Să vorbim, la rece, despre homosexualitate

Acum, că s-a terminat circul cu referendumul, poate e cazul să vorbesc puțin, la rece, despre opiniile mele privind homosexualitatea.
Nu ascund că, în urmă cu mulți ani, eram, ca orice român, reticent la orice înseamnă gay, fiind chiar destul de vocal în domeniu. Din fericire, în cazul meu, maturitatea a venit și cu mai multă înțelepciune, deschidere și înțelegere, așa că vederile mi s-au schimbat, cu timpul și cu vârsta.

Unde sunt acum cu această non problemă?
Nu sunt vreun fan gay. Nu o să bat niciodată din palme de fericire, aflând că am un prieten homosexual. Pentru că o să îmi fie complet indiferent cum și cu cine își găsește fericirea. O să mă bucur doar dacă își dă seama, cu adevărat, ce dorește. Traiul în negare este îngrozitor și cel mai bine este să te analizezi și să îți dai seama cu cine vrei să fii. Locul în care ai orgasmul e irelevant, cât timp îl ai.

De aceea îmi rezerv dreptul de a mă purta cu persoanele gay fix la fel cum mă port cu cei straight. Voi face mișto la greu de preferințele sexuale, de dimensiunea orificiilor sau ale organelor, de gust și miros, fix la fel cum fac cu ceilalți oameni. Dacă vreun gay se va simți nasol, greu, dar asta înseamnă acea libertate și egalitate pe care ne-o dorim toți. Sau, în fine, 80% din români, din ce s-a văzut la referendum.

Da, în codul civil scrie despre căsătoria dintre bărbat și femeie. Nici nu cred că românia ar fi pregătită pentru o altfel de căsătorie, pentru că lipsa educației și analfabetismul predomină, oamenii încă fluieră după fetele care se țin, timid, de mână, pe stradă. Dar societățile evoluează. Dacă nu ne scoate Dragnea din UE, la un moment dat, va deveni o obligație a tuturor statelor membre în a nu își discrimina cetățenii pe baza aberațiilor religioase. Și atunci, românii ar fi spus Dar nu se poate, legea noastră de căpătâi spune că Hristos conduce aceste meleaguri, nu vă puteți amesteca. Desigur, și constituția poate fi schimbată, dar mai simplu va fi schimbată o lege.

Nu am făcut toată lupta asta împotriva referendumului pentru că aș fi vreun mare luptător pentru cauza LGBT. Nu, am făcut-o pentru că în 2018 nu poți să supui la referendum drepturile cetățenești. Nu ai dreptul, nu ai voie să decizi drepturi de bază ale oamenilor în funcție de aberațiile biblice ale unor tâmpiți sau aberațiile mentale ale altora.

Cum ar fi dacă la următoarea strângere de semnături a CpF, care e evident că are planuri mari, finanțate de Putin și organizațiile religioase din US, se va cere scoaterea avortului în afara legii? Sau interzicerea votului pentru femei? Cum ar fi ca religia ortodoxă să devină obligatorie pentru toți și patriarhul Daniel să devină șeful statului? E de râs? Păi în Iran e fix așa, iar ăsta ar fi visul umed al oricărui popă.

În continuare vi se pare absurd? Pentru că nu e absurd deloc, în Polonia lucrurile astea deja s-au întâmplat, în Polonia tocmai este caz la CEDO, femei participante la o demonstrație pentru drepturile lor au fost bătute de bărbați de bine, iar procuratura a spus că le-au lovit la picioare, nu au vrut decât să le îndrepte pe calea cea bună, nu se justifică urmărirea penală.

Guvernarea prin ură este cea mai simplă. Și guvernanții o preferă, s-a văzut în campania pentru mizeria urii. Și mi-ar fi profund indiferent dacă ar fi vorba de politică și Bani. Faceți referendum să ia Dragnea Teleormanul pentru el și urmașii lui. Sunt convins că, cu suficienți bani și discurs public, e posibil și făcubil, faceți borș și dați-i tot. Dar în clipa în care încep să scoată în afara legii grupuri sociale care nu fac nimic ilegal și care, ca toți ceilalți, plătesc taxe și muncesc, atunci oamenii trebuie să ia atitudine. Pentru că întotdeauna, la un moment dat, vine și rândul grupului tău social și te vei trezi și tu Dar stai, de ce interzic corporatiștii, noi nu avem nicio vină, noi doar mergem în pipera și bem cafea. ÎNTERZICEM CAFEAUA, ESTE HARAM!

Revenind la ale mele. Nu sunt speriat de adopțiile gay, este o non problemă la fel de imbecilă ca inițiatorii ei. În acest moment, orice persoană homosexuală poate adopta copii, liniștită și fără stres. Singura problemă e că nu poate spune că pe tati îl cheamă Maria. Sau pe mami Costel. În rest, statul nu verifică orientarea sexuală a celor ce adoptă copii. În plus, în lume, fix în acest moment, se adoptă copii de către familii gay și, SURPRIZĂ, orientarea sexuală nu poate fi impusă. Copiii din familii adoptive gay nu ies gay mai mult decât cei din familiile heterosexuale. Știți, alea care au produs acei copii gay.

Ce mă deranjează în legătură cu diversitatea asta sexuală?
Una este mizeria aia cu gender determination. Atunci când eu nu mă identific nici ca bărbat, nici ca femeie, ci ca salcie sapiosexuală cu tendințe tranny. Și nici măcar cu aia nu am nimic, am o problemă atunci când această lipsă de identitate este impusă celorlalți și trebuie ca toți din jur să realizeze că este salcie sapiosexuală, altfel îl jignești.
Nu îmi plac exagerările acelea la care s-a ajuns prin unele țări, în care nu mai poți spune mama și tată, ci caregiver sau știu eu ce denumiri, pentru a nu îi jigni pe gender rahat cum se numesc respectivii.

Cealaltă ar fi ocrotirea persoanelor gay la muncă nu prin cod de conduită civică, ci prin avansări și angajări bazate pe gender. Ești gay? VINO LA NOI SĂ TE PUPĂM ÎN DOS! Se ceartă doi colegi? Cu siguranță cel straight este un insensibil care nu respectă drepturile persoanlor gay. Pe cine avansăm? Pe Vasile, că e gay, nu contează că e prost și fără valorea. Pe cine dăm afară dintre Costel și Dorel? Pe Dorel, că nu e gay. Avem locuri de angajare rezervate exclusiv pentru gay. Și tot așa, intruziuni stupide în viața oamenilor care nu au altă vină decât că fac sex the old way.

Practic, ce mă deranjează este faptul că oamenii simpli, care și-o trag normal, își cresc copiii normal, nu mai sunt lăsați să o facă așa cum vor ei, ci trebuie ca ei să își modifice complet modul de viață pentru ca o minoritate vocală să nu se simtă cumva exclusă din viața socială. Iar asta nu mi se pare ok și voi lupta împotriva ei, la fel cum am făcut-o pentru libertatea sexuală a oamenilor. Nu e normal să trăiesc într-o lume în care dacă ești negru-musulman-homosexual devii, brusc intangibil, cu lvl 99 și carieră în viață asigurată pe bază de, la propriu, dat din fund.

În rest, la fel ca și în religie, la fel ca și în politică și orice altă discuție rasială, nu îmi pasă de tine, nu mă interesează în ce crezi, cu cine ți-o tragi, cu cine votezi, dacă ești țigan sau nu, cât timp nu mă afectezi pe mine și libertatea mea, în mod direct. Atunci când copilul meu nu poate să îmi spună tată pentru că vrei tu să ți se spună dătător de grijă și ceri ca TOȚI să facă asta, ca să nu te simți tu prost, avem o problemă. La fel ca atunci când nu îmi lași copilul să se bucure de Moș Crăciun, pentru că tu ești evreu și ești cu Hannukah sau ești hipster și prost. Da, copiii mei se bucură de Crăciun, care e fix după colț. Pentru că e un motiv de bucurie pentru toți, nu doar implicația religioasă care e mult mai veche decât creștinismul, nașterea lui Isus și restul simbolurilor existând cu mii de ani înainte de a le copia creștinii în cărțulia lor.

Și da, sunt botezat ortodox. Sunt ateu, nu cred în poveștile cu vrăjitori atotputernici care au inseminat prin viol o femeie ca să se nască pe sine înșiși pentru a-i mântui de păcatul fundamental pe cei pe care i-a împins la păcat în primul rând. Și nu, nu îmi place că am fost botezat dar, din respect pentru bunicii mei, care au făcut asta din cel mai pur act al iubirii, pentru că așa credeau ei că mă protejează, nu aș renunța la religia mea niciodată, pentru niciun preț. Iar copiii mei sunt botezați pentru că mama lor, din același pur act al iubirii și din cea mai mare dragoste, a considerat că îi protejează și prin botezul religiei sale. Și am fost în biserică nașul nepotului meu, pentru că mama sa a considerat, din iubire, că acesta e cel mai bun mod de viață pentru copilul ei. Iar eu nu am avut nimic de pierdut, ci doar de oferit iubire, în felul meu personal.

Asta așa, ca să lămurim problema cu Moș Crăciun. Sper că, pe lânga asta, v-ați lămurit și cu homosexualitatea. Și ați înțeles că este vorba de libertatea oamenilor de a iubi, singurul motiv al existenței umane.

Și pentru libertate voi lupta întotdeauna.

63 comentarii

 1. #1

  mda, glorificarea, exhibarea excesivă, cotele de gen, oprobriul celor care vor spune pur și simplu că nu le plac homosexualii, astea-s chestiile mai nasoale care se pot întâmpla (și dacă privim ce e prin vest probabil că se vor întâmpla și la noi). Restul sunt prostii pentru speriat babele, drepturi trebuie să aibă și vor avea la un moment dat. Oricum, am văzut luna asta o groază de isterici de ambele părți, un referendum fără câștigători.

  0

 2. #2

  Probabil cel mai echilibrat articol din online-ul romanesc din ultima vreme.Pentru multi este greu sa spuna ce gandesc si sa lauzi ambele tabere sau sa critici aberatiile si de la unii si de la altii este deja SF…mai bine ne alegem o tabara si turuim aceleasi idei.

  0

  • #3

   Subscriu cu vârf și îndesat. Cetin își intră din ce în ce mai bine în pielea de Truthsayer (da, știu, erau numai femei) 🙂

   0

  • #4

   Duceti`va, ma, de aici, asta e pupincurism de cea mai joasa speta, cred ca nici lui arhi nu ii place. Da, e un articol corect, la fel cum mai sunt cu sutele pe tema asta pe internetul romanesc.

   0

 3. #5

  daca presupunem prin absurd ca ar fi iesit la vot 100% din populatia romaniei si ar fi fost obligati sa voteze „da” sau „nu”, eu cred ca mai mult de 50% din ei ar fi votat „da”. cred ca e gresit sa presupunem ca restul de 80% care n-au votat ar fi votat „nu”.
  Sunt curios cati sar de cur in sus pt afirmatia „Practic, ce mă deranjează este faptul că oamenii simpli, care și-o trag normal, își cresc copiii normal…. ” O sa i auzi cu „ce boss, adica aia gay nu sunt normali ??? nu sunt oameni simplii ?? gay-u’ monoparental nu si creste copilul normal ?? „

  0

  • #6

   Stai, dragă, că nu sare nimeni de cur în sus. Cel mult ridică o sprânceană (eu) :))
   HARD CUT. CHEETOS
   https://youtu.be/imUigBNF-TE

   0

  • #7
   Arhi

   normal nu este folosit cu sensul lui bebe, ci o exprimare a NORMEI majoritare. asta nu o face mai rea sau mai buna, ci e doar un fapt.

  • #8

   M-am prins, dar știi că am prostul obicei să despic, involuntar, flocul în paișpe. Sunt la fel de scârbit de rostogolul bizaro-stângist din anumite bule, în speță campusurile americane, aceste pepiniere de minți firave și ușor trigăruite, cu safe spaces, microaggressions, cultural appropriation și alte căcaturi.

   Complet off-topic: sunt la cartea a doua din seria „Luna” de I.P.S. Ian McDonald, cine nu citește mă-sa e gender fluid.

   0

  • #9
   Arhi

   trebuie sa imi iau un ereader mare, altfel nu am rabdare sa xitesc in engleza pe telefon

  • #10

   Ideea e ca nu au iesit boss, nu pentru ca ar fi romanii cei mai mari iubitori de gay, open minded, liberali si iubitori de curcubee, ci doar pentru ca nu li se pare suficient de important sa decida anapoda cine cu cine se pupa, cine se tine de mana pe strada, si cine se casatoreste. Daca romanii erau chiar atat de inversunati pe chestia asta, ieseau si strigau, s-a iesit prin Croatia, prin Polonia, si acolo au trecut referendumurile de gen, PSD, cu toate fraudele incercate, turismul electoral si milioanele decartate la popi ca sa sperie batranii sa voteze, tot nu au putut sa-i clinteasca, sa-i faca sa considere toata ideea asta ca fiind ceva important pentru Romania .

   N-or fi romanii cel mai iubitor popor din lume, dar nici vreun monument de violenta. Defapt, de ani si ani de zile, tara noastra este cam printre cele mai safe si mai non violente de pe toata planeta asta, si daca taranii din Vaslui, Botosani si Teleorman ar renunta la productia si consumul in masa de spirt, am fi mult, mult mai sus, pentru ca acolo se intampla un procentaj extrem de mare dintre toate violentele si agresiunile produse in Romania . Pe romani ii doare, proverbial, in pula. Nu le place de tine, dar nici nu te urasc asa de rau incat sa-ti zica sa te dai mai incolo ca sa nu te vada. Te injura in gand daca e, si atat .

   0

  • Bebe, daca ar fi iesit toti romanii la vot, lejer ar fi fost un 80% DA. Oamenii au simtit rapid ca nu au absolut nimic de castigat daca voteaza asa ca nu au votat. Asta-i romanul, nu-i luptator, nu-i mare doritor sa invete (cum s-au specializat evreii de-a lungul timpului in chestii financiare si de comert) ci e doar supravietuitor. Asta-i marele nostru talent national, supravietuirea. Ne-am specializat in sute (chiar mii) de ani in asta. Pe hiena bipeda n-o intereseaza ce va fi peste un an sau peste 10, important e momentul – daca-mi iese ceva merita efortul.
   Daca s-ar fi dat o tigaie de 5 lei pentru fiecare votant alta ar fi fost situatia, treceam fluierand toate pragurile, futu-le mortii lor de omosexuali.
   Am si eu o initiativa cetateneasca. Poate ar fi bine s-o bagam si in constitutie. Daca un referendum ne costa 40 de milioane pe toti, nu ar fi bine ca in momentul cand semnezi initiative cetatenesti sa pui si 20-30 de euro pentru organizare? Vrei o dedicatie in constitutie? Baga banu.

   0

  • #12

   Mah… corect ar fi sa nu presupunem noi de ce nu au iesit romanii la vot. Ca facem fix ca PSD. Care castigand alegerile se erijeaza in conducatorii poporului alesi fiind de majoritate. Doar ca nu…

   Eu ma bucur doar pentru faptul ca din diverse motive ( cine le poate sti pe toate) au decis sa le dea o mare muie pe rand : PSD, BOR, CPF, etc.

   Homofobia este inca destul de ridicata in Ro – asta e, intr-o tara fara spitale si scoli dar cu mii de biserici + o catedrala a neamului e normal.

   0

  • Presupun eu. Fiecare dintre tovarasii mei progresisti neomarxisti poate sa creada ce vrea.
   Imi convine rezultatul dar nu cred in bunele lor intentii.

   0

  • #14

   Eu nu cred, adica intr-adevar gasesti destui care sa zica ca n-au nimic cu homosexualii, dar sa nu ii vada, dar aia care chiar au chestii impotriva lor cam astia sunt. Biserica se crede mare si tare ca 80% din oameni sunt ortodocsi, dar si bisericosii sunt tot astia care au votat da si cam atat. La mine in sat biserica e aproape goala daca nu e vreo sarbatoare, nu ai zece oameni si din astia doar doua babe ce sunt in fiecare duminica.
   Tot ce a aratat referendumul asta e ca o minoritate conduce in romania si majoritatea oamenilor sunt ignorati si nereprezentati de nimeni. Si asta se putea vedea si pana acum ca toate proiectele si ce se mai intampla pe acolo e dat cu dedicatie.
   Ca tot vreo trei milioane sunt aia care au votat psd si tot vreo 20% din bucuresteni au facuto pe firea primar.
   Ce ar mai trebui acum discutat e faza cu catedrala aia, intrebat cine o vrea si sa plateasca ei si sa dea bor banii inapoi. Ca cel mai probabil si aia e tot asa dorita cu adevarat tot de astia care au votat da. Platesc oamenii ca prostii pentru ifosele unora.

   0

 4. #16

  Esti unul dintre cei mai cerebrali bloggeri din romania, dar tot pui botu la lozinci ieftine gen, „dragnea ne scoate din ue”.

  0

  • Poate pui tu botul prea mult la ce zice Dragnea si nu prea esti prea atent la ce face Dragnea.
   Ca sa nu arunc cu certitudini de care nu prea sunt sigur as spune ca cel mai probabil, intr-un timp relativ scurt, vom ajunge intr-o margine de UE, fara Schengen, fara fonduri si fara drept de vot.
   Daca esti pasionat de subiect, vom ajunge un fel de republica a piratilor din Caraibe. Piratii vor conduce si restul vor culege banane sau vor fi servitorii piratilor.

   0

  • #18

   @almare: aici nu sunt de acord cu tine. Societatea piratilor era una foarte democratica raportat la secolele XVII – XVIII. Comparat cu Marina regala sau Marina comerciala britanica, viata la bordul unui vas de pirati era chiar parfum. Gandeste-te numai ca piratii isi alegeau capitanul, si cand nu le mai convenea, il dadeau jos. Si prin dat jos, nu insemna neaparat ca-l si eliminau. De multe ori era lasat fie pe o insula pustie, fie in largul marii, impreuna cu cei ramasi fideli lui.
   Chiar dca i-au pus lui Dragnea tema muzicala din Piratii din Caraibe, singurele lucruri pe care le are Dragnea in comun cu piratii sunt lacomia, lipsa de scrupule, furtul si teama de justitie.

   0

  • Ok :))
   Uitasem sa scriu ca piratii ii talhareau pe altii spre deosebire de psd-isti si nu numai care ne fura pe noi
   1-0 corsari vs cocalari.
   Acum, daca tot a fost referendumul as spune ca mai mult Black Sails m-a inspirat decat Piratii din Caraibe

   0

  • #20

   Ei… Si Black Sails e aproape la fel de fantezie precum Piratii…

   0

  • Republic of Pirates chiar a existat si intamplator era in Caraibe, nicio legatura cu desenele animate cu Johnny Deep(!!) https://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Pirates
   Captain Flint, cur de fier, era omo. Jesus :)))

   0

  • #22

   Stiu ca republica piratilor a existat, dar capitanul Flint nu. Si ma rog, sunt acolo multe inadvertente istorice care transforma serialul intr-o fantezie. Cu personaje absolut reale.

   0

 5. #23

  Cetin, multumesc pentru acest articol.
  E ca si cum mi-as fi citit proprrile ganduri, paragraf cu paragraf.
  N-am nimic cu nimeni atata timp cat ne respectam fiecare libertatile, insa vad si eu o tendinta de discriminare pozitiva in lumea din jurul meu.
  Sper, totusi, ca e o moda si ca e trecatoare.

  0

 6. #25

  Aferim Tatarule. Ca bine le zici…imi vine sa te tzuc. Nu la modul gay ci asha pe chelie…

  0

 7. E prea complicat articolul asta pentru postaci, de asta lipsa comentariilor. Cum o dai, nu e bine.

  0

 8. #27

  Cetin,
  Cu atitudinea asta legat de gay, mai bine stai in Romania, unde poti fi perceput ca progresist.

  Incearca tu, odata ajuns in Jermania, sa faci misto sexual de dimensiuni, orificii, gust sau miros, preferabil la scoala, sau la locul de munca; ori bag-o mare pe chestiile de gender determination, ori aia ca te deranjeaza ca gheii beneficiaza de mai multa “intelegere” ca ceilalti…

  Ai sa zbori cu jet, fara drept de apel, mai ales daca ai sa ai in audienta vreun gheu sau o feminizda.

  Nu uita: esti barbat, alb si heterosexual – in lumea vestica e ca si cand ai avea desenata o tinta pe spate.

  0

  • #28
   Arhi

   eu fac mistouri sexuale exclusiv cu amici și cunoscuți, nu ies in fata curtii sa arat cu degetul gheiuti pe strada.

  • #29

   Tot aud de Germania. Ma intreb daca si dupa doua, trei beri, germanul ramane la fel de politically correct. Ca englezul iti spun eu sigur ca nu, din experienta.

   0

  • #30
   Arhi

   nemtiisunt foarte infricosati sa nu fie perceputi altfel decat extrem de corecti si in niciun caz nazisti.

  • #31

   Nu reiese prea clar din articol. ‘Mfine…

   0

  • #32

   Andrei, te inseli. Am spus bancuri si facut misto la o bere cu un englez 100% despre gay si negri. Si am ras pentru ca fiecare dintre noi stia ca celalalt nu e raisist sau homofob, ci totul se rezuma la o gluma spusa la bere, in cerc restrans.

   Asa cum si eu, in cercuri cu apropiatii, inclusiv cu evrei, spunem bancuri despre evrei neavand nimic cu ei; fi-miu fiind non-evreu este la o gradinita evreiasca unde chiar imi place modul lor de predare, iar faptul ca poate invata si ebraica il vad ca pe un avantaj.

   Si da, toate astea se spun doar la o bere ori cerc restrans fiindca, inainte de toate, e lipsa de bun simt sa te apuci sa spui chestiile astea cu necunoscuti sau pe podium sa te auda toata lumea.

   0

  • #33

   @Andrei: depinde de la om la om și de vârstă. Cam ca și în România, dar cu o altă distribuție a procentelor.

   0

  • #34

   Nemtii au un simt al umorului mai ciudat. Ceea ce la noi s-ar subintelege ca glumesti, ei o iau ca si cum ai vorbi serios. Trebuie tot timpul sa spui la urma ca a fost o gluma. Ei nu prea inteleg umorul nostru

   0

 9. #35

  Ha-ha-ha, doamna!
  Lupta asta pentru libertate te poate oricand plasa in tabara adversa :)))

  0

 10. #36

  Cum de numa femeile simt nevoia de religie din asta dubioasa e un mister… vad o groaza de tinere habotnice caresi idoctrineaza tembel copiii si barbatii lot nu fac nimic…de dragul lor. TRIST

  0

  • #37

   Am văzut o grămadă de bărbați habotnici.
   Poate procentual sunt mai puțini decât femeile, dar când o apucă pe drumul ăsta, bat la fundul gol, cu funia udă cea mai habotnică femeie pe care ai cunoscut-o vreodată.
   Și totuși, bărbații ăia de ce tac și nu fac nimic?!

   0

 11. #38

  Nu vreau să arunc discuția în derizoriu, dar cred că am găsit clipul perfect care să însoțească titlul articolului:
  https://youtu.be/RJ0sNZ5M1nE

  0

 12. #41

  Cetin …ai nevoie de un fes si o barba mai mare 🙂 ….,Osho mioritic tu esti . 🙂 Aferim !

  0

 13. #42

  La sfarsitul articolului, imi dadusera lacrimile si mi-am soptit in barba: „cu Cetin al nost’ in frunte/vom avea victorii multe”. Just kidding, mi-a placut textul.

  0

 14. #43

  „Da, dar eu ce-i zic lui fiu-meu când va vedea doi bărbați lingandu-se pe stradă?!”

  0

  • #44

   Mai întâi așteaptă să-i vezi și te gândești tu atunci. 🙂

   0

 15. #45

  La rece, si eu aveam o reactie de dezgust cand e vorba de gay. Mai acum ceva ani, eram cu gagica si cu niste prieteni prin centru la o bere. Nu stiu cum le-a venit fetelor ideea sa mergem in clubul de gay Queen de la mosilor. Noi am scrasnit din dinti, iti dai seama, dar am mers.
  In afara de socul produs cand am vazut doi gay muschiulosi ce se lingeau la intrare, nu a mai fost nimic notabil. Aaa, ba da, niste gayuti care se certau la garderoba ca unul s-a bagat in fata celuilalt.
  Aaa, si nu a fost penetrat niciunul dintre noi de vreun gay. Ca idee, gayii te miros imediat ca esti straight si te ignora. Ramasesem singuri la un moment dat, fetele fiind la baie, si ne cam panicasem, dar am ramas neatinsi.
  Ce-am observat prin jur? Se simteau fericiti, dansau, se mai pupau. Multi batrani d-aia italian style (probabil chiar italieni).
  As mai repeta experienta? Nu! A fost suficienta.
  Despre gay, o sa am o atitudine de ingnorare. Atat timp cat nu ma deranjeaza cu ceva, ii las in linistea lor.

  0

 16. #46

  în urma rezultatului acestui vot a rezultat că cetățenii rromâni în general și cei de etnie maghiară în special vor să și’o tragă’n cur
  mare scofală

  0

 17. #47

  Ce parere ai despre urmatoarea situatie?

  In California (mai precis Los Angeles) atunci cand cumperi un card de calatorii pentru autobuz esti practic obligat sa cumperi un card cu (scuza-mi cacofonia) curcubeu desenat pe el si scris: RIDE WITH PRIDE.
  Ti se pare normal ca cineva sa-mi bage pe gat convingerile proprii?
  Este o distanta mica intre discriminare pozitiva si discriminare negativa- ba chiar trecerea de la una la alta si viceversa nu e deloc dificila! Mai ales in societati compuse din indivizi prosti.

  0

  • #48
   Arhi

   exact asta am spus. e absurd si idiotic si nu face decat sa impinga o parte a populației catre extremism

  • #49

   Mă scuzi, dar ete fleoșc. A făcut și banca sponsorizare sau ce gheșeft a făcut.
   Banca la care am cardul sponsorizează ceva spanac de sport, echipă, plm. Eu sunt paralele cu orice sport, dar față de ăla am o respingere specială. La un moment dat un lot de carduri (din care am avut ghinionul să prind) era decorat în sensul ăsta. Acu’ să mă bășic că mă trimit pe stadion sau cum?!
   Asa cum le cerem „lor” să nu mai vadă orice kk ca o jignire la adresă lor, hai și „noi” să ne vedem de ale noastre și să nu vedem în orice kk că „ei” ne impun „nouă” ceva.

   0

 18. #50

  Despre ideea cu „nu sunt nici barbat nici femeie, ci o persoana vie”… foarte corect:
  https://www.youtube.com/watch?v=gkONHNXGfaM

  0

 19. #51

  Ca parte a comunitatii LGBT din Romania, pot sa spun ca sunt de acord. Foarte de acord. Exagerarea duce doar la ura si in cele din urma extremism. Si da, imi permit sa zic asta. Fara perdea, fara frana, far ascunzisuri. N-as vrea, in niciun caz, ca un om incompetent la locul sau de munca sa ramana angajat doar pentru ca e gay/les/whatever, si e valabil si viceversa.

  Cine nu-i de acord ma gaseste in Baia Mare, dau o bere.

  0

  • #52

   înțeleg că ești homosexual?

   0

  • #53

   Nu contează, dă de băut. Multe întrebări pui 🙂

   0

  • #54
   Arhi

   fomei, ce poți sa ceri…

  • #55

   Se poate face baie în mare la Baia Mare?

   0

  • #56

   Muh frends, v-am chemat la bere nu la pwla:)) Ce conteaza ce is io atata vreme cat bere este garla. Si @balaurul, numa in Sasar de vrei, sau la ceva piscina ca d-alea sunt.

   0

  • #57
   Arhi

   neshte poponari:)))

 20. #58

  Ca sa-l citez pe marele profet Dave Chappelle: „I support anyone’s right to be who they want to be. My question is: to what extent do I have to participate in your self-image?”

  0

 21. #59

  Felicitare pt articol….

  0

 22. #60

  Ma indoiesc ca Dragnea are intentia sa iasa din UE, se simte prea bine acolo. Si are ambitii mici. Eu ma indoiesc ca are ambitiile lui Orban sau ale PIS. Aia sunt asumati de dreapta si chiar puternic ideologizati, ceea ce nu e cazul PSD. El vrea sa fie lasat in pace cu coruptia lui, nu sa faca revolutii morale sau religioase, oricum foarte periculoase si riscante pentru unul ca el.
  PSD e singurul partid de la noi care voteaza constant la nivel UE toate initiativele progresiste in legatura cu familia, educatia sexuala, drepturile persoanelor gay, initiative pe care, daca ar incerca sa le implementeze in Romania ar provoca infarctul celor de la Cpf si nu numai. Relatiile sale stranse cu organizatiile pro-gay sunt destul de cunoscute, dupa cum e cunoscut si faptul ca destui reprezentanti de marca ai acestei miscari fac campanie electorala pentru PSD. Inca dinainte de referendum a anuntat ca va implemeta legislativ parteneriatul gay, desi acesta se afla in contradictie destul de evidenta cu ideea referendumului. Iar acum, da drumul pe repede inainte la iniativa legislativa respectiva, care ce spune? Ca doua persoane de sex diferit pot intemeia o familie, ca sunt soti, ca pot sa-si oficializeze relatia in fata ofiterului de stare civila. Adica exact ce referendumul dorea sa interzica. Doar problema adoptiei e amanata.
  PSD are problema cu penali pe care trebuie s-a rezolve si presiunile UE in problema gay-lor. Trebuia sa le ofere ceva alora. Ma intreb care ar fi fost reactia daca ar fi promovat initiatiava fara sa treaca prin experienta referendumului. Mai mult ca sigur ca USR l-ar fi sprijinit. Dar PNL, PMP si altii, care isi asuma idelogia de dreapta, nu s-ar fi coalizat oare cu Cpf pentru a trage maximum de profit electoral? Daca a urmarit sa scape de cartoful asta fierbinte fara pierderi eu zic ca s-a descurcat binisor. Nu cred ca fost vreodata iubire intre PSD si Cpf.Cu BOR poate, dar BOR nu e Cpf. BOR e maestra compromisului, la fel ca PSD. Daca ar avea un profit major cred ca ar sustine si ca biblia e o farsa, fara mari ezitari.
  Cpf nu putea sa treaca referendumul fara PSD, avea nevoie de 2/3 din parlament, trebuia sa se faca frate cu dracu’. Pana la referendum era legata de maini si de picioare. Cred ca o sa vedem in viitor ce mare iubire e intre PSD si Cpf.

  0

 23. #62

  Homofob am fost, homofob ramin. Doar ca n-am votat la referendum.

  0

 24. #63
  Ioan

  Un articol de toata isprava! Multumesc!

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Doar mie mi se pare că mobile.de a ajuns un fel de autovit? Prețurile săltate, stai și te uiți, de exemplu, eu, mașini de 6000. Beton, există. Bifezi recuperare tva, gata, nu mai există. Taxiuri cât cuprinde, valuri valuri de Smarturi și cam atât. Vorbim turkce, araba, rusa si romana. FML.

Am primit știrea asta pe mail și, după ce am ieșit scârbit din campania electorală mizerabilă din ultima lună, chiar nu mă pot abține. Mailul se termină cu ceva de genul „vă rugăm păstrați anonimitatea”. Îi ador pe delatorii ăștia justițiari care vor să facă justiție, dar pe expunerea altora. Scrie tu, Cetine, […]