Vine googlepocalipsa

idioti2

Uitați-vă puțin la print screenul de mai sus. Nu la procentul de referali trimis de zoso, ci dedesubt. La cel trimis de facebook. 23% din referalii de pe blog sunt trimiși de către varianta mobilă a facebookului. Din desktop vin aproape jumătate din ce vine de pe mobil. Atât de important a devenit telefonul mobil sau tableta în economia unui site.

Și totuși, enorm de multe situri încă nu au variantă de mobil. Nici măcar nu comentez faptul că situri cu pretenții, care se declară profesioniste, stau pe hostinguri de 4 euro sau se milogesc de hosting gratis pe la alții. Nu, ci doar la o simplă redimensionare a temei în funcție de dimensiunea deviceului de pe care e accesată.

Dar, ca să vă scutesc de stres, de pe 21 aprilie intră în funcțiune noul algoritm de search google pentru mobile și tablete. Vor rankui sus siturile cu continut bun ȘI temă de mobil, iar cele fără redimensionare pentru mobil pur și simplu vor fi scoase din căutări.

Pam Pam.

LE: Pentru clasicii idioți, acela e procentajul din numărul de referali primiți de site. Pentru că aici vorbim de referali, nu de traficul total.

referali

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

54 comentarii

 1. ne uită-m 😛

  Thumb up 0
 2. Avem di tăti… Să vină!

  Thumb up 0
 3. #3

  Minunat! Această pagină este adecvată pentru mobil.

  via

  https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/?url=http%3A%2F%2Fwww.cetin.ro

  Thumb up 0
  • #4

   You did it 😀

   Thumb up 0
  • #5

   Fratioare, pana s-a incarcat testul ala aveam timp sa fac si-un pireu de telina cu dovleac si cu cealalta mana sa deschid siteul pe mobil si mai imi ramaneau si vreo zece secunde de-o partida de sex cu nevasta-mea

   Thumb up 0
  • cu cealalta mana

   Thumb up 0
  • #7

   iesea deja orgie si sunt pudic

   Thumb up 0
 4. Pana si eu am instalat acolo o tema de mobil. Numarul oamenilor care acceseaza site-uri de pe mobil e in crestere de ani buni. Tu ai tema de mobil?

  Thumb up 0
  • NU STIU, E CEVA IMPORTANT?

   Thumb up 0
  • #10

   LOLOI

   Thumb up 0
  • Imperial raspunsul 🙂 Fabulos…. 🙂

   Thumb up 0
  • idk if you are a troll or just stupid ! i

   Thumb up 0
  • Dragi datatori cu parerea, nu am verificat daca site-ul lui are tema de mobil. Am verificat la putin timp dupa ce am comentat. Da, are tema de mobil, important e de cand. Omul a facut o caterinca si am inteles-o, voi nu 😉

   Thumb up 0
 5. #14

  „Din desktop vin aproape jumătate din ce vine de pe mobil.”
  13 – 23.

  Thumb up 0
 6. „Dar, ca să vă scutesc de stres, de pe 21 aprilie intră în funcțiune noul algoritm de search google pentru mobile și tablete. Vor rankui sus siturile cu continut bun ȘI temă de mobil, iar cele fără redimensionare pentru mobil pur și simplu vor fi scoase din căutări.”

  Din cate am inteles eu, vor fi dezavantajate (disparea e mult spus) din cautarile facute pe mobil. Pe desktop treaba ramane cam la fel.

  Thumb up 0
 7. #19

  1+1=2

  Thumb up 0
 8. #20

  Beleaua mare e ca xvideos nu e mobile friendly 🙁

  Thumb up 0
 9. #25

  Mda, am rămas și eu surprinsă de cât de mult e utilizat telefonul. Zilele astea mă uitam pe niște insights, și peste 50% din internauți își fac cumpărături online de pe telefon, cel puțin pe industria fashion. :/ Și mi se pare anapoda, ori nu-s eu în tendințe, ori n-am telefon destul de șmecher, că mi se pare tare incomod să mă benoclez în ecranul telefonului când am treabă și mă interesează un link. Trec imediat pe laptop.

  Thumb up 0
  • #26

   Da comanda de pe laptop de un iphone 6/6+ si rezolvi problema 🙂

   Thumb up 0
  • Pentru cei ca noi s-au inventat phabletele.Nici mie nu-mi placea sa ma chioresc in ecranul minuscul (dupa mine) al telefonului.De cand am unul cu un ecran de 7′ ehe,alta treaba.Pana si SMS-urile au devenit o placere.

   Thumb up 0
  • #29

   Da sa stai cu laptopu’ pe buda nu ti se pare incomod, aaaaaaaa?

   Thumb up 0
 10. #30

  Numarul ala de cititori trimisi de zoso e pe zi, nu?

  Thumb up 0
  • #31

   nu, 30 de zile

   Thumb up 0
  • Pe ora.

   Thumb up 0
  • #33

   Bre, e zoso totusi, nu e mashable sa-i trimita 150jdemii de vizitatori pe zi.

   Thumb up 0
  • Pai e simplu, toata lumea isi ia cafeaua si deschide Zoso sa vada ce se misca , apoi de la el trece la Arhi si tot asa.
   Arhi, trebuie sa-i faci un plin ca te are in blogroll 🙂 , ne scuteste pe noi sa dam cautare din google !

   Thumb up 0
 11. #35

  Daca aproape 80% din trafic iti erste furnizat de zoso si FB ce rost mai are google si schimbarile din algoritmul lor ?

  Thumb up 0
  • #36

   80%din trafic?:) funny.mai calculeaza putin, aia sunt procent din referali, nu procent din traficul total

   Thumb up 0
  • „”Pentru clasicii idioți, acela e procentajul din numărul de referali primiți de site. Pentru că aici vorbim de referali, nu de traficul total””

   Thumb up 0
 12. Hai sa fim obiectivi ! Pai tu n-ai treaba, dar SEO-spammerii ce mai fac?!?

  Thumb up 0
 13. #39

  ” Vor rankui sus siturile cu continut bun ȘI temă de mobil, iar cele fără redimensionare pentru mobil pur și simplu vor fi scoase din căutări.”

  Sursa, pentru ca ceea ce spui e cam aberant.

  Thumb up 0
 14. #40

  Cine zicea ca zoso nu e mai tare ca fecebooku’?

  Thumb up 0
 15. #41

  Ajutorați vă rog un om necăjit. De ce pe un site de-al meu diacriticele se văd ciudat? Adică mai îngroșate puțin? Uite, la șerifu’ n-am problema asta.

  Thumb up 0
 16. #47

  Ia de aici, domnu Sandu (sau nasule?): http://www.quicksprout.com/2015/03/30/dont-get-caught-with-your-pants-off-3-steps-to-increase-your-search-traffic-from-googles-next-update/
  Ala cu pantalonii in vine din poza nu sunt eu. 😉

  Thumb up 0
 17. #48

  boss, vezi ca pe tableta android se vede urat de tot site-ul tau. nu te penalizeaza google pt asta, dar imaginile se intind pe cat de lat e ecranul.

  Thumb up 0
 18. Dijaba spui ce zici saca nu explici poporului what referal is and what referal does.

  Thumb up 0
 19. #50

  Referaliile alea de la zoso tre’ sa se intoarca cumva mai devreme sau mai tarziu… sub forma de naș sau ceva… zic

  Thumb up 0
 20. #51

  How we see in real…

  and how zoso see the ranking:
  1. zoso
  2. mobile zuckerberg
  3. zuckerberg

  Thumb up 0
 21. #52

  Nu te scoate nimeni din căutări. Doar ce-am încheiat conferința de parteneriat cu Google și ne-au zis că rezultatele la căutări DE PE MOBIL vor fi cele afectate în sensul că site-urile cu variantă responsive sau mobile-ready vor fi listate cu date îmbunătățite și vor fi oarecum favorizate – dece e în continuare posibil ca saitul tău, fără variantă de mobil, să fie listat în fața altora cu tot cu variantă responsive. Relevanța conținutului va fi în continuare cel mai important element în algoritmul de ranking iar astea toate DOAR ÎN CĂUTĂRILE DE PE MOBIL.

  Thumb up 0
 22. da, e o problemă pe conductă. vezi acum.