Victor Ponta are o problemă

burberry

Baroul București a clarificat cea mai importantă necunoscută din ecuația tezei de doctorat a premierului Ponta. Într-un document oficial semnat de prodecanul doctor Ion Dragne, Baroul București a confirmat, în exclusivitate pentru „România liberă“, că premierul a devenit avocat pe baza titlului de doctor. Pe de altă parte, lucrarea sa de doctorat – “Curtea -Penală Internațională” – pe baza căreia a obţinut titlul academic, a fost demascată drept plagiat de o revistă științifică din lume, „Nature”. Dezvăluirea a fost confirmată de două comisii independente, dintre care una a Universității București, instituția unde premierul și-a susținut doctoratul în anul 2003. Din postura de avocat, Victor Ponta a câștigat 380 de mii de euro

Iar problema sa e mare. Pentru că asta înseamnă că a obținut foloase necuvenite, bazate pe un fals. Fals, uz de fals, fals în înscrisuri și acte oficiale. Ăștia sunt ani grei de pușcărie.

Momentan, din fericire pentru el, are o decizie care spune că nu a plagiat. Iarăși, din fericire pentru el și total întâmplător, guvernul româniei a dat o ordonanță de urgență care spune că un doctor poate renunța la doctorat.

Să vedem ce va mai fi.
Altfel, prevăd un stock de fulare Burberry și în casa Ponta…

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

34 comentarii

 1. #1

  nu ii da idei ca asta pana deseara mai baga o ordonanta ceva si desfiinteaza baroul,furtul si orice altceva il mai deranjeaza…

 2. #4

  Chiar daca ramâne fără doctorat, faptele rămân si sperăm că vor fi „judecate” ca atare.
  Nu cred ca OUG are efect retroactiv.

 3. #5

  Sa mai zica cineva ca biliardul nu e un sport frumos, vedem acum ca atunci cand Basescu a dat drumul la „dottore” , vroia sa joace cu manta.

 4. Ok :) Avem un premier plagiator.
  Am avut si un presedinte jucator.

  De unde ai tras tu concluzia ca asta inseamna „ani grei de puscarie” ?

  Ai uitat ca traiesti in tara unde nici apocalipsa nu vine ?

  • oai nuuuuu. in teorie. in codul penal. nu in practica.

  • Si daca ponta are KLAUStrofobie, poate scapa de parnaie?

  • #10

   offtopic
   @Arhi, saitul zice în titlu „Din țara unde nici apocalipsa nu vine” iar logo-ul „Comunitatea unde nici apocalipsa nu vine”. Consistency, my friend, consistency!

  • #11

   well, no

  • @arhi juridic vorbind ponta nu a savarsit nicio infractiune. Doctoratul l-a obtinut legal (chiar daca a copiat lucrarea finala), iar intrarea in barou s-a facut in baza unor prevederi legale referitoare la doctori in drept (banuiesc ca exista). Nici vorba de fals sau uz de fals. Iar despre foloase, acestea sunt evident cuvenite, fiind o contraprestatie a activitatii desfasurate in calitate de avocat, iar nu o remunerare a titlului de doctor.
   Repet, strict juridic.

  • #13

   mi-e lene sa te contrazic. tocmai am discutat cu un domn avocat fix pe subiect. e cum zic eu. daca se constata ca a obtinut doctoratul prin plagiat, e bun de parnaie

  • De avocati care sa sustina ca sunt infractiuni acolo unde nu sunt, eu nu am auzit.
   Oi fi vorbit cu maestrul mateut :)

 5. cred ca noi ca si societate avem o problema cata vreme toleram un astfel de comportament!
  sunt sigur ca Ponta nu are nici un fel de problema.

 6. #16

  Victor Ponta are o problema?eu cred ca noi romanii avem o probleme pentru ca e inca prim-ministrul Romaniei:)))

 7. Numai una?!?

 8. #18

  E nasoala tare ca mai sunt si alte profesii unde un „doctorat” iti aduce oarece beneficii. Acu sa-l vedem ce ordonanta mai scoate mintea lui victoras.

 9. #19

  Asta e una din cele mai mici griji la ora actuala pentru Ponta.Din surse sigure va zic de pe data de 17 noiembrie Daciana nu i-a mai dat pi*da.Asa ca deocamdata are probleme mai serioase.

 10. #25

  Nu prea inteleg cum a ajuns ala avocat doar prin simplul fapt ca era doctor in drept. Normal trebuia sa sustina acel concurs, deci altii pe langa el ar trebui luati la raspundere.

  • #26

   Așa scrie la regulament. Ești dottore n-ai nevoie de examen. Se presupune că dacă ai fost capabil să studiezi, să concepi și să susții un doctorat atunciun examen de genul este trivial. Și e normal, că sunt două posibilități aici. Ori ești căpățână și examenul e floare la ureche ori ai suficienți bani și relații încât să-l iei pe nașpa. Și banii ăia tot la cei care organizează intrarea în barou și taie și spânzură prin universități au ajuns. Win win.

 11. umple codul penal de steluţe
  şi nota de subsol din codul penal o să arate aşa
  * – în cazul lui victor ponta nu se aplică.

 12. #28

  Fulare, fulare! Asa sa te-ajute MMS! Doamne, mi-e frica de ce-o sa ma auto-flagelez(cu alcool), in ziua in care pontel, woodrea, basel, dragnea, oprea, berceanu, videanu or sa se-nghesuie cu borcea sau felix in curte, la plimbare!

 13. #29

  Daca stie ca n-are tinta, sa incerce cu grenada.

 14. #30

  La ce procese a participat pacaliciul asta in calitate de avocat? Mai sunt valabile sentintele in cazul in care-i ”expira” titlul de avocat?

  • #31

   de exeeeeemplu, a fost avocatul de casa al elenei udreeeea… :)))

  • #32

   Parca fuse procuror, nu avocat…

  • #33

   a fost avocatul lui ovidiu tender intr-o perioada. asta e unul din numele mai sonore

 15. #34

  Bre, toata povestea asta cu doctoratul lui Ponta e ca si cum ai zice ca daca s-ar afla & dovedi ca Basescul a copiat la examenul de la Academia de Marinari inseamna ca diploma lui de marinar nu era valabila si ca atare si transporturile pe care le-a facut cu nava nu mai sunt valabile si sunt nule…

Citește și...

Spuneti-mi, va rog, care e explicatia pentru care, in fiecare an, podul de la Giurgiu intră in reparatii EXACT cand incepe vara si traficul spre Bulgaria si Grecia?