În viață, oamenii își pot ascunde schizofreniile și alte boli mintale relativ ușor, dacă le dai șansa de a fi considerați puțin excentrici. Trecem foarte ușor peste cele mai evidente semne de dismorfie și cauționăm imediat orice derapaj, Eh, așa e el, mai nebun, dar e om bun, în rest.

Cel mai ușor mod de a scoate bolnavul psihic la suprafață este să îl provoci la o discuție despre sexualitate. Oamenii mimează orice, dar când ajung la subiectul acesta, genetica le sparge barierele și e greu, dacă nu imposibil să îți arăți adevărata față, adevăratele sentimente.

Nu-i așa că vă uitați cu relativă distracție la grohăielile lui Cristian Tudor Popescu? Păreristic omul, priceput la tenis, șah, table, politică, tipul care o ridică și o îngroapă pe Halep, idolul comentariilor politice, deplasat, dar așa e el, mai nebun, nu?

Iată, a fost nevoie de puțin sex ca să aflăm că domnul CTP are niște hibe majore la creieraș, hibe care l-au sărit ușor de pe șină. Am aflat că fetele își distrug centrul sexului de pe scoarță prin masturbare. Băieții nu, pentru că băieții sunt puternici.

Cristian Tudor Popescu e un om care are probleme psihice. E suficient să îi vezi pumnișorii cum i se strâng și cum spumegă vizibil în argumentații, cum aruncă cu verdicte definitive în timp ce ochii i se răsucesc nebunește în orbite, căutând acel punct de sprijin pe care l-au pierdut demult, acum mult timp, probabil când a realizat că prietenul său, Dumitru Tinu, poate muri strivit de căderea unei mașini, dacă serviciile o doresc. Cred că atunci a fost momentul de ruptură în creierul său, când a înțeles că viața e trecătoare și depinde doar de ce prostii mănânci.