gabriela pandele

Prea distinsa fătătoare de la frâiele bucureștiului a făcut ceea ce este normal să se facă. A închis bătălia aia de joc care se făcea în fiecare weekend, cu blocarea traficului, iar internetul și hipsterii sunt în aer. CUM, E VORBA DE SĂNĂTATEA POPULAȚIEI. Pentru că da, cei 20 de oameni care joacă ping pong în mijlocul bulevardului, gâtuind traficul a câtorva zeci de mii reprezintă populația și sănătatea ei.

Știți de fapt de ce scriu despre asta? În mod normal, nu m-aș fi obosit, sunt satisfăcut de rezultat, lucrurile sunt într-o normalitate normală, care nu a mai existat de ceva vreme, pentru că toată lumea se teme ca de dracu să se pună rău cu așa zisa voce a poporului.

Scriu pentru că Firea le-a oferit organizatorilor varianta unui parc din bucurești. Iar organizatorii au refuzat pentru că:

Conceptul evenimentului, care reiese și din numele de Via Sport este crearea unui spațiu utilizat de obicei pentru traficul rutier într-un spațiu de relaxare, pe o perioadă (vineri seară – duminică la prânz) în care traficul este la cel mai redus nivel al săptămânii și al anului (vara, pe timpul concediilor). Nu ne-am propus niciodată să facem un eveniment într-un parc, ci să închidem un bulevard al unei capitale europene și să-l redăm publicului pentru a se juca pe el sau a se plimba pe el, așa cum se întâmplă și în alte capitale. Unul dintre sloganurile din anii trecuți a fost: Stop trafic! Start joc!.

Deci de fapt nu e vorba de sport, ci de faptul că niște unii și-au propus ei într-o zi, la o băută în agenție: Coaie, cum ar fi să urinăm noi pe juma de bucurești și ăștia să ne și mulțumească? Hai să închidem un bulevard!

Și l-au închis. Pentru că se știe, în weekend, zona aceea este complet neaglomerată, dar complet total, nu așa, un complet simplu. Unul din cele mai aglomerate bulevarde din bucurești, artera de ieșire și intrare în capitală din zona cea mai circulată, era închis pentru că așa e conceptul, nu pentru că sport. Noi ne gândim la cetățean! Desigur, la o parte a cetățeanului, pentru că urinăm cu jet pe cealaltă, dar cui îi pasă, când ne simțim cei mai superiori ever?!

Ei, asta mi se pare mie cu adevărat bataille de jeux. Păcat că guguștiucii care îi apără nu realizează ridicolul situației în care se pun. Până una alta, well done, Firea.

Da, da, știu, țin cu ponta. Sau cu băsescu, sunt gras și nu mă pricep. E ok, totuși se pare că am avut dreptate.

Foto Adela