Venirea extremei dreapta la putere este ceva planificat pe plan mondial

Serios, deși pare o logică la nivel de Funar, totuși, vorba specialistului de facebook, priviți dovezile.

Adică este evident, COMPLET evident că extrema dreaptă are o ascensiune fulminantă în toate țările unde există o problemă cu migrația, europa și USA. Este evident că oamenii, deși nu sunt neapărat naziști, pur și simplu se îndreaptă, ca în germania, spre cei ce le oferă sau, măcar, le promit că îi scapă de hoardele de nisip care vandalizează orice urmă de civilizație, nu se adaptează, nu muncesc, doresc doar ca legile care i-au distrus pe ei să fie implementate acolo unde se mută, pentru că drepturile omului.

Lucrul este vizibil peste tot. Ungaria, Polonia, Italia, Germania, acum Austria, extrema dreaptă nu mai este doar vocală, ci conduce, distrugând, la propriu, drepturi democratice câștigate în zeci de ani.

Iar politicienii de la organizațiile suprastatale, gen UE și ONu, ce fac?
Nimic, mai fac niște tratate care să oblige statele membre să își modifice toate legile, conceptele și valorile, pentru primirea imigranților.

Iar rezultatele sunt imediate. Toate țările care au avut de suferit de pe urma imigrației se strâng în ele însele ca un cocon, cu sprijinul populației penntru politic și, astfel, resping, absolut justificat, toate aceste reglementări duse la demență. Cu consecințe grave, foarte grave. Brexit este una din ele. Cele 4 state estice care formează blocul dur anti imigrație din UE este alta. Apariția, tot mai des, a ideii de părăsire a UE în multe dintre state, alta. Și iată cum democrația nu poate fi învinsă doar de un război, ci sunt suficiente decizii birocratice ale unor oameni nealeși de nimeni pentru ca lumea să meargă înapoi.

Și da, sunt absolut convins că, undeva, există un plan de mare amploare care dorește reîntoarcerea la război rece, state mici și vulnerabile și vânzări de arme la nivel fabulos, plus ajutoare pentru democrație. Numai ieri Macroul francezilor făcea scandal la Merkel, cum adică să sistăm reducerile de arme către Arabia Saudită, dă-l în mm pe Jamal ăla, vinovații să fie pedepsiți, dar nu pedepsim o țară pentru asta.

75 comentarii

 1. #1

  Decat labareala aia cu pc mai bine anarhie!

  0

 2. Da’ oare nu se poate face cu ei la fel cum au facut jidanii? Le cumpara UE un teritoriu undeva si-i trimite acolo, sa se autogospodareasca. Cadou de casa noua, le trimitem si noi tiganii. Problem solved.

  0

  • #3

   Pai au deja teritoriile lor dar le put.

   0

  • #4

   Pentru cei de acasă, aveți exemplificată mai sus reacția clasică, de broscuță spinalizată, a unui rasist împuțit.

   0

  • #5

   Tin sa fac o observatie in legatura cu polarizarea taberelor si escaladarea conflictului care contribuie din plin fix la fenomenul de care se discuta in articol:
   1. Oricat de discutabil „rasista” ar fi pozitia lui 7 aici Maithun este cel care trece la atacul la persoana numinu-l „rasist imputit”.
   2. Eu ca privitor de pe margine am automat reactia sa-l condamn pe Maithun si sa sustin aproape fara sa ma intreb afirmatia lui 7. Nu neaparat pentru ca sunt de acord cu ea (ar fi si imposibil de aplicat acus) ciu pentru ca am fost de multe ori confruntat cu oameni vocali care raspundeau unei opinii personale cu o jignire.
   Concluzia: E fix ce se intampla acum, oamenii isi exprima opiniile impotriva „curentului general acceptat” sunt tinta unui atac fervent al unora care, desi vin din, si reprezinta o minoritate de opinii, se intrupeaza in aparatori ai „dreptatii supreme”.
   Acum, ca om din popor am avut destul de putin de-a face cu „rasistii imputiti” ca 7, dar am simtit si sisul care ma apasa in spate cand am ramas fara ceas si walkman si daca ma duc la baie mai vad si-acu urma din tampla facuta de boxul unui tiganus cand l-am prins ca incerca sa fuga cu bicicleta unui prieten.
   Pe de alta parte m-am trezit facut „animal retrograd” in momentul in care mi-am exprimat opinia ca , luand in calcul istoria genului astora de populatii si ierarhia lor paralela de valori, integrarea e cel mult un vis frumos.
   Sigur, nu toti tiganii mi-au dat cu boxul in cap, dar eu aia tin minte cel mai mult. Devine reprezentativ, si in mintea mea odihnita Maithun injura pentru ala.
   Asa ca am tendinta sa-l apar pe 7 si sa-l trimit la cacat pe Maithun, si daca tot ma alatur opiniei de a trimite tiganii in Madagascar ( acolo era tinta initiala) acum, pentru ca m-a enervat, tot ca om simplu din popor o sa vin cu ideea sa se alature alora si gay-ii, ca prea sunt vocali. Sa mearga acolo si sa-i accepte impreuna.
   Da, e gresit, si stiu si eu ca-i o idiotenie, in nume propriu. Da’ vecinu homofob caruia i-a pus unu’ mai diliu mana pe cur in club s-ar putea s-o ia de buna si sa se alinieze si el ideii imediat dupa ce-am scapat-o din maini, ca el il asociaza pe toti gay-ii cu ala.
   Iar populatia transformata in hoarda, fie ea si de nemti sau francezi, nu e cunoscuta pentru inteligenta si blandete atunci cand e deranjata prea mult si prea tare.
   Mein zwei Reichspfennig.

   0

  • #6

   Maithun va lupta pina la moarte pentru dreptul navalitorilor musulmani de a fi rasisti si homofobi. Problema lui e doar cu homofobii si rasistii autohtoni.

   0

  • @habarnam: Chapeau.
   @restul lumii: Da, sunt rasist si chiar foarte mandru de treaba asta. Din pacate nu pot face mare lucru, nici macar pe net nu ma pot exprima ca apar diversi maithuni flower power, care se declanseaza precum botii de mIRC, la simpla citire a unui cuvant. Urasc cu inflacarare mai multe rase, insa: Rasa hotilor de orice fel, rasa violatorilor, rasa ”smecherilor”, rasa violatorilor, rasa celor care abandoneaza copii, rasa celor care chinuie animale, rasa celor ca nu suporta fericirea altora. Mai sunt, dar depasesc numarul de caractere. Nu-mi pare rau ca urasc, simt ca e un sentiment bine folosit asa.

   PS: Pro pedeapsa capitala, dar nu ati vrea sa stiti cat de usor as aplica-o :)

   0

  • Parca se pusese user inregistrat ca sa nu mai existe jigniri, atacuri jegoase de la toti dezaxatii, etc. Vad ca si-au facut efectul. E un mediu mult mai elegant acum.

   0

  • my bad, sorry. tony, daca mai injuri, nu te mai las sa comentezi

  • Asa ca am tendinta sa-l apar pe 7 si sa-l trimit la cacat pe Maithun

   Asta e injuratura? Presupun ca plange de indignare Maithun :))

   0

  • Bigone, nu despre asta e vorba. Se trezise un anumit domn cu aprecieri selecte la adresa mea, in bunul spirit al academiei „Esti un”. Am zis ca decat sa-i amintesc evidenta medicala, sa raman fidel promisiunii de acum ceva vreme ( ca nu voi mai inobila vreun comentariu de-al lui cu un raspuns) si sa apelez la seful clasei :)

   0

  • #12

   @baba cetin: @maithun, ca și parisu, merită o liturghie!

   0

  • ți-ai descoperit valențe noi, Carole?

  • #14

   @baba cetin: istoria e una din pasiunile mele
   și e vorba de henric

   0

  • l am lasat pe maithun sa fie hughenotul.

  • #16

   iar @maithun e unu din prietenii mei

   0

  • #17

   :)) Atunci când nu intri juma de zi pe net și între timp s-a opinat la greu.
   @Habarnam: Sofisme. Nu, drăguță, opiniile personale tâmpite și grosier fasciste nu merită dezbateri, pentru că prin asta le-am normaliza. Discutăm chestii doar în limitele unui set minim de valori comune. În rest, muie și iar muie. Opinia personală a unui canibal că cea mai bună e carnea de puber fezandat nu trece pragul. Deci 7 rămâne, chiar și în cea mai bună dintre lumile posibile, un rasist împuțit, dar măcar acum și-a găsit în tine un geamăn spiritual.
   @7: Văd că încerci să o dai cotită și preiei piruetele logice ale stimabilului habarnam. Te mai și victimizezi, că na, nu ai prea multe coaie. E adorabil cum încerci tu să sari semantic de la „rasă” la „teapă” (ce frumos e în franceză, „la gent qui trotte menu”). Mă rog, îți îngădui totuși o mică revizuire: ești un rasist împuțit, dar iubești animalele și nu urăști fericirea altora. Dar susții pedeapsa capitală. Dar urăști nedreptatea. Dar parcă totuși ai căsăpi măcar o minoritate etnică-două. Dar nu suporți jmekeriile. Dar ai deporta niște șatre, sau măcar juma’ de Ferentari. Dar să îți apere Cetin onoarea nereperată, care te-am mânjit cu chinoroz pe față.
   Hai să rezum: 7 este un rasist împuțit, un fals apostol al dreptății, un spirit nobil și sensibil, dar și o pizdă proastă.
   @Ce kkt aveți cu Tony, vtm? :))

   0

  • #18

   „Nu, drăguță, opiniile personale tâmpite și grosier fasciste nu merită dezbateri, pentru că prin asta le-am normaliza. ”

   Si uite-asa Maithun dupa ce face unele chestii foarte misto, da cu mucii in fasole.

   Auzi boss, dar in razboiul rece cand s-a discutat „ce se intampla daca noi va radem cu bomba atomica, si voi pe noi”, ti-a placut ca s-a sfarsit cu pace discutia? Ca aia a fost cea mai tampita si mai grosier fascista discutie imaginabila. Si cu cel mai bun rezultat: nu s-a aruncat nici o racheta nucleara. Ti-ar fi placut ca in loc de aceasta discutie partile sa se bazeze ca voi pe wishful thinking? „Ah dar n-o sa murim toti, clar o sa supravietuim, nu e nevoie sa purtam o discutie asa de dezagreabila.”

   Parerea mea e ca singurul motiv pentru care oamenii nu se omoara intre ei e ca au avut mai demult genul asta de discutii si au tras concluzia ca rezultatul final nu se merita.

   Nu stiu pe ce pla mea va bazati ca nu mai e nevoie de discutii dificile si naspa in 2018. A facut Gandalf ceva magie in 2000 si de atunci garantat se intampla numai lucruri bune?

   Zice stanga ca musulmanii din Molenbeek nu sunt un pericol ci un model de integrare pentru intreaga europa?
   Pac, a doua zi atentat in metrou cu zeci de morti.

   Zice stanga ca nu mai e nevoie de granite pazite? Pac, a doua zi caravana de imigranti din Honduras.

   Cu cat zice stanga ca nu e nevoie de discutii pe un subiect, cu atat explodeaza mai repede respectivul subiect.

   Dar nu-i treaba mea in fond, fiecare sa-si taie craca de sub picioare in ritmul propriu.

   0

  • #19

   @MacGregor: Bau! Nu, nu se discută cu rasiștii malodoranți. Nu în 2018 AD, nu în Europa. Bine, nici cu stângiștii prea exaltați, în rândul cărora sper să nu mă incluzi, pretty please. Ceea ce trebuie să reținem e că aseară a venit pe la noi un tânăr coleg de la rromani, a ieșit o partuză cel puțin interesantă. Mă simt revigorat, ba chiar puțin liric.

   7 păcate
   Svastici împlântate în cur
   Una câte una
   Galeș, cu sârg
   Evanescent

   Până când,
   Undeva,
   La capătul buncărului
   Apune ultimul neuron

   Scuze, am zis să bag un rondel, dar a ieșit acrostih. Bummer:(

   0

  • #20

   Ba se discuta, si se castiga respectiva discutie.

   Haios este ca eu credeam ca tu ai inteles. Ce faceai tu de fapt aici?

   PS
   Ieri YouTube a banat toate videoclipurile lui Jordan B Peterson, pe motiv ca orice videoclip care ofenseaza pe cineva va fi interzis.

   In traducere, o brigada de razboinici de internet poate da ban impreuna la orice nu convine stangii militante.

   0

  • #21

   Eh, aparent alarma falsa cu Jordan B Peterson. Nu stiu ce am inteles eu de la Ben Shapiro.

   0

  • PARTÚZĂ s. f. ședință colectivă de desfrâu (sexual). (< fr. partouse)
   E sinonim cu romanescul teambuilding

   0

  • #23

   @MacGregor: Mie îmi place Jordy, și Rubin (păcat că e însurat). Da, Youtube se cacă pe ei, au dat-o în triggerisme de fulgi de nea. Deci, ce am vrut să zic: anumite chestii s-au dezbătut la vremea lor și deja au intrat în inventarul de valori și perspective comune: Pământul e rotund, sclavia e nașpa, drepturile omului,coptură galbină etc. Deci nu le reluăm. Așa că dacă începe careva cu jidani, țigani, rase superioare etc, e indicat să i se taie macaroana mintenaș. Într-adevăr, de la o vreme încoace PC-ul a luat-o razna, e plin de SJWs tembeli, mediul academic anglo-saxon a devenit irespirabil, se cenzurează la greu și se creează false probleme. Aici suntem perfect de acord. Eu am pielea groasă și perineul tăbăcit ca șaua de sub Attila, nu mă atac la prostioare și țin la tăvăleală. Dar când omul e înșeptit de prost și obtuz, bașca mândru de asta, mă văd nevoit să îl refutez, as it were. :)) Pax vobiscum

   0

  • #24

   Ben Shapiro o mai ia și el pe arătură, să-l iertăm.

   0

  • Intotdeauna voi aprecia doua chestiuni. Prima, atunci cand cineva aduce argumente pentu a-si sustine o parere (anume in cazul de fata ca-s pizda proasta, rasist etc). Argumentarea denota ceva materie cenusie, spre deosebire de ”hua ala, esti un********). A doua, ador pur si simplu cand un extremist obtuz vorbeste despre cum ar trebui eliminati alti extremisti :)
   Peace, brothers.

   0

  • #26

   Foarte slăbuț, 7. Văd că te-ai refugiat în reduta ofuscării indignate și închipuit demne. Rămâi acolo.

   0

  • Nu e nici o reduta. Pur si simplu m-ai cam plictisit. Tu ramai cu ale tale, eu cu ale mele, si aia e. Mare chestie.

   0

  • #28

   Siiiiiiiii… Toni Islamistul s-a detonat!!!!
   La subiect, in ciuda aparentei fermecatoare, Maithun are uneori atitudinea unei precupetew cu mainele in solduri. Doar uneori…

   0

  • #29
   Arhi

   agreed

  • #30

   @bunicu’: cu dedicație pentru cifră – BUUUUM :)))

   0

  • #31

   @Maithun
   CITAT:
   „Nu, drăguță, opiniile personale tâmpite și grosier fasciste nu merită dezbateri, pentru că prin asta le-am normaliza. Discutăm chestii doar în limitele unui set minim de valori comune. În rest, muie și iar muie. ”
   REPET:
   ” în limitele unui set minim de valori comune”
   DIN NOU:
   „set minim de valori comune”
   SI IAR:
   „valori comune”
   QUOD ERAT DEMONSTRANDUM
   Asta e problema, din pacate, a ta si-a majoritatii razboinicilor dreptatii supreme sociale. Tu insisti intr-o discutie nascuta pe baza unor valori comune intre TINE SI MINE, fara a-ti pune problema daca exista valori comune intre TINE si CEI PE CARE II APERI.
   Iar evidenta derapajului astuia logic o poti observa in limita bunului simt animalic al populatiei generale. Ala care devine din instinctul evolutiv al ultimelor milioane de ani si nu din filozofia pacifista a ultimilor 30.

   0

  • #32

   @bugsy: minti intentionat sau nu ai fost prea atent.
   E ca la radio Erevan cu postacii astia.

   Nu sunt 50, sunt 150 milioane de euro. Nu e 5% ci 50% (cand calculasem costul la 300).

   Cand Valcov a anuntat ca pretul e acum 500 el a inclus si cateva sute pentru tablouri.

   Si daca pretul a crescut la 500.. UE spune ca trebuia sa ii anuntam ca sa aloce mai mult.

   Dar mai bine sa nu le facem .. ce rahat.. cum sa trimitem o hartie.

   Sidaca ar fi ca tine.. da.. ii vreau pe top 1000 corupti arestati daca asta trebuie pentru 50 mil la spitale.

   Pentru ca aia 1000 corupti omoara 100000 de pacienti care mai aveau zile.

   E bine asa?

   0

 3. #33

  Logica mi se pare un pic schioapa, ca intodeauna cand e vorba de conspirationism.
  Exista niste probleme grave, incontestabile, (ex. migratia iegala) pe care politicienii mainstream, de stanga si centru, nu numai ca nu par capabili sa le rezolve, dar nu par nici macar interesati sau de multe ori par sa depuna eforturi serioase sa le agraveze.
  Electoratul spre deosebire de politicieni nu poate ignora aceste probleme nici lua in derizoriu, fiind afectat direct. Cum politicienii mainstream se multumesc sa le intoarca spatele sau sa le ofere discursuri moralizator – culpabilizatoare, electoratul se indreapta catre politicienii care le promit rezolvarea problemei sau care par macar interesati sa incerce.
  De mirare nu este faptul ca anumiti politicieni profita electoral de aceste probleme ci doar faptul ca nu exista oferta politica pe partea de centru. Probabil ca e vorba de lasitate in fata propagandei de stanga.

  0

  • #34

   Înclin sa fiu de acord. Pur și simplu, istoria se repetă, si ne îndreptăm spre autodistrugere. Omenirea, în întregul ei, își taie craca de sub picioare, nu numai cu actualul status quo politic, ci și cu poluarea scăpată de sub control, consumerism nesustenabil, extremism religios etc.
   Mie unul chiar mi-ar plăcea sa fie într-adevăr niște masterminds undeva în umbra care sa direcționeze cursul omenirii, spre beneficiul lor, dar și al nostru.
   Oamenii de rand au demonstrat ca nu-si prea pot gestiona libertățile, vezi Brexit, Trump, etc.
   Dar orice altceva e posibil, inclusiv ca totul sa fie premeditat, dar eu, personal, parca n-as crede…

   0

  • #35

   Silas tu vrei fix extremismul de care se vorbeste. Cred ca ai gresit locul sa te arati dornic de a fi un alt sclav in sistemul alora mari.

   0

  • #36

   @Rilache – nu, încerc doar sa vad „the bigger picture”. Poate greșesc, dar când știm bine unde a dus extremismul și naționalismul în trecut, de ce ne tot întoarcem la el? Noi avem un trecut măreț și glorios, ungurii, polonezii, toti au un trecut măreț și glorios. Poate n-ar fi rău să ne punem prioritatile în ordine. În fond, asta e retorica populista, care prinde la mase.
   Sunt de acord că și multiculturalismul cu care suntem asaltați își are sincopele lui, dar parca e puțin mai bine decât alternativa.
   TL;DR: dacă as avea de ales intre a muri în noroi „dac liber” și a trai binișor „sclav corporatist” parca as alege-o pe-a doua.

   0

  • #37

   @Silas
   De cateva sute de ani omenirea e dusa spre prapastie de oameni care isi inchipuie ca sunt masterminds sau care sunt priviti astfel. Iluzia asta este sursa tuturor ideologiilor de stanga. Conceptia potrivit careia ar putea exista o elita capabila sa manipuleze destinul omenirii spre o epoca ideala de progres si prosperitate. Problema este ca nu exista o asemenea lume ideala si nici oameni capabili de asemenea viziuni profetice. Daca pui un laureat Nobel in economie sa conduca discretionar economia unei tari cel mai probabil rezultat va fi un faliment spectaculos. Cu totii suntem tari cand e vorba sa revolutionam lumea, insa de fapt complexitatea modului in care functioneaza aceasta ne depaseste pe toti, elita sau plebe deopotriva. Suntem incapabili sa prevedem o criza, sa prevedem consecintele dezastroase ale actiunilor noastre, mai ales atunci cand putem sa le justificam printr-o “cauza buna”. Nu degeaba se spune ca drumul spre iad e pavat numai cu intentii bune. Avem experianta indelungata pe astfel de drumuri. Singurul instict care functioneaza cat de cat, e cel privind interesul direct, chiar si acesta insa, numai cand ni se apropie funia de par.
   Brexit, Trump etc. nu sunt decat dovezi ca societatea inca mai reactioneaza. E firesc ca aceasta sa reactioneze intr-un fel atunci cand se simte abuzata, iar reactia fireasca este aceea de a echilibra balanta, favorizand pe cei care par mai putin vinovati de starea de fapt sau pe cei care promit sa indrepte lucrurile. Daca societatea nu ar percepe problemele ca fiind grave, nimic de genul asta nu s-ar fi intamplat. Nu te poti astepta ca oamenii sa aiba rabdare cu strutii care ii conduc, pana binevoiesc sa-si scoata capul din nisip.

   0

  • #38

   Venditius, good point. Nu mi-am pus problema asa niciodată. Și atunci tu cum vezi soluția pe termen lung?
   Nu cred ca poți sa susții ca extrema dreaptă, Trump sau Brexit sunt alternative viabile și ca nu ne îndreaptă spre extremism, naționalism și izolationism. Cum putem conviețui și progresa fără a ne omori unii pe altii?!

   0

  • „De cateva sute de ani omenirea e dusa spre prapastie” …. te rog eu, nu mai folosi cacaturi d-astea. E pacat de ce scrii cand incepi cu prostii de gen.

   0

  • #40

   Eu unul nu vad despre ce extrema dreapta vorbesti. Marea Britanie nu s-a nascut in UE, a aderat la ea de bunavoie, de fapt cu destule de multe reticente. Si nu cred ca a aderat cu gandul ca o asteapta acolo un azil in care sa-si petreaca ultimele zile. Aderarea la UE a fost o decizie buna numai in masura in care a servit interesele britanicilor. Daca acum considera ca dezavantajele sunt disproportionate de ce ar trebui sa vad in acest lucru extremism? Izolationismul sau globalismul sunt doar metode pentru a atinge anumite scopuri, optiunea pentru o metoda sau alta se justifica in functe de rezultatele pe care le obtii. Nu vad de ce as judeca partinitor.
   Nationalismul, atata timp nu e legat de socialism cu o cratima, nu ma sperie. Are o traditie destul de veche in Europa ca sa nu il vad ca pe ceva fabulos de terifiant. Care tara europeana nu a fost nationalista?
   Poate ca nici nu putem convietui sau progresa fara a ne omori unii pe altii. Poate tocmai asta e cheia supravietuirii si progresului. Poate orice alta cale duce la sclavie si involutie. Cel putin, cam asa arata evolutia istorica a umanitatii.

   0

  • #41

   @animalloo
   Nu ma refeream la omenirea ca intreg si ca evolutie unitara. Nici ca ar fi fost o singura prapastie posibila. Ma refeream la de fapt la ideologiile care au avut in spate aceste personaje carismatice, vizionare, inzestrate cu solutii minune pentru a ajunge in paradisul egalitar, care au condus parti ale omenirii in hauri precum revolutia franceza, octombrie rosu, al treilea reich, revolutia culturala etc. Evident ca omenirea a evoluat si progresat in tot acest timp si in ciuda acestor sincope.

   0

 4. #42

  am citit pe sputnik că o fetiță de 15 ani din munchen a fost violată de 9 nouă afgani, asta după ce în freiburg o nazistă de 18 ani a fost violată de 7 șapte sirieni, asta după alte crime, tâlhării și violuri în grup – violul în masă din koln în 31 decembrie 2015
  astea de sus numai în germania
  să vedeți italia cum e plină de africani și franța și de africani și de arabi, care fură, jefuiesc, violează și omoară de zici că nu’i adevărat
  iar în suedia violurile sunt APROAPE TOATE comise de imigranți arabi și afgani
  numai spun că în sua sunt peste 22 milioane de imigranți ilegali
  și vin fătălăii și curvele de la brusel și de la onu care spun că trebuie să primească refugiați toate statele dezvoltate, în timp ce locuitorii acelor state trăiesc cu frică să nu fie tâlhăriți, violați și omorâți de imigranți ilegali
  le doresc bulangiilor de la brusel și onu să îi ia ei acasă pe imigranți

  0

  • #43

   M-am oprit din citit dupa „am citit pe sputnik”.

   0

  • #44

   Sputnik baga batul prin gard, in Rusia nu se intampa nimic de genul asta? Ca au o populatie de musulmani la fel de numeroasa. Exista insa si surse mult mai credibile care confirma faptele astea, care pana la urma sunt inevitabile atunci cand populatia dintr-o anumita cultura devine procentual importanta.
   ONU este oricum dominat numeric de tari de tari cu ideologii fie de extrema stanga fie islamice. Cand comitetele pentru drepturile omului sunt conduse si dominate de reprezentantii unor tari precum Arabia Saudita, Cuba etc. nu ai de ce sa ai asteptari. Singura decizie rezonabila e sa parasesti organizatia, altfel nu faci sa le legitimezi propaganda.
   In privinta bruselului, acesta nu e de capul lui. Fara sprijinul elitei franco-germane nu si-ar permite asemenea excese. Nu cred ca urmareste cineva un plan, pur si simplu s-au imbatat cu propria propaganda. In realitate, nu prea mai sunt partide de dreapta in Europa vestica. Au preluat atata idelogie de stanga incat au devenit ele insele de stanga. Teme politice clasic conservatoare care pana acum 30 de ani constituiau crezul oricarui politician de dreapta, fie ca vorbesti de Margaret Thetcher , de Gaulle sau Helmut Kohl acum sunt considerate tabu sau dovada a extremismului fascist.
   Se spunea candva ca atunci cand zei doreau sa piarda pe cineva ii luau mintile si avea acesta grija sa se distruga singur.

   0

 5. #45

  Aia e aia insa la noi nu există imigranții aia si totuși Dragnea și Tăriceanu ne vor afara din UE. Poate că pur și simplu cei de la putere vor să aibă puterea deplină și să nu existe o forma de control de genul UE.

  0

  • #46

   Nu mi se pare ca sunt foarte stanjeniti de vreun control. Pare cel mult ca fiecare parte isi negociaza dur compromisul, incercand sa-si maximizeze profitul. Nu ne va scoate nimeni din UE. Dragnea si ai lui sunt oamenii interesului propriu, ori prin definitie cu asemenea personaje se poate negocia o intelegere favorabila. Nimic din ceea ce face sau a facut Dragnea nu stanjeneste cu adevarat Brussel-ul. Probleme reale are UE cu Polonia, eventual cu Ungaria, nu cu Romania. Dar acolo e vorba de oamenii care sunt motivati in primul rand ideologic, ceea ce exclude de multe ori compromisul.

   0

 6. Mie Teoria Conspiratiei mi se pare cum s-a ajuns la faza asta. Adica dupa ce ai exemple cat de greu sunt de integrat magrebienii in Franta cum sa crezi ca vei putea asimila milioane de refugiati pe an. Refugiati care ii considera pe europeni vinovati de situatia lor si de moartea unor membrii ai familiilor lor.

  0

 7. #48

  Deși fiecare are dreptul la o opinie, uneori mă sperii de ce citesc pe aici. Problema (după mine) e mai simplă și vine de la ce au venit mai toate nenorocirile: partidele și ideologiile de stânga. Iar astea noi sunt perverse, au mijloace financiare și media cvasi-nelimitate și în momentul de față se zvârcolesc în chinuri acolo unde au început să piardă puterea. Și, ca de obicei în istorie, stânga nu știe să piardă puterea, ar face ORICE să revină la butoane.

  Și lumea s-a săturat de corupție, de socialiști de mucava care-s milionari și propăvăduiesc egalitatea și toleranța în timp ce ei stau ascunși în vile luxoase și domenii cât un județ (se aude, Dragnea?) sau pitiți la umbra unor sinecuri și a unor instituții îmbâcsite.

  Visele globale și mondiale sunt frumoase, dar dacă ele sunt făcute pe seama poporului TĂU, ăla care te-a ales, ai cam belit-o.

  Și mai ușor pe scări cu ”extrema” dreaptă, mie nu-mi sună nimic a ”extrem” deocamdată. Mai degrabă apare un soi de conservatorism exaltat, deocamdată nu-i grav. Până una alta eu mai degrabă văd ideologii de ”extremă” stânga prin EU.

  PS: apropo de extrema dreaptă – ca un mic test – naziștii la ce extremă erau? că multă lume am impresia că e confuză pe subiect.

  0

  • #49

   Cui crezi ca ii pasa de nuantele astea? Pentru orice om de stanga fascist sau nazist e oricine nu ii impartaseste ideologia. Ma amuzau articolele despre alegerile din Brazilia. Haddad se pare ca este politician de centru. Din perspectiva asta nu e de mirare ca anticomunist se traduce automat ca fascist sau nazist.

   0

 8. #50

  ”Iar rezultatele sunt imediate. Toate țările care au avut de suferit de pe urma imigrației se strâng în ele însele ca un cocon, cu sprijinul populației penntru politic și, astfel, resping, absolut justificat, toate aceste reglementări duse la demență.”

  Absolut justificat?

  0

  • da. modelul merkel de impunere a imigratiei e cel ce a dus la dementa asta. imigranti neverificati, platiti regeste, neatinsi de politie pentru a nu cumva sa se considere abuz.

  • #52

   Politica paguboasa privind imigratia e anterioara lui Merkel. Islamizarea Frantei, Belgiei sau Germaniei nu a depins de ea. Era deja o realitate cand a deschis ea granitele. Se poate spune ca Merkel a dat foc la sandramaua pe cale sa se darame, incercand sa incaseze asigurarea.

   0

 9. În opinia mea, suntem deja în plin război rece.

  0

 10. #54

  Eu is mai pesimist: stanga habar n-are ce face.

  Ca sa faci un plan iti trebuie macar un habar la doua persoane.

  0

 11. #56

  Come on… au crescut, dar nu atat de mult si pare ca si-au atins limitele… Cazul Germaniei: AFD a crescut, dar in nici un caz nu atat de mult ca Verzii (stangisti, pro-UE). Oricum, din 2016 pana acum se tot zbat intre 10 si 15%.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_next_German_federal_election#/media/File:Opinion_polling_for_the_next_German_federal_election_(short_range).png

  Iar in Franta (pentru care nu am gasit un grafic atat de frumos), Macron se afla cot la cot cu extrema stanga (Le Pen este destul de stabila in optiunile de vot, nu mai creste de peste un an). Bine, acum nu stiu daca este de bine sau de rau ca aici sunt comunistii atat de populari, dar totusi. Situatia nu e nici pe departe maro (nu ca ar fi roza)… inca. Daca se buseste economia globala, insa, s-ar putea sa se schimbe destul de mult lucrurile.

  0

  • #57

   hint: primavara fierbinte in 2019 :)
   deja bursele au un comportament cel putin dubios si peste tot sunt bule imobiliare gata gata sa se sparga.
   daca bula e precum bula aia de sapun pe care o facem cu paiul, ei bine acum balonul incepe sa aiba culori care se misca rapid la suprafata balonului.

   0

 12. #58

  Nu gasesc ca migratia in sine a fost sau este o problema pentru nimeni. Oamenii au migrat din cele mai vechi timpuri chiar daca asta a dus la tensiuni sociale imense.
  Duceti-va in UK, Germania, Franta si Italia (pe astea le-am aprofundat eu) sa vedeti ca pe meseriile de jos sunt numai emigranti (la prima mana sau mai rar a doua).
  In Franta la strans gunoiul sunt numai magrebieni, la vanzare, supermarketuri numai asiatici si est europeni.
  In Berlin, 90% dintre strangatorii de frunze moarte sunt africani.
  In UK in supermarketuri, la triat legume sau in azile nu vezi picior de britanic iar cand mai apare unul pleca in 2 saptamani caci e munca grea.
  Marile economii au nevoie de migranti, multi, care sa inlocuiasca sporul negativ al tarilor dezvoltate si sa preia joburile pe care localnicii nu mai vor sa le faca.
  Daca pur si simplu era imposibil de gasit un job in vest, mai migrau atatia in vest?

  Aia cu magrebienii care nu muncesc e in parte propaganda. Nu zic ca nu sunt, sunt o gramada dar pusi in totalitatea migrantilor cam respecta si procentul de francezi care nu muncesc. Doar ca coloratii sunt mai vizibili decat beizdadelele francezilor care viseaza numai startupuri, social media, calatorii si facut bani din yt.
  Am avut colegi francezi, veniti dupa ce au schimbat 2 joburi de cate 3 luni care nu le-au placut, au stat alte 3 luni in firma si au plecat. au zis ca ei nu suporta sa le ceara clientii chestii. Daca la birou e asa atunci care francez vrea sa adune frunzele de pe strada?
  Va zic, daca maine tot vestul ar trimite acasa toti emigrantii la prima mana, economiile s-ar prabusi cu zgomot.
  Intrebare: de ce in Canada, de zeci de ani nu sunt astfel de tensiuni? am locuit in Quebec 1 an, 40% acolo sunt emigranti la prima mana, alti 20% sunt la mana a doua. toate natiile si totusi Montrealul, Toronto sunt orase cu economie buna.
  Raspuns: procesul de emigratie este f bine controlat, nu hei rupist cum a fost in Europa. Aia a fost problema, ca au bagat in 2-3 ani milioane de migranti absolut aiurea, as spune…intentionat neverificati si neintegrati…

  Orice s-ar zice, cresterea autoritarismului in toata lumea nu e contagiune ci planificare (prea toate s-au legat in 3-4 ani, caderea stangii, ascensiunea dreptei extreme, campaniile pe facebook, manipularea, fake news, adevarul de grup).
  Nu vorbesc de masonerie sau de serpilieni ci vorbesc de marile puteri care joaca sah peste capetele noastre.
  Este despre impunerea hegemoniei unui licurici si raspunsul celorlalti licurici, este despre rearanjarea unor sfere de influenta care precum placile tectonice se reaseaza prin cutremure.
  In cartea lui Friedman, „the next 100 years” scrisa prin 2009 cred, omul spune clar cum US se va neo-izola inaintea unei noi configuratii mondiale cu alti poli de putere si o „noua” democratie.

  Finally, Merkel se retrage pentru ca pur si simplu e anacronica la fel cum si Macron a devenit „obsolete” in doar 2 ani, daca citesti social media din franta (puternic influentata de postacii rusi) ai zice ca in 2 ani se trece la epurari etnice.

  este o situatie f similara cu anii de dinainte de WW2, intrebarea e daca tensiunile astea se vor elibera prin razboi sau printr-un nou sistem social, universal acceptat de cetatenii sferelor de influenta.

  0

  • #59

   +1 000 000

   0

  • #60

   Daca exista cineva cu cont pe FT, circula astazi un editorial care vede lucrurile foarte similar… inclusiv, din pacate paralela cu anii 1930. Trist, dar na…

   https://www.ft.com/content/e4593f96-d937-11e8-ab8e-6be0dcf18713

   0

  • #61

   Da, doar pana la un punct.
   Dupa aia devine Nu.

   Numarul joburilor disponibile pentru auslanderi e limitat. Exista dar nu e infinit. Iar suportabilitatea se termina chiar inainte sa se umple joburile astea, in functie de .

   Exista o solutie deja, descurajarea. Australia are niste insule unde o aplica. Europa are o tara unde o aplica, se cheama Libia. Nu mereti acolo, ca nu vreti sa stiti ce se petrece.

   0

  • #62

   Pai discutia era tocmai despre imigrantie ilegala, fara nici o selectie sau control, intretinuta iresponsabil. Imigratia controlata, limitata la imigranti compatibili cultural sau macar integrabili nu cred ca a prezentat vreodata mari probleme. Fara a pretinde insa ca nu a produs vreodata unele tensiuni inevitabile. Binenteles ca daca iti propui sa rezolvi criza fostei de munca necalificate, poti apela fara probleme la imigratia controlata. Au facut-o destui in trecut. Vei gasi destui candidati in lumea asta, chiar daca ii excluzi pe cei mai periculosi.
   Se pare ca s-a inlocuit credinta in personaje imaginare cu credinta in licurici. Mare progres, ce sa spun! Orice regim incearca sa influenteze ideologic si politic restul tarilor in care au interese, cautand sa incurajeze ajungerea la putere a unor regimuri compatibile sau macar binevoitoare. E vorba de elementara prudenta. Nu e nici o minune sau conspiratie. Se practica acest lucru de cand lumea. Indiferent de existenta unui licurici sau a altuia.

   0

 13. Cam orice profesor universitare de istorie îți poate confirma că asta este ca o regulă nescrisă: o perioadă vin la conducere cei de stânga și după 1-2-3 mandate vin cei de dreapta. Însă asta se aplica până acu’ câțiva ani doar într-o țară, de cam 5 ani se aplică pe un continent întreg. Uitați-vă în Europa că în majoritatea țărilor cu rol principal sau cu beneficii pentru țările mai mari (ieșire la Marea Neagră sau cum formăm noi, România și Polonia, cortina către Rusia) se află în „programul” ăsta.

  0

 14. S-a cam uitat razboiul al doilea mondial, matzul e plin, etc.Dusmanul binelui este prea binele vad ca se aplica si la nivel de populatie nu doar individ. Lumea civilizata si bogata a scormonit rahatul in tarile cu probleme si iata rezultatul…

  0

 15. #65

  Ia hai!! Fiecare la casa lui..

  0

 16. #66

  Lumea ar fi un loc plictisitor dacă ne-am respecta tot timpul între noi si ar fi o iubire între toti semenii.Ar fi o dezamăgire ca tot armamentul si bugetele uriase ale unor state să nu fie folosite din când în când.Nu ne-am antrenat degeaba ca să ne ucidem eficient semenii si ne oprim asa deodată.

  0

 17. #67

  Political corect-nessul excesiv a amplificat frustrarile.

  0

 18. #68

  „Nu, drăguță, opiniile personale tâmpite și grosier fasciste nu merită dezbateri, pentru că prin asta le-am normaliza. ”

  Si uite-asa Maithun dupa ce face unele chestii foarte misto, da cu mucii in fasole.

  Auzi boss, dar in razboiul rece cand s-a discutat „ce se intampla daca noi va radem cu bomba atomica, si voi pe noi”, ti-a placut ca s-a sfarsit cu pace discutia? Ca aia a fost cea mai tampita si mai grosier fascista discutie imaginabila. Si cu cel mai bun rezultat: nu s-a aruncat nici o racheta nucleara. Ti-ar fi placut ca in loc de aceasta discutie partile sa se bazeze ca voi pe wishful thinking? „Ah dar n-o sa murim toti, clar o sa supravietuim, nu e nevoie sa purtam o discutie asa de dezagreabila.”

  Parerea mea e ca singurul motiv pentru care oamenii nu se omoara intre ei e ca au avut mai demult genul asta de discutii si au tras concluzia ca rezultatul final nu se merita.

  Nu stiu pe ce pla mea va bazati ca nu mai e nevoie de discutii dificile si naspa in 2018. A facut Gandalf ceva magie in 2000 si de atunci garantat se intampla numai lucruri bune?

  Zice stanga ca musulmanii din Molenbeek nu sunt un pericol ci un model de integrare pentru intreaga europa?
  Pac, a doua zi atentat in metrou cu zeci de morti.

  Zice stanga ca nu mai e nevoie de granite pazite? Pac, a doua zi caravana de imigranti din Honduras.

  Cu cat zice stanga ca nu e nevoie de discutii pe un subiect, cu atat explodeaza mai repede respectivul subiect.

  Dar nu-i treaba mea in fond, fiecare sa-si taie craca de sub picioare in ritmul propriu.

  0

 19. #69

  Legat de niște comentarii de mai sus, mi-am adus aminte de o chestie legată de stânga. Lucrez cu niște tipi din California, acolo e un fel de Xanadu al stângii. Văzusem niște reportaje despre dezastrul de acolo (homeless, droguri, mizerie etc) și am zis că poate exagerează aia. Am întrebat dacă e pe bune, mi s-a spus că “da” și foarte senin au recunoscut că “facem ce știm noi cel mai bine, ne prefacem că problema nu există”

  Cam asta e atitudinea, măcar ăștia recunoșteau.

  0

 20. #70

  Dupa ce au finantat si sprijinit cu soldati miscarile de stanga din toata lumea, dupa ce au sustinut toti profesorii universitari, ziaristii si politicienii de stanga .. pentru ca Occidentul era de dreapta .. acum rusilor le pute stanga si ei sunt fix dreapta conservatoare la care restul miscarilor de dreapta se uita ca la o lumina.

  Pai sa se hotarasca odata in plm si sa ne scuteasca. Dupa seria asta de schimbari.. cand Vestul va expulza imigranti si diversi minoritari .. rusul va sustine cu bani miscarile extremiste minoritare.

  As spune ca nu e nici stanga nici dreapta ci doar guverne stabile si eficiente vs. diversi nemultumiti care beneficiaza de sustinere externa interesata in destabilizare.

  Ca azi ne fac asta rusii, ieri faceau asta sovieticii sau nazistii si maine va fi altcineva .. noi tot vom pleca dupa fenta.

  Toti dar toti ne lasam pacaliti de ceva.
  Cand e evident ca UE e cea mai profitabila chestie care ni se putea intampla .. noi strambam din nas pe motive de rahat.

  Cand e clar ca rusii pierd masiv daca UE se integreaza mai mult .. ne uitam in gura lor cand spun tampenii.

  Da.. imigrantii sunt naspa da nu sunt in Romania deocamdata.
  Hai sa nu ne temem de problemele de peste zece ani, sa le luam nemtilor banii ACUM si sa facem alte spitale fara bacterii.
  Poate facem si 1000 km de autostrazi, niste scoli si un metrou la Cluj.
  Dupa care, cand simtim ca vine valul.. vedem ce facem atunci.

  Asta e supararea mea.. ne suparamca proasta pe sat pe lucruri irelevante.
  Pana la urma ce ne cer aliatii?
  Justitie… facem.

  Ori pe bune (ideal), ori ii sacrificam pe baietii din top 1000 corupti .. cate 15 ani fiecare, luam banii si ne vedem de viata.
  Sunt dispus sa sacrific politicienii corupti din judet pentru niste miliarde de eur investitii.

  Da, UE e rea si vrea sacrificii umane dar pana si Decebal a inteles cum e cu sacrificiile.

  0

  • #71

   +1000

   0

  • #72

   Pentru cine intreaba ce au facut domle rusii, las asta aici:

   https://euvsdisinfo.eu/disinformation-cases/?text=&disinfo_issue=&date=

   0

  • #73

   Pentru un spital, UE iti da 50 mil. Euro. El costa 450 mil Euro. Las-o mai usor cu ce buna e UE! Tu chiar crezi ca americanul care a votat Trump si englezul care a spus YES la Brexit au votat cu …mana lui Putin, nu-i asa?

   0

  • #74

   @bugsy: minti intentionat sau nu ai fost prea atent.
   E ca la radio Erevan cu postacii astia.

   Nu sunt 50, sunt 150 milioane de euro. Nu e 5% ci 50% (cand calculasem costul la 300).

   Cand Valcov a anuntat ca pretul e acum 500 el a inclus si cateva sute pentru tablouri.

   Si daca pretul a crescut la 500.. UE spune ca trebuia sa ii anuntam ca sa aloce mai mult.

   Dar mai bine sa nu le facem .. ce rahat.. cum sa trimitem o hartie.

   Sidaca ar fi ca tine.. da.. ii vreau pe top 1000 corupti arestati daca asta trebuie pentru 50 mil la spitale.

   Pentru ca aia 1000 corupti omoara 100000 de pacienti care mai aveau zile.

   E bine asa?

   0

 21. #75

  @bugsy
  lasand la o parte faptul ca de obicei UE acopera 80-90% din costuri, sa zicem ca ai dreptate, ca UE sare cu 5% din banii de care ai nevoie tu sa-ti construiesti ceva. Deci, din punctul tau de vedere, UE e proasta pentru ca nu-ti da tie bani, ca tu esti prea lenes sau prea prost sa-ti faci spitale.

  Ca idee, pentru statul roman, condus de jegurile astea de politicieni, e absolut benefic sa fim in UE, pentru ca primim mai multi bani de la UE decat dam. Asta in conditiile in care suntem pe ultimul loc la absorbtia de fonduri.

  Daca vorbesti de englezi si brexitul lor, ia uite cat de mult le place acu’ brexitul.

  0

Citește și...

Atâta am de căpșunărit azi, și tocmai azi mi-am lăsat cuvintele acasă. Și o parte din cap, exact aia de care am nevoie, că-mi vine NADCAP-ul în audit într-o lună și trebuie să revizuiesc documentația din paleolitic. Am gândurile împrăștiate prin tot internetul. Dacă nici Paul de Seneville nu ajută, nu știu cum să […]

Bine, știu, specialiștii internetului se vor ofusca și nu vor înțelege ce văd eu bun la ea. Aia e, îmi place mie, condamnați-mă la bice pe spinare. Cred că e o reclamă bună, care atinge exact obiectivele propuse și nu stă în reach și exceluri. GGul merge către băieții și fetele de la […]