat in 45- Basarabia – transformata in Republica Moldova + sudul Basarabiei pana la Dunare + nordul Bucovinei + insula Serpilor – toate acum la Ucraina, luate prin forta de Stalin si mostenite de Ucraina si de rusnacii comunisti de la Chisinau la dezmembrarea imperiului URSS. Cica valoarea halcii recuperate (socotim doar rezervele de petrol si gaze) ar fi pe la 30 de miliarde de euroi.

  Acu’ urmeaza sa vindem drepturile de exploatare altei tari (Rusia sau SUA, lojic, NUUU???), NOI platim cheltuielile de exploatare, TOT NOI cumparam carburant mai scump, alesii neamului isi trag comisioanele grase, NOI ne mai tragem un pool-over pe noi!

  Sau, ca sa-l citez pe Cristian Tudor Popescu: „Cât priveşte miliardele de euro care urmează să ne intre în vistieria statului din miliardele de metri cubi de gaz sau milioanele de tone de petrol, ‘Om Mai Vedea, prescurtat OMV.” :-)))

  0

  0

 25. cica de fapt jumate din suprafata respectiva a fost concesionata deja pe vremea cabinetului Tariceanu. Asa ca uraaaa, Tariceanu s-a imbogatit. Tu nus de ce te bucuri :)

  0

  0

 26. Pai si cine sa faca exploatarea, Statul? Vine statul si incepe sa sape si sa foreze? S-a vazut ce eficient e, CN a Huilei este primul din lista datornicilor la… stat!
  Exista termenul redeventa, iar daca se face totul cu cap nu-i nicio problema.

  0

  0

 27. Auzi bre Arhi, sau cum te intitulezi, crezi ca ai putea sa nu iti mai bati joc de tara asta scriind Romania cu doi de „R” ?

  0

  0

 28. #29

  nu

 29. Bai fratilor nimica nu ati inteles. Romania nu are cum sa castige Insula Serpilor, de fapt Romania nici nu a cerut insula serpilor la tribunal. Insula Serpilor este mostenire lasata de catre URSS Ucrainei.

  Romania a cerut extinderea tarmului romanesc pentru a avea mai multe resurse de gaze. Doamne va uitati la stirile alea si nimica nu intelegeti.

  0

  0

 30. Petrolul si gazele din platoul continental al Marii Negre romanesti este deja concesionat de o firma canadiana, ce nu are sucursale, nu are sedii secundare si nu are administratori cenzori persoane juridice, nu are angajati, iar cifra de afaceri pe 2008 a fost 0 lei, pornind cu un capital social de doar 200 de lei:

  http://www.ablog.ro/nucredetzi/2009-02-04/petrolul-si-gazele.html

  0

  0

Citește și...