Ovi Sîrb aici.

Eu am Windows 8 cumpărat cu bani, plătit cu card, legal şi oficial. Şi pe lângă Windows 8, alte diverse aplicaţii din computer (majoritatea jocuri, în valoare de puţin peste 2000$).

Azi s-a lansat oficial Windows 8.1 ca update gratuit pentru utilizatorii de Windows 8. L-am instalat. Am citit avertismentul cum că „vezi că-ţi ştergem toate aplicaţiile” şi i-am dat bice, gândindu-mă că îmi dezinstalează aplicaţiile achiziţionate prin Windows Store (în număr total de zero). Şi surpriză! După două restarturi PC-ul meu a funcţionat mult mai bine! Pentru că…

A dezinstalat tot. Chrome, Google Talk, softul ăla mişto de nuntă pe care tocmai ce mi-l făcuse cadou un cititor, Photoshop, utorrent, Office, Steam – absolut tot. N-a rămas nicio aplicaţie. Bine, trebuie să apreciez faptul că nu mi-a şters documente, descărcări, nu a formatat nimic. Nici măcar nu a golit Recycle Bin-ul, deci practic după ce am fost jefuit tot eu am rămas să duc gunoiul.

Aşadar, să recapitulăm. Acum aproape un an de zile am instalat Windows 8 peste Windows 7 de la serviciu, prin Teamviewer. S-a instalat în câteva minute, că am SSD, s-a restartat, nu s-a pierdut nimic, am putut să-l folosesc în continuare chiar de atunci, remote. Mai apoi, când a apărut Windows 8.1 Preview, l-am instalat şi pe ăla şi a fost totul OK. Doar când am trecut de la versiunea 8.1 Preview la 8.1 normal s-a pierdut TOT, pentru că aşa e normal de la cei care au popularizat combinaţia de taste Ctrl-Alt-Del.

Tudor Galoş, ai legătura.

UPDATE: Am înţeles, dacă faci upgrade de la 8.1 Preview Pro la 8.1 Pro se şterge tot, însă dacă ai avut W8 curat, fără 8.1 preview nu se pierde (aproape?) nimic. Care situaţie mi se pare o aberaţie în continuare, să nu poţi instala un produs peste acelaşi produs, doar că beta.