Vrem unirea Transilvaniei cu patria

gestapo

Anghel Gabriela Lola, Ardealeanu Sanda Maria, Badea Viorel Riceard, Bogdănici Camelia, Bumbu Octavian Liviu, Burlacu Ștefan, Cadăr Leonard, Croitoru Cătălin, Cernea Remus Florinel, Ciuhodaru Tudor, Crăciunescu Grigore, Dalca Ștefan Petru, Deaconu Mihai, Diaconu Adrian Nicolae, Diaconu Bogdan, Dobra Dorin, Fenechiu Cătălin Daniel, Fonta Nuțu, Gheorghe Daniel, Grecea Maria, Gunia Dragoș, Irimie Vicențiu Mircea, Marian Ion Cristinel, Mihai Aurelian, Mincă Liliana, Motoc Octavian, Movilă Petru, Năstase Ilie, Oltean Ioan, Peia Ninel, Pop Liviu Marian, Raețchi Ovidiu Alexandru, Roman Cristian Constantin, Săvoiu Ionuț-Cristian, Surugiu Radu, Tănase Răzvan Ionuț, Tomac Eugen, Vosganian Varujan, Vreme Valerian și Zlati Radu sunt parlamentarii români care au decis să creeze un grup de inițiativă în vederea a, ghici ce, unirii Moldovei cu românia.

Ce se întâmplă în acest timp pe lângă noi? Rusia a anexat Crimeea și, datorită acordului impus la Minsk de către aliatul numărul 1 a lui Putin, Merkel, va anexa și celelalte regiuni disputate cu ucrainenii, creând mult doritul coridor spre Transnistria, spinul din coasta Europei. Așa, ca o chestie haioasă, să ne amintim de vestitul pact de neagresiune de acum 76 de ani. Istoria e haioasă și cei ce nu o cunosc, sunt condamnați să o repete.

Ce facem noi? Ne agităm ca pepsi, atrăgând atenția asupra noastră, într-o chestiune care nu se va întâmpla niciodată, cel puțin niciodată relativ la orizontul temporal al zilelor noastre pe care le mai avem de trăit. Ni se pare absolut normal ca aleșii nației, cei care au dreptul legal să vorbească în numele nostru, să agite spiritele de gen exact în momentele cele mai rele posibil. Mai rău de atât, cu război la granița noastră, ce ar putea fi? Război la Iași? Fregata Ferdinand aruncată în aer?

Desigur, dacă același lucru l-ar face ungurii, am fi indignați până în rărunchi, cum adică, Transilvania noastră, cea din moși strămoși. Da, desigur Moldova e altceva, nici nu a făcut parte din USSR și sigur nu face parte din planurile revanșarde ale lui Putin.

Judecăm cu dublă măsură, cu o clasă politică de cea mai joasă speță și cu un popor care nu înțelege de ce ar trebui să lupte, în caz de război.

Fotografia este dintr-o carte scrisă de un tip numit Sven Hassel. Nici cei din cartea lui nu voiseră să meargă la război, atunci. Nici ei nu înțelegeau de ce ar trebui să moară pentru unul și celălalt.

Într-un final, au înțeles.
În timp ce mușcau țărâna.

În altă ordine de idei, marele bărbat de stat numit Varujan Vosganian, unul din inițiatorii și susținătorii acestei uniri, a plâns în parlament și și-a păstrat imunitatea. Pentru că na, la Udrea merge, nu mai e necesară la vot, oricum nu votează cum trebuie.

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

66 comentarii

 1. poza cu degeeeet! 🙂

  Thumb up 1
  • spune sincer, ti-a fost dor

   Thumb up 0
  • clar. credeam ca ai vandut blogul si e altul la butoane. In alta ordine de idei, vezi ca au scris Porta in loc de Ponta

   Thumb up 0
 2. #4

  Lasa ca au facut foarte bine, asa ii ametim pe rusii care deja sunt debusolati.
  Acum vreo doua zile, analistul militar Vladimir Evseev, directorul Centrului pentru Studii Politico-Militare de la Moscova a declarat ca in caz de conflict, Rusia ia in considerarea distrugerea flotei militare romane, inclusiv a submarinului de atac Delfinul

  Thumb up 1
  • cel care de fapt nu are baterii, nu?

   Thumb up 1
  • #6

   Angajatii muzeului nu au salarii foarte mari si….

   Thumb up 0
  • Care flota? Ca ea e sublima, e magnifica dar lipseste cu desavarsire… caci nu e la nivelul optim petntru a contracara pe cea rusnaca din MN.

   Thumb up 0
  • Da Tim, poate nu la cel mai optim nivel, dar la un nivel mai putin optim si cu ajutorul lui Dzeu, eu zic ca ii facem.

   Thumb up 1
  • #9

   bunule dumnezeu, îţi mulţumim total că ne-ai dat binecuvântat cu un om ca Tim pe iubitul nost’ pământ! Cunoştinţele lui totale o să ne scoată din căcat, pentru că, bineînţeles, se pricepe şi la vidanjări!

   Thumb up 0
  • #10

   @Radu, Toma: Numa’ rautacisme, frate, numa’ rautacisme!

   Thumb up 1
  • Cred ca flota marinei romane se afla 90% in muzeul de marina din constanta si in balta de tir de la mangalia (daca nu s-au scufundat deja epavele de-acolo).

   Thumb up 1
  • #12

   Flota României se află în intersecţiile de la intrare în oraş şi în faţa gării. 😉

   Thumb up 0
  • #13

   Flota romaniei tocmai si-a dublat capacitatea de lupta de cand mi-am luat caiac gonflabil

   Thumb up 1
 3. de unit avem sanse sa ne unim cu moldova. Sanse mari chiar. Doar ca nu se va numi Romania Mare tara ca o sa mai fie si altele implicate in unire. Cred ca o sa ii zica URSS sau ceva de genul. O sa imi fac abonament la revista Uniunea Sovietica, asa cum avea bunica-mea cand eram mic 🙂

  Thumb up 1
  • crezi ca o sa ne cedeze merkel? sau SUA, aia care nu numesc ambasaadori in tari de lumea a 4 a?

   Thumb up 0
  • SUA și Anglial ne-au plasat odată în brațele lui Stalin.
   Nu văd de ce nu ar face același lucru și acum.

   Thumb up 0
  • #17

   Ne-am ars! S-a dus baiatu’ ala capabil de ne bagase in axa Londra – Uasinton- Bucale si-am ramas numa’ cu Xerox. Asta ne va vinde cand rusnacilor, cand chinejilor.

   Thumb up 0
  • @roc
   atunci nu exista NATO
   si rusii erau deja in Romania

   Thumb up 0
 4. Eu n-am să înțeleg vreodată de ce am vrea să ne unim cu Moldova (mai ales că nici ei nu mi se pare că ar transmite cine știe ce semnale că mor de dorință). De fapt, în lumea globalizării, eu nu prea mai înțeleg orgoliile astea teritoriale, de orice fel. Punct.

  PS: Dacă ne luăm după asta (http://waitbutwhy.com/wp-content/uploads/2015/02/1810001.jpg), cât de tare ar trebui să se încordeze egiptenii, de exemplu? 🙂

  Thumb up 0
  • #20

   Daca te iei dupa harta din link, vei observa ca urmeaza apusul influentei ruse si rasaritul influentei americane. Eu spun ca dupa toata nebunia asta, rusia va iesi un popor mult mai divizat decat astazi. Putin simte asta, de-asta si isi doreste sa se termine cu razboi, ce conteaza ca-si sacrifica cetatenii, el sa scrie istorie. Sper sa aiba parte de o moarte lenta iar idiotii de rusi care il sustin sa moara de foame cel putin asa cam cum au murit nemtii dupa primul razboi.

   Thumb up 0
  • Nu știu dacă harta asta e neapărat predictivă, deși e clar că istoria se repetă. ”Marile imperii” s-au destrămat pentru că au ajuns la un moment dat la o masă critică pe care n-o mai puteau susține și nici n-aveai cum să administrezi ”remote” un teritoriu la care-ți trebuia zile să ajungi fizic (pur și simplu n-aveai cât control trebuie). Din punctul meu de vedere, Rusia cred că a cam ajuns la masa aia critică pe care n-o mai poate susține, că deja-și ține de zeci de ani oamenii în sărăcie (dar cum ar putea fi altfel dacă în timpul Războiului Rece aloca armatei 48% din PIB?!). Doar că-n vremurile astea cred că e mai ușor de guvernat/controlat la distanță și următorul ”mare imperiu” o să aibă un mare avantaj pe partea asta…

   Thumb up 0
  • #22

   Poate nu e predictiva, dar cine crede ca dupa doar 200 si ceva de ani de la declararea independentei, america apune din cauza unei crize financiare si a unor idioti precum rusii, eu zic ca se inseala.

   Thumb up 0
  • Pe de altă parte, lucrurile par să aibă inerție mai mică pe orice nișă, așa că poate inclusiv supremațiile vor dura mai puțin ca-n alte epoci. Și n-am pretenția că m-aș pricepe, dar parcă de anul trecut China a devenit prima putere economică din lume. E drept, parcă nu prea au în fibră agresivitatea americanilor, dar e ceva acolo…

   Thumb up 0
  • #24

   @Emi Nici eu n-am pretentia ca m-as pricepe, doar incerc sa observ si sa caut anumite tipare relevante d.p.m.d.v. Cred ca intertia aceasta e proportionala cu evolutia stiintifica, iar evolutia asta se face in generatii. Noi visam la nanotehnologie, bioinginerie si inteligenta artificiala de parca s-ar intampla maine. In realitatea mare mi-ar fi mirarea ca noi sa mai apucam sa vedem matur aceast nou val stiintific. Daca stai sa te gandesti putin, toate imperiile mari au avut ceva in comun: au fost mai evoluate stiintific si cultural decat contemporanii lor. Drept urmare au fost nu doar fizic mai puternici, dar au reusit sa dizolve culturi. Asta se intampla si acum. US incearca sa dizolve culturi prin globalizarea economica. Rusiei nu-i prieste aceasta dizolvare si asta-i motivul pentru care se opun, se simt mai speciali. Sunt mai speciali, dar intr-un sens rau. E cultura occidentala tot ce-ar putea visa pamantul ? Nici pe departe, suntem niste animale involuate si jalnice cu un sistem prost, cu siguranta se va gasi un nou imperiu care va impinge lumea mai departe. Totul e sa rezistam ca civilizatie, sa nu ne autodistrugem sau sa ne distruga altceva. Dar rusia nu face parte din evolutie, ea tocmai isi scrie testamentul, si nu pentru ca-s barbari, ci pentru ca sunt prosti in timp ce se cred mai inteligenti.

   Thumb up 0
 5. #25

  Stii, razboi la granita oricum va fi, indiferent daca noi spunem ce vrem sau nu.

  Si in general cu Rusia si-o iau tarile care lor li se par slabe si izolate. Gen „cine plm o sa apere Finlanda”? so pe ea!

  Thumb up 0
  • #26

   Da, chiar: „cine plm o sa apere Finlanda”?
   Mai citeste putin istorie prietene. „Plm”. 🙂
   Apropos, Finlanda s-a numit si se numeste „Finlanda”. Niciodata nu s-a numit „R.S.S. Finlanda”. 🙂

   Thumb up 0
  • #27

   Eu o sa apar Finlanda, in plm! De ce crezi ca sunt acolo si am depus dosar de cetățenie? Eu si cu Narcisa Suciu, care e deja Finlandeza. Si cu fica-sa minora.

   Thumb up 0
  • da, dar finlanda nu s-a numit rss finlanda si pt ca le-au promis rusilor ca nu intra in nato

   Thumb up 0
  • #29

   Pina pe la 1800 Finlanda s-a numit Suedia, iar pina la 1900 si un pic, cam pe cand s-a facut Romania mare, facea parte din Rusia. Zic si eu…

   Thumb up 0
 6. Daca nu ar fi forta nucleara, Rusia avea soarta Irakului pana acuma iar mister Putin, il spanzurau americanii asa just for fun.
  Cred ca acum dupa ce vor termina si cu Isis vor urma rusnacii ca tinta ca prea si-au luat nasul la purtare. Le gasesc ei, americanii, niste ceva acolo ca sa-i faca una cu pamantul…

  Thumb up 0
  • #31

   știi bancul cu Tim?

   Thumb up 0
  • Cateva cifre Tim draga.
   Rusia este mai mare decat 3 continente:Antarctica,Europa,Australia.
   Rusia este aproape egala cu alt continent-America de sud.
   Daca maine Putin impune sanctiuni economice,Germania cade in genunchi,peste 50 % din economia germana depinde de materii prime importate din Rusia.
   Forta militara rusa este probabil echivalenta cu cea americana-la nivel nuclear,la nivel de trupe terestre,forta militara rusa este superioara.Americanii stau mai bine la capitolul naval.
   Inca o data,daca Rusia declara un blocus cu tarile vestice,le distruge economic.Nu va face asta insa,fiindca si ei vor iesi destul de hartaniti si fiindca din asta vor castiga SUA si China.

   Thumb up 0
  • Ai dat la vaci ? la porci ?
   Atunci du-te și spală-te pe picioare.

   Thumb up 0
  • Inca un lucru,Rusia este singura tara din lume in afara de SUA care dispune de o naveta spatiala-Buran.Daca Buran zboara sau nu,asta stiu doar cativa oficiali foarte inalti din Kremlin.

   Thumb up 0
  • #35

   Tim se ia dupa filmele americane, unde rusul exceleaza in forta fizica dar e prost bata si pierde mereu.

   Thumb up 0
  • Prieteni, Rusia e pe duca… daca astia din V nu vor sa mai cumpere de la rusi gazu’ si petrol atunci Rusia e in colaps. Acum au sanctiuni economice din partea Vestului si mor de foame, la propiu. Sunt rupti in fund dar fudui. Barilul de petrol e ieftin samd.
   Are in jur de 100 de milioane de locuitori dar si un teritoriu imens de aparat, o armata care trebuie sa faca joc de glezne si pe granitza chinezeasca caci se pare aia chiar nu glumesc… s-ar putea sa-i coste o invazie din partea chinezilor, asta numai daca… ( ca ipoteza, nu e lucru sigur) .

   Thumb up 0
  • #37

   hmmm…

   Thumb up 0
  • mamă, dacă CID ar fi rusnac şi şi-ar deschide blog, ar suna bestial cid.ru!
   presupun şi io că nu-i rus…

   Thumb up 0
  • tim, pacea ar fi de preferat razboiului?tu ce crezi?

   Thumb up 0
  • #40

   @CID Esti spalat rau de tot pe creier.

   Thumb up 0
  • @CID: am vazut eu Buran-ul pe dinauntru. Iti spun cu siguranta ca nu poate zbura. Asta fiindca e intr-un muzeu din Germania. Tre’ sa se roage frumos Putinica de frau Merkel sa i-o dea inapoi.

   http://speyer.technik-museum.de/en

   Si da, Germania depinde de Rusia la materii prime pentru muzee.

   Thumb up 0
  • @CID
   ai uitat sa spui ca populatia rusiei e cam cat a bangladesh-ului

   Thumb up 0
 7. #43

  Sa-ti fie rusine ca ne compari cu niste putzoi aflati la varsta cand sunt siguri ca ei vor schimba lumea.
  Nu mi-am exprimat punctul de vedere pana acum pe subiect, dar ingros acum randurile celor care striga ca NU vor lupta. Pentru nimeni, fie el rau sau bun. Ma tuf in el de razboi, al oricui ar fi.
  Ce alternative am? Nu reusesc sa ma refugiez la timp in munti, insule, etc? Raman in casa cu cate un cutit de carne infasurat cu duct tape pe fiecare brat si astept recrutarea fortata. Sau variante. Dar nu voi fi niciodata un numar intr-o uniforma, bun de trimis pe front.
  Sotia rezoneaza cu mine, alta familie nu am/nu tin legatura cu ei, nu am de cine sa-mi fie frica ca voi lasa in urma. Deci sa fii sigur ca va fi scenariul meu, nu al tau, Cetin. Pana la 31 de ani am mai fost in situatii limita de violenta si nu m-am speriat pe mine de proximitatea mortii. Nu vreau sa mor batran si senil, dar nici sa decida altii pentru mine momentul.
  Si ma deranjeaza ca am impresia ca in ciuda eforturilor de pace si ca e imposibil sa compari vremurile de acum cu perioadele celor doua razboaie mondiale, tu insisti cu scenarii terifiante, pentru?.. Nu as fi vrut sa pronunt „trafic”. Tu si samsarul din Brasov insistati sa ne deprimati la fiecare 2 zile. Trist.

  Thumb up 0
 8. E un fel de frecție, tromboanele cu unirea nu sunt decât o sursa pentru tocat bani aiurea.
  Moldovenii ar trebui bagati în UE si cu asta basta.
  Dar parca aia nu vor nici măcar asta. Parca joaca la doua capete si cu Transnistria aia de nu vor s-o lase dracului. se vede ca mai mult platesc pentru rusii aia decât sa vina vreun beneficiu de acolo, dar nu se lasă, exact ca ăștia cu unirea, si la ei cineva trebuie sa mai toace niște bani pe acolo.

  Thumb up 0
 9. #45

  As fi foarte curios cati parlamentari, adevarati „barbati de stat” ar mai ramane in tara in cazul unui conflict cu ursul? Si ma refer in special la cei cu initiativa pu….

  Thumb up 0
 10. #46

  Arhi, tu nu intelegi ca in primul rand Rusia, nu isi permite din punct de vedere economic un razboi global. Tot ceea ce ei isi permit acum, sunt interventii in tarile cu care au granita directa, si asta doar acolo unde nu este prezenta NATO, sau alte organizatii de gen. Rubla este in scadere, afacerile in orasele lor mari dau faliment dupa faliment, averile de miliarde ale oligarhilor scad pe zi ce trece, si daca este ceva de care Putin se teme, ala e chiar propriul lui popor.

  La ultimele alegeri prezidentiale, probabil toata planeta stie despre protestele ce au urmat in Rusia, atunci cand a reiesit. Ei, atunci Putin, ca sa nu riste revolte de strada si mai mari, a facut o ” venezuela ” , a marit salarii, a dat compensatii, a facut orice efort economic posibil ca sa ii linisteasca cat mai mult pe rusi. Nu la o scara atat de mare precum alte ” paradisuri ” socialiste, dar destul cat sa simta acum urmarile .

  Thumb up 0
  • sunt convins ca sunt o gramada de lucruri pe care nu le inteleg

   Thumb up 0
 11. #48

  Rusii isi iau inapoi cadoul facut 🙂

  Thumb up 0
 12. #49

  Sunt sigur ca exact asa functioneaza: Taci din gura, te ghemuiesti, te prefaci ca esti mort si nu te ataca ursul!! E CHIAR ATAT DE SIMPLU. SI ADEVARAT. La fel de adevarate sunt si urmatoarele afirmatii:
  NATO /VESTUL/UE/SUA sunt de vina
  Rusia doar se apara (dar se apara pe teritoriul altor state)
  Putin lupta impotriva noii ordini mondiale
  Noi nu trebuie sa luptam impotriva altor Crestini
  Ne-o cautam asa cum si-o cauta si zdrentele in fusta scurta. La fel si Ucraina.
  Rusia nu ne ataca daca ne vedem de treaba.
  Rusia ne va lasa sa exploatam resursele din Marea Neagra, chiar daca ei vor avea control pe o suprafata mult mai mare a litoralului Marii Negre.
  Rusia e patria binelui.

  Concluzia: Sa renuntam la NATO, la aliati, la UE si sa stam linistiti si vom primi tot ce vrem. Sau ma rog, tot ce vrea Rusia…

  Thumb up 0
 13. #50

  Vosganian plange ca o soprana. Adevarat roman, adevarat parlamentar. Viata lunga!

  Thumb up 0
  • #51

   Vosganian va iesi la lupta sa isi apere tara.

   Thumb up 0
  • #52

   Merita sa ne batem pentru Vosganian.

   Thumb up 0
  • #53

   Vosganian merita votul nostru.

   Thumb up 0
  • #54

   CE?????? Ce treaba are Vosganian?? Crezi ca daca vin rusii politicienii patesc ceva????? NU. Au nevoie de marionete si sunt sigur ca ei ar vinde imediat. Iti aperi familia nu pe cacatii astia.

   Thumb up 0
  • #55

   Alarma de sarcasm, prietene.

   Thumb up 0
 14. #56

  Poate ca si Putin va fi dat jos printr-o revolutie. Cine vrea, sa-si puna singur ghilimelele.

  Thumb up 0
 15. #57

  Cum frate satz fie frica ca rusii nustiu ce, doar nu mai ascultam radio moskva, si facem si sport tragem de fiare. Pai crede careva legendele cu cecenii colectionari de kwoaie? Ne intalnim noi cu ei, sa vedem care la care numara oole. Deci eu cred ca invers.

  Thumb up 0
 16. #58

  „Așa, ca o chestie haioasă, să ne amintim de vestitul pact de neagresiune de acum 76 de ani. Istoria e haioasă și cei ce nu o cunosc, sunt condamnați să o repete.”
  Au castigat mult si nemtii si rusii in urma incalcarii acelui pact.
  Daca „sunt condamnați să o repete”, poate chiar eroii intamplarii ar trebui sa „cunoasca istoria”. 🙂

  Thumb up 0
 17. #60

  Eu am primit azi review pentru astea 6 luni de munca, cica exceptional. Sa imi bag picioarele daca ma tenteaza sa sap transee si sa trag cu pusca. Sper din tot sufletu sa nu mi se strice jucaria…

  Thumb up 0
 18. #61

  Cine spune ca Germania fara Rusia moare uita ca 50 de ani Occidentul a trait fara importuri din URSS

  Thumb up 0
  • #62

   Da-le pace, astia spalati pe creier de propaganda rusa nu mai au nici o sansa. Cine suntem noi sa le distrugem imaginea liderului lor puternic, care canta atat de bine incat intoarce 3 scaune la vocea rusiei, calareste ursi, bate judokani si este mai carismatic decat el insusi.

   Thumb up 0
  • #63

   Si am uitat, economia Rusiei rupe tot, va spun. De cade Micex se duce Dow Jones si Dax direct in freza.

   Thumb up 0
 19. Fraţilor să avem grijă. Cu ocazia unirii cu Moldova s-ar putea să se unească şi Ungaria cu Transilvania!

  Thumb up 0
 20. Peste 70 de gunoaie din senat au tinut in brate o curva cu barba.

  Thumb up 0
 21. da, da, coridor cu transnistria…numai ca oamenii care locuiesc in coridorul ala nu prea vor in rusia, spre deosebire de cei din donetk si lugansk. s-a vazut ce au patit rusofilii care au agitat apele la odesa vara trecuta.
  iar daca va fi razboi si acolo, va fi cu bonus, pt ca nu-mi amintesc ca pana acum sa fi fost razboaie in regiuni cu doua centrale nucleare. din care una este cea mai mare din europa.

  Thumb up 0