Ziua pompierilor

Dacă nu știați, astăzi rromânii sărbătoresc 160 de ani de când o gașcă de pompieri a fost bătută măr, dar eroic desigur, de către turci.
Ca dealtfel fiecare sărbătoare rromânească, sărbătorim cu vin, țuică și caltaboși, momentele când ne-am luat-o pe coajă de-alungul timpului.

Hai noroc. Hâc!

Gabriela Firea vrea să închidă acest site.

Poți contribui la eforturile mele cu un abonament de 3 USD

8 comentarii

 1. hai la multi ani salvatorilor din brigada Dealul Spirii 😉

  Thumb up 0
 2. mai, nu intelege gresit, nu am nimic cu pompierii, eu am facut armata la pompieri si am un respect deosebit pentru oamenii aceia. doar remarc o caracteristica romaneasca de a sarbatori infrangerile.
  la mai mare

  Thumb up 0
 3. #3

  hai multi ani google

  Thumb up 0
 4. pai si eu am facut armata tot la pompieri stai linistit ca nu am inteles gresit …

  Thumb up 0
 5. Fmm, nu stiam de ce tot trec astia cu sirenele pornite pe Tomis / Mircea cel Batran.

  Thumb up 0
 6. Compania de pe Dealul Spirii a fost condusă de un anume Pavel Zăgănescu, de la mine din oraş, care în gimnaziu ne era prezentat la istorie ca un erou. Însuşi proful de istorie, însă, a recunoscut că practic tot ce a făcut ăsta a fost să le dea ălora ordinul. Nici nu ştiu dacă a participat la „rezistenţă”.

  Thumb up 0
 7. Hai noroc RRomanule !

  Thumb up 0
 8. #8

  am citit mai amanuntit cam cum s-a desfasurat „marea batalie”; sa incepem, in primul rand pompierii se duceau pt a schimba steagul si au trecut prin cei 6000 de otomani care ne faceau loc sa trecem pt ca ei nu au venit cu ganduri ostile, si cum altfel putea sa inceapa o lupta decat de la o imbranceala si o injuratura a romanului, tipica noua , pt ca romanul ii curajos in orice imprejurare.:)) si astfel a inceput marea batalie.

  Thumb up 0