Să zbori sau să mergi

batranul si gheata

Mă uitam azi la patinoarul din AFI, un bătrânel, nu știusă îi aproximez vârsta, se dădea pe gheață. Era superb, se mișca lin și elegant, în plimbarea sa printre copii ce se chinuiau să fie grațioși ca lebedele-n proțap, se vedea siguranța și claritatea mișcărilor. Era stăpânul acelei gheți, o domina complet.

După ce a ieșit de pe gheață, a plecat, șontâc șontâc, ușor gârbovit, poate ușor trist, spre un viitor ușor gârbovit, ușor trist.

Foto

Îți mulțumesc că mă citești.

Poți susține cetin.ro cu un abonament de 3 USD

13 comentarii

 1. Era Iliescu

  0

  0

 2. #3

  Isi pastra puterile pentru deseara cand isi satisface femeia. Doar nu era prost sa oboseasca mergand repede.

  0

  0

 3. #4

  Ceva în comun aveți, totusi, nu știu daca și vârsta, dar suntem convinși ca și tu, după ședințele de „patinaj” prin IOR, pleci tot șontâc-șontâc și ușor gârbovit.

  0

  0

 4. #5

  Ma uitam la o cunostinta care in urma unui accident a ramas paralizat (nerv sectionat – mers pa!) si se misca in carucior mobil. De curand a fost la un marathon de inot la Brasov…si stiu ca se misca in apa precum pestele. Nu merge dar la inot iti da clasa……cand se arunca de pe carucior ai senzatia ca ti se taie tie picioarele si iti vine sa te arunci in apa sa-l salvezi…..si el se duce torpila pana la mijlocul culoarului de inot. Ma intreb cateodata daca depalsarea lor in alta viata era de fapt pe gheata sau in apa…..

  0

  0

  • #6

   este si un film cu un astfel de exemplu, un diver renumit paralizeaza , nu prea mai poate vorbi si nu poate merge, dupa cativa ani ajunge la o piscina by mistake si se arunca ca nebunul in apa , descopera ca acolo se poate misca si ca se simte excelent . Sotia a vazut cat de happy era in apa asa ca a inceput sa il duca tot mai des la bazin pana cand mosul s-a ambitionat si a inceput sa faca iar scufundari. pe propie raspundere se scufunda la sub 60 m . stiu , ar trebui sa ma scriu cronici de film :)

   0

   0

  • #7

   avem un loc liber la digimovie.ro

   0

   0

 5. Au pus ăia de la AFI şi oglinzi la patinoar?

  0

  0

 6. #9

  L-am vazut si eu acum cateva luni si am fost impresionat de cata siguranta avea cand a intrat pe gheata.

  0

  0

 7. #10

  Io cred ca pe motiv de parfum de midlife crisis seniorul Arhi s-a identificat un pic in batranul superb, care se misca lin si elegant, in timp ce copiii gratiosi ca lebedele-n protap ziceau panicati „dă-te, mânca-ti-aş pla ta de libanez” :D

  0

  0

 8. #11

  ce ti se pare anormal. patinajul este ca mersul pe bicicleta, daca il inveti il stii si la 90 de ani.

  0

  0

 9. #13

  SA MERGI si sa simti ca ZBORI.
  nici invers nu-i rau. e ca si cum ai castiga la casino si-i dai banii altuia.

  0

  0

Citește și...

Din păcate, va fi un sezon greu. Cel ce administrează balta Nana s-a dovedit a fi un jeg uman, la Solacolu prinzi loc din an în paște…Greu, o să fie greu, până găsim o băltoacă mai aproape, cu umbră, pontoane foișor, grătar, poate și piscină, cine știe. Oricum, declar deschis sezonul de pescuit […]

Adrian Papahagi: Cea mai bună lecție de educație sexuală rămâne tot ora de religie, unde se învață cuviința, responsabilitatea, respectul pentru sine, pentru celălalt și pentru Viață zicea un creștinopat, prea mult băgat în seamă, la un moment dat. Iată, se pare că avea dreptate. Cum poți lăsa însărcinată o minoră, mai sfânt […]