Daca votul era important…

În preajma alegerilor, întotdeauna se găsește un grup de semi intelectuali care încep să voiajeze acel citat care îi e atribuit lui Mark Twain sau, după caz, vedetei pe care o gândește respectivul la acel moment.

If Voting Made a Difference, They Wouldn’t Let Us Do It

În primul rând, așa cum subliniază Snopes, e un fake. Nu există nici o dovadă că Mark ar fi spus asta undeva, oriunde. Iar scrierile sale sunt extrem de bine catalogate.

Practic, toți cad pradă unei intoxicări cu aromă de soviete, adusă în state pe vremea vânătorilor de vrăjitoare din 1970.

Da, votul CONTEAZĂ. Uitați-vă ce s-a întâmplat ieri. Fiți conștienți de forța voastră. Cu o singură ștampilă l-ați făcut pe Dragnea să se cace pe el de frică, în direct, la oră de maximă audiență. Cu o singură ștampilă ați schimbat COMPLET configurația europarlamentarilor români din parlamentul european. Totul cu o singură ștampilă. I-am lăsat prea mulți ani să ne bage în cap că votul nu contează, că nu are de ce să votăm, mai bine să plecăm din țară.

Așa cu bine observa Orlando, PSD are un grup de votanți de circa 3 milioane de oameni. Acest grup e spulberat, la propriu, în momentul în care participarea la vot trece de 50%. Logica e simplă.

VREȚI CA PSD SĂ NU MAI GUVERNEZE? VREȚI CA CELE 3 MILIOANE DE OAMENI ȚINUȚI ÎN ÎNTUNERIC ȘI SĂRĂCIE SĂ NU VĂ MAI CONDUCĂ ȚARA? IEȘIȚI LA VOT!

12 comentarii

 1. #1

  Corect ! Urmatoarele alegeri vor conta si mai mult ! Sper sa fie organizate mai bine pentru ca procentul real de votanti ar fi fost peste 60 % !

  0

 2. #2

  Bai, cica ieri s-a votat si la Mamaia si la Sinaia, asa ca…

  0

 3. #3

  Nu stiu cine e Mark Twain asta care ii fura citatele lui Vantu…

  0

 4. doamne ce diferenta in gandirea ta fata de acum cativa ani cand orice incercare de a te convinge sa iesi la vot era sortita esecului…
  cu batranetea vine intelepciunea…:)

  0

 5. #9

  Eu ma gandesc asa: daca votul nu ar conta, nu s-ar chinui nimeni sa faca frauda cu vot multiplu sau morti care „voteaza”.

  0

  • #10

   O explicaţie mai bună decât asta n-ai să găseşti. :)

   0

 6. #11

  1.2 voturi pe fiecare sectie.
  Sau 20k+ voturi in plus in afara tarii.
  De atat mai era nevoie sa treaca USRPLUS pe locul 2 si PSD sa treaca pe 3.
  1 om in fiecare sectie. Inca 1 ora in diaspora.
  Fiecare vot conteaza!

  Urmatorul pas.. toata lumea fuga la evidenta persoanelor sa va faceti buletine unde locuiti (sau vize de flotant). Asta trebuie sa fie mesajul oricarei forte/influencer care e de partea binelui.
  Buletin la tine acasa, doar atunci votul conteaza!
  E nevoie de siteuri, campanii gen bunica, #sieu, #nimicestitu si alte campanii care sa faca vizita la evidenta populatiei „cool”.
  Avem 1 an sa convingem 2 mil de oameni sa isi puna actele in ordine.
  Altfel ne paste beleaua la locale si parlamentare.

  Goodluck!

  0

 7. #12

  Să presupunem că așa a spus Mark Twain. Așa … și? Ce plm, trebuie să ai 15 ani să fi influențat politic de raperul, actorul, scriitorul preferat, cu atât mai mult cu cât tipul e din altă epocă/alt continent. Orice vedetă poate spune o prostie, o dată sau de mai multe ori.

  0

Citește și...

Citeam spamul ăsta primit de dimineață, cu conferințe de alea de fericire. E ceva tedex, la promenada, mergeți, dacă vă interesează, eu am cunoscut acolo oameni foarte interesanți și diferiți de mine, cu care mi-am extins bula în moduri nebănuite. Despre Șora, ok, e clar, are 100+ de ani, a văzut totul, e […]

Pe Platon îl chema Aristocle. Puteți închide internetul pe ziua de azi. „Platon” este o poreclă derivată din cuvântul grec pentru „lat”. Unii spun că a fost poreclit așa de profesorul lui de lupte, pentru că era mare în piept. Aristocle însuși afirma că îl cheamă Platon pentru că o are lată. Fruntea […]