Vrem spitale, nu catedrale

Se desfășoară o discuție aprigă în online, legată de faptul că, cu banii dați pe mizeria aia a lui Daniel, am fi construit spitale, autostrăzi suspendate, tunele până pe marte, săpate cu lingurile strămoșilor noștri daci și alte chestii interesante.

Înainte de orice, și înainte de concluzia a ceea ce vreau eu de fapt să spun, aș vrea să ne amintim că, în afara noastră, bulă de atei, agnostici sau oameni sătui de gunoaiele preoților, deși au și ei delir mistic, există o bulă de 80%+ de popor care s-a declarat religios, ortodox sau ce rahat s-a declarat ăla acolo.

Iar poporul ăla religios vrea catedrală. Da, ok, sunt retardați, sunt idioți, sunt cum vreți voi, dar, deși majoritatea lor nu plătește impozit, pentru că sunt, majoritar, săraci, cu salariu minim. muncă la negru sau ajutor social, au același drept de vot ca mine și ca tine.

Și da, fie că ne place, fie că nu, deși ne zbatem cu statul nostru care ar trebui să fie laic, el nu este laic. Un stat unde, la investitură, se jură cu mâna pe biblie și formula finală este Așa să îmi ajute dumnezeu NU este laic, ci este un stat religios, unde religia are o pondere imensă.

Așa că degeaba calculați voi câte spitale se construiau din banii ăia. Acei 80% care doresc gunoiul mântuirii neamului sunt mai mulți și ei, ca și voi, vor să se facă ceva cu banii lor. Fiind mai mulți decât noi, iată, s-a făcut, sub managementul competent al turnătorului la securitate din dealul Patriarhiei. Și lor nu le pasă de spitale, ei știu că la medici se dă șpagă și, în rest, se tratează cu antibiotic pe sub mână, acasă.

Ceea ce mă aduce la ideea mea.
Spunem că vai, cu acei bani, făceam niște spitale la nivel european, rupeam gura lumii cu ele, erau miraculoase și incredibile.

ȘI PE CINE PUNEAM ÎN ELE?

Pe aceeași medici, și asistente, și infirmiere șpăgare care sunt și acum? Spitalele sunt în marasm din cauza oamenilor din ele, nu din cauza banilor. Spitalele primesc fonduri, faptul că banii sunt fușeriți pe dezinfectante pe bază de apă nu e decât o hoție a medicilor din spital ajunși în poziții de conducere. Medici și asistentele cer șpagă și te lasă să mori cu zile pe culoare, deși li s-au mărit salariile la nivel de miniștir. Infirmierele te lasă să băltești în propriul pișat, dacă nu plătești să ți se schimbe plosca sau cearceaful. Liftierele te scuipă în ochi dacă nu le dai bani să te urce cu liftul, poți fi tu mega operat, cu liftul urcă domnul medic, nu scursura de pacient ajunsă la mâna hienelor din sănătate.

Vreți spitale ca afară? Nu o să fie niciodată, pentru că, în spitale, personalul medical este format, majoritar, din lepre. Medici deveniți medici nu din vocație, ci pentru că știu că or să primească șpagă. Medici care au trecut examenele cu șpăgi și, în cazul femeilor, cu sex, căutați pe google, sunt informații publice. Medici rezidenți cu SUVuri de 30 000 de euro. Medici cu salarii de 2000 de euro de 2 ani, dar cu mașini de 90 000 de euro în parcare și vile care se învârt după soare. Asistente care gem de greutatea bijuteriilor și care vin la muncă dimineața în mașini care nu pot fi justificate de nimic.

EI sunt plaga adevărată a spitalelor, nu lipsa lor. S-au închis în românia, pe vremea lui Boc, zeci de spitale, pentru că nu existau pacienți și nu existau medici. Nici acum nu există medici, pleacă la căpșunărit în țări străine, după ce își iau diploma moka în românia și, când văd că șpaga e inacceptabilă în alte părți, se întorc aici, doar nu o să câștige, ca animalele, 4-5000 de euro pe lună, bani de semințe pentru un chirurg decent.

Da, da, știu, nu toți, imediat se va oțărî rânza dreptății. Să nu generalizăm. Cu siguranță nu toți. Dar majoritatea. Iar ceilalți nu fac nimic pentru aasta. Și dacă, POATE, nu toți medicii sunt șpăgari, asistentele și infirmierele sunt. Toate. Am întâlnit inclusiv asistentă care voia șpagă ca să mă bage la medicul de familie, pentru o adeverință. La policlinică privată, da?

Vreți spitale, nu catedrale? Cum ar fi ca, mai întâi, să fiți oameni? Și să găsiți oameni pentru spitalele care există acum și gem de bancomate care umplu buzunare nesățioase de personal medical.

87 comentarii

 1. Cum ar fi, de exemplu, sa reinventam clasa de mijloc, oare?

  0

 2. #2

  Amin!

  0

 3. #3

  O parte din ăia 80% nu sunt nici în bula ta sau a mea, dar nici nu vor catedrală. Îi doare în papuci de catedrală.
  Sunt ăia care s-au declarat ortodocși pt că: „așa am fost botezat”, „să nu afle/să se supere mama/bunica” și altele din zonă, aia care au declarat așa că era mama/bunica de față. Ăia declarați de altcineva. Dacă într-o locuință erau mai mulți și unul era acasă și avea datele celorlalți, omul cu mapa cu trecea de mai multe ori.
  Am o prietenă care a fost omul cu mapa, a avut povești la vremea aia.
  La restul discuțiilor nu mă bag că-s insomniacă în momentul asta deși leșin de oboseală.

  0

  • daca ai declarat „pt că: “așa am fost botezat”, “să nu afle/să se supere mama/bunica” și altele din zona” îți asumi declarația și susținerea catedralei. crezi că prostia nu are repercusiuni?

  • #5

   Eu personal n-am declarat nimic de genul ăsta.
   În principiu ai dreptate. Ziceam că dacă îi întrebi punctual ar zice nu catedralei.
   Tot prietena asta zicea că a avut 1-2 cazuri când oamenii s-au declarat atei/nereligioși/ce-au crezut ei fix din acest motiv, megalomania bisericii și banii dați de stat. Oameni credincioși și religioși.

   0

  • Garantat și eu sunt pe acolo deși nu am mai dat pe la adresa din buletin de 7 ani (dat în chirie de ai mei), nici ai mei nu sunt acolo și nu sunt ortodocși, iar omul cu recensământul l-am văzut ultima oară în 2000 și ceva parcă în altă localitate.

   La cât s-au înmulțit religiile astea noi americane, ceva nu da bine, acel 80% e exact un fel de populația totală – maghiari și alte cele. Fals ca toate statisticile lor.

   0

  • #7

   Mai mult ca sigur ai dreptate. Intrebarea de la recensamant stabileste mai mult o filiatie sau o identificare culturala, nu religiozitatea reala. Religiosi cu adevarat, care cred si merg cel putin lunar la biserica, sunt vreo 20-30%. Ceea ce e destul de mult. In Rusia, cei care frecventeaza cu adevarat biserica sunt sub 10%, e tara cea mai putin religioasa din Europa, desi la numarul de persoane care se declara ortodoxe sta mai bine, peste 50%.

   0

  • #8

   @Ion, teoretic, la adresa ta de domiciliu recenzorul trebuia să-i înregistreze doar pe cei care locuiau cu chirie acolo. Având statut de chiriași.
   Pe tine trebuia să te înregistreze la adresa la care locuiai efectiv (sau plecat din țară dacă era cazul).

   0

 4. #9

  n-am inteles cum ai medicul de familie in policlinica privata. eu stiu doar medici de familie ce sunt finantati 100% de stat.

  0

  • #10
   Arhi

   birou in cladirea aia. ce e asa greu?

  • #11

   cunosc n cazuri de institutii care functioneaza in cladiri private, dar sunt foarte de stat. adica sula si prefectura.

   0

  • Eu am medicul de familie la Regina Maria. Deci se poate. Poți să suni în call center-ul oricărei policlinici private și să întrebi dacă au MF cu locuri disponibile.

   0

 5. #13

  cat despre esenta subiectului, am mai scris aici ca ar fi mai ieftin pentru statul roman sa desfiinteze spitalele de stat si sa-i trateze pe asigurati in strainatate.

  0

 6. #14

  pentru tratamentul celor fara asigurare, acum functioneaza si catedrala, pe langa moaste si celelalte stabilimente de profil!

  0

 7. #15

  Nu exista maternitati speciale in Romania unde se concep politisti corupti, asistente, medici, profesori, judecatori, elite sau oameni de rand.. Sunt proveniti din societatea noastra buna sau rea. Asta e media… Trist…

  0

  • #16

   Exista profesii care atrag cu preponderenta spagarii si unde oamenii cinstiti ori nu au loc, ori sunt fraierii celorlalti.

   0

 8. #17

  Tata a murit de cancer anul asta. Ultimii 2 ani din viata i-am petrecut prin spitale si ambulante. Aceste animale in halate albe, ca nu le pot spune oameni, se cred Dumnezeu pe pamant, am trecut prin umilinte atroce (dupa una din operatii, tata ramasese fara bani si l-am gasit zacand in propria urina, pt ca infirmiera nu schimbase sonda, ca deh nu cotizase) si declicul a venit cand una dintre eminentele cenusii in oncologie mi-a zis ca ar tb sa le fim recunoscatori ca nu au plecat cu totii afara. Sa plece cu totii, toate jegurile cu complexul divinitatii ca poate s-or gasi medici prin Pakistan sau India care sa vina aici pe salariile lor monstruoase. Si daca nu, macar o sa murim cu demnitate, nu la mila acestor jeguri abjecte.
  Acum o luna am stat 2 ore cu copilul de 1 an cu febra 41, asteptand la camera de garda. Pana la urma am cedat si am trecut la amenintari si am reusit sa intram.
  Poate exista si exceptii, dar sunt prea putine raportate la mizeria umana existenta. Nu exista Dumnezeu, totul e aici si acum: durere, suferinta, umilinta. Pe care ni le asumam cu totii refuzand sa plecam dracu odata din mizeria asta de tara.

  0

 9. #18

  Cetine, in tara tara asta lucrurile vor deveni cu adevarat grave pentru pacienti atunci cand toti doctorii nu vor mai incalca regulile (spaga, pile, influente, etc). In momentul de fata orice pacient are acces in maxim 1 sapt in orice spital public din tara chiar daca nu are o urgenta reala. Si imi asum ceea ce zic. Nu exista nicio o regula clara care sa te temporizeze, asta daca stii cum sa pui priblema. Doctorii sunt lasi si prefera sa faca diverse lucruri in plus chiar daca pacientul nu se califica pentru ele, doar ca sa nu fie discutii ulterior. In Romania responsabilitatea actului medical este strict a medicului, ea nu implica in mintea pacientilor spitalul sau domne fereste, administratia (minister, management de spital). Incetul cu incetul situatia incepe sa se schimbe, doctorii (marea majoritate) nu mai au nevoie de mica ciupeala (recte 50-100 ron, sau mai rau diverse produse- oua, gaine, cafea) si nu mai vor sa isi asume singuri responsabilitatea. Se vorbeste din ce in ce mai mult de protocoale clare, de normarea muncii de medic, etc. Toate astea vor veni pe fondul lipsei banilor din sistem dar si a resursei umane pe cale de epyizare. Pacientii vor fi programati atunci in functie de criterii clare, iar ei vor fi pacientii unitatilor de sanatate si nu vor mai fi pacientii unui medic sau altul. De abia atunci va fi mare jale in tara. Se va vedea clar ce poate cu adevarat sistemul medical fara cosmetizarea extra pe care o fac medicii care se apara pe ei in primul rand. Nu stiu cand se va intampla asta, dar lucrurile se misca. Si eu cunisc ce se petrece in sistem.

  0

 10. #19

  O singura data am dat spaga in spital. Mi s-a cerut. In Brasov la spitalul astra, vis a vis de județean. Aveam insolatie si de la urgente m-au trimis la astra sa imi dea reteta. De la astra mi-a zis ca imi trebuie trimitere de la medicul de familie. Dar cu 50 lei ma poate baga la dna dr mi-a zis portara. Am dat 50 lei și m-am simțit ca ultimul gunoi. Asta si eram:un gunoi ce susține gunoismul!

  0

  • #20

   De-asta sunt asa scarbe medicii si personalul care iau spaga. Nu e ca la ghiseu unde strecori 100 de lei sa fie bine ca sa nu fie rau, sa nu mai stai la coada, sa iti fie mai usor. La spital e de viata si de moarte, iar cand scarbele te strang cu usa, nu ai ce face, dai. Daca nu dai, mori!

   0

 11. #21

  In momentul de fata constructia unui spital in Romania, era evaluata la vreo 200-300 de milioane de euro. Catedrala ar fi costat vreo 120 hai sa rotunjim 150. In continuare nu cred ca sumele sunt reale si ar fi umflate, dar sa lasam asta.
  In primul rand in Romania un spital de la 0, nu va fi construit in orizontul urmatorilor 20 de ani. Unii vor mari orizontul eu sunt poate un pic mai optimist, dar nu asta conteaza. Motivul pentru care nu se va construi acest spital este destul de simplu: nimeni nu are un interes real in a face asta, desigur multi au un interes in a sifona banii destinati constructiei spitalului, dar asta e alta discutie. Majoritatea oamenilor ce compun corpul medical din Romania(in special cei care au putere de decizie), sunt niste oameni care au fost mancati de vremuri, indiferent ca lucreaza la stat si la privat. Sunt oameni, care vor in esenta ca timpul sa ramana pe loc si sa nu se prea schimbe ceva. Ce este si mai trist, este ca noi veniti in aceasta lume, deprind metehnele lor si foarte multi cred ca li se cuvine ceva, doar din cauza faptului ca e domnu sau doamna doctor. De aici si pana la a conditiona actul medical este doar un pas. Ca si o paranteza, marile mariri salariale au fost simtite tot de dinozauri, in continuare pentru un tanar specialist este mai rentabil o plecare din tara, dar asta nimeni nu o vede.
  Asa ca da problema cu spitalele este ca a construi unul, implica mai mult decat constructia in sine, mai ai nevoie si de oameni. Din pacate problema noastra ca tara, nu a fost niciodata lipsa banilor sau a resurselor, ci mai degraba oamenii care au putut face ceva, iar acum lipsa lor.

  0

  • #22

   „Ca si o paranteza, marile mariri salariale au fost simtite tot de dinozauri, in continuare pentru un tanar specialist este mai rentabil o plecare din tara, dar asta nimeni nu o vede.”
   Este pe dracu’! Un medic specialist în primul an are minimum 12.000 de lei net, știu pe cineva care are 16.000 de lei net și recent imi zice cineva tot de un specialist în primul an de 23.000 lei net.
   În străinătate un specialist în primul an are 3900€ net, îți dau link să vezi dacă nu crezi cu firma de recrutare. Din cei 3900€ scade 800-1200-1400 chiria în funcție de zonă și de țară.
   Ce părere ai? Unde e mai bine? În altă țară sau în România pe 5000€ ?
   Aici în țară medicii și-au dat și copiii la medicină și le-au luat și mașini scumpe și apartamente în zone bune pe numele lor, cu banii jos și au doar 18-19 ani. Așa de nasol se trăiește cu salariile astea mici și de rahat.
   Acum o săptămână s-a dat rezidențiatul și duminică și luni a fost repartiția. Sunt o grămadă de medici specialiști din privat care au dat rezidențiatul ca să poată să prindă un post într-un spital de stat și să-și echivaleze pentru a lucra direct ca specialiști, nu contează unde numai să fie, post care la un concurs s-ar da pe bani grei. Așa că da, tare proaste sunt salariile de specialiști…

   0

 12. #23

  Lucrand in resurse umane, un medic primar cu 6 ore/zi castiga in jur 15000 lei, plus sporuri in functie de locul muncii, care variaza de la 15%-50%. Asta in Tulcea
  Pe langa acest salariu acesti medici mai au si cabinete.

  0

 13. #24

  Sincer as prefera renuntarea la sistemul asigurarilor de stat. Nu din perspectiva asiguratului care plateste taxa in fiecare luna, dar cand are nevoie de ajutor medical NU SUNT FONDURI.
  Ci din perspectiva concurentei. Daca toate spitalele si policlinicile devin private si nevoite sa se autosuporte sau faliment, piata se va curata rapid de toate leprele. In plus, in teorie cel putin, in clinica privata activezi pe merit sau la revedere. Ma rog, detalii si cazuri speciale sunt. Dar altfel nu gasesc cum ai putea scapa de medicii cei perfizi care iti zambesc suav asteptand sa le scapi plicul in buzunar, altfel poti muri lejer.

  0

 14. Cetin, nu ai dreptate cu aia 80%, au mai spus deja si altii. Si eu am fost declarat ortodox de familie, cand au venit aia cu recensamantul, desi eram plecat la capshunit in Italia si ma consider gnostic de niste ani buni si nu am dorit sa se construiasca aceasta catedrala. In rest, e asa cum spui: medicii si asistentele care cer spaga fac parte din societatea noastra, nu sunt veniti de pe Marte. Si metehnele astea dispar tare greu: o matusa de-a mea, cand a avut fiica ei o problema de sanatate (era in Italia) a trebuit sa fie amenintata cu chematul carabinierilor, ca sa se potoleasca si sa nu mai incerce sa indese euroi in buzunarele personalului medical din spitatul unde fusese operata fiica-sa. Si femeia era asigurata medical, nu muncea la negru, nu avea nici un motiv sa dea spaga. Dar, obiceiurile proaste, greu te dezbari de ele…

  0

 15. #26

  Se construiau spitale si autostrazi pe dracu’. Bani erau, dar nimeni din administratie nu a fost in stare sa faca ceva.
  Adevarul e ca Daniel nu e vreun mare pios, dar e un manager de-i bate la cur pe toti astia din guvern.

  De ex. asta trebuia sa fie Spitalul Municipal din Timisoara, inceput din 1994 : https://www.google.com/maps/@45.77923,21.2090964,3a,75y,276.14h,91.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1sej8igQPymQ87v41HKigWNg!2e0!7i13312!8i6656
  Evident, nu au fost bani ca sa fie terminat spitalul , dar primaria a dat peste 10 milioane de euro lui Marian Iancu pentru echipa de fotbal (teoretic) Poli Timisoara – si ii mai dadea daca nu se baga Curtea de Conturi.

  0

 16. #27

  Salariu maxim asistenta medic de familie (7 ani vechime,grad principal) 1400 lei nu euro. Cred că asta spune tot.

  0

  • #28

   „Asistent medic de familie” adica un fel de goarna care striga „Urmatorul” si scrie scutiri pe 20 lei bucata.

   0

  • #29

   @M0fo, nu știu ce să zic, dar când ajung la medicul de familie asistenta nu-și vede capul de treabă (ea scrie rețetele, ea bagă date în sistem, ia tensiuni, cântărește copiii, scrie trimiterile-prin sistemul vieții care pică din când în când).

   0

  • #30

   @Ady-P:
   – scrie retete dupa dictare. Daca iti scrie asistenta reteta, schimba medicul de familie
   – baga date in sistem. Iti dai seama? Tasteaza ce vede pe o hartie
   – cantareste copiii. Ii ia de manuta si ii ajute sa se urce pe cantar.
   – scrie trimiterile. Iti dai seama? Scrie de mana!

   Intr-o nota mai serioasa… m-am tot plimbat printre spitale, medici de familie s.a. si am observat ca exista 2 specii de asistenti si fiecare se potriveste la fix cu doctorul:
   – Daca medicul de familie este genul „luati antibiotic si paracetamol”, asistenta e fix la fel: „20 lei… pe cat doriti sa fie scutirea?”. Cam cat crezi ca ar trebui sa aiba salariu?
   – Daca medicul de familie este genul care prin „munca de teren” inseamna sa mearga acasa la pacientii cu probleme (si vezi asa ceva extrem de rar) atunci si asistenta o sa fie la fel.

   Dupa cum spuneam, am tot avut interactiuni diverse (atat personale cat si profesionale) cu ei. Stiu destul de bine cum se misca treburile in zona asta.

   Dpdv al clientului este cam ca la taximetristi: nu poti avea si pret de 1.4lei / km si absolventi de ASE pe post de soferi de Mercedes. Depinde de tine cu ce alegi sa mergi mai departe.

   PS: vorbesc strict de asistentii medicilor de familie. Nu intru in detalii din zona „spitale” pentru ca ma umblu de nervi citind „tata ramasese fara bani si l-am gasit zacand in propria urina” si amintindu-mi cati bani castiga.

   0

  • #31

   M0fo eu vorbesc în cunoștință de cauză, tu…nu știu cum vorbești.In cazul cunoscut de mine, respectiva tanti face toate vaccinurile și injecțiile pt că Dna doctor nu se baga,ea face trimiteri,scrie in registrul (atât electronic cât și cel de hârtie),scoate fișe bagă fișe,programează pacientii,face rețetele lunare pt cronici. La sfârșit de lună face situațiile pe baza cărora decontează casa de asigurări. Tu ce ai mai dori sa facă?

   0

  • #32

   Eu mă refeream mai mult la cantitatea de muncă. Aparent e ușoară, cumulată nu cred că mai e simplu.
   Când despre băgat în sistem, când vorbim de cardul de sănătate, care pică când ți-e lumea mai dragă, cu pacientul, bolnav, nervos și grăbit în față, eu aș da spor de stres doar pt asta.
   Cât despre copii, mă refeam la bebeluși și d-ăia mici, max 2 ani.

   0

  • #33

   @Radel: tu vorbesti de un caz (din ce spui, nerfericit). Eu iti vorbesc de cativa zeci de medici de familie si asistentii aferenti.

   Pe de alta parte… chiar nu vreau sa fiu rautacios, dar… gestionara de la macelaria de la mine din cartier serveste clienti, bate bonul fiscal, aranjeaza marfa, da comanda de marfa, face curatenie, vine la munca la 6-7 dimineata ca sa transeze carnea pe care incepe sa o vanda la 9, pleaca seara la 8, face gestiunea la final de zi. La dracu, daca o rogi frumos iti si feliaza parizeru’. Iti jur ca munceste mai mult ca orice asistent medical pe care l-ai vazut. Castiga 2000lei in conditiile in care e acolo inclusiv in weekend. Dar vezi tu… remuneratia nu e pe baza de cata munca faci, ci ce fel de munca. Ce enumerezi tu acolo (exceptand vaccinurile) e munca de secretara.

   0

  • #34

   Respect pt Dna de la măcelărie,eu aici vorbesc despre o tanti care are la propriu viața ta în mâinile ei. O injecție greșită, o rețetă greșită… poate fi nașpa pt un om. Gradele de comparație între diversele meserii nu își au locul. Eu am spus ce salariu are. Am enumerat atribuțiile ei ca sa le pui in raport cu salariu, la un program de 8…10 ore ,pt că Dna doctor pleacă mereu mai devreme și e pe”teren” iar ea trebuie sa termine tot.

   0

 17. Apropos de „asa sa ne ajute Dumnezeu”, la un moment dat, acum vreo 4-5 ani, am fost martor intr-un proces. M-a pus judecatoarea sa jur cu mana pe biblie si am zis, in rumoarea intregii sali (judecatoria Buftea), ca imi dau cuvantul de onoare, intrucat juramantul pe biblie pentru mine e zero, nefiind credincios. A acceptat. Procesul s-a pierdut.

  0

  • #36
   Arhi

   logic:)))

  • #37

   Normal că a acceptat, situația e prevăzută în codurile de procedură, civil și penal. Nu e ca și cum doar în bula/generația noastră există atei/agnistici/necresștini.
   Se jură „pe cinste și onoare”. 🙂

   0

  • #38

   Din cate stiu te intreaba intai daca esti crestin inainte de a te pune sa juri pe biblie. Nu te obliga nimeni si nici nu impresionezi pe nimeni. Judecatorea aia era cel mai probabil atee, daca ai socat pe cineva, a fost prin faptul ca dai importanta unor astfel de lucruri. Mai mult interes ai fi starnit daca ai fi spus ca nu juri pentru ca religia nu iti permite. Avem in spate 45 de ani de ateism fortat, primit la pachet cu comunismul. Nu e nimic extraordinar la ateism.

   0

  • Nu e nimic extraordinar la ateism decat ca-i calea dreapta catre mantuire

   0

 18. …Asta cu credinta e complicata tare nu zau, insa pt. omul simplu si obisnuit de la tara in special si unde biserica si preotul e la mare cinste si cautare, credinta in acel ceva pe care nu il vede il face sa mearga mai departe si sa spere, sa nu clacheze in fata greutatilor cele inerente ce apar de-a lungul vietii..nu ai ce sa ii faci, nu io poti lua, e dreptul si treaba lui sa creada in ce vrea el pe mai departe, chiar daca parintele mai calca prin strachini,..si sa nu uitam ca nici regimul de dinainte de 89′ a lui N. Ceausescu nu sa amestecat prea tare in treburile cele bisericesti, stiau ca la nivel de mase era destul de riscant sa incerce sa o inabuse_…Normal ca unii dintre inaltii sau micii clerici mai si turnau de voie si din belsug informatii pe la SECU’……in rest__…cred ca sau cam grabit cu slujba asta de sfintire, catedrala nefiind terminata, si asta doar de dragul centenarului de 1-Decembrie..puteau sa mai astepte vreo 2-3- sau 4 ani cit mai dureaza finalizarea…si ca sa nu mai amintim si de zgircenia celor de la episcopia Bucurestilor sau de la patriarhie in sensul ca i-au tinut pe sarmanii pelierini veniti de departe in frig la -1-2 grade si nici macar o cana de ceai sau un vin mai spalacit si diluat dar fierbinte nu au fost in stare le ofere..Oare nu a iesit recolta estimata la struguri in acesta toamna pe mosiile cele bisericeti ?? ……Rusineeee_Voua_ba’….

  0

 19. #41

  Pai… bun, si concluzia care e? Ca a fost justificata investirea acestei sume in catedrala, pentru ca daca s-ar fi construit spitale de banii aia, oricum nu aveam personalul demn de ele? Sau cum? Daca zici ca 80% sunt aia care vor catedrala, nu spitale, se cam subintelege ca pe aia ii si cam doare-n cur de vreo schimbare pana cand nu ajung ei sau vreun apropiat la mana spagarilor in halate. Si astfel, cui te adresezi cu „Vreti spitale, nu catedrale, mai intai fiti oameni”? Celor 20% ramasi? Si in alta ordine de idei, faptul ca dispui de finante suficiente pentru a rezolva numai o parte a problemei, dar nu toate aspectele problemei, nu inseamna ca e justificata cheltuirea finantelor in scopuri inutile.
  Gen „imi ploua-n casa dar am bani numai de jumate de acoperis, asa ca mai bine ma duc si-mi iau un PC de gaming de banii astia”.

  0

 20. Cetin, ai subestimat abordarea bisericii. Catedrala va induce in randul medicilor si asistentelor iubirea de aproape si asa se va rezolva si problema umana!
  win-win!

  0

 21. #43

  în cazu meu psihiatru îmi dă de înțeles că vrea o parte din pensie și pentru asta recurge la:
  1 – când mă duc să fac injecția mă lasă să aștept cu orele sau pune asistenții să îmi spună că nuștiu să facă injecții la 3 luni sau mă înțeapă de mă ustură rău
  2 – are o colegă psihiatră șefa de secție psihiatrie de max 35 ani, care apare mereu când aștept pe hol sau sunt în salon să îmi fac injecția și stă ca vaca așteptând s’o bag în seamă și ulterior să’mi ofere trupu ei contra pensia mea, ba chiar ultima oară chiar a strigat N’AM
  menționez că am o pensie de mizerie iar doctorilor, inclusiv psihiatrilor, le’au fost mărite salariile din martie
  vă dați seama ce sărăcii de medici sunt prin moldova și cât de lacomi pot fi

  0

 22. #44

  Eu incerc sa imi fac datoria si sa imi caut o doctorita, cu putin noroc va scap de una careia sa ii dati spaga! 🙂

  0

  • #45
   Arhi

   nu mai vine nici dracu, daca e hard brexit

  • #46

   încearcă la psihiatrie în moldova

   0

  • #47

   Stai chill ca si cu hard brexit e mai bine ca in romania.

   0

  • #48
   Arhi

   pai…nu mai ai drept de sedere, boss, cu hard brexit

  • #49

   Nici nu ma gandesc sa imi iau moldoveanca, mai bine stau asa decat cu o nebuna d-aia. Sunt chiar satul de moldovenii de la mine din familie, as vrea ceva care sa nu stie d-astea. :))

   0

  • #50

   @super fotbal:
   este șefă de secție psihiatrie, maxim 35 ani, slabă, blondă, țâțe medii
   îți oferă trupu în schimbu a TOT, REPET T O T CE AI, casă, pământuri, conturi bancare, salariu, pensie
   eu am refuzat’o și am rămas cu xhamster.com
   dar poate tu ai bani și n’ai ce să faci cu ei!

   0

  • #51

   Pai eu nu cred ca mai am treaba, fac aia cinci ani la anu si e ok.
   @toni fix o din asta am gasit eu pe tinder. Visa femeia lux, dar habar nu avea ce e aia. Din astea gasesc pe toate drumurile.

   0

  • #52
   Arhi

   29 martie esti pa

  • #53

   @super fotbal: deci ai rămas și tu cu siturile porno
   înțeleaptă alegere

   0

  • #54

   @Toni Montana esti singur ca nu ai reprodus o scena din Fake Hospital ca doar acolo doctoritele au fantezii erotice cu pacientii?

   0

  • #55

   Nu cred, cel mult cred ca imi trebuie viza in caz de ceva si cam atat. Faza este sa vreau eu sa mai stau.
   E posibil sa fie pa aia care nu au vreo treaba pe aici gen aia de la delivery sau chestii de genul.

   0

  • #56

   @robertd:
   am căutat pe net fake hospital și am găsit că este un serial porno, inclusiv pe xhamster.com, ceea ce e bine
   din păcate nu am reprodus așa ceva de pe situri porno
   în moldova, într’o secție de psihiatrie, este chiar șefa de secție care e dispusă să facem sex dacă’i dau TOT CE AM
   ea n’are nicio fantezie cu mine, ci cu pensia mea
   am descris’o mai sus cum arată
   din fericire, mă mai duc la psihiatrie peste trei luni așa că nu mai dau cu ochii de ea
   și se pare că și @super fotbal o consideră o japiță

   0

  • #57

   @Toni Montana: Cum o cheamă pe doctorița de care zici că vrea să-ți dea trupul ?
   Vrea și pe 10 lei sau doar pământuri ?

   0

  • #58

   Toni Montana cum o cheamă pe doctorița de care zici sau la ce secție este măcar?

   0

  • #59

   @crimsonware:
   nu’i spun numele
   doar scriu că e șefa de la psihiatrie unde am fost eu internat și unde îmi fac trevicta
   și vrea DOAR TOT CE AI, și hainele dacă’s la modă
   proprietăți, imobile, bani, conturi, salariu, pensie
   îți ia T O T
   uitați bă unu care n’are ce face cu banii
   oi fi și tu vreun milionar
   ps: dacă vrei să o cunoști, caut’o în toate spitalele de psihiatrie din moldova
   te duci, te internezi și cauți o șefă de secție
   în locu tău aș începe de mâine s’o caut că sunt mulți nebuni și implicit multe spitale de nebuni în moldova

   0

 23. #60

  Guvernul le-a marit frumos salariile, toti se declara multumiti acum. Unul nu protesteaza de conditiile in care lucreaza. Apropo, stiu un caz de medic intr-o scoala (nu face absolut nimic toata ziua) care castiga in jur de 90 de mil net pe luna. 90 de fcking milioane sa faci vaccine de 2 ori pe an si sa chemi ambulanta cand se intampla ceva mai grav. Este o aberatie totala.

  0

 24. #61

  „Acei 80% care doresc gunoiul mântuirii neamului sunt mai mulți și ei, ca și voi, vor să se facă ceva cu banii lor. ”
  „Da, ok, sunt retardați, sunt idioți, sunt cum vreți voi, dar, deși majoritatea lor nu plătește impozit, pentru că sunt, majoritar, săraci, cu salariu minim. muncă la negru sau ajutor social ”

  Deci cum e pana la urma? Cu care bani vor ei sa faca ceva? Ca cu ai lor nu au cum – ca n-au… 😀

  0

  • #62
   Arhi

   banii de la buget sunt banii celor care au mai multe voturi. cam asa e

 25. #63

  vorbind de medici, cred ca 99% dintre ei sunt lepre, pana si cei competenti. acum vreo luna a murit la Iasi un pediatru, si asta „ingerul copiilor” si probabil destul de competent. insa stiu un caz clar de doctorita care a primit pe la sfarsitul anilor 90 post la el in spital si i s-au cerut 15.000$ (bani la vremea aia cu care iti luai lejer un apartament) ca sa ii aprobe postul. cum nu i-a avut, a trebuit sa se mute intr-un oras mai mic, tot cu medici mizerabili, unde pana la urma nu a mai suportat si a plecat, acum o duce foarte bine in Franta cu sotul ei care e tot medic. amandoi ar fi ramas in tara, dar n-au mai rezistat si au plecat cand aveau un pic peste 40 amandoi. din cauza la astfel de lepre care se cred mici dumnezei, cum a fost „ingerul copiilor”, avem sistemul medical de acum.

  0

 26. #64

  vorbind de doctori, bacalbașa pune punctu pe i :))
  https://www.youtube.com/watch?v=vGLp7XL0_Yg

  0

 27. Stii nu iti zic asta, dar aici ai futut un cal in pizda.

  – Nu constructia catedralei e problema ci finantarea de la stat. In principiu un studiu facut pe tema asta a zis ca vreo 56 % ar vrea sa fie asa (defalcat pe categorii, dar in principiu procentu asta e)

  Cel putin in Bucuresti (inteleg ca provincia e putin sinistra):
  – poti sa ai o masina de 100k din primul an de rezidentiat. Stiu ca nu au interzi parintilor sa le cumpere copiilor masini.
  – Nu toti doctorii sunt asa.
  – nu doctorii cumpara chestii prin spital
  – cresterea salariilor a fost facuta superb, ca acum toata vina sa cada pe umerii lor. Chestie in care te duci si tu. „uite bah nenorocitii, au salarii mari si nu au medicamente!!!”.
  – generalizarea „toti sunt de cacat” o sa lase romania chiar cu aia de cacat. Pentru ca pula mea, io am luat-o pe a mea de acolo. Nu consider normal ca dupa 6 ani de facultate si 5 ani de rezidentiat sa fie o sclava a pacientilor romani care au numa drepturi. Sa vezi ce misto e sa ai cabinetul plin de oameni, sa te misti intre usi si unu sa te impinga superior „hai, mars si fa-ti treaba”.

  unde ai dreptate: nu avem nevoie de spitale noi. In primul rand nu ai doctori, ca numar. In al doilea rand spitale sunt, ar fi cazul sa le modernizam.

  0

  • #66
   Arhi

   parerea ta e irelevanta aici, fiind subiectiv. revino dupa divorț:))

  • #67

   Doar ca in romania parintii aia care iau copilului masina de 100k in primul an de rezidentiat posibil sa lucreze in acelasi spital cu copilul.
   Am avut treaba cu un rezident din asta, baiat de treaba el, tacsu avea o clinica privata unde punea silicoane.

   0

  • #68

   uau, ce i’a tras’o @baba cetin lu @animalu!

   0

  • parerea mea e irelevanta fiind avand si doua canceruri in familie, numerosi prieteni rezidenti sau medici, si, practic, vazand sistemul si din partea ailalta, nu?

   sa arunci toata responsabilitatea pe doctori e o mizerie. Ti-am zis, acum ca le-au marit salariiile i-au facut chiar cu capu. Totul se sparge in capul lor.
   – au marit salariu, dar nu au modernizat spitalul. nu conteaza, futu-i in gura, au salariu mare
   – au marit salariul, dar nu au reparat si sculele. nu conteaza, futu-i in gura, au salariu mare
   – au marit salariul, dar dupa ce termini rezidentiatul esti somer. nu conteaza, futu-i in gura, au salariu mare
   – au marit salariile, dar managerii tot incompetenti is. nu conteaza, futu-i in gura, au salariu mare
   – au marit salariile, nu conteaza ca suntem 200 de oameni la coada, vreau ACUM, EU. nu conteaza ca ei sunt oameni si mai tre sa faca si ei pauze. futu-i in gura, au salariu mare
   – de mentionat ca se inaugureza sectii noi, dar nu se scot posturi pentru ele?

   sa zic si de „a venit cu cancer 90% tratabil, a refuzat, dupa 5 ani a venit cu metastaze sa il facem bine”? Si in cazul ala daca moare „e vina lor, futu-i in gura de spagari. Si le-au marit si salariile!”

   Evident, vorbesc de Bucuresti si doctorii tineri. Am cunoscut multi si sunt si astia, ca orice angajat, mai competenti, mai putin competenti. Dar, nu am auzit fuga dupa spaga. La astia batrani e jale. Asta cand nu e direct sindrom „Dumnezeu” (vezi-l pe celebru ortoped pediatric)

   0

  • #70
   Arhi

   nu, bossulean, eu nu am aruncat nimic, am zis ca personalul medical sunt jeguri umane, in majoritatea lor. ma doare fix in pula ca tu ai in familie medici si ca esti prieten cu ei, aia e doar o opinie biasata si atat, de aia ti am zis ca nu conteaza. lol, nu ti-au recunoscut prietenii tai ca iau spaga. iei acum, orice om de pe strada si iti spune instant povesti cu medici de ti se face greata. orice om, toti. in rest, hai sa nu ne laudam cu cancere, ca avem si noi, slava domnului. cu bani in buzunar si nu se uitau la tine la fundeni. singurii oameni erau cei de la hospice, in rest, gunoaie.

  • Ar fi culmea sa „ma laud”. Si nu am pățit fundeni din fericire
   Oricum, ti-am zis, am scăpat sistemul de inca o nenorocita de doctorița româncă. Sa ii repare olivia stere, am auzit ca e super cool

   0

  • #72
   Arhi

   sarutari de falange doamnei:)

  • Ehe. Sa vezi ce frumoase povesti aud si aici.

   0

 28. #74

  Apropo și de popi:
  https://youtu.be/J8OrlThfxQo

  0

 29. #75

  deleted by the author

  0

 30. #79

  Nu.
  Comentariul era scris de aseara cu de multa adrenalina si se pare c-am uitat sa apas cu incredere sau ceva de genul. Dupa ce-am ediat/sters comentariul am citit comentariile de deasupra si-mi pare bine ca l-am sters.
  „personalul medical sunt jeguri umane, in majoritatea lor. ma doare fix in pula ca tu ai in familie medici si ca esti prieten cu ei” – asta e raspunsul tau care se potriveste perfect la ce scrisesem mai sus
  „cred ca 99% dintre ei sunt lepre”. citat din alt coleg de bula de discutii. 101% anyone?
  Uite exemplu:
  https://bit.ly/2QqSUXu Medic respins la admiterea pentru postul de brancardier. A pierdut ocazia sa nu mai fie un jeg uman…

  0

  • #80
   Arhi

   păcat ca nu l-ai publicat,ar fi fost interesant pentru subiect. ca imaginea sa fie completa, eu il cunosc pe animalul de multisori ani, izbucnirea aia este doar ptr ca il stiu si imi permit. si tu, citindu-ma de mult timp, ar trebui sa gasesti mijlocul, printre exagerarile mele, care vor doar sa sublinieze importanța subiectului.

  • #81

   Parca animalul era ala care m-a executat exemplar (si poate meritat) cand am avut o opinie diferita (in vis-a-vis de fumatul pasiv). E irelevant faptul ca de data asta opinia mea e aceeasi. Se gaseste cineva sa-mi zica cat sunt de prost.
   Am invatat ca sunt cateva subiecte sensibile in Romania:
   – nu emite opinii despre eutanasierea cainilor vagabonzi
   – nu legaliza prostitutia.
   – toti medicii sunt niste lepre.
   Daca ai o opinie contrara , nu contrara ci asa un pic nuantata, … you went full retard.
   N-are rost sa incerci sa schimbi ceva la cum merg lucrurile, sau sa spui ce nu merge bine. Totul e perfect.

   0

  • coane tudor, daca la un punct mi se pare ca nu ai dreptate o sa iti zic. Vorba aia, suntem niste entitati 1010010011, nu inseamna ca te consider 1010010012

   – din fericire cu cainii vagabonzi nu au mai aparut prea multi la televizor si ziare, asa ca au disparut 😀
   – doamne fereste. Pai, in tara lu Braul Doamnei?
   – pana se va spala de tot imaginea lor o sa mai treaca. In plus, uite cazul lui Balaci. A venit tuta de la Minister sa faca repede „ancheta”, lasand iar impresia ca a fost malpraxis.
   Si malpraxis o sa mai fie. Mult. La cat e de subdimensionat sistemul…

   0

 31. #83

  Hai ca nu ie chiar asa urata catedrala

  https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=s4ePIJ99Jno

  0

 32. #86

  Am auzit ca e „cool” sa fii anti-crestin. Bolsevicii, comunistii si tortionarii lor au fost toti anti-crestini. Va dati seama cat de „cool” au fost?

  0

 33. #87

  Atunci cand Dracula este o amenintare constanta, si eu as prioritiza catedrala :)))

  0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Dacă doresti să dai like unui comentariu, trebuie să fii logat in contul tău de pe cetin.ro

Citește și...

Daca v-a trecut prin cap ca, de Craciun, sa faceti cadou celor dragi un PC sau un laptop, inseamna ca vreti sa il oferiti si cu o cheie de Windows originala. Asa ca prietenii nostri de la goodoffer24 au pregatit acea oferta speciala pe care o astepta toata lumea inainte de finalul […]

Am încercat ieri să merg la cumpărături la Auchan, că e mai aproape de casă, ceva lejer și era să rămân blocat în trafic. Cred că și acum zăceam undeva, pe o stradă, tânjind să ies la libertate, la aer, la viață. Sfat: Carrefour are una din cele mai mișto chestii. Aplicația lor, […]

M-am uitat ieri sau alaltăieri la unul din ultimele episoade din Southpark, în care cable guys se revoltau împotriva serviciilor de streaming. Bine, cred că e o reclamă deloc mascată la DIsney+, că l-au menționat de 100 de ori, plus cât de mult place The Mandalorian tuturor. Azi, de curiozitate, am apăsat iconița […]