O veste trecută ușor neobservată: CCR recunoaște că relațiile homosexuale sunt relații de familie

Acum ceva timp, a fost un proces la CC, în care un tip a dat în judecată statul român pentru că nu îi recunoștea căsătoria gay, făcută în altă țară, prin urmare nu recunoștea nici dreptul soțului gay de a locui pe teritoriul româniei. A câștigat, au fost și niște titluri mistificatoare prin presă, gen CC recunoaște căsătoriile gay, lucru complet neadevărat. Dar iată, a ieșit și motivarea acestei hotărâri.

Curtea Constituțională constată, că relația pe care o are un cuplu format din persoane de același sex intră în sfera noțiunii de „viață privată”, precum și a noțiunii de „viață de familie”, asemenea relației stabilite într-un cuplu heterosexual, fapt ce determină incidența protecției dreptului fundamental la viață privată și de familie”.

”În această lumină, aplicând cele dispuse de instanța europeană în interpretarea normelor europene, Curtea Constituțională constată că relația pe care o are un cuplu format din persoane de același sex intră în sfera noțiunii de „viață privată”, precum și a noțiunii de „viață de familie”, asemenea relației stabilite într-un cuplu heterosexual, fapt ce determină incidența protecției dreptului fundamental la viață privată și de familie, garantat de art.7 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, de art.8 din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale și de art.26 din Constituția României. Bucurându-se de dreptul la viaţă privată și de familie, persoanele de același sex, care formează cupluri stabile, au dreptul de a-și exprima personalitatea în interiorul acestor relații și de a beneficia, în timp și prin mijloacele prevăzute de lege, de o recunoaștere legală și judiciară a drepturilor și îndatoririlor corespunzătoare (a se vedea, în acest sens, și hotărârea Curţii Constituţionale din Italia – Ordinanza n.4/2011, publicată în Gazzetta Ufficiale nr.2 din 12 ianuarie 2012)”

Având în vedere că deciziile CC sunt definitive și general obligatorii, așteptăm cu interes transpunerea în lege a ideii de familie homosexuală.
Doamne, ce lovitură pentru ortodoxia și creștinopatia rromânească, tocmai în anul centenarului și în prezilele referendumului handicapatilor.
BADUMTSSSSS

20 comentarii

 1. #1

  Nu stiu ce efecte o sa produca chestia asta, dar am citit textul asta si tre sa recunosc ca m-am simtit bine.
  Aproape ca o iau razna de la cate cacaturi citesc pe tema asta. Mai ales Iulian capsali de la romania libera ma scoate din minti, cand ii citesc textele aluia si vad cat de rupte de realitate si pline de ura si ce limbaj manipulator si cum compara mere cu pere si cum au un limbaj pe intelesul prostilor ma face sa ma simt mic si impotent. Omul ala e o boala si eu nu pot face nimic.

  0

  • #2

   Harry Mihet, avocatul ce apară creștinii persecutați din SUA, în interviul de azi în Romania libera ne face o mărturie cutremurătoare asupra Revoluției (Homo)Sexuale de după ce Curtea Supremă a Americii a impus poporului „căsătoria” gay. Nu o să vă vină să credeți, vă spun sincer!
   Finalul este acest îndemn al lui Harry, un creștin care arde de grija poporului din care s-a născut:

   „Românie, ai o șansă istorică de a decide pentru tine însăți ce înseamnă căsătoria, ce înseamnă familia. Iar dacă ratezi această ocazie, dacă ratezi această șansă istorică, nu cred că vei mai avea alta. Așa că încurajez poporul meu român, pe care încă-l iubesc și de care încă îmi pasă așa de mult, să nu calce pe urmele Americii și să-și croiască propria istorie și propriul destin. Acum ori niciodată, Românie, acționează pentru a proteja această instituție!”

   Cu Dumnezeu înainte!

   Ba esti nebun, arde de grija poporului din care s-a nascut.

   0

  • românia libera a devenit un site mizerabil dupa ce-o fost preluat de ticăloși. e un fel de antena3. Prost sa fii sa citești porcăriile alea

   0

  • #4

   Chill. Singurul ziar din Romania care conteaza e Libertatea.

   0

  • sambag pula, daca ziceai asta acu 2 ani credeam ca ai fumat ceva tare

   0

  • #6

   Nu stiu la ce te referi, dar treci si tu cu vederea! :p

   0

 2. #7

  Părerea mea este că totul stă în întrebarea de la referendum: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”… asta poate să însemne absolut orice, nu doar legat de familie… o să fie o mare mânărie marca PSD, vor schimba Constituția după bunul plac la total alte capitole, “fluturând” rezultatul votului

  0

  • Daca nu esti prost te informezi. Si gasesti legea respectiva pe gugle in 3 click-uri. Dar e grele, mai bine scrii un comment in timpul asta!

   0

  • Stai linistit. Ca sa schimbe Constitutia, mai trebuie organizat un referendum dupa ce se adopta proiectul de lege in parlament. Asta e doar ca sa-si verifice fortele.
   Uite:
   ARTICOLUL 151
   (1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.
   (2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

   (3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

   0

  • #10

   @AlexT pai au adoptat deja legea, tu de ce crezi ca suna asa intrebarea? Nu o sa mai fie alt referendum dupa asta

   0

  • Scuze, nu ştiam. Damn it.

   0

  • Mda, am aflat si eu vestea buna. Nu e referendum consultativ cum era ala cu 300, este de schimbare a constitutiei. Bravo lor, acum simte omul de rand ca votul lui chiar conteaza.
   Intreb si eu: daca familia straina boy-boy e recunoscuta in romania si cetatenii straini vor putea adopta copii, legal pot adopta si ei un copil? Au, ce cutremur presimt pe falia ortodoxa Husi – Caracal

   0

 3. De fapt, vor să îl facă pe Dragnea, șeful suprem și să îl treacă în constituție. Un fel de Mao Zedong.

  0

  • #14

   Pe viata ;-)

   0

  • #15

   mao zedong nu a fost condamnat la închisoare, așa cum a fost condamnat mustăciosu cu curvă mai tânără decât fiică’sa

   0

  • @Toni: adica nunta de acum cateva saptamani a fost o nunta de gay? ala e fiica lui Dragnea? fiica lui creste porci?

   0

  • #17

   @ender: la curva de irina mă refeream, care e mai în vârsta decât fiică’sa cu 3 ani
   mustăciosu cu dinți stricați are 2 bastarzi : valentin și alexandra
   bastardu și’a făcut nunta, bastarda de fiică’sa mai stă

   0

 4. #18

  Am impresia ca nu mi se mai duc comentariile in moderare. Ai scos chestia aia?

  0

Citește și...

În jurul anului 1900, doi băieți s-au jucat cu fizica și au stricat-o. A fost nevoie ca omenirea să-și cumpere altă fizică, și de un creier ca al lui Einstein să-i facă rodajul, după aia. Pe cei doi băieți îi chema Lord Rayleigh și Sir Jeans, chestie pe care probabil o veți uita […]