PNL, vârful de lance al prostiei

Să spicuim puțin de ici și colea, de pe mediafax, despre cât de proști este Crin Antonescu, adică PNL

Articolul 276 din noul Cod penal, intitulat „Presiuni asupra justiţiei”, precizează: „Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecător sau de organele de urmărire penală, a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legată de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

Dacă nu ați înțeles despre ce e vorba, practic nu mai ai voie să vorbești negativ despre un judecător sau un procuror aflat în exercițiul funcțiunii. Orice ar spune/face, este literă de lege. Practic, un pumn în gură în gura presei, pentru că politicienii sunt protejați de imunitate în declarații.

Cine a băgat acest articol în codul penal?

Propunerea legislativă are ca iniţiatori mai mulţi parlamentari, majoritatea liberali, printre care Crin Antonescu, Victor Ciorbea, Sebastian Grapă, Marius Obreja, Sorin Roşca Stănescu, Ştefan Tomoioagă, Mihăiţă Calimente, Relu Fenechiu, Alina Gorghiu, Petre Roman, Nini Săpunaru şi Radu Stroe.

Previzibil, având în vedere câți pușcăriași sau cercetați penal are deja PNL-ul, inclusiv din rândul semnatarilor. Doar că urmează lovitura lui bruzli.

Vom interveni în Parlament, unde vom susţine un proiect de lege care exista deja semnat de mai mulţi parlamentari privitor la art. 276 care în opinia noastră aduce o inacceptabilă a îngrădire a libertăţii presei înainte de toate şi pe care dorim să-l remediem în spiritul cel democratic”, a susţinut Crin Antonescu.

Înțelegeți? Legea pe care eu am propus-o și semnat-o de fapt aduce o îngrădire inacceptabilă a libertății și propun o lege care să o anuleze.

Aș dori respectuos să întreb dacă printre voi există psihologi sau psihiatri de profesie. Pentru că sunt foarte curios cum se numește boala de care suferă Antonescu și dacă are tratament medicamentos.

gigi

32 comentarii

 1. #1

  Primul.

  0

 2. #2

  Oare e vreo sansa cat de mica sa se poata reusii in Romania schimbarea acestei clase politice?

  0

  • #3

   Nu, atat timp cat nu stim cati de „i” se trebuie sa punem in cuvinte.

   0

  • #4

   Exista o sansa, Alinus. Trebuie sa incepem cu noi insine. Maine deschizi o carte de gramatica. Poimaine citesti prima pagina. Si tot asa…

   0

  • #5

   Gigele, tată, înainte de a da altora sfaturi despre gramatică, vezi că există diacritice. Poate le foloseşti şi tu în loc să te dai deştept.

   0

  • #6

   Ok scuze pentru greselile din comentariu. Dar sa critici greselile dintr-un comentariu si la randul tau sa gresesti……….

   0

 3. #8

  ….parca scria abrogarea articolului 276.

  0

 4. orice-ai zice, becali se imbraca destul de elegant . ar fi mers sa lucreze pe post de valet parking boy.

  0

  • #10

   Becali se imbraca tot timpul bine, a avut pe cine sa plateasca sa ii cumpere haine si sa ii arate cum sa se imbrace

   0

  • #11

   Mie nu imi place cum se imbraca Bacali, exemplu sacoul si cravata din poza de sus…urate rau. In mai toate pozele il vad cu sacouri de tipul astuia care au in plus si celebrele dungi late stil mafiot(la fel ca-n ’98…) Se poate si mai bine

   0

 5. #12

  se numeste somn la locul de munca in timpul programului? :))

  0

 6. #13

  Eu cred ca cel mai bun tratament ar fi sa ii facem un viitor in dosul casei.

  0

 7. #14

  Boala de care sufera oamenii astia se numeste prostie si nu se vindeca. Din pacate, nici nu doare :)

  0

 8. Boala romanului ajuns intr-o functie mult mai solicitanta raportat la cat poate duce creieru lui.

  0

 9. #16

  Prostie. N-are.

  0

 10. Oare o fi somnambulism? Cred ca a semnat in timp ce dormea iar cand s-a trezit (probabil i-a dat careva un ghiont acum cu accidentul sau codul penal) si-a dat seama ca a facut prostii in timpul somnului :-)

  0

 11. #18

  stiu ca si prin vest se ma practica legi din astea.si acolo daca minti ceva de vreun procuror sau judecator te da ala in judecata si platesti daune nasoale.in multe tari e si fapta penala sa critici presedintele statului sau sa-l calomniezi(germania,franta)

  0

 12. pai ce stiu ei judecatorii si procurorii. hai sa facem misto de ei.

  Coane, traim in tara in care PM Ponta se cearta cu Deputatul Ponta. Te mai mira ceva?

  0

 13. Eu zic ca totul e asa:
  Baietii astia „de sus” trebuie sa sustina niste puscariabili si sa-i scoata din rahat, ca doar d-aia au fost pusi acolo. Ei nu stiu cum sa faca chestia asta astfel incat totusi poporul sa nu simta (si, culmea, cred sincer ca majoritatea chiar nu simte) asa ca adopta tehnica „smile and wave”.

  Intre timp, peste un milion de romani cu venituri mici o sa primeasca reesalonari la ratele bancare *si subventie de la guvern!* pentru ca plm, de ce nu le platesc eu si ratele alora pe langa ale mele?

  0

 14. #22

  ” …face declaraţii publice nereale referitoare la… ”
  Aici e cheia acestei fraze. Cine dovedeste cat de reale sau nereale sunt declaratiile cuiva?

  0

 15. #23

  De ce traduci ” declaraţii publice nereale” cu :”vorbeste de rau”. Lasa juristii sa se pronunte ca altfel cadem in prapastie cu astfel de traduceri a termenilor juridici.

  0

 16. #24

  Boala se numeste miserupism, dezvoltata in urma excesului de putere. Pentru ca se poate si pentru ca Romania.
  Exista si tratament, drastic ce-i drept, compus din pistolita, glontita si catusita.
  Neaparat dimineata, la pranz si seara.

  0

 17. #25

  Politicienii nu au imunitate by default. Au imunitate pt declaratii politice. Faptul ca la noi imunitatea se aplica si pt fapte penale e o timpenie universal acceptata

  0

 18. #26

  Bipolaritate, Jobs avea la fel, bineinteles in alte circumstante. In ochii astora, ori esti excelent ori esti de cacat si asta la un interval de 2 secunde.

  0

 19. Sigur. Se numeste schizofrenie in termeni medicali exacti si se prescriu diverse pastilute.

  0

 20. #28

  hm. de boala asta sufera cei mai multi in Romania.
  se numeste incoerenta mintala.

  0

 21. #29

  Mai e putin si Crin o sa fie presedintele vostru. Abia astept momentul respectiv.

  0

 22. Pai de cand o propus legea si pana o vrut sa o anuleze, o trecut multe seri cu prafuri pe la monaco sau alte cazinouri

  0

 23. #32

  Nu sunt medic de specialitate, dar aş zice că suferă de Alzheimer acut survenit în perioada somnului, că treaz oricum nu poate să creadă nimeni că a făcut legi!:)))))

  0

Citește și...

Vă scriu de pe patul spitalului, sunt în mare suferință, vă rog să aveți milă de data asta, că n-am avut nici hârtie de ciornă, am scris direct așa, pe blog. Vacanță la țară, la Constanța. În mod normal mă duc acolo să mă refac. M-am trezit cu o migrenă de genul feminin. […]

Acest text apare pe facebook, peste tot, cu apendicele preluat. Am săpat după autor, am găsit aici pe cineva care nu a menționat dacă e scris de el sau și el l-a preluat. Am decis să îl public pentru că este mult prea bun și mult prea bine structurat ca să rămână […]

A ieșit ultima servită de la Rise Project, despre Dan Barna. Sincer să fiu, la modul grav în care fusese anunțată, mă așteptam ca domnii din servicii să vină cu ceva grav, o chestie minim Hexifarma, pe acolo. Din păcate, aflăm cum un tip s-a îmbogățit profitând de oameni săraci și cu […]