Cum am văzut și eu, prima dată în viață, o hologramă, cu ajutorul Vodafone [P]

Am primit , recent, o invitație la un eveniment cu concert. Ce eveniment? Nu pot să îți zic, dar hai oricum, că e concert Vița de vie. Acasă eram, loc în program aveam, de ce nu, haidam la concert, pe la ROmexpo. Cu ocazia asta am mai văzut la ochișori niște domni din zonă, am mai schimbat impresii, fiecare cu a lui.

În sală, peste tot erau chestii cu Vodafone. Ah, gata, m-am prins, se lansează ceva la Voda, am comentat eu, superinteligent, în aplauzele tuturor. Am intrat, am luat niște apă și începe. Intră pe scenă Despot, zice ceva și apare pe scenă, proiecție, am zis eu, o reclamă la 5G.

Eh, așa mai vii de-acasă. 5G, mișto, în sfârșit. Și începe din nou Despot să cânte, anunțând înainte că ni-l prezintă pe Luca, un tânăr chitarist de 10 ani, care e foarte timid. Și a apărut Luca.

Da, exact așa. Și tot așa a și dispărut. Luca, aflat la o distanță de 2 km de locul spectacolului, era o hologramă. O hologramă transmisă de Vodafone prin tehnologie 5G. Adică prin ce o să folosim noi pe telefoane, în curând. Știu că pentru mulți dintre voi, născuți cu tablete în mână, pare okeish, doar, dar pentru noi, cei care am prins zilele în care internetul nu exista, sau cele în care o viteză de 2 Kbps părea uriasă, pare ca primul pas al lui Armstrong pe Lună. Partea interesantă era că totul era pe ritm, pe muzică, transmisia era instantanee.

Adrian Despot, solistul vocal al trupei Vița de Vie, a prezentat marți seară, 19 februarie, primul concert din România în care a fost integrată o secvență live transmisă printr-o hologramă realizată cu ajutorul tehnologiei 5G, furnizată de Vodafone România. Protagonistul hologramei live a fost Luca Mihail Leaua, un talentat chitarist de 10 ani, care a avut cu această ocazie prima sa prestație artistică în fața unui public. Această soluție pentru apariția sa în concert, posibilă cu ajutorul tehnologiei 5G furnizată de Vodafone România, l-a ajutat să fie în totalitate conectat cu publicul, în pofida fricii sale de scenă.

Trăim vremuri interesante, prieteni, pentru noi, cei pasionați de tehnologie. Timp să avem să putem înțelege totul.

12 comentarii

 1. #1

  help mi despot! ior mai onli houp!

  sunt curios de o chestie: sa zicem ca face si cineva de talia lui guta un concert manelistic 5g si apare guristul pe scena ca holograma. cum dracu ii lipesti bani pe fruntea unei holograme? ma gandeam ca dai cu telefonul cu btpay sau chestii asemanatoare. dileme!

  0

  0

 2. #3

  In curand asa o sa iasa Dragnea la discursuri ca sa nu ne putem pisa pe dintii lui plini de cacat.

  0

  0

 3. #4
  Anton

  Am stiut ca viata nu va mai fi la fel de cand maica-mea a descoperit whatsapp videocalls.

  0

  0

 4. #5

  3 holograme, în p..a mea!

  0

  0

 5. #6

  Wow!

  0

  0

 6. Era fain daca tot concertul ar fi fost o holograma, iar băiatul ăla sa fie holograma in holograma. De fapt, tot evenimentul sa fi fost o holograma!

  0

  0

 7. #8

  Probleme pentru ziua de maine….holograme.

  0

  0

 8. #9

  Deci cu pasi mici ne apropiem de Star Wars Era, ca parca acolo erau holograme

  0

  0

 9. #10

  Piei Satana! Io zic ca e mana dracului in treaba asta cu 5G si holograme! Adica bagi cutzitu’ si nu taie? :-)

  P.S.: cred ca 5G e in pregatirea lui 6G…

  0

  0

 10. #11

  Ai fos pana acasa sa vezi holograma sau s-a transmis si in UK?

  0

  0

  • #12

   Imi amintesc cand s-a lansat 3G-ul si eram student rupt de foame, a fost un concert organizat de Cosmote cred, atunci nici nu visam ca voi avea smartphone care are mai multa memorie RAM decât ce aveam eu la PC-ul AMD K6-II. Pacat ca exista si zone in Roaming unde platesti de rupi, gen Monaco sau Rep. Moldova unde 1MB de internet consumat este cam 8 Euro.
   Mi se pare ca Telecomul este industria care s-a dezvoltat cel mai mult in ultimii 20 de ani, doar cand plec in strainatate si vad ce preturi au unii la abonamentele de net, unde daca intri in magazin gata nu ai semnal, unde platesti 25Euro pentru net mobil de 500Mb ..

   0

   0

Citește și...

Nu am avut tată pescar. Primul, constănțeanul, era pescar cu barcă, ieșea la 8 km în larg după guvizi de ăia uriași, dar nu era prezent în viața mea. Al doilea nu era, nu îi plăcea pescuitul și nu fusese în viața lui la pește. Primul contact, dealtfel și singurul, din copilărie, a […]

Din nefericire, aseara am avut groaznica idee de a vedea Hellboy. Eu, fan, gen, al celor 2 filme cu Ron Pearlman. Va spun cu mana pe inima, e cel mai prost film vazut de mine vreodata, si am vazit ceva filme la viata mea. Proaste. Micuta Vera si Cannibal Holocaust sunt capodopere angelice […]