Citisem zilele trecute o discuție pe internet, despre faptul că, în România, nu se fac case/apartamente cu ferestre mari. Și aici e chestie de mentalități. Oamenii nu consideră ferestrele ca pe un atu al casei, ci ca pe o cheltuială. Nu vreau să cheltuiesc prea mult pe ferestre, nu? Ce mare brânză fereastra? În plus, mai și trebuie să le întrețin, cine spală atâta termopan?

Bine, de fapt discuția aici vine direct de la cuvântul termopan. Thermopane este marcă înregistrată pentru sticla aceea cu tampon de vacuum în interior, STICLA, da, nu tot ansamblul care este fereastra. Iar lumea a adoptat denumirea generală pentru tipul ăsta de geamuri drept termopan, adică ferestre cu tâmplărie albă, ieftine.

Și câte chestii s-au ascuns în spatele denumirii. Câte ateliere în cap de bucurești care tăiau plastic pe care montau sticlă și era gata, termopan. Ce calități intense. La casa copilăriei mele, pe care tocmai a vândut-o genitoarea mea, dacă bătea vântul, îi simțeai adierea prin fereastra închisă. Dar na, erau termopane.

VEKA nu este termopan, mai pe scurt. VEKA produce exclusiv sisteme de profiluri PVC de clasa A, pentru uși și ferestre. Adică un material mai gros, cu o construcție mai robustă, pentru o rezistență sporită în condiții de izolare termică și fonică, precum și un plus antiefracție. Și, prin asta, are o durabilitate estimată de 50 de ani. Pentru că ferestrele de calitate sunt o investiție în timp, pentru confort, termic și luminos.

Opiniile despre clip sunt binevenite, bănuiesc că autorii sunt interesați de feedback.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.