Vine campionatul mondial de fotbal #2

Probabil nu știați, dar primul meu contact cu sportul a fost când am mers la o preselecție de judo, prin clasele primare din școala generală, undeva la o sală de sport de pe Fizicienilor.

Eram cel mai pirpiriu din clasă și nu înțelegeam de ce toți cei care mă depășeau în înălțime, voiau să facă pereche cu mine la testare. Am înțeles de-abia după ce nu m-am calificat, că eram victima sigură și toți voiau să scape ușor. Nu debordam de inteligență nici atunci, după cum se vede.

M-am dus și anul următor, reușind de data asta. Nu m-a prins, era prea mult de muncă, iar eu prea copil răzgâiat, am stat maxim 1 an și mi-am pierdut vremea pe acolo, dar măcar mai țin minte chestii numite O soto Gari sau De ashi barai, inclusiv chiar să le și execut.

Am avut în schimb un coleg foarte muncitor, cred că se numea Constantin Matei, ce a ajuns undeva gen campion național, cât am știut eu de el. Dar munca pe care a depus-o el și sacrificiile făcute…trebuie să fii foarte dur și foarte hotărât să poți fi așa.

Poate odată o să vă povestesc cum am fost eu coleg, când aveam 17 ani, cu Cătălin Zmărăndescu și Ciprian Sora la clubul RATB, antrenați de simpaticul Florin Ioana și câteodată de domnul Vulturașu’ :mrgreen:

De la Coca Cola, încă două clipuri cu sportivi. Respect maxim pentru Alina Dumitru. Munca pe tatami se numește iad și trebuie să dai totul, fără a avea vreodată garanția că primești ceva înapoi. Dimpotrivă, în majoritatea cazurilor primești lacrimi, accidentări și durere.

Sportul este pentru toată lumea. Important e să alegi ce sport ți se potrivește.

37 comentarii

 1. #1

  Respect, Alinuțaaaaa!!!

  0

 2. #2

  Făcea porțili dân caramizî

  0

 3. Ai uitat sa zci ceva si de Tanase :)

  0

 4. #9

  Sa retineti acest comentariu, VIZIUNE EXTATICA DATA ACUM MIE DE ARHANGHELUL GRAVIL! CUPA MONDIALA 2014 VA FI CASTIGATA DE GRECIA! A TUNAT SI-A FULGERAT! 3-1 DANUT LUPU PE UN CAL ALB!

  0

 5. #10

  1. Am facut judo vreo 4 ani, eram bazat, eram valoare, locul 2-3 pe Bucuresti, am ajuns in finala pe tara la Sibiu, ne-au batut aia de ne-au indoit pe toti bucurestenii, eu am pierdut prin ippon dupa 30 de secunde. Pe atunci Sibiu, Brasov, erau cei mai tari.
  2. Tanase e o încântare

  0

 6. #11

  Urmeaza povestea lui blocnotes?

  0

 7. Laudabil ca au inclus in campanie si un baiat simplu, de la scoala speciala.

  0

 8. #19

  Dodel cred ca a fost coleg de banca cu EBA.

  0

 9. bomba sexy tot la bamboo joaca?

  0

 10. #22

  Pfffffoai! Jenant! Pe langa faptul ca NU E NICI CEA MAI MICA TANGENTA intre coca-cola, sportivii din clipuri si cupa mondiala la fotbal, toate clipurile astea par un fel de concurs „care baga mai multe clisee despre trecut”. Ma mir ca n-a zis inca nici unu ca facea colectie de surprize turbo, se juca ‘ascunselea si sufla in tevi de cornete (dar mai e timp). Pun pariu ca urmatorul „cuplu” o contine pe Ana Maria Branza.
  Cel putin ne-am delectat cu Dodel care a iesit de sub dus intr-un halat de baie de doliu.

  0

 11. 1: Departamentul de marketing de la Coca Cola cred c-a tras coca pe nas de-a ajuns sa-i selecteze pe Dodel si Giani pt reclamele lor.
  2: Cum plm sa-ti sufleci manecile sacoului ????? Sau asta e ultima fitza in materie de moda, dupa gulerul ridicat al tricoului polo ?!

  0

  • #24

   Tu nu esti in targetu campaniei oricum, pt. ca oricum n-o intelegi. Ideea e ca pana si EI (Dodel, Kirita, etc.) au reusit sa faca ceva in viata. Atunci si altii pot.
   Daca il alegeau pe Tucudean, care avea Ferrari de la ta-su la 18 ani, atunci care mai era morala?

   0

 12. #25

  Care e legatura intre coca-cola, sportivii/prietenii cu sportivii din clip si campionatul mondial de fotbal?

  0

 13. #27

  Bă, ce tâmpit sunt!
  Eu, după 4 ani de citit Arhiblog, abia acum realizez că Cetin e „tatar balaxîn” și că e din orașul în care-am copilărit. Știu, e offtopic, dar ca să vă spun cât de prost sunt unde să dau cu comentariul?

  0

 14. #29

  Nu înțeleg de ce nu aleg si fotbaliști pentru clipurile astea. Cine urmează in clipul următor Lutu, Radu Niculescu, Adrian Cristea?

  0

  • #30

   Sigur sigur o sa fie Ana Maria Branza. Ramane de vazut doar cu cine o sa faca cuplu.
   Poate Danut Lupu o sa povesteasca cu nostalgie cum a fost el un pionier al furatului din magazine. Sau poate Tamas va povesti cum tragea el din greu cu sticlele.
   Clipurile astea sunt mai mult un concurs gen „care baga mai multe clisee despre trecut intr-un minut”. Nu mai e mult si apare vreunu care zice cum colectiona surprizele de la gumele turbo, juca ‘ascunselea sau sufla in tevi de cornete.
   Daca rezisti minutu ala cat dureaza fiecare clip, remarci la final ca te-ai imbolnavit de plictiseala.

   0

 15. Doamne, Doamne, cum ma manaca buricele degetelor sa las link, catre un post reprezentativ cu…Dodel. :)

  0

 16. Clipurile sunt ok doar ca regretul apare cand auzim de campionatul mondial la care nu suntem prezenti…huo hugo.

  0

 17. #34

  Culmea ironiei, Dodel Tanase intr-o campanie legata de Campionatul Mondial haha.

  0

 18. dacă ar fi băut coca-cola, cu siguranță nu ar fi ajuns aici

  0

 19. #36

  Cand il aud pe Dodel cum a inceput fotbalul imi vine sa plang ca nu i-au pus parintii grilaje la geam.

  0

 20. #37

  Am un nepot de 12 ani, care face de la 6 ani Judo si doar acum incep sa apara rezultate. De la 6 ani, are urmatorul program : scoala , somn ( 1 ora ) , antrenament, teme , somn. De luni-pana vineri. Sambata face 1 antrenament pe zi singur.
  Performanta costa.

  0

Citește și...

Comenta cineva la un moment dat că o femeie în jeanși și tricou are sex appeal cât o mătură. Femeia, continua omul meu, e femeie doar când poartă toculeț și rochițe. Ha! Maddame în pantofiori și fustiț cățărându-se pe elicopter. S-ar bucura inginerii de proiect, săracii, că singura cucoană pe care o văd e […]