La Waterloo am învins

Se făcea că mă plimbam cu jumătatea mea foarte bună și exagerat de gravidă, prin oraș. Moment în care pe doamnă o pocnește o poftă incomensurabilă de ciorbă de fasole cu ceapă. Dude, dacă nu îmi dai acum ciorbă de fasole cu ceapă, lepăd aici și mă ai pe conștiință.

Dăm să intrăm într-un restaurant de maxime fițe de pe Moșilor. Mai rămânea să ne dea una în dinți. NU VEDEȚI CĂ E ÎNCHIS?? REVENIȚI LA ORA 12!!!
Normal că a mai revenit bunica lui Avram Iancu. În schimb, am ajuns în dreptul restaurantului Waterloo, de la Foișor. Dăm să intrăm, ne uităm pe ușă, aceeași poveste, restaurantul se deschide la ora 12. Deschid totuși ușa, înăuntru chelnerul, de-abia venise la muncă, cu haine de stradă pe el.

Prima reacție a fost să mă-ntorc și să plec.
Spre surpriza mea, chelnerul mă roagă să rămân, imediat se schimbă și mă servește. Lăsați, nu contează programul, sunteți aici, vă e foame, trebuie să vă dau să mâncați. Și când a văzut-o pe gravida de lângă mine, parcă a luat foc sub picioare. Cel mai bun loc, cel mai încălzit, o pernă adusă de nu știu unde și, ce era mai important, în 10 minute o minunată ciorbă de fasole cu afumătură și ceapă roșie.

Și știți ce e mai frumos. Că toți ospătarii de acolo sunt la fel. I-am cunoscut pe toți și toate, sunt la fel de amabili și drăguți, vin cu sugestiile potrivite pentru tine, știu cum te cheamă, știu ce masă îți place, știu ce bere îți place. Iar berea…au câteva zeci de sortimente de bere belgiană și autohtonă. Totul bun, totul delicios, totul cu zâmbetul pe buze, așa cum, ca român, ești total dezobișnuit.

Ca idee, a 2 a zi gravida nu a mai fost gravidă, ci mămică.

SuntEuropean.ro caută să adune într-un singur loc lucrurile care te fac să te simți ca afară, să te simți european. Dacă înscrii și tu un lucru și câștigi, vei petrece un weekend la Kalnoky.

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

23 comentarii

 1. Se intampla lucruri frumoase si normale in frumoasa Romanie? Yupiii 😀
  Am ajuns sa ma bucur de la nimicuri 🙁 dar e bun si asa.

  Thumb up 0
 2. #3

  Din pacate nu am ajuns pe acolo, dar felul in care ai asociat dorinta sotiei pt ciorba de fasole cu ceapa si modul in care ati fost tratati ma face sa imi doresc a trece pe la ei. Pentru mine singurul restaurant in care m-am simtit cu adevarat bine a este thalia de pe victoriei. Asta cred ca se datoreaza si faptului ca mi-e sila sa trec prin restaurante unde gratarul de vita e 70 de lei.

  Thumb up 0
 3. Multumesc pentru recomandare, o sa merg acolo cum ajung in Bucale.

  Thumb up 0
 4. #5

  Prea siropos.

  Thumb up 0
 5. #6

  de la fasole a iesit copilu sa ia o gura de aer

  Thumb up 0
 6. Frumoasa amintire 🙂

  Thumb up 0
 7. Recomand și eu Waterloo. De câte ori ajung în București, mai ales că am treabă pe aproape de el, mă duc acolo.
  Câte despre personal, da, confirm și eu: sunt amabili. Eu spre exemplu, am fost am fost acolo și cu soția și fetița și chelnerul i-a adus fetiței, din partea casei, biscuiți, ciocolată și un suc.

  Thumb up 0
 8. Am fost si eu de cateva ori la Waterloo, e senzatinal. Mancaruri belgiene (scoici in vin, niste clatite interesante, pui in bere, etc. ca imi ploua in gura) si o bere Duvel numai buna pentru o fata.

  Thumb up 0
 9. Eu m-am simtit european la o vulcanizare de pe Petricani! 🙂 Am recomandat-o printr-o postare.

  Thumb up 0
 10. uu, ce nice, de ar fi lua unii lectii de aici macar !! asa ar trebui sa se comporte cu tine la orice restaurant !! asa ar fi modalitatea civilizata…

  Thumb up 0
 11. E relativ aproape de unde stau restaurantul dar n-am intrat niciodata. Oare s-o gasi o Chimay blonda si pentru mine pe acolo? Sau macar un Duvel?

  Thumb up 0
  • ipo » ohohoho. si o sa găsești și bătrânele trapiste și beer du bucanier

   Thumb up 0
  • Atunci mi-am facut program in weekend. 🙂

   Thumb up 0
  • un singur lucru trebuie mentionat. nu sunt deloc ieftini. o bere e cam 11-12 lei si poate ajunge si la 18 lei. mentionez asta pentru ca nu as vrea sa ma injuri cand bei:)))))

   Thumb up 0
  • Pentru o bere trapista as merge odata acolo.

   Thumb up 0
  • au adus acum si berile la draft. uau…

   Thumb up 0
 12. #19

  cu cat te-a platit restaurantul waterloo pentru reclama asta desantata?

  Thumb up 0
  • arhi2 » hahahahahahahaha. imbecilule, reclama este la sunteuropean.ro si e in subsolul articolului.

   Thumb up 0
 13. te salut cu respect, ai scris „român” asa cum trebuie 🙂

  Thumb up 0
 14. #22

  Am inteles eu gresit sau ai devenit din nou tata? Daca da, atunci sa-ti traiasca!

  Thumb up 0
 15. #23

  La ce imi sarise mie mintea cand am citit titlul articolului http://uwaterloo.ca/.

  Thumb up 0