Ați vrut Brexit, loaț Brexit

Lumea, în ansamblul ei, uită foarte repede lucrurile rele. Oamenii vor să își aducă aminte doar de lucruri bune și frumoase, nu și despre cele hâde. Așa că oamenii de azi consideră că terorismul e apanajul arabilor ocupați de SUA pentru petrol, uitând că, nu cu foarte mult timp în urmă, există organizația teroristă bască ETA, că exista IRA, că exista AUM și că europa era tot sub teroare, doar că altfel fel de teroare.

Vai, dar cine s-ar fi gândit că organizațiile teroriste din Irlanda de Nord se pot resuscita și renunța la Acordul din Vinerea Mare, când planează asupra Irlandei același spectru al dezbinării? Dar cine se gândea că, de fapt, Scoția vrea să facă parte din UK doar pentru apartenența la UE și că, în cazul Brexit, vor dori FREEEEDOM? Absolut nimeni, se pare. Oamenii chiar aveau impresia că apartenența la UK este ceeea ce menține pacea în insulă, uitând de duminica sângeroasă din 1972.

Well, Brexit ați vrut, Brexit aveți.

15 comentarii

 1. #1
  Arbait

  Anii de plumb, se numește respectiva epocă… IRA, ETA mai cunoscuți dar erau atentate homemade în pașnica Belgie, Cellules Communistes Combattantes și să ne amintim de 2 august 1980, Strage di Bologna, 85 de morți…
  Hard sau chiar soft border acolo, orice border, distruge Acordul din Vinerea Mare, mare păcat…

  0

 2. #3

  ha, tocmai cand sunt in pauza de la vizionarea acestui filmulet: https://www.youtube.com/watch?v=1wIlbRZgEqA

  0

 3. Lucrând cu ceva vreme în urmă la o rafinărie din Olanda, am avut ocazia să văd maniera de lucru și comportament a diferitelor nații de muncitori implicate în proiectul de app. 1,2 miliarde de dolari la care eram angajați.
  Cel mai interesant era la cantină, cam cât 2 terenuri de handbal lipite, unde aproape 2000 de oameni mâncau în două ture. Deși se formau bisericuțe pe criterii etnice, oarecum similare găștilor din filmele cu pușcăriași, cei mai mulți interacționau și cu colegii de echipă. Erau acolo olandezi, polonezi, români, portughezi, englezi, irlandezi, italieni, lituanieni, foarte puțini africani ori arabi, plus câțiva americani. Dar niciodată nu am văzut stând la aceeași masă englezi (britanici, mai exact) și irlandezi, nici lucrând în împreună în echipe mixte.

  0

  • #6

   Am văzut și la italieni, preferau sa stea cu un elvețian sau portughez decât cu un nordist cu un sudist. Dacă le ziceai se făceau că plouă însă și în momentele când erau forțați de împrejurări să stea/lucreze împreună nu se puneau de acord și nu ieșea treaba.
   Sârbii și croații la fel fac.

   0

  • #7

   @ comisarul Moldovan
   Europeni, tata …
   Rusii beau cu bielorusii pina cad ucrainenii sub masa.
   La sfarsit, pe moldoveni ii doare capul.

   0

 4. Poate unii aveti treaba si noi va reținem:
  http://m.hotnews.ro/stire/22925526

  0

  • #9
   Arhi

   am dat-o deja, pe Twitter. spre deosebire de HotzNews, am dat si linkul

 5. #10

  Eu cred ca asta ar fi scuza perfecta pentru fortele armate britanice sa intretina pe termen lung productie de munitie si armament.

  0

 6. #11

  Atacuri ale IRA(numiti troubles) au fost si-n perioada “ maretei” UE.Doar ca nu s-a facut vilva.In general se bat in Ulster,intre ei,catolicii cu protestantii.E la ordinea zilei si acum.Singurii care tin “ cu dintii” de porcaria asta numita UE sint irlandezii,aia din Eire.Care fara UK in UR,sint fiii ploii.Depind 90% de britanici in absolut orie,de la sistem bancar,la investitii,mincare,agricultura,pescuit,piata de desfacere,exporturi si importuri,linii aviatice si navale,aparare….ooops,am uitat sa mentionez ca Irlanda n-are armata si ca e la mila UK-ului pt aparare?In fond,Irlanda n-are nimic,tot ce-i la ei e o translatare britanica de business,asa cum Canada e doar un apendix al USA,with no say in nimic.Asa cum au venit afacerile alea mari tip Aaple,Google,Microsoft and stuff,tot asa se si duc.Irlanda. u-i decit un debuseu de entry pt firmele americane.Care,la presiunea UK(via Trump),pot fugi urgent de acolo.De aia e asa mare disperarea in zona aia,frica de falimentl Irlandei ramasa izolata intre USA si UK.E atit de simplu s-o faci praf,1-2 banci falimentate si e gata falimentul de tara.Asta cu IRA e doar aratatul pisicii de la Bruxelles,aia-s disperati ca se darima shandramaua UE.Crezi ca vine repede Germania sau Olanda sa salveze Irlanda in caz de faliment?Parca pina mai acu’ 2-3 ani Germania si Olanda urlau sa fie penalizata Irlanda din cauza taxelor prea mici percepute gigantilor IT americani….Cit despre UK,nu va faceti griji,astia au ADN de invingatori in ei,indiferent cum i-a dis istoria,intotdeauna au cazut in picioare si le-a fost bine.Ar fi si strigator la cer-dupa ce de-a lungul secolelor au batut ca la fasole pe nemtzi si pe francezi pe oriunde i-au prins,acum sa se sperie de labarelile marxist-progresiste ale lui Macron si Merkel-astora 2 le arde tara sub cur(la propriu) si ei oling de mila Irlandei…..

  0

 7. #12
  Arbait

  The Irish Army https://en.wikipedia.org/wiki/Irish_Army
  Și cu „de-a lungul secolelor au batut ca la fasole pe nemtzi si pe francezi pe oriunde i-au prins” asta trădează o ignoranță cruntă. Pe germani în ultimele două războaie i-au bătur doar cu gașca și văru american. Francezii, singuri, îi țineau în blocadă pe insulă și Împăratul, îi rupea, iarăși, l-au înfrînt doar în gașcă.
  Iar Europa va merge mai bine acum pe drumul integrării depline, destul ne-au ținut de la mînă…

  0

  • #13

   Va merge pe naiba mai bine UE-in citiva ani se destrama,se clatina shandramaua din toate incheieturile.Iti faci curaj singur,ca orice “ uniune” artificiala(tip URSS),este sortita esecului.O gashca de birocrati nealeshi de nimeni,platiti cu lefuri uriase,incerci d sa stabilizeze un conglomerat neomogen de popoare,culturi si religii diferite care trag,unii in hais altii in cea…

   0

  • #14
   Arbait

   PĂi… gata? Că Republica n-are armată, că englezii au bătut pe nemți/francezi… Aș verifica și dacă-mi spui că apa-i udă…. :)) Acum prezici destrămarea UE, măi să fie, să fug sa-mi iau bilet de avion…
   Succes în viață, pa.

   Uitam, în 2018, în loc de „ș” să pui „sh” …

   0

 8. #15

  exista si oarece avantaje sa nu ai armata. Par egzamplu in al doilea razboi mondial pentru ca irlandezii au fost mai saraci si n-au avut echipament sportiv, asa ca toata lumea, pe ei i-au lasat acasa, nu i-au luat la joaca, au ramas neutri. Adica n-au murit de-a-n-pulea, n-au fost acuzati dupa razboi ca ar fi persecutat ovrei, au scapat cu tara fara stricaciuni si multe alte mici avantaje de necombatant. La fel si acum, s-au fofilat si nu fac parte din NATO, ca e total neinteresant.

  Iar pentru cucuvelele care le canta irlandezilor prohodul, babaetz, seriously. Eu cu pasaportul ala boring cu harpa pe el pot sa merg si sa stau in UK cat vrea pla mea hiberno-danubiano-pontica, fara sa platesc vreo taxa de protectie (asa cum vor face ceilalti europeni care stau in UK, sa pregatiti banii, baieti), vorba cantecului popular, cata vreme Common Travel Area e in floare nici in clover nu ma doare.

  0

Citește și...

Scrisă de Joyanna O legenda povestește de niste capre care pasteau pe o pajiste in podisul Etiopiei. Pastorul observa ca animalele erau sprintare si energice pina noaptea tirziu, in loc sa doarma, in special dupa ce rontaiau niste fructe mici, rosii si verzi dintr-un arbust pe care nu il cunostea. Crezind c-o fi […]

Aseară FRF a făcut cea mai mișto chestie pe care o puteau face și, având terenul suspendat, au adus 30 000 de copii suporteri la meci. Un moment mișto, mult prea superb de redat în cuvinte. Dar alta e treaba. Știți când scriam eu despre cum eu, dacă merg la stadion, sunt căutat […]