Vânzătorii şi bunul simţ

De ce vânzătorii din magazine ne privesc cu scârbă.
Ţâţe de blogger şi motociclişti

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

8 comentarii

 1. … ai silicoane.

 2. ai atins unul din punctele mele slabe, de implozie cu tema vanzatorilor. Sunt satula sa fiu privita chioras si, mai ales cand zic ca tot omul politicos, un multumesc zambind. Unii vanzatori habar nu au de comunicare sau de simpla politete. Punct.

 3. nu are silicoane, are balconase, nu? ;-)))))

 4. #4

  Hmmm, am lucrat in vanzari si chiar si acum lucrez intr-un domeniu care poate fi asociat foarte usor cu vanzarea. Ideea e simpla: faci ceva in capul clientului, s-ar putea sa-l pierzi. Si e pacat, pt ca in felul asta iti bati joc de painea pe care o mananci. Not a wise thing to do.

 5. Deci la faza cu training-urile ideea e simpla: rotatia in retail la vanzatori e undeva la 3 luni. AKA un vanzator sta cam 3 luni in retail-ul sau magazinul X inainte de a se muta la magazinul Y. Degeaba il train-uiesti, ca in 3 luni ai un altul care e tabula rasa.

  Si sunt prost platiti, la salariul minim pe economie, plus bonusuri in functie de vanzari. Dar niciunul nu sta – el isi trateaza clientii asa cum il trateaza patronul. Si atunci, inevitabil, la o medie de 3 luni sau e dat afara, sau isi da demisia. Ii doare acolo pe unde elimina impuritatile din corp de satisfactia clientului, mentinerea clientului, up-sell, cross-sell, etc.

  Setati-va asteptarile corect inainte de a intra intr-un magazin, adica asteptati-va sa fiti tratati cu curul. Iar daca veti fi tratati bine, veti fi surprinsi pozitiv :)).

 6. #6

  Tudor, ei stau 3 luni pentru ca astea sunt conditiile ce li se ofera. Daca ar avea un salariu decent, conditii decente, nu ar avea de ce sa plece. Si atunci trainigurile si-ar gasi locul. Insa atata timp cat un Ostahie sau un Andronescu isi cladesc imperii si Sanadoruri din salariile mici ale vanzatorilor…tot asa va ramane

 7. #7

  pentru ca pot.
  acum serios, dincolo de training, tine in primul rand de bun simt; nici eu nu ma stramb cand ii dau banii ( sau da? 😀 😛 :o)

 8. pentru ca sunt nesimtiti de aceea. eu platesc ce cumpar dar se uita de parca as lua ceva gratis 😛